X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak miło ja również :D Gzie zamierzasz rodzić ?

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj poruszalam ten temat na forum: "Poznań" Wiesz co pierwsze dziecko rodziłam w Szamotulach, ale to było 7 lat temu. Niestety nie wspominam samego porodu i pobytu tam miło. Teraz wacham się między Polną, a Raszei. O tej polnej w sumie też słyszałam wiele dobrego i złego, ale ile rodzących tyle opinii :-) A Ty gdzie zamierzasz rodzić? :-D

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilas w Poznaniu do lekarza może?

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Raszei . Z polną nie mam dobrych wspomnień z popytu i nie tylko dlatego że miałam tam robiony zabieg bo przykro mi to mówić ale to sie czasem zdarza chociaż tęsknie za maleństwem nieziemsko . Ale odraziło mnie do nich podejście do ludzi , taśmowe traktowanie , bez żadnej empatii .

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się Karolina,niektórzy ludzie nie mają taktu i tyle.Ja też już nie umawiam się na wizyty czy odwiedziny u mnie,bo jest mi najzwyczajniej ciężko już i chodzę obolała.
    A najbardziej wkurzają mnie już teraz osoby, które w kółko dzwonią z pytaniem czy już urodziłam i już zapowiadają że jak urodzę to zaraz wpadną zobaczyć małego.Co to ma znaczyć? Chyba na logikę biorąc to wiadomo że po porodzie musimy dojść fizycznie do formy, musimy oswoić się z nową sytuacją, znaleźć rytm dnia z dzieckiem.Dopiero wtedy moznar myśleć o odwiedzinach. A nie, grunt się zwalić na łeb, bo trzeba oblukać dziecko, a ty gość, obsługuj, uśmiechaj się i udawaj że jesteś szczęśliwa z odwiedzin mimo bólu i zmęczenia :/
    Wg mnie to my powinniśmy wyznaczyć innym termin spotkania, jak już będziemy na to gotowe, a nie przyjmować na siłę ludzi. Czasami mam wrażenie że inni nie wiedzą co to poród i połóg :/

misia_k1, Paula_29, Camilia, Dodi lubią tę wiadomość

• KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w rodzinie zapowiedziałam że dopóki nie dojdę do siebie nie życze sobie żadnych wizyt . I telefony najlepeij żeby tez były ograniczone bo to ma być czas mój , partnera i naszego dziecka . A na poznanie rodziny będzie jeszcze czas . I o dziwo oni to zaakceptowali .

Mona :), Paula_29, Plumb80, Camilia, Dodi lubią tę wiadomość

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja też skłaniam się bardziej ku Raszei, chociaż nie znam osobiście żadnej dziewczyny, która tam rodziła. Dużo pozytywnych opinii czytałam na forach. O polnej słyszałam natomiast od znajomych, że tam jest masówka i personel oschły. Zastanawiałam się właściwie nad tym szpitalem tylko dlatego, że mają tam najlepszy sprzęt dla noworodków. Orientujesz się może jak z tym jest na Raszei?? Znasz może lekarzy, którzy tam pracują??? Jestem tak w ogóle z szamotuł i boję się, że nie dojadę w ogóle do Poznania, że nie zdążę ehh.

Co do odwiedzin to zgadzam się z Wami Kochane, że to od nas zależy kiedy zaprosimy naszych bliskich na pierwsze spotkanie po porodzie. Nigdy nie zapomnę momentu, kiedy wyszłam z synkiem ze szpitala, a tu ku mojemu zaskoczeniu: moi rodzice, teście... To było coś strasznego!!! Teraz też już zapowiedziałam, że odwiedziny będą wtedy, gdy razem z maleństwem dojdziemy do siebie i troszkę się ze sobą zapoznamy :-)

Plumb80 lubi tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa rodziła tam co prawda 4 lata temu ( tak tak teściowa w każdym wieku może sie zdarzyć a miała wtedy 40lat) i mówi że opieka super i wszystko pod względem opieki jak najlepsze . Poród rodzinny też pod najlepszym względem wszystko dostosowane aby teściowa i jej partner czuli sie komfortowo i przeżywali to ze spokojem .

A polna to moim zdaniem masówka tak jak wspomniałam jedyne miłe osoby to salowe . Ja pół godziny po zabiegu dostałam posiłek i byłam tak słaba po znieczuleniu że partner pomagał mi jeść i wtedy weszła pani "doktór" i do nas wszystkich żebyśmy nie robiły sie już takie wielmożnie chore bo nie umieramy i już żebyśmy przestały przeżywać . Więc dziękuje za takie traktowanie . !

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:48

Karola:), am, BiB, karusia, Paula_29, Plumb80, maja89waw, Camilia, lolka83, misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, co do zachowania koleżanki, to moja podobnie dzisiaj się zachowała - zaprasza mnie do siebie za tydzień - to będzie tydzień przed porodem. Piszę jej że po pierwsze nie bardzo chyba abym samochodem dojeżdżała (15km) no i średnio się czuję z moim wyglądem, aby nie pisać że nie mam ochoty nikogo już widywać - a ona, że na pewno dobrze wyglądam i dam rade przyjechać. No sory, to że ona do ostatniego dnia z meeega brzuchem robiła zakupy a między skurczami kochała się z mężem, to nie znaczy że ja tak mam :P

A co do odwiedzin, to ja dosłownie każdemu, tak między wierszami - mówię, że nie wyobrażam sobie odwiedzin w pierwszym m-cu po urodzeniu! Oby to zrozumieli, niestety obawiam się że jakieś oszołomy się trafią ;/

Iwo, Paula_29, Plumb80, Camilia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo, cuuuudownie :)

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo przecudne zdjęcia :D a brzuszek masz malutki, super wyglądasz.

Iwo lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia :-)

Iwo lubi tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo, ślicznie wyglądasz! A zdj nr 3 i 4 są meeega!

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia no najgorsze są te babska . :D

A co do odwiedzin to myśle że chyba większość kobiet woli najpierw poznać malca i jakoś ustabilizować sobie dzień bo to wkońcu zmiana bardzo duża w naszym życiu . A tu wpraszają ci sie tabuny gości . No coś okropnego :)

Iwo cud malina te zdjęcia . :D

Karola:), Iwo, Plumb80, Camilia lubią tę wiadomość

bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to naprawdę miłe. Powiem szczerze, że trochę żałuję,że to już końcówka ciąży. Czułam się dobrze i nigdy nie czułam się bardziej kobieco. Super stan ! :) Ale z drugiej strony nie mogę się doczekać aż przytulę maluszka ;)
    Co do odwiedzin, to raczej jeszcze korzystam, wychodzę do znajomych i zapraszam. Ale po porodzie to na pewno z 3 tyg. zajmie mi ogarnięcie tematu z małym i dopiero wtedy odwiedziny :)

Karola:), Plumb80, Camilia, misia_k1, Dodi lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLinka wrote:
    Dziewczyny wiecie co dziś mnie rozzłościło . Zadzwoniła do mnie koleżanka bym wpadła do niej na kawke itp . No miła propozycja i chętnie bym pojechała gdybym nie czuła sie źle i do tego te bóle i skurcze . A ona do mnie że co ja przeżywam ciąża to nie choroba i jak ja moge sie tak źle czuć 4 tygodnie przed porodem . A najbardziej zabolała mnie to że ona sama rodziła niedawno (rok temu) i również czula sie tak samo jak ja . A mnie robi wyrzuty . Hmm . Brak słów.

Pisałam o tym parę stron wcześniej, niz sie chyba pojawiłas..mialam takie same odczucia, aż musiałam tu dziewczynom to wyrzucić :)
    Olej, ludzie są dziwni, najlepiej, że te kolezanki jakis czas temu, same przechodzily to co my, szybko zmienia sie jak widac punkt widzemnia, a niektorzy to wyczucia nie mają...

Karola:), Plumb80, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po!!!
    Po badaniu, mala wazy ponad 3400, 38 tydzien ciazy...
    Jest juz nisko, dlatego, co dwie godziny w nocy wstaje...czuje tez ze mi sie zaczal zmieniac chod na bardziej kaczkowaty...

No i szok!
    Planowal cc na poniedziałek, ale stwierdził, ze poniedzialki zawsze sajgon, ze on by chyba jednak proponowal sobote! Tym bardziej, ze miedzy 38-39 tyg robi się cc, wiec ja juz sie łapię.
    Mam się stawić już w sobote do szpitala, wszystko sprawdzi, jesli nie bedzie tlumow zrobi mi juz cc...Jesli cos to czekamy na poniedziałek...ale kazal sie nastawic na sobote!!

Dziewczyny ta sobotę! Szok, nie dochodzi to do mnie, a jeszcze mialam zaplanowane te kilka dni ostatnie...

ps. IWO bajeczne fotki !!!!! :) Pieknie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 19:47

am, Paula_29, Karola:), Plumb80, Iwo, maja89waw, Camilia, Dodi lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczyny ja juz po!!!
    Po badaniu, mala wazy ponad 3400, 38 tydzien ciazy...
    Jest juz nisko, dlatego, co dwie godziny w nocy wstaje...czuje tez ze mi sie zaczal zmieniac chod na bardziej kaczkowaty...

No i szok!
    Planowal cc na poniedziałek, ale stwierdził, ze poniedzialki zawsze sajgon, ze on by chyba jednak proponowal sobote!
    Mam się stawić już w sobote do szpitala, wszystko sprawdzi, jesli nie bedzie tlumow zrobi mi juz cc...Jesli cos to czekamy na poniedziałek...ale kazal sie nastawic na sobote!!

Dziewczyny ta sobotę! Szok, nie dochodzi to do mnie, a jeszcze mialam zaplanowane te kilka dni ostatnie...

ps. IWO bajeczne fotki !!!!! :) Pieknie!!!

Lolka w pierwszej chwili jak napisałaś - ja już po - to się zastanowiłam co miałaś na myśli :) Ja nie wierzę że to już - a do soboty naprawdę mało czasu zostało - woooow :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie, w sumie niewiele się dowiedziałam i niewiele się rozjaśniło
    Gin powiedziała że w tej chwili nie chciałaby przerywać ciąży bo wprawdzie niby dziecko już bezpieczne ale lepiej dotrwać do tego 38 tyg, no chyba że mój stan by się pogorszył
    Zrobiła KTG, skurcze na poziomie 40%, szyjka jeszcze ma ponad 2 cm, więc powiedziała, że nie podejrzewa by mała w najbliższym czasie pchała się na świat, wiec mamy czas by jeszcze poczekać. Między 2 a 4 mam się zgłosić na KTG i jeśli nie byłoby poprawy po skierowanie na CC
    Jeśli poprawa będzie to wizyta 9 lipca i czekamy na poród naturalny

A jak po waszych wizytach dziewczyny?

Plumb80, Iwo, Camilia, Dodi lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ