X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie dziewuszki też wstaję między 3 a 5 razy do toalety, dzisiaj wyjątkowo :P

Ja wizyty nie miałam tylko samo ktg, wizyta w czwartek. Ale u mnie na ktg wszystko pięknie, tętno książkowe, mała miała czkawkę, skurczy brak :P Nie wiem czy się cieszyć czy raczej przeżywać, że macica taka bierna :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja normalnie dziewuszki też wstaję między 3 a 5 razy do toalety, dzisiaj wyjątkowo :P

Ja wizyty nie miałam tylko samo ktg, wizyta w czwartek. Ale u mnie na ktg wszystko pięknie, tętno książkowe, mała miała czkawkę, skurczy brak :P Nie wiem czy się cieszyć czy raczej przeżywać, że macica taka bierna :)

Ciesz się tylko :-) bo ja przed tym ostatnim byłam taka spokojna, brak skurczy! Mała książkowa, a teraz sama juz nie wiem co myśleć...mam nadzieje, ze to była jednorazowa sytuacja...staram się myśleć pozytywnie.

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja dzis bylam na badaniach tylko krewi mocz i jestem u mamy gdzies cisnienie mi wybilo dosc wysoko a po wizycie w kibelku stwierdzam ze chyba mi czop puszcza bo nie bylo to zakrwawione ale takie dosc duze ilosci takiego gestego bezbarwnego sluzu miala tak ktoras z was? Skurczy bolesnych nie mam moze cos ruszy w takim razie?

Plumb80 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabuszka, coś się rusza. Aczkolwiek odejście czopu nie oznacza szybkiego porodu. Może być różnie. A wizyta u lekarza kiedy ?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chyba cieszyć, bo przynajmniej Cię za wcześnie te skurcze nie wymęczą :) a wcale nie świadczy to o tym że długo będziesz czekać na dzidzię, wyskoczy za nim się zdążysz zorientować :)

Karola:) lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi duzo czegos takiego ostatnio schodzilo ale ginio stwierdzil ze to normalna wydzielina...bo organizm przygotowuje się do porodu, ale pewnie u każdego inaczej wygląda. Czop raczej jest lekko brązowy lub chyba z krwią...hmm.

Plumb80 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w piatek ide sie dowiedziec co tam.sie dzieje wizyta dopiero po 21 ma facet branie fakt malou nas ginekologow

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zdecydowanie cieszyć bo te skurcze i spinanie się brzucha to nic wyjątkowego. Piszecie dużo o hemoroidach i teraz sama się zaczęłam zastanawiać czy mnie one nie dotyczą... Co prawda nic nie wyczułam fizycznie w tych okolicach ale ostatnio jak byłam w toalecie to czułam lekkie szczypanie i podrażnienie tam podczas wypróżniania. Myślicie, że to mogą być początkowe objawy i należałoby już podjąć jakieś kroki w tym temacie? A może przesadzam? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 14:30

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Każdy może, żylak do żylak, ale ryzyko bardzo małe ;) spokojnie ;)

a jest szansa że po porodzie wejdzie na swoje miejsce tzn wchłonie się??czy jestem skazana na usunięcie chirurgiczne??

• Iwo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:00

ewelina84 lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja czytałam, to szansa jest, ale znikoma...

ewelina84 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    czy u Was też dzidzie ruszają się non stop, mam wrażenie że moja mała dziś cały czas kopie, wypycha się, nie przestaje od kilku godzin, nie wiem czy to normalne czy powinnam się zaniepokoić
    Ja miałam KTG w szpitalu po upadku, ale nie wiem jak je czytać
    Te góry w dolnej tabeli to skurcze?
    Bo jak tak to u mnie podchodziły non stop pod 90-95%
    Ale nie czułam wtedy właściwie nic, chyba że ból blokował

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moja Mała wczoraj była bardzo aktywna i dzisiaj od rana przez jakieś 3 godziny się rozpychała cały czas bez przerwy. Teraz chyba śpi :-)
    Co do ktg to nie pomogę bo jeszcze nigdy nie miałam robionego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 15:26

Paula_29 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Jest szansa, że wejdzie z powrotem. Ale może też "wychodzić" przy wzroście ciśnienia w jamie brzusznej - zaparcia, siedzący tryb życia, w czasie upałów. Kwestia indywidualna. Metody chirurgiczne nie są złe- laseroterapia, można też wymrozić...zobaczysz jak będzie u Ciebie :)
    Znalazłam coś takiego i zastanawiam się nad kupnem
    http://allegro.pl/criorectum-100-naturalny-na-hemoroidy-lubrykant-i4292185417.html

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny,
    czy u Was też dzidzie ruszają się non stop, mam wrażenie że moja mała dziś cały czas kopie, wypycha się, nie przestaje od kilku godzin, nie wiem czy to normalne czy powinnam się zaniepokoić
    tak moja rusza sie bez przerwy kazali liczyc mi ruchy i zapisywac w tabelce nie wiem czy dobrze to robie ale ogólnie nie ma tam tyle miejsca żeby zaznaczyć ilość w ciągu godziny bo ona cały czas kopie:)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze dziewczyny, uspokoiłyście mnie, u mnie bez zmian, kolejna noc nieprzespana, jestem już tak zmęczona tym bólem i brakiem snu, że naprawdę nie wiem co robić. Jak do jutra nie przejdzie to zdjęcie i w środę decyzja odnośnie porodu. W każdym razie na Sn się nie zanosi, bo nawet przy wizycie w toalecie czuje ból w kręgosłupie a co dopiero przy parciu:(

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny,

U mnie nie ma pół godziny spokoju, to dziecko nigdy nie śpi :D
    I tak mam już dłuuugo, dzisiaj pytałam na ktg, to powiedzieli że dobrze że się dziecko rusza i że wszystko w normie :)

maja89waw lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 23 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    To dobrze dziewczyny, uspokoiłyście mnie, u mnie bez zmian, kolejna noc nieprzespana, jestem już tak zmęczona tym bólem i brakiem snu, że naprawdę nie wiem co robić. Jak do jutra nie przejdzie to zdjęcie i w środę decyzja odnośnie porodu. W każdym razie na Sn się nie zanosi, bo nawet przy wizycie w toalecie czuje ból w kręgosłupie a co dopiero przy parciu:(

A jak bark ?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wlasnie zeschizowali na ktg, bo myslalam, ze jak sie tak rusza to ok, a jedna pielegniara, no ze sie rusza tak przez jakis czas szybko, a pozniej nic..no ale kurcze to chyba normalne...ze sie porusza, a pozniej przestaje...

Lekarz tez mi pozniej powiedzial, ze tak jak kazdy czlowiek porusza sie porusza odpocznie i koniec...norma...ale dzis to tak sie rozpychala, ze musialam wstac i pochodzic, bo az nie wiedzialam co sie dzieje, bolalo do tego :(
    Jednak jak chodze, to nie czuje, czasem cos tam wypnie, ale jak leze to zazwyczaj daje czadu...raczej to norma :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:00

ewelina84, maja89waw lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ