X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciążowych mankamentów to do tej pory naprawdę starałam się nie przejmować. Mam kilka rozstępów na cyckach,które wyszły w 20tc, ale tak od dołu i trochę zmalały, więc się nie przejmuję. Ale wyszły mi też na całym udzie z tyłu nogi, nie widziałam tego wcześniej, a jak mi to moja mama pokazała to byłam w szoku, mam też cały brzuch od dołu w paski, mimo, ze smaruję go kurcze chyba z 4 razy dziennie- ale to nic, pocieszałam się, że jakoś to będzie i to wszystko jest w imię wyższego dobra. Niestety wczoraj u rodziców przeskakiwałam po programach w tv i trafiłam na ten program o chirurgi plastycznej i była laska z brzuchem po 2 ciązach- jeśli mój tak będzie wyglądał po porodzie to lepiej niech mnie ktoś zastrzeli ;(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka dziś okropna pogoda tak ponuro że szok.

Karola nie przejmuj się przybieraniem na wadze już teraz bo to właśnie ta woda się magazynuje, stąd też opuchnięcia. Ja o dziwo przez ostatni tydzień zrzuciłam 0,8 kg, zobaczę teraz w środę, co pokarze waga, ale już się nie przejmuję, bo w II trymestrze jak mi szło kilo do przodu na tydzień to nie mogłam tego ogarnąć. Ale trzeba trzymać się myśli że jak zaczniemy karmić to błyskawicznie wrócimy do naszych poprzednich wymiarów :)

Chyba jeszcze nie doszłam do etapu żebym już mogła rodzić, oczywiście jest mi ciężko, raz doskwiera jedna rzecz za chwile druga, złoszczę się na wszystko, nie lubię też, że nie mogę robić wszystkiego po swojemu (jak tydzień temu mąż mył okna to musiałam patrzeć w drugą stronę, bo miałam ochotę co minutę nim dyrygować, a przecież nie robił nic źle, ale inaczej niż ja, oczywiście się nie odzywałam bo pewnie by mnie przez to okno wyrzucił ;) ) Teraz tłumaczę Małemu żeby jeszcze z tydzień posiedział w brzuszku, tak najlepiej do 23 - taki ładny byłby prezent :) Jakiś innych szczególnych dat nie mam, bo rocznica ślubu to zupełnie w drugą stronę (26.01), a do moich imienin 26.07 raczej też nie ma szans doczekać, zobaczymy co sobie Mały wybierze :)

Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB z tego co zrozumiałam co kiedyś mówiła, to w 34 tyg niby już wg niej jest dziecko bezpieczne,(tzn sama to sobie wydedukowałam bo powiedziała, że jakby się rodziło przed 34 tyg to jechać do Ujastka rodzić a jak po 34 to obojętne gdzie) może stwierdziła że szyjka wystarczająco się utwardziła.
    Poza tym mam wrażenie że jak mówię lekarzom jak mnie boli to mnie trochę traktują z przymrużeniem oka, może myślą, że przesadzam, ale np nikt nie wpadł na pomysł by mi zrobić KTG i sprawdzić siłę skurczów

Misia co do tej nospy, zdania są podzielone, z bólu wytrzymam a jakbym miała nie dotrwać do 37 to wolę się pomęczyć (przynajmniej się przygotuje psychicznie na ból porodowy)

Co do cellulitu to ja niestety nawet nie muszę skóry ściskać, widoczny gołym okiem niestety, na pośladkach i udach, więc spodnie szorty odpadają, jedynie rybaczki i spódnice do kolan

ewelina84 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie załamałam swoimi stopami, myslalam, ze wiem co to spuchniete...wczoraj dopiero wieczorem zobaczyłam..wygladaja okropnie, wielkie palce, kostek nie ma, wygladaja jak nabrzmiale obwarzanki :(
    A upałow nie ma, co bedzie jak wrócą ;/

Mam wrazenie, ze brzuch mniejszy, a mala coraz wieksza, dzis mi tak siedziala na zebrach, nie chciala do tego sie poruszyc, chyba spala, kilka razy musialam ja delikatnie potrzasnac i jakos sie przestawila...

Mi tez ostatnio ponad 0,5 kg mniej niby wyszlo, ale nie wiem czemu to tak...

My dzis mega pospalismy, dopiero pozne sniadanie bedziemy jesc :)

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka często na końcówce ciąży się troszkę spada z wagi :)

A na pocieszenie jak sprawdzałam pogodę długoterminową do końca miesiąca to póki co pokazują że jakiś 30 stopniowych upałów nie będzie, oby się te prognozy zbytnio nie zmieniły, bo okolice 20 stopni jest ok.

misia_k1, Camilia, Karola:), lolka83, Kunita lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam że się z wagi spada albo że się już tak nie przybiera gwałtownie, aczkolwiek u każdego jest to różnie. Moja przyjaciółka urodziła 10 dni po terminie i w ostatnim miesiącu przytyła 5 kg, też była bardzo spuchnięta. Wszystko wskazuje na to, że podzielę jej los :(

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie 20 stopni to optymalna temperatura, przynajmniej może mniej byśmy się męczyły. Moja Mała dzisiaj chyba stwierdziła że zamiast kopniakow zafunduje mi rozpychanie się po całym brzuchu a w szczególności w okolicach pęcherza :-P

lolka83, Kunita lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was przy tych spuchnieciu jakos bola nogi, znaczy taki dyskomfort? Bo mnie dzis 1 raz od kolan w dol jakies takie dziwne uczucie, dretwienie, jakby mi one ciążyły, nie wiem jak to nazwać...cos okropnego :(

A przeciez jest chlodno, spalam dobrze cala noc i zeby w ciagu dnia miec takie przypadlosci... co za lipa :(
    Moze to kwestia wody? Przez dwa dni ostatnio malo pije :(

No mi sie waha ta waga, raz 0,5 kg mniej raz wiecej...

we wtorek wizyta u mojej drugiej gini...podpytam ja tez o te puchniecia...
    Czytalam, ze mozna uzywac zelow do nog, ktora ma jakis sprawdzony?

Moje dzicko od dawna kopianikow malo daje, ale rozpycha sie po calym brzuchu, dzis tez jak dawala po sniadaniu to myslalam,ze zejde, pecherz, jelita, eh :(

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczyny, czy Was przy tych spuchnieciu jakos bola nogi, znaczy taki dyskomfort? Bo mnie dzis 1 raz od kolan w dol jakies takie dziwne uczucie, dretwienie, jakby mi one ciążyły, nie wiem jak to nazwać...cos okropnego :(

A przeciez jest chlodno, spalam dobrze cala noc i zeby w ciagu dnia miec takie przypadlosci... co za lipa :(
    Moze to kwestia wody? Przez dwa dni ostatnio malo pije :(

No mi sie waha ta waga, raz 0,5 kg mniej raz wiecej...

we wtorek wizyta u mojej drugiej gini...podpytam ja tez o te puchniecia...
    Czytalam, ze mozna uzywac zelow do nog, ktora ma jakis sprawdzony?

Moje dzicko od dawna kopianikow malo daje, ale rozpycha sie po calym brzuchu, dzis tez jak dawala po sniadaniu to myslalam,ze zejde, pecherz, jelita, eh :(

Mnie też dziwnie dzisiaj spuchły nogi, choć w sumie nie powinny bo temp jest w sam raz dla mnie. Ja przy tym puchnięciu zawsze odczuwam dyskomfort, ale nie używam żeli. Moczę je w zimnej wodzie z dodatkiem soli do stóp, a potem leżę z nogami do góry- to mi zdecydowanie pomaga

lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dziś taka spuchnięta:) powiem Wam,że już się czuję mało atrakcyjna...wszyscy mi mówią,że jak na 9 miesiąc ciąży to bardzo dobrze wyglądam, ale nie wiem czy tak mówią bo wypada ?? hehe:) bo ja się czuję już codziennie coraz gorzej:) naprawdę powiem Wam,że już bym chciała urodzić:):)

lolka83, ewelina84, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:09

ewelina84, Kunita lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Wiem, że jeszcze 4 tyg. do terminu porodu, więc nie chce zapeszać. Żadnego rozstępa, żadnych obrzęków nie mam, także nie wiem, o czym piszecie dziewczyny ;) ale wiem, że ta sytuacja jeszcze może się zmienić :)

W takim razie tylko pozazdrościć :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak puchną nogi to mocze je w chłodnej wodzie z solą lub jakimś żelem do kąpieli, później pryskam chłodzącym sprayem Acerin i na parę minut biorę do góry- pomaga:-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam zelu z sexy mama bielendy....fajny mentolowy chlodzacy:) i nogi wyżej

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam spuchnięte non stop, już teraz widzę że niezależnie od pogody, niestety bolą od spodu przy chodzeniu, szczególnie po nocy. Moczenie w zimnej wodzie pomaga, ale na chwilę:(

BiB, Plumb80 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo pozazdrościć... :)

My dzisiaj z mężem na kolacji i w kinie byliśmy, ostatnie chwile "wolności" :)
    Czuje się już jak słoń, dosłownie w ciągu tygodnia moje samopoczucie i wygląd się zmieniły. Taka nabrzmiała jestem i ten brzuszek, już teraz rozumiem, jak kobiety w 9 m-cu mówią, że już marzą o porodzie :) Ja też już marzę :)
    Dosłownie wypatruje chluśnięcia wód płodowych :D

Paula_29, Iwo, misia_k1, Camilia, Plumb80 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corka powiedziala ze wygladam jak hipopotam :(. Na szczescie przy tej ciazy nie spuchlam a rozstepow mam duzo z poprzedniej ciazy i nowe nie wychodza. Ale wszystko mnie drazni.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny a ja taki miałam do południa nie za ciekawy dzień nawet Wam się tu rano żaliłam,że tak mi źle, ciężko, że puchnę i w ogóle i wiecie co mnie spotkało.... siedzę sobie z moją teściową, ja taka zmulona, pijemy kawkę a tu wpada moja mama z moimi 10 wspaniałymi przyjaciółkami...każda z jedzonkiem, ciastem itp... zrobiły mi baby shower!!!! dostałam taki wielki tort z pieluch i różne piękne zabaweczki dla naszej córeczki...powiem Wam,że do teraz jestem taka wzruszona, przy nich się popłakałam, tak to fajnie wszystko zorganizowały...naprawdę niespodzianka rewelacja, fajnie mieć takich przyjaciół!!!

Iwo, Karola:), am, misia_k1, Paula_29, Camilia, Kunita, Plumb80 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zazdroszczę, jakbym chciała baby shower, niestety u mnie nie ma takiego zwyczaju wśród znajomych :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Paulina super, fajny pomysł :)
    U nas juz za duzo dziewczyn dopiero urodzilo, niedlugo urodza i chyba teraz zadnej w glowie imprezy :(

Ja do poludnia marudzilam, poszlismy do tesciow na obiad, bo tesc mial 60-te urodziny. Bylo milo, byl szwagier z zona i drugi jeszcze wolny :P
    Jakos dobrze sie poczulam, bol nog odszedl, tesciowa nawet pochwalila, ze dobrze wygladam, a u niej to bardzo rzadkie zjawisko :P sprawdzila sie ta jeansowa spodnica z allegro, super sie w niej wygalda :)
    Tesciowie sypneli nam tez spora ilością gotówki, więc ogolnie miła druga połowa dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 00:21

Karola:), Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ