Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Loooolka szok!!! Jesteśmy na tym samym etapie ciąży, dlatego aż mnie zatkało, to w sumie 2 dni w domu i do szpitala. Nie wierzę!
No ale dobrze, lekarz wie co mówi, mała już jest sporą dzidzią, wszystko będzie dobrze
Urodzisz w mojego teścia urodziny, a to ja chciałam mu zrobić prezent, ale w sumie wszystko przede mną
Kurcze, trzymam kciuki za Ciebie najmocniej jak potrafię, ale nie chcę wiedzieć co się dzieje u Ciebie w głowieZ jednej strony szok, ale z drugiej zazdroszczę :*
Paula, czyli poród sn jest możliwy w Twoim stanie zdrowia?lolka83 lubi tę wiadomość
-
Lolka ja Ci w sumie trochę zazdroszczę, gdyby nie mój stan to ja już bym chciała rodzić, wiem że pewnie ciężko się oswoić, ale będziesz już mogła tulić malutką
Karola w sumie to takie niejednoznaczne, bo gin powiedziała, że w tej chwili nie bo potrzebuje rąk i kręgosłupa do parcia, ale mówi że skoro miałoby się poprawiać i ból zniknąłby całkowicie to rodzimy SN, no a niby jeszcze 3 tyg do terminu więc szansa jestlolka83, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
Jeny, nastawilam sie na 30 czerwca - 5 lipca, wiem, ze to prawie zadna roznica...ale jakos nie wierze, ze to juz i juz mozna ja wyjmowac!
W sobote bedzie 38 i 2 dzien ciazy, chyba gin wie co robi...stwierdził, ze mozna ja wyciagać, bo boi się, żeby sama wczesniej na swiat sie nie pchala...
Ubzdurałam sobie, że to bedzie jakos 39 tydzien, ale czytam i faktycznie planowe cc przeprowadza się zazwyczaj miedzy 38, a 39 tygodniem.
Z drugiej strony mojej kumpeli tez wyciagal w 38 tyg, moze tak ma i juz, jak dzidzia gotowa...w koncu odbiera porody masowo, wiec mu ufam
Mnie od wczoraj coraz bardziej boli na okres, mowi, ze mala bardzo nisko, nie pytalam juz o szyjke z tego wszystkiego, bo mnie mega zatkalo...
ciekawe czy sobota czy poniedziałek...bo jesli nie sobota to pewnie wroce do domu i pojade w poniedzialek...aaaaaaaaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:22
Plumb80, am, Paula_29, Karola:), Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka już tylko 3 dni i masz skarb w ramionach,super!!! To tylko 2 dni różnicy,więc nie stresuj się.Tylko daj nam znać już po wszystkim,będziemy czekać
Tak dziewczyny,mam nadzieję że co niektórzy odpuszczą z odwiedzinami,ale pewnie zawsze ktoś się wyłamie. Jeśli u mnie pójdzie sprawnie poród,to tego samego dnia wracam do domu.I już teraz wiem,że od razu do nas rodzice moi plus ciocia przyjdą zobaczyć małego,nie przeskoczę tego.Ale położę się fo łóżka w sypialni i dam im znać że koniec wizyty.Najgorsze że będę icj miała na głowie codziennie,bo blisko mieszkają.Ale myślę że jak kilka razy przywitam ich w łóżku,to odpuszczą.
Ale już ogonek chętnych do odwiedzin się ustawia.Na szczęście wiedzą, że muszą się najpierw zapowiedzieć,a jak zadzwonią w tej sprawie to odeślę ich na późniejsze terminy i na pewno nie pozwolę sobie na przyłażenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:22
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Kurcze Lolka, co będziesz robiła teraz przez te 2 dni?
Będziesz odpoczywać i nastawiać się mentalnie?
Już wszystko na przyjście Wiki gotowe?
a jak mąż zareagował?
Paula, no rozumiem, Ty do terminu masz jeszcze czas, więc może uda się małą przetrzymać chociaż do tego 38 tc i wtedy będziesz już się lepiej czuła, obylolka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina23 wrote:hehe super lolka:) ciesz się i pamiętaj by zdać relację po wszystkim.... jak to wszystko się zakończy to będzie mi smutno bez Was i forum:(
To może niebawem utworzymy nowe forum dla rozpakowanych mam i nadal będziemy miały kontakt,wymieniając się nowymi doświadczeniami jako mamusie? Tylko trzeba ustalić nową nazwę i umówić się wspólnie na przejście tam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:38
Karola:), lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:hehe super lolka:) ciesz się i pamiętaj by zdać relację po wszystkim.... jak to wszystko się zakończy to będzie mi smutno bez Was i forum:(
Zawsze możemy tu zostać, w końcu i tak jesteśmy i będziemy lipcowymi mamusiami 2014tylko parę z nas urodzi przed terminem ale to nie szkodzi
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:hehe super lolka:) ciesz się i pamiętaj by zdać relację po wszystkim.... jak to wszystko się zakończy to będzie mi smutno bez Was i forum:(
ja mam ten:
http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1,p1079959039,swiat-niemowlaka-p
wzielam biało-kolorowy.am lubi tę wiadomość
-
Lolka, normalnie jestem w szoku. Sama nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało, ze to już. Ja do terminu mam jeszcze miesiąc i gin na nfz mówi, że puki co nie zanosi się na przedterminowy poród, więc jestem kompletnie nieprzygotowana psychicznie
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Iwo super fotki, świetnie wyglądasz.
Dziewczyny ja po waszych zdjęciach sądziłam, że jesteście moimi rówieśniczkami,a tu piszecie ze mgr broniony kilka lat temu . Normalnie mnie zatkało, na zdjęciach max 25 lat jak nic
Lolka zazdroszcze ! Jeszcze 3 dni i bedziesz miala córeczke przy sobie))
Ja wizyte mam we srode, ciekawe co tam u malej slychacoszczedzam sie do piatku ale potem mam zamiar intensywnie spacerowac i porobic ostatnie porzadki przed porodem
am, Iwo, lolka83, Karola:), misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość
-
hahah
Wiecie co juz ten pon mnie schizowal, ale jesli sie okaże, ze to sobota to woow...ale nie chce sie nastawiac, aby sie jednak nie okazalo, ze inny dzien...
tak czy siak...stwierdzam, ze wiem, ze nic nie wiem. Wydaje mi sie, ze nic nie pamiętam, ze szkoly rodzenia...trzymanie dziecka, karmienie itd, probuje cos czytac, ale ogolnie schiza...abstrakcja, w ogole, ze mam byc cieta, ze dziecko, moj mozg tego nie ogarnia...jakby ktos mi to opowiadal o kimś...
Chociaż dziwne, bo i tak mialam miec ta cc najpozniej ok. 1- 5 lipca, wiec tydzien w ta czy w ta...co to za roznica, a jednak psychika robi swoje
Teraz sobie przypomnialam, jak ktos pytał kiedy mam termin to zawsze mowilam koniec czerwca, poczatek lipca, nie wiem czemu tak, bo mial byc lipiec, a wyglada, ze koniec czerwca bedzie, moze podswiadomie to wywołałam
Mam nadzieje, ze to nie za wczesnie, jak bedzie z karmieniem itd, ale liczę, jednak na dlugi staż lekarza i jego wiedzę...ze wie co robi, ze to juz odpowiedni czas na nią.
Jutro mam umowiony manicure i pedicure, bo stopy to mam juz masakra, a nie dosięgam do nich od dawna, chce jakos miec spokoj z tym
Dobrze, ze wczoraj bylam u fryzjera
Wszystko jest w domu gotowe, jutro M przywiezie wozek z magazynu
Dokumenty spakowane...zadnych badan krwi i moczu juz nie kazal robic, bo i tak mi zrobia w szpitalu.
Moze to do mnie dotrze jutro, bo dzis to nic nie docieraDo mamy zadzownilam to w lekkim szoku byla, jakas tez nieprzygotowana, jutro juz chce do mnie podjechać chyba skontrolowac jak to wszystko wyglada w domu
haha. Ogolnie chyba zrobimy niespodziankę znajomym i nic nie powiemy
Byle tylko z malutką było ok...
Iwo, Plumb80, Paula_29, Camilia, Karola:), Dodi lubią tę wiadomość
-
Iwo wrote:Ja to w ogóle nie broniłam magistra
hehe, zawsze się śmieję, że tyle lat nauki i magistra nie mam
No rozstrzał wiekowy jest zdecydowanie, ja w sierpniu obchodzę dość okrągłe urodziny- 30i czeka mnie najmilszy prezent już niedługo
hehe, ja 17 lipca, 31 latek( rocznik 83) dlatego mialam nadzieje, ze ja , maz i malutka bedziemy z lipca, ale jak widac inne plany nam sie szykują
Chociaż zawsze chcialam urodzic jak bede miec 30, wiec sie zalapie, hahIwo, Plumb80, Karola:), Paula_29, misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJasne,możemy pozostać na tym wątku nadal po porodzie.Ważne, żeby nadal mieć kontakt.Fajnie się z Wami pisze.
Ja w niedzielę obchodziłam 34 urodziny,także też pewnie gdzieś się mogę podczepić pod niektóre z Was
Jejku,nasze dzieciaki już się nie mogą doczekać Victora, tak jak i myCodziennie rano pytają się,ile jeszcze dni zostało
Ciekawe jak to będzie z trójeczką w domu. Dzieci są podekscytowane, mówią że będą pomagać
am, Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Lolka będzie dobrze, zobaczysz. Rozumiem że lekko można zwariować po takich wiadomościach, ale jak sama piszesz masz wszystko gotowe, a w głowie na 100 % przynajmniej ja też nie będę.
A już i tak mamy tak niewiele do końca, że musi to w końcu nastąpić.
Patrząc po Waszych wpisach i cyferkach w avatarkach nasuwa mi się pytanie - czyżbym była najstarsza w naszym gronie ???lolka83, Plumb80, Karola:), Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość