Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja mam na odwrót miałam leżeć a zaraz z rana poszły trzy prania,umyłam balkon i pojechałam do siebie do firmy papiery wypełnić potem polatałam po sklepach troszkę i na koniec zakupy bo w lodówce światło ech...fakt wszystko powolutku ale mam wyrzuty sumienia.Sama siebie tłumacze a potem jak zaczne rodzić to dopiero będzie złość sama na siebie.
-
BiB wrote:Ja robiłam w diagnostyce na olszańskiej w zeszłą środę. Na wynik czeka się 5-7 dni roboczych.
BiB a ile płaciłaś? 7 dni roboczych to strasznie długo, to niemalże 10 dni wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:58
-
Paula_29 wrote:BiB a ile płaciłaś? 7 dni roboczych to strasznie długo, to niemalże 10 dni wychodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:05
-
Zabuszka tak jak dziewczyny piszę książki i seriale, mnie też się nudzi mimo że staram się różne rzeczy robić. Najszybciej mi czas mija jak wsiądę w auto i jadę na zakupy, jakieś ciuszki pooglądać, ale że w sumie już wszystko mam to nie bardzo mam co robić, a mąż już mi truje, żebym autem nie jeździła
Ja ciuszki już mam poprane i poprasowane, mama była w weekend to pomogła:)
Karola:), am lubią tę wiadomość
-
am wrote:Paula wydaje mi się że na Sławkowskiej szybciej są wyniki, ja 5 dnia rano już odbierałam.
Pojechałabym tam , tyle że mam skierowanie na kilka badań do diagnostyki, a tak nie lubię tych laboratoriów, że wolałabym za jednym zamachem zrobić i się nie rozdrabniać -
Paula_29 wrote:BiB a ile płaciłaś? 7 dni roboczych to strasznie długo, to niemalże 10 dni wychodzi
w sumie 50 zł. po 25 zł za każy wymaz (z pochwy i z odbytu). Co do czasu to takie mają normy, nie wiem czy wyniki są wcześniej bo nie są mi potrzebne i nie dzwoniłam pytać.Będę w krk w środę (tydzień po badaniu) więc podskoczę i zobaczę czy już są.
Paula, a coś jest nie tak, ze potrzebujesz je wcześniej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 17:10
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:w sumie 50 zł. po 25 zł za każy wymaz (z pochwy i z odbytu). Co do czasu to takie mają normy, nie wiem czy wyniki są wcześniej bo nie są mi potrzebne i nie dzwoniłam pytać.Będę w krk w środę (tydzień po badaniu) więc podskoczę i zobaczę czy już są.
Paula, a coś jest nie tak, ze potrzebujesz je wcześniej?
Nie no poza tymi skurczami to ok, ale jak widać po dziewczynach które już urodziły może się to zdarzyć w każdej chwili, a chciałabym mieć wyniki żeby mnie niepotrzebnie antybiotykiem nie faszerowali:) -
Kunita wrote:Dziewczyny, a propos tego GBSa, można też robić na Batorego i ja tam mam skierowanie.
Ale powiedzcie, czy jakoś trzeba się przygotować do tego wcześniej? Czy np wolno współżyć, czy ma to jakiś wpływ na wynik testu?
Wyczytałam gdzieś, że nie wolno współżyć, nie należy stosować żadnych globulek.
Pisało też by w dniu badania umyć się bez użycia mydła czy żelu , ale tu już nie wiem jak mam się umyć, tylko wodą? -
Paula_29 wrote:Wyczytałam gdzieś, że nie wolno współżyć, nie należy stosować żadnych globulek.
Pisało też by w dniu badania umyć się bez użycia mydła czy żelu , ale tu już nie wiem jak mam się umyć, tylko wodą?
No ja tak zrobiłam, bo nie bardzo mi się uśmiechało powtarzać to badanie gdyby coś było nie tak przez niewłaściwe przygotowanie.. -
kurczak dlugo czekacie ja pamietam nie placilam duzo to raz tyle ze juz nie pamietam ile ;/ a 2 pielegniarka powiedziala ze to ma tam rosnac sobie rowne 24 g i wyniki mialam tam na 3 dzien . A moj mąż pracuje fakt od 6 jak wychodzi o 17 wraca .... jakos damy rade jutro uciekam do mamy i juz;D
-
zabuszka wrote:kurczak dlugo czekacie ja pamietam nie placilam duzo to raz tyle ze juz nie pamietam ile ;/ a 2 pielegniarka powiedziala ze to ma tam rosnac sobie rowne 24 g i wyniki mialam tam na 3 dzien . A moj mąż pracuje fakt od 6 jak wychodzi o 17 wraca .... jakos damy rade jutro uciekam do mamy i juz;D
jak to tak rośnie, to chyba we wtorek ostatni dzwonek na zrobienie wymazu w tym tyg?? Potem święto, więc w srode chyba za poźno na pobranie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 19:19
-
Kunita wrote:jak to tak rośnie, to chyba we wtorek ostatni dzwonek na zrobienie wymazu w tym tyg?? Potem święto, więc w srode chyba za poźno na pobranie?
Myślę, że to nie ma znaczenia, że w czwartek jest święto. równie dobrze nie pobierali by wymazów w piątki, bo sb wolna -
Paula_29 wrote:Ja tylko nie rozumiem czemu dni robocze, w końcu jak to sobie rośnie, to w niedziele i święta chyba nie przestaje:)
nie mam pojęcia, zapytałam o czas w rejestracji i taką otrzymałam odpowiedź, nie wnikałam za bardzo bo mi aż tak nie zależało na czasie. -
Piszecie żeby przed badaniem umyć się samą wodą i kurcze mam teraz dylemat. Jutro na 18.20 idę do lekarza i być może pobierze mi wymazy do gbs no ale nie wyobrażam się wcześniej nie umyć na wizytę. A czy jak się umyję z żelem trochę wcześniej (2-3 godz.) to będzie ok? Czy też wynik może być zakłamany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 20:28