X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe raz do toalety w nocy? Bezcenne!!!:*:*

Plumb80 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wielki problem wyszedł mi hemoroid bardzo duzy nic z leków nie pomaga co mogę jeszcze zrobić żeby pozbyć się tego???

• agagita Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hemoroidy mi lekarz przepisal czopki Posterisan akut. I naprawde w ciagu 3 dni pomogly a wczesniej siedziec nie moglam tak bolalo. I te czopki mozna w ciazy stosowac.

ewelina84 lubi tę wiadomość

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jadę na ktg, poźniej rossman i drobne zakupy :)

Aaaale faaaajnie mi się spało, tylko raz do toalety wstałam :]

Ooo Karola to zazdroszczę ;-) Ja wstaję jakieś 5 razy :-P A do tego prawie co noc mam mega intensywne sny aż się zmęczona budzę i stwierdzam, że pora już wstać :-P
    Udanych zakupów życzę, też chyba później pojadę do Rossmanna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 09:18

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita wrote:
    Na hemoroidy mi lekarz przepisal czopki Posterisan akut. I naprawde w ciagu 3 dni pomogly a wczesniej siedziec nie moglam tak bolalo. I te czopki mozna w ciazy stosowac.

tylko że mi wyszedl i schować się nie chce więc czopki raczej zbędne.samruje maścią posterisan od trzech dni i żadnej poprawy wrecz przeciwnie rośnie coraz bardziej:(

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja szczesliwa!!!!:* :* wychodze dzis do domku:* bede czekac na porod w domku:) musze tylko przyjechac w srode do kontroli:) juupii:D jestem taka szczesliwa,dzis bede mogla wieczorkiem wtulic sie w mezusia:P

Plumb80, misia_k1, am, Karola:), lolka83, madzia84, Camilia, Paula_29 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetnie Paulina, mąż pewnie już szykuje ramiona do wtulania na wieczór ;)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    tylko że mi wyszedl i schować się nie chce więc czopki raczej zbędne.samruje maścią posterisan od trzech dni i żadnej poprawy wrecz przeciwnie rośnie coraz bardziej:(
    ewelina mam taaakkk samooooo....masakra myslalam, ze tylko ja tak mam. tej masci tez uzywam i nic masakraa. moja gin o czopkach tez mowila,ale skoro jest na zewnatrz to tez watpie aby pomoglo. siedziec lezec nie moge bo boli...a musze lezec, do tego mam zatwardzeniaaa a nigdy ich nie mialam.co prawda nie zmieniłam diety, jem to co wczesniej a tu lipa.

masc 2 razy dziennie stosuje a Ty.
    w czwartek wizyte mam wiec podpytam sie, czytalam cos o nasiadówkach///słyszałas o tym??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:

Co do hemoroidów to tymi maściami i czopkami leczy się dolegliwości - czyli ból, pieczenie itp. a nie wygląd. Tak mówiła moja gin, ja mam jednego malutkiego ale mnie nie boli, więc do porodu nic mam z tym nie robić, gdyby bolało wtedy maść, a wygląd to jedynie chirurgicznie.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takiego smaka mi na ciasto zrobiłyście, że zaraz idę robić ze śliwkami :D

Zamiast uczyć sie na obronę to ja non stop co innego mam w głowie, wczoraj projektowałam pokój dla małej w nowym domu i prawie nic nie poczytałam :D Chce wyciągnąć dziś męża do Ikei bo jest promocja na meble do przechowywania, za każde wydane 500 zł zwracają 50 :)

Więc kupie szafę dla małej, regał z przewijakiem i pojemniki do przewijaka na pierdółki :)

Miłego poniedziałku !

Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja to normalny syndrom...chodzi mi o robienie wszystkiego dookoła, zamiast naukii hi.
    głowa do góry, nic na siłe-zawsze tak miałam...czekałam na odpowiednia chwile i wowczas siadałam do ksiazek,a obrona bedzie miła i przyjemna nikt Cie skrzywdzić nie chce, ba pewnie komisja bedzie sie stresowac abys tam nie zaczela rodzic:)

Karola:), Camilia, maja89waw lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    ewelina mam taaakkk samooooo....masakra myslalam, ze tylko ja tak mam. tej masci tez uzywam i nic masakraa. moja gin o czopkach tez mowila,ale skoro jest na zewnatrz to tez watpie aby pomoglo. siedziec lezec nie moge bo boli...a musze lezec, do tego mam zatwardzeniaaa a nigdy ich nie mialam.co prawda nie zmieniłam diety, jem to co wczesniej a tu lipa.

masc 2 razy dziennie stosuje a Ty.
    w czwartek wizyte mam wiec podpytam sie, czytalam cos o nasiadówkach///słyszałas o tym??
    ja też maśc dwa razy dziennie.siedze dzisiaj w necie i czytam o tych nasiadówkach jedna kobitka napisała że po nasiadówkach wyladowała na stole operacyjnym z krowotkiem więc się wystraszyłam,strasznie się boje że bez operacji sie nie obędzie.ciągle leże bo siedzieć nie ma opcji myslałam że sama jestem z tym gó......em

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    ja też maśc dwa razy dziennie.siedze dzisiaj w necie i czytam o tych nasiadówkach jedna kobitka napisała że po nasiadówkach wyladowała na stole operacyjnym z krowotkiem więc się wystraszyłam,strasznie się boje że bez operacji sie nie obędzie.ciągle leże bo siedzieć nie ma opcji myslałam że sama jestem z tym gó......em

jest nas dwie....staram sie byc dobrej mysli ze za dwa trzy dni minie to bo kurczaki nie wyobrażam sobie porodu z tym...i tak znienacka mnie dopadlo..o zabiegu chirurgicznym to nawet myslec nie chce, kompletnie tej opcji nie biore pod uwagę...jem dużo owoców, jogurtów aby stolec byl luzniejszy a tu lipa...

ewelina84, Karola:) lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:01

ewelina84, Karola:) lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Paulina super że wychodzisz ze szpitala :)

Maja zgadzam się z Misią co do tej nauki, zawsze u mnie to tak samo wyglądało, a obrona na pewno będzie wyjątkowa i na 100% komisja będzie zestresowana bardziej niż Ty, żebyś im tam nie urodziła ;)

Ja dziś również wyjątkowo miałam lepszą noc, wstawałam dwa razy, ale w końcu nie miałam kilkugodzinnej przerwy w spaniu - ostatnio bywało po 3-4 godziny przewracania się bez snu.
    Wróciłam właśnie od lekarza z ktg i badania. I powiem Wam tak, że wg lekarza fizycznie jestem przygotowana do porodu, który wg niego może nastąpić w każdej chwili, tym bardziej że mam sporo skurczy (póki co tych przepowiadających), rozwarcie też jakieś jest. Troszkę gorzej z moją psychiką - bo jak mi to powiedział to ze stresu zrobiło mi się niedobrze, myślałam że zaraz tam zwymiotuję na tą maszynę do ktg.... Samo badanie bolało dziś jak diabli, ja nie wiem jak urodzę skoro głupie badanie sprawiło mi tyle bólu, a wydawało mi się że mam wysoki próg wytrzymałości :( Co do moich odczuć jeszcze to mam wrażenie że mi się rozszerzyła miednica, takie rozpychanie w stawach biodrowych odczuwam i mam wrażenie że chodzę jak kaczka :)
    A jeśli do jutra nic się nie wydarzy mam przed 8 rano dzwonić do lekarza i on wtedy zadecyduje czy mam znów jechać do szpitala czy siedzieć dalej w domu...

Karola daj znać jak u Ciebie po wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:19

Karola:), Camilia, maja89waw lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jadę na ktg, poźniej rossman i drobne zakupy :)

Aaaale faaaajnie mi się spało, tylko raz do toalety wstałam :]

Haha :-) a ja dziś 5...kurde za to jeszcze kilka dni temu raz czy dwa, i tak na zmianę...dziś to chyba co dwie godziny.

Jeny dobrze ze u mnie na razie brak tego problemu z hemoroidami....

Wygląda na to ze następny tydzień może dac nam juz dzidzie :-) ja jestem ciekawa co mi gin powie w środę, bo mam wrażenie, ze mała jest jeszcze wysoko, albo juz miejsca nie ma i takie mam wrazenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 12:27

Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    jest nas dwie....staram sie byc dobrej mysli ze za dwa trzy dni minie to bo kurczaki nie wyobrażam sobie porodu z tym...i tak znienacka mnie dopadlo..o zabiegu chirurgicznym to nawet myslec nie chce, kompletnie tej opcji nie biore pod uwagę...jem dużo owoców, jogurtów aby stolec byl luzniejszy a tu lipa...
    robie to samo,same owoce i warzywa i nic,a wyszedl z dnia na dzien i jest coraz większy za tydzien ide do szpitala a tu taka niespodzianka jestem tak załamana tym że szlak mnie trafia

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Z takich domowych sposobów można spróbować przyłożyć kostki lodu w woreczku. Na pewno nie rozgrzewać- to powodu jeszcze poszerzenie naczynia i grozi pęknięciem! Najważniejsze jednak są regularne wypróżnienia, może trochę więcej wody i warzyw?
    a wiesz może czy zewnętrzny hemoroid może peknąć??

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, kochana, ja już przez to dziadostwo tyle przepłakałam że szok! Mi wyszedł hemoroid jakieś 2 miesiące temu, co najlepsze właśnie, też nic mnie raczej nie bolało, zatwardzeń nie miałam, wszystko ok. Po prostu przez przypadek wyczułam. Normalnie nie jest na zewnątrz, ale po wizycie w toalecie lub jakimś intensywnym dniu niestety tak! Przepraszam, że tak piszę o tym oficjancie, może kogoś to obrzydza, no ale niestety uroki ciąży :(

Konsultowałam z moją ginką, ale właśnie stwierdziła jak już dziewczyny pisały, że w ciąży się tego nie wyleczy. Ja smaruję maścią, tylko po to aby się nie powiększało, bo jak pisałam nie boli. Czopki też mam, ale chyba zacznę ich używa po porodzie. Z tego co kojarzę Ewelina to masz cc? Ciesz się! Bo wiesz co to będzie u nas po wielogodzinnym porodzie :( Tego się bardziej boję niż popękania itp.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:01

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ