X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze nie mam z sesji fotek, ale wstawiam fotke z rąsi, porównanie z marca i czerwca :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7529aead16ef.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:45

madzia84, am, Iwo, Plumb80, Camilia, Karola:), Paula_29, misia_k1, maja89waw lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Jasne,możemy pozostać na tym wątku nadal po porodzie.Ważne, żeby nadal mieć kontakt.Fajnie się z Wami pisze.
    Ja w niedzielę obchodziłam 34 urodziny,także też pewnie gdzieś się mogę podczepić pod niektóre z Was ;)

Jejku,nasze dzieciaki już się nie mogą doczekać Victora, tak jak i my :) Codziennie rano pytają się,ile jeszcze dni zostało :) Ciekawe jak to będzie z trójeczką w domu. Dzieci są podekscytowane, mówią że będą pomagać ;)

O Plumb to ja jestem młodsza o parę miesięcy, urodziny mam we wrześniu :)

Plumb80, Karola:), Paula_29, maja89waw lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka różnicę widać "gołym okiem", super wyglądasz, rzeczywiście sam brzuszek :) słodki - właśnie jakbyś piłeczkę połknęła ;)

lolka83, Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Lolka różnicę widać "gołym okiem", super wyglądasz, rzeczywiście sam brzuszek :) słodki - właśnie jakbyś piłeczkę połknęła ;)

Thx :* hehe, faktycznie ponoc pileczka :) no a ja sie czuje dupnie, jak wieloryb, a wszyscy, ze jest dobrze i ble ble :) Eh :)

am, Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Thx :* hehe, faktycznie ponoc pileczka :) no a ja sie czuje dupnie, jak wieloryb, a wszyscy, ze jest dobrze i ble ble :) Eh :)

Piłeczka która niedługo zamieni się w malutką dziewczynkę <3

lolka83, maja89waw lubią tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:46

Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Lolka słodka piłeczka ;)super :) i chyba już ci się opuściła ? ;) na moje zdecydowanie opuściła do porodu :)

to bylo ok 4 dni temu, tez mi sie wydaje ze sie opuscila...dzis dziwnie chodze, jak kaczka...serio, czuje jakby mi zeszla w dol i mi tam naciska glowka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 23:12

Plumb80, Karola:), Paula_29, maja89waw lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka no szok dosłownie, już za chwilę Malutka będzie z Wami :-)

Iwo prześliczne zdjęcia!

Karolinka nie denerwuj się koleżanką, najważniejsze żebyś nie robiła niczego wbrew sobie. Jeśli nie masz sił i chęci na spotkanie odmów i nie miej wyrzutów sumienia.

Plumb ja też sobie nie wyobrażam byśmy nie miały kontaktu. Możemy zostać tutaj i dalej udzielać się jako lipcowe mamusie 2014 :-)

A moja Mała właśnie tak szaleje, że już mam pokopany cały pęcherz, brzuch i wszystko w środku ałć aż wzięłam No-spę. Moja Kluska <3

am, Iwo, Karola:), Paula_29, misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak... więc chyba się zaczyna.... :) wstałam przed chwilą, a tu kap, kap, kap.. bielizna wilgotna, hmm chyba coś tu się sączy :)

Ból z krzyża i jedziemy powoli do szpitala ;) Jeśli to nie fałszywy alarm, to trzymajcie kciuki za moje dzieciątko, żeby się szczęśliwie urodziło :)

misia_k1, ewelina84, maja89waw, MILA, Dodi, am, Camilia, Karola:), Plumb80, Kajoni, Mona :), Paula_29, Paulina23, Iwo, lolka83 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z ranka informacje:)
    Lolka,wiesz moze to dobrze ze tak szybciutko z zaskoczenia Ci lekarz termin podał. Tak jak piszesz, sam wie najlepiej bo to nie jego pierwszy porod.
    Wszystko masz gotowe i wszystko Ci sie przypomni(w nawiazaniu do Twoich obaw,że juz nic nie pamietasz z SR):):)
    Teraz postaraj sie optymistycznie nastawic, odpoczywac,spac(jesli to Ci sie uda, bo wierze ze emocje swoje robia). Wiki jest juz gotowa tak samo jak Wy!

Iwo i Lolka super foteczki, brzuszki suuuperrr.
    He Iwo ja tez w sierpniu 30 bede miec:)i zawsze chcialam przed 30 miec Dzidziusia hi.to mamy cudowne prezenty Dawidek i Jasiu:)

Popieram Mamusie,aby nasz watek byl kontynuowany i tu bedziemy wymieniac sie info Po narodzinach;)

Milego dnia.ja za godz w droge do lekarza,ciekawe co mi powiedzą.

Camilia, Plumb80, Paula_29, Iwo lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woww Karusiaaa trzymam mocno kciuki za Dzidzie i Ciebie.

Daj znac w miare możliwości, czyzby to był początek. ?.:)♥♥♥

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie się ten ranek zaczyna :-) Karusia - 3majcie się! Koniecznie poinformuj nas co i jak ;-) :-D

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczyny ja juz po!!!
    Po badaniu, mala wazy ponad 3400, 38 tydzien ciazy...
    Jest juz nisko, dlatego, co dwie godziny w nocy wstaje...czuje tez ze mi sie zaczal zmieniac chod na bardziej kaczkowaty...

No i szok!
    Planowal cc na poniedziałek, ale stwierdził, ze poniedzialki zawsze sajgon, ze on by chyba jednak proponowal sobote! Tym bardziej, ze miedzy 38-39 tyg robi się cc, wiec ja juz sie łapię.
    Mam się stawić już w sobote do szpitala, wszystko sprawdzi, jesli nie bedzie tlumow zrobi mi juz cc...Jesli cos to czekamy na poniedziałek...ale kazal sie nastawic na sobote!!

Dziewczyny ta sobotę! Szok, nie dochodzi to do mnie, a jeszcze mialam zaplanowane te kilka dni ostatnie...

ps. IWO bajeczne fotki !!!!! :) Pieknie!!!

ja kochana ide w niedziele a w poniedziałek cc :) tak sie boję że śni mi się już po nocach:)

maja89waw, Paula_29 lubią tę wiadomość

• KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jej Karusia no to trzymamy kciuki i czekamy z niecierpliwością na info . <3

Popieram zostańmy tu na forum :D

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no niedługo i ty będziesz miała kruszynke ze sobą . Rozpakowujemy sie wszystkie w zaskakującym tępie . Możliwe że i ja jutro sie dowiem czy będe rodzić sn czy cc . Jak będzie cc to ustalamy termin no więc wszystkie już sie sypią :D

ewelina84 lubi tę wiadomość

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę ze lipcówki jakieś niecierpliwe i już ruszają do boju :D super
    Ja od 3dni chodzę jak pingwin bo inaczej nie potrafię od klucia na dole czekam tylko na mocniejsze skurcze poniżej 8 min albo odejście wod pł.:)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre informacje z rana ! To lubię :)

Karusia trzymam kciuki mocno !!!

Ja dziewczyny początkiem czerwca skończyłam 25 lat, od zawsze ciągnęło mnie do dzieciaków, zresztą taki też mam zawód, pracuje na co dzień z dziećmi i tak mi było przykro, że takie fajne dzieciaczki ludzie mają a u nas jeszcze nic :(

Mąż to zaraz po ślubie naciskał, ale chciałam jeszcze chwile na spokojnie popracować. W sumie się mu nie dziwiłam, bo straszy ode mnie 9 lat, więc dla niego już był czas :) Ponad rok po ślubie, po pierwszym miesiącu starań, okazało się, że jesteśmy w ciąży i uważam, że w super momencie, przez ten rok trochę pojeździliśmy po świecie, nacieszyliśmy się sobą, bo z dzidzią, zwłaszcza na początku to nie poszalejemy :D

A teraz jeszcze 13 dni do terminu :D Aż mi szkoda, że ta ciąża tak szybko minęła ! Tak dobrze się czułam przez wszystkie te miesiące, że nie wyobrażam sobie już braku kopniaczków z rana naszej Lilki :)

Z drugiej jednak strony chciałabym już być w trójeczkę i być najszczęśliwszą osobą na ziemi :D Z ostatniego USG wynika, że malutka cały tatuś :D Tym bardziej nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę :))))

Plumb80, Iwo lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLinka wrote:
    Ewelina no niedługo i ty będziesz miała kruszynke ze sobą . Rozpakowujemy sie wszystkie w zaskakującym tępie . Możliwe że i ja jutro sie dowiem czy będe rodzić sn czy cc . Jak będzie cc to ustalamy termin no więc wszystkie już sie sypią :D

Strasznie mi się dłuży ten tydzień :)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki byś do domu wyszła już z Dzidzka :-) W miarę możliwości daj znać co i jak, powodzenia!

karusia lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie info z rana!
    Karusia, kciuki trzymam baaardzo mocno :* Daj koniecznie znać.
    Ewelina i Lolka, może karusia Was wyprzedzi :)
    Lolka, śliczny brzusio :)

U mnie nic się nie dzieje, ból w pachwinach wieczorem jak zawsze i lekko na okres, a tak to czuje się dobrze, mała cały czas tak samo aktywna. Dzisiaj wizyta u lekarza po południu i ostatnia SR, ciekawe :)
    No i skończyłam 38 tc...zostały 2 do terminu...

A ja w marcu 27 lat skończyłam i zawsze też myślałam o tym aby urodzić w tym wieku, drugie dziecko w wieku 30 lat, a jeśli zdecydujemy się na trzecie to tak około 35tki. Ciekawe jak to wyjdzie :)

ewelina84, Iwo, karusia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ