X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka za za szok . Wiem że zaskoczyło cie to ale pomyśl że kruszynka niedługo będzie z tobą :D

Dokładnie punkt widzenia zmienia sie diametralnie . Szkoda . . . Ale co nic na to nie poradzimy .

lolka83 lubi tę wiadomość

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loooolka szok!!! Jesteśmy na tym samym etapie ciąży, dlatego aż mnie zatkało, to w sumie 2 dni w domu i do szpitala. Nie wierzę!
    No ale dobrze, lekarz wie co mówi, mała już jest sporą dzidzią, wszystko będzie dobrze :)
    Urodzisz w mojego teścia urodziny, a to ja chciałam mu zrobić prezent, ale w sumie wszystko przede mną :P
    Kurcze, trzymam kciuki za Ciebie najmocniej jak potrafię, ale nie chcę wiedzieć co się dzieje u Ciebie w głowie :) Z jednej strony szok, ale z drugiej zazdroszczę :*

Paula, czyli poród sn jest możliwy w Twoim stanie zdrowia?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ja Ci w sumie trochę zazdroszczę, gdyby nie mój stan to ja już bym chciała rodzić, wiem że pewnie ciężko się oswoić, ale będziesz już mogła tulić malutką

Karola w sumie to takie niejednoznaczne, bo gin powiedziała, że w tej chwili nie bo potrzebuje rąk i kręgosłupa do parcia, ale mówi że skoro miałoby się poprawiać i ból zniknąłby całkowicie to rodzimy SN, no a niby jeszcze 3 tyg do terminu więc szansa jest

lolka83, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, nastawilam sie na 30 czerwca - 5 lipca, wiem, ze to prawie zadna roznica...ale jakos nie wierze, ze to juz i juz mozna ja wyjmowac!

W sobote bedzie 38 i 2 dzien ciazy, chyba gin wie co robi...stwierdził, ze mozna ja wyciagać, bo boi się, żeby sama wczesniej na swiat sie nie pchala...
    Ubzdurałam sobie, że to bedzie jakos 39 tydzien, ale czytam i faktycznie planowe cc przeprowadza się zazwyczaj miedzy 38, a 39 tygodniem.
    Z drugiej strony mojej kumpeli tez wyciagal w 38 tyg, moze tak ma i juz, jak dzidzia gotowa...w koncu odbiera porody masowo, wiec mu ufam :)

Mnie od wczoraj coraz bardziej boli na okres, mowi, ze mala bardzo nisko, nie pytalam juz o szyjke z tego wszystkiego, bo mnie mega zatkalo...
    ciekawe czy sobota czy poniedziałek...bo jesli nie sobota to pewnie wroce do domu i pojade w poniedzialek...aaaaaaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:22

Plumb80, am, Paula_29, Karola:), Dodi lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka już tylko 3 dni i masz skarb w ramionach,super!!! To tylko 2 dni różnicy,więc nie stresuj się.Tylko daj nam znać już po wszystkim,będziemy czekać :)

Tak dziewczyny,mam nadzieję że co niektórzy odpuszczą z odwiedzinami,ale pewnie zawsze ktoś się wyłamie. Jeśli u mnie pójdzie sprawnie poród,to tego samego dnia wracam do domu.I już teraz wiem,że od razu do nas rodzice moi plus ciocia przyjdą zobaczyć małego,nie przeskoczę tego.Ale położę się fo łóżka w sypialni i dam im znać że koniec wizyty.Najgorsze że będę icj miała na głowie codziennie,bo blisko mieszkają.Ale myślę że jak kilka razy przywitam ich w łóżku,to odpuszczą.

Ale już ogonek chętnych do odwiedzin się ustawia.Na szczęście wiedzą, że muszą się najpierw zapowiedzieć,a jak zadzwonią w tej sprawie to odeślę ich na późniejsze terminy i na pewno nie pozwolę sobie na przyłażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:22

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lolka, co będziesz robiła teraz przez te 2 dni?
    Będziesz odpoczywać i nastawiać się mentalnie?
    Już wszystko na przyjście Wiki gotowe?
    a jak mąż zareagował?

Paula, no rozumiem, Ty do terminu masz jeszcze czas, więc może uda się małą przetrzymać chociaż do tego 38 tc i wtedy będziesz już się lepiej czuła, oby :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe super lolka:) ciesz się i pamiętaj by zdać relację po wszystkim.... jak to wszystko się zakończy to będzie mi smutno bez Was i forum:(

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie temat był już wałkowany, ale muszę jeszcze raz zapytać, jakie kupiłyście leżaczki - bujaczki czy huśtawki dla maluchów? Bo muszę szybko ogarnąć temat, mojego brata wzięło na prezent :D

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:47

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    hehe super lolka:) ciesz się i pamiętaj by zdać relację po wszystkim.... jak to wszystko się zakończy to będzie mi smutno bez Was i forum:(

To może niebawem utworzymy nowe forum dla rozpakowanych mam i nadal będziemy miały kontakt,wymieniając się nowymi doświadczeniami jako mamusie? Tylko trzeba ustalić nową nazwę i umówić się wspólnie na przejście tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:38

Karola:), lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:

Zawsze możemy tu zostać, w końcu i tak jesteśmy i będziemy lipcowymi mamusiami 2014 :) tylko parę z nas urodzi przed terminem ale to nie szkodzi :)

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:

ja mam ten:

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1,p1079959039,swiat-niemowlaka-p

wzielam biało-kolorowy.

am lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możemy też w dalszym ciągu udzielać się w tym wątku, tylko tematy rozmów będą inne- przynajmniej tak robią inne wątki miesięczne..

am, Karola:), Paula_29, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, normalnie jestem w szoku. Sama nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało, ze to już. Ja do terminu mam jeszcze miesiąc i gin na nfz mówi, że puki co nie zanosi się na przedterminowy poród, więc jestem kompletnie nieprzygotowana psychicznie

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo super fotki, świetnie wyglądasz.

Dziewczyny ja po waszych zdjęciach sądziłam, że jesteście moimi rówieśniczkami,a tu piszecie ze mgr broniony kilka lat temu . Normalnie mnie zatkało, na zdjęciach max 25 lat jak nic ;)

Lolka zazdroszcze ! Jeszcze 3 dni i bedziesz miala córeczke przy sobie :)))

Ja wizyte mam we srode, ciekawe co tam u malej slychac :) oszczedzam sie do piatku ale potem mam zamiar intensywnie spacerowac i porobic ostatnie porzadki przed porodem :)

am, Iwo, lolka83, Karola:), misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah :)

Wiecie co juz ten pon mnie schizowal, ale jesli sie okaże, ze to sobota to woow...ale nie chce sie nastawiac, aby sie jednak nie okazalo, ze inny dzien...

tak czy siak...stwierdzam, ze wiem, ze nic nie wiem. Wydaje mi sie, ze nic nie pamiętam, ze szkoly rodzenia...trzymanie dziecka, karmienie itd, probuje cos czytac, ale ogolnie schiza...abstrakcja, w ogole, ze mam byc cieta, ze dziecko, moj mozg tego nie ogarnia...jakby ktos mi to opowiadal o kimś...

Chociaż dziwne, bo i tak mialam miec ta cc najpozniej ok. 1- 5 lipca, wiec tydzien w ta czy w ta...co to za roznica, a jednak psychika robi swoje :)

Teraz sobie przypomnialam, jak ktos pytał kiedy mam termin to zawsze mowilam koniec czerwca, poczatek lipca, nie wiem czemu tak, bo mial byc lipiec, a wyglada, ze koniec czerwca bedzie, moze podswiadomie to wywołałam :)

Mam nadzieje, ze to nie za wczesnie, jak bedzie z karmieniem itd, ale liczę, jednak na dlugi staż lekarza i jego wiedzę...ze wie co robi, ze to juz odpowiedni czas na nią.

Jutro mam umowiony manicure i pedicure, bo stopy to mam juz masakra, a nie dosięgam do nich od dawna, chce jakos miec spokoj z tym :)
    Dobrze, ze wczoraj bylam u fryzjera :)

Wszystko jest w domu gotowe, jutro M przywiezie wozek z magazynu :)
    Dokumenty spakowane...zadnych badan krwi i moczu juz nie kazal robic, bo i tak mi zrobia w szpitalu.

Moze to do mnie dotrze jutro, bo dzis to nic nie dociera :) Do mamy zadzownilam to w lekkim szoku byla, jakas tez nieprzygotowana, jutro juz chce do mnie podjechać chyba skontrolowac jak to wszystko wyglada w domu :) haha. Ogolnie chyba zrobimy niespodziankę znajomym i nic nie powiemy :)

Byle tylko z malutką było ok...

Iwo, Plumb80, Paula_29, Camilia, Karola:), Dodi lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:47

lolka83, Plumb80, am, Karola:), misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Ja to w ogóle nie broniłam magistra ;) hehe, zawsze się śmieję, że tyle lat nauki i magistra nie mam ;)
    No rozstrzał wiekowy jest zdecydowanie, ja w sierpniu obchodzę dość okrągłe urodziny- 30 ;) i czeka mnie najmilszy prezent już niedługo :)

hehe, ja 17 lipca, 31 latek :) ( rocznik 83) dlatego mialam nadzieje, ze ja , maz i malutka bedziemy z lipca, ale jak widac inne plany nam sie szykują :)
    Chociaż zawsze chcialam urodzic jak bede miec 30, wiec sie zalapie, hah :)

Iwo, Plumb80, Karola:), Paula_29, misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne,możemy pozostać na tym wątku nadal po porodzie.Ważne, żeby nadal mieć kontakt.Fajnie się z Wami pisze.
    Ja w niedzielę obchodziłam 34 urodziny,także też pewnie gdzieś się mogę podczepić pod niektóre z Was ;)

Jejku,nasze dzieciaki już się nie mogą doczekać Victora, tak jak i my :) Codziennie rano pytają się,ile jeszcze dni zostało :) Ciekawe jak to będzie z trójeczką w domu. Dzieci są podekscytowane, mówią że będą pomagać ;)

am, Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka będzie dobrze, zobaczysz. Rozumiem że lekko można zwariować po takich wiadomościach, ale jak sama piszesz masz wszystko gotowe, a w głowie na 100 % przynajmniej ja też nie będę.
    A już i tak mamy tak niewiele do końca, że musi to w końcu nastąpić.

Patrząc po Waszych wpisach i cyferkach w avatarkach nasuwa mi się pytanie - czyżbym była najstarsza w naszym gronie ???

lolka83, Plumb80, Karola:), Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ