X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny,buziaki :) <3

lolka83, am lubią tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę na ciasto truskawkowe i nadal na kawkę mrożoną :)

Miłej niedzieli dziewuszki :)

p.s. Mój mąż do mnie dzisiaj - musimy coś porobić, jakoś spędzić aktywnie tą niedzielę, bo może to już ostatnia w dwójkę :P

Chyba też czuje, że to niebawem :)))

misia_k1, lolka83, Camilia, Plumb80 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka sto lat w milosc szczesciu i zdrowiu:)

paulina to dobrze ze wszystko okej,mam nadzieje ze antosia pojawi sie w terminie.

paula biedna troszke te koncowke ciazy nacierpisz sie...ale jestes w dobrych rekach i tez slyszalam ze naszym dzidzia juz lekarstwa nie powinny zaszkodzic bo wszystko juz maja wyksztalcone.teraz tylko odpoczywaj,kazdy dzien tak jak u mnie jest na wage zlota dla Naszych Malenstw.w sumie po sterydach juz sa bezpieczne no ale jeszcze tydzien w Nas dobrze im zrobi;)

Plumb80 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis moj m tez ma urodziny i wyszlam do ludzi he do supermarketu na zakupy do domu i troche go ubralam. smialam sie ze to Nasze pierwsze wyjscie odkad sie przeprowadzilismy do rodzicow(maj) i ze chodze jak slimak hehe

Karola:), Iwo, Plumb80 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko zeby teraz nie bylo tak,ze tak mnie tu nafaszerowali ze mala teraz nie bedzie chciala wyjsc, hehe:*

Karola:) lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie boję trochę o te leki, jedni mówią, że można, drudzy że nie można i nie wiadomo kogo słuchać. Jak wcześniej chciałam by mała wyszła jeszcze w czerwcu, to teraz tak się boję, że nie będę mogła jej karmić ani nosić na rękach, że już wolę żeby do tego 22 czekała. NO chyba że się okaże że bark złamany, to nawet do 22 nic nie zdziałamy:(
    Dziewczyny ja to wierzę w to że w 37 tyg już jest ok (zresztą tak jak wam pisałam sama się tak urodziłam) a poza tym większość z nas "z problemami" dostała sterydy, maluchy ważą już ponad 2,5 kg więc na pewno będzie dobrze. CO najwyżej wezmę je na 1 dzień pod lampy, tak jak niektóre dziewczyny pisały

Też miałam plany pochodzić jeszcze do kina i skorzystać z czasu z mężem, poserduszkować przed porodem a tu klops:( Ale już trudno, najważniejsze by mała była zdrowa

kasjja lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wybrałam się go galerii kupić sobie jakiś stanik ale żaden nie wpadł mi w oko lub był bez odpinanych ramiączek a chciałam z odpinanymi. Kupiłam więc sobie tunikę w Reserved i oczywiście nie omieszkałam wstąpić do Smyka i powiem Wam, że są tam super promocje. Kupiłam trzy pajace z serii disney, dobry gatunek za 50 zł :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz najważniejsze Paula, abyś Ty wydobrzała i aby nie było tego złamania. Z małą po 37 tc już na pewno będzie dobrze. Najważniejsze aby nic jej życiu nie zagrażało i tak na pewno będzie. Wydaje mi się że ten tydzień to na pewno posiedzi!
    A plany to wiesz, każda z nas je ma, a życie i tak je zweryfikuje. My w sumie dzisiaj nic nie zrobiliśmy kreatywnego. Jakoś brak weny, leniuchujemy na kanapie :P

Paula_29 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:01

Plumb80, am, Camilia, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam donoszona jutro:*

Plumb80, Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Dziewczyny bo ja mam ciążę donoszona dopiero 3 lipca.
    Moja Mała właśnie się rozpycha po całym brzuchu i kopie w pęcherz :-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie dolegliwości układu pokarmowego - typu jakieś burczenia, wzdęcia, biegunki, gazy, ból jakby jelit ?? Ja nigdy niczego takiego nie miałam, mogłam popić dosłownie - kapustę kiszoną mlekiem i nic mi nie było, a teraz od jakiegoś czasu to mam normalnie zespół jelita wrażliwego wręcz :P a dzisiaj to już szczyt wszystkiego...może mała mi uciska na jelita ?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tak mam od dłuższego czasu więc to chyba normalne;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Karola ja tak mam od dłuższego czasu więc to chyba normalne;-)

Aha :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wlasnie chyba biegunka wywolala tak silne skurcze, tak wnioskuje Pani doktor:) kazala uwazac na to co sie je, bo mowila ze zatrucie jak najbardziej moze wywolac porod. Mowila szczegolnie o grillu czyli smazonym,ciezkim i owocach nie mytych lub egzotycznych pryskanych:(

lolka83 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    A ja dzisiaj wybrałam się go galerii kupić sobie jakiś stanik ale żaden nie wpadł mi w oko lub był bez odpinanych ramiączek a chciałam z odpinanymi. Kupiłam więc sobie tunikę w Reserved i oczywiście nie omieszkałam wstąpić do Smyka i powiem Wam, że są tam super promocje. Kupiłam trzy pajace z serii disney, dobry gatunek za 50 zł :-)

Pisałam wczesniej, ze w smyku sa swietne obnizki. Tylee, ze ja zamawialam w smyk-online juz 3 razy. Z jednego zamowienia za 1000 zl wyszlo mi z rabatem 800 zł. Spora roznica.
    Ostatnio zamawialam ubranka, bo mialam na nie rabat ponad 100zl. Zamowienie za 380 zł, a ostatecznie wyszlo 260zl. Kupilam duzo wiekszych rozmiarów.
    Body mi wyszly po 7zl, rampersy po 10zl, mysle ze sie oplacalo :)
    W 5-10-15 natomiast na zimę fajny kombinezon z 200zl na 51 zl :P

My bylismy na chwilke w Rossmann, musialam dokupic pare rzeczy, oraz wykorzystalam rabat 40% na perfumy meskie, wzielam na dzien ojca, oplacalo się :p
    Pozniej skusiłam się na desery Grycana, ale sie objadłąm, że dopiero obiad robię, a jeszcze wieczorem planuje ciasto z truskawkami :P I jak ja mam nie przytyć :P

Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porannym ktg też planuję odwiedzić rossmana i zakupić perfum dla teścia na te 40 %.

Ubranek już nie kupuje, chociaż kuszą te promocje, ale mam na serio duuużo tego. Do 74 cm, włącznie z 3 kombinezonami na zimę, a jeszcze pełno pewnie dostaniemy :)

lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka widzę że podobnym trybem funkcjonujemy :) , ja właśnie kończę jeść obiado-kolację, bo jak się zaczyna śniadaniem o 12:30 to taki efekt ;)

Kurcze ja od piątku z domu nie wychodzę - jakiś obłęd, ale dosyć doskwierają mi te spinania, dziś szczególnie dziwnie się czuję, i nawet jak siedzę to co chwilę brzuch jak skała :( Już bym chciała żeby było jutro rano i jadę na ktg i mam nadzieję że dla Małego nie jest to takie uciążliwe jak dla mnie, i jakoś to znosi.
    Kuszą mnie te promocje o których piszecie, ale już muszę się trzymać twardo, że nie kupuję ciuszków póki Mały się nie urodzi, bo na pewno muszę coś na początek mu dokupić, ale wolałabym trafić z rozmiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 21:06

lolka83 lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja większość ubranek kupilam, kilka dostałam od kuzynki i tyle, myślę ze na jakiś czas wystarczy...
    A mnie wczoraj i dziś znów zaczyna kluc jakby cos pod ostatnim żebrem, nie wiem czy serce czy co...może mała cos mi zaczęła uciskac nie wiem, ale zlapalam schize bo maz do mnie, a może jakiś skrzep od wenflonu poszedł i cie boli, bo pokuli mnie i mam mega siniaki, bo nie mogli sie wbic, ja galy, myslalam, ze zaraz się ubiore i pojade na IP,a pozniej, ze go pobije :) Gnom mnie zeschizowal...
    Nie wiem, czy jak jutro to wystąpi powinna m dzwonić do ginia czy przeczekać do środkowej wizyty, bo jednak to zalezy od mojej pozycji :-( Megas dyskomfort, raz znika raz się pojawia, eh...ja juz mega w tym ostatnim czasie panikuje, chyba za mocno....jak jakis psychol :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 22:27

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na ktg, poźniej rossman i drobne zakupy :)

Aaaale faaaajnie mi się spało, tylko raz do toalety wstałam :]

Camilia, Plumb80, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ