Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
O Ewelina umknęło mi chyba gdzieś że termin cc na 30.06. No to pewnie będziesz pierwsza albo na równi z Lolką chyba że coś u rodzących sn się rozkręci
Nic dziwnego Lolka że jesteś lekko przerażona, a kto nie jest
Ja jestem ciekawa mojej wizyty w czwartek, już się nie mogę doczekać, aby się dowiedzieć ile mała waży i generalnie mam kilka pytań m.in.. czy warto kupić ten żel położniczy natalis. Któraś rodząca sn myślała o tym?
Magda, też już bym pochodziła na spacerkiewelina84 lubi tę wiadomość
-
KaroLinka wrote:Oj ja wózek też mogła bym już użyć . zresztą od dziś wszystko już jest przygotowane do przyjścia maleństwa .
Dziewczyny powtarzam pytanie co sądzicie o tych moich bólach . Zaraz chyba pojade na IP .
Wydaje mi się, że nie, ja często mam bóle w pachwinie a ciągnięcia w dole brzucha i kłucia wcześniej także. Ale przejechać się na IP nie zaszkodzi. A czujesz ruchy dziecka normalnie? -
maggda wrote:no fakt 9 miesięcy zleciało nie wiadomo kiedy teraz to każda z nas powoli myśli o porodzie, ja się zastanawiam z mężem jak to będzie z takim maluszkiem mieszkać
Paula ale ci się przytrafiło no sam koniec, masakra. ale dobrze ze ktoś ci pomaga Widać silna babka z ciebie bo ja chyba bym ryczała z bezradności
Oj Maggda siedzę i ryczę, średnio co pół godziny,a najbardziej w nocy z bezsilności i bezradności
Karolinka ja myślę, że to normalne, skurcze z bólami krzyżowymi, ciągnięcia i kłucia ja mam od dobrych kilku tygodni i tak się nastawiałam że wcześniej urodzę, a teraz się modlę by mała siedziała jeszcze jak najdłużej
To może się po prostu szyjka skracać, no chyba że by się zaczęły robić regularne
-
wziełam nospe teraz leże zobaczymy czy przejdzie . W piątek mam wizyte modle sie żeby do tamtego czasu nic sie nie stało .
Paula ja na twoim miejscu już dawnobym sie załamała . Jesteś silna babka i świetnie dajesz rade .Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
KaroLinka wrote:wziełam nospe teraz leże zobaczymy czy przejdzie . W piątek mam wizyte modle sie żeby do tamtego czasu nic sie nie stało .
KaroLinka takie bóle w pachwinach ja też mam, wręcz takie rozpychanie, u mnie w połączeniu ze spinaniem brzucha robi się rozwarcie, no i dodatkowo bóle jak na @. Jak u mnie się to pojawiło to lekarz kazał jeść dużo magnezu i nospę, a nie masz jak przyspieszyć wizyty, albo ewentualnie zadzwonić do niego i zapytać co powinnaś robić ? -
[QUOTE=Karola:)
Wydaje mi się, że brzuszek troszkę opuszczony, a Wam?[/QUOTE]
aaa my tez mamy lawendowo-fioletowe klimaty w sypialni
ja mam chyba jednak sporo wiekszy ten brzuszek, ale tez nie wiem czy powoli się nie zaczął opuszczacKarola:) lubi tę wiadomość
-
[QUOTE=Karola:)
Ja jestem ciekawa mojej wizyty w czwartek, już się nie mogę doczekać, aby się dowiedzieć ile mała waży i generalnie mam kilka pytań m.in.. czy warto kupić ten żel położniczy natalis. Któraś rodząca sn myślała o tym?
[/QUOTE]
O ten żel kiedyś pytałam położną, na jednym z pierwszych spotkań, wtedy powiedziała że do tego dojdziemy, a teraz nie wiem czy już nie za późno. Niby jutro jestem z nią umówiona po południu, ale nie wiem czy dam radę iść, jak dotrę to zapytam
Ja to miałam jeszcze ćwiczyć te mięśnie Kegla i co też jakoś zaniedbałam, kilka razy może tego pilnowałam a potem odkładałam na przysłowiowe jutro, a teraz pewnie wiele mi to nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:03
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Esencia, przepiękne zdjęcia :*
Brzuszek większy, ale nie znaczy, że jak wieloryb - wg mnie cudowny
Też uważam, że mój jest niżej, ale wcale mi się lepiej nie oddycha i czuje dzidzie dość wysoko nadal. Zobaczymy. Mi się marzy taki poród jak Mucha na czerwcówkach miała - po wizycie niby szyjka zamknięta, w nocy odeszły wody, rano skurcze, a o 12 się pojawiła Majka. Ale któż to wie
Lolka, kolory akurat mąż wybierał, ale jestem b.zadowolona
Am o tym żelu miałam na SR, polecała położna, ale zapytam lekarki jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:12