X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Powiem Ci, że jak ma tak boleśnie się rozpychac, to juz nie bede protestowac, aby mi ja wyjmowali w poniedziałek... :)
    Zreszta ile zostalo, tylko jutro, a w pon to szybko zleci do 16...wiec byle do poniedziałku...

M się zastanawia czy nie wykupić salki, aby ze mną został na noc...bo tak to bede liczyc na pielęgniarki tylko, wiec...musimy pomyslec...

Jesli mi cc nie zrobia w ten pon, to chyba padne :)
    Podobno u nas w szpitalu jest tak, że po cc mąż może być z kobietą całą dobę. Czy to prawda to się dopiero okaże :-P

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki jade do szpitala,jutro Tośka będzie z nami.Zyczę wszystkim spokojnych,szybkich i mało bolesnych porodów :)

Paula_29, am, kasjja, Iwo, Karola:), xpatiiix3, Camilia, Plumb80, karusia, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina trzymamy! a czemu dziś, akcja się zaczęła?

ewelina84 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ewelina trzymamy! a czemu dziś, akcja się zaczęła?
    Kazali dzien wcześniej się stawić bo cc jutro,a dzisiaj rozmowa z anestezjologiem i badania

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa:) a już myślałam, że wody odeszły czy coś:)

lolka83, Jus1985 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ogromne kciuki! Będzie dobrze :*
    Camilia, no też tak słyszałam że jest tak, że mąż może zostać po cc.

Wstaliśmy przed chwilą, ale pogoda za oknem nie rozpieszcza, w sumie idealna pogoda na poród :P Mnie znowu bolał w nocy brzuch jak na @...

lolka83, Camilia, Jus1985 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki jade do szpitala,jutro Tośka będzie z nami.Zyczę wszystkim spokojnych,szybkich i mało bolesnych porodów :)

Kochana będzie dobrze :-) pewnie z rana mała wyjma, u mnie pewnie wieczorem! Sciskam i 3 maj się dzielnie :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina powodzenia, trzymam kciuki i daj znać po wszystkim. Ale fajnie,jutro już kruszynka będzie z Wami!!! :)

Lolka,ten pomysł z wykupieniem salki jest świetny.Bo pomoc po cc przez najbliższe godz po jest bezcenna,a wiadomo położne będą miały też i inne pacjentki.A tak mąż będzie mógł pomóc w każdej chwili. Za Was też trzymam kciuki i czekam na inf. A jedziesz jutro na czczo,czy nie trzeba? Żeby nie przeciągnęli cc do rana.

Mi się już tak dłuży.Codziennie rano wstaję z nadzieją że to może już dzisiaj jest ten dzień,a wieczorem zonk. Jeszcze mam 13 dni,ale mam nadzieję że szybciej mały się urodzi. Synka urodziłam 2 dni przed terminem, później córkę 5 dni przed, oby teraz też szybciej ruszyło. Każdy dzwoni do mnie,pyta czy już rodzę. Nalepszy tekst "Tylko jak się zacznie to dzwoń że rodzisz". Taaaa na pewno,zanim ruszę do szpitala, to między skurczamo obdzwonię tuzin osób, bo tak chcą. Od razu wypalam, że dowiedzą się jak już urodzę, nie szybciej. Tylko powtarzając to kolejnej osobie,aż mnie ściska
    Przecież to intymna chwila moja i męża.To nasz czas,do tego bóle, stres.Czy ludzie nie myślą,że w takim momencie należy nam się spokój? Ehhhh chyba zacznę gryźć,albo przestanę już odbierać telefony :/

Karola:), lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Kazali dzien wcześniej się stawić bo cc jutro,a dzisiaj rozmowa z anestezjologiem i badania

Ależ fajowo!! :) trzymamy kciuki i czekamy na niusy :)

Dziewczynki, ja wiem, że temat laktatora wałkujemy od x czasu, ale już mam mętlik... Koleżanka poleca canpol, szwagierka "absolutnie tylko medela" :D a lolka pisze, że avent też jest w dechę :D i bądź tu mądry! :) na pewno elektryczny... Porównywałyście może je pod kontem awaryjności czy coś?

lolka83 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przypomnijcie mi proszę jak się nazywa ta porównywarka, z której cały czas korzystacie? :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Ależ fajowo!! :) trzymamy kciuki i czekamy na niusy :)

Dziewczynki, ja wiem, że temat laktatora wałkujemy od x czasu, ale już mam mętlik... Koleżanka poleca canpol, szwagierka "absolutnie tylko medela" :D a lolka pisze, że avent też jest w dechę :D i bądź tu mądry! :) na pewno elektryczny... Porównywałyście może je pod kontem awaryjności czy coś?

Karusia ja avent dostalam ręczny od kuzynki, która go chwaliła ale bardzo krótko używała, bo mały dostal alergii i po 3 miechach przeszła na mleko modyfikowane.
    Ja go nie chwalilam, bo nie uzywalam :-) Inne kumpele mówiły żeby darować sobie ręczne i brać tylko elektryczny, ja przejrzalam wiele opinii. Rozwazalam madele, avent i lovi, jednak wygrał Lovi, najwięcej pozytywow na różnych forach i stronach...jak się u nas sprawdzi to się okaże. Ja patrzę na bangli, ma ceneo, na wizaz i ogólnie na forach :-)

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:

Lolka,ten pomysł z wykupieniem salki jest świetny.Bo pomoc po cc przez najbliższe godz po jest bezcenna,a wiadomo położne będą miały też i inne pacjentki.A tak mąż będzie mógł pomóc w każdej chwili. Za Was też trzymam kciuki i czekam na inf. A jedziesz jutro na czczo,czy nie trzeba? Żeby nie przeciągnęli cc do rana.

Mi się już tak dłuży.Codziennie rano wstaję z nadzieją że to może już dzisiaj jest ten dzień,a wieczorem zonk. Jeszcze mam 13 dni,ale mam nadzieję że szybciej mały się urodzi. Synka urodziłam 2 dni przed terminem, później córkę 5 dni przed, oby teraz też szybciej ruszyło. Każdy dzwoni do mnie,pyta czy już rodzę. Nalepszy tekst "Tylko jak się zacznie to dzwoń że rodzisz". Taaaa na pewno,zanim ruszę do szpitala, to między skurczamo obdzwonię tuzin osób, bo tak chcą. Od razu wypalam, że dowiedzą się jak już urodzę, nie szybciej. Tylko powtarzając to kolejnej osobie,aż mnie ściska
    Przecież to intymna chwila moja i męża.

Kotek, mam od 12 juz nic nie jeść, ok 6 godzin przed, czyli jeśli juz to pewnie mój gin mi zrobi wieczorem. Bo to jeszcze wypełnianie papierkow, ktg itd wiec pewnie ok 8 godz wyjdzie na czczo.

Co do salki oczywiście koszt duży, eh...chyba ze wynająć pielęgniarkę na noc, dac jej cos i tyle, sama nie wiem...pewnie jutro podejmiemy decyzje.
    Co do znajomych, to kilka koleżanek wręcz codziennie pisze kiedy termin CC, juz mam dość, bo po 1 to się ciągle zmienia, po drugie nie chce od razu wszystkich o tym fakcie informować. Hej jutro mnie kroja itd! Brak jakiegoś taktu i kultury...to i tak dla mega stresujące dzień, na razie staram się nie myslec ... Najmniej mi w głowie czy komuś teraz dam info o CC czy nie. To nasza sprawa i one powinny to uszanować..my się lenimyy...wstalam na chwilke o 11 ale znów się polozylismy i po 13 pobudka...wieczorem pójdziemy gdzieś na jedzenie i znów dzień zlecił :) a teraz zajadam się pysznym ciastem jagodowo truskawkowym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 14:01

Plumb80, Karola:), Paula_29, Iwo, karusia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zajadaj,póki jeszcze możesz i buziaki dla Was :) Ach, fajnie że jutro już będziesz mieć maleństwo przy sobie :)

I masz rację,ja też nie informuję nikigo przed albo jak mnie skurcze chwycą. To czas dla mnie,męża i dziecka. Dopiero jak urodzę i dojdę do sił,wyślę sms-y.

karusia, lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka83 ale masz fajne, że już jutro Mała będzie z Wami :-) Ciasto mniam mniam kolejna rzecz do zjedzenia po porodzie jak już będę mogła ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Karusia ja avent dostalam ręczny od kuzynki, która go chwaliła ale bardzo krótko używała, bo mały dostal alergii i po 3 miechach przeszła na mleko modyfikowane.
    Ja go nie chwalilam, bo nie uzywalam :-) Inne kumpele mówiły żeby darować sobie ręczne i brać tylko elektryczny, ja przejrzalam wiele opinii. Rozwazalam madele, avent i lovi, jednak wygrał Lovi, najwięcej pozytywow na różnych forach i stronach...jak się u nas sprawdzi to się okaże. Ja patrzę na bangli, ma ceneo, na wizaz i ogólnie na forach :-)

Dzięki kochana! Bangla! Ta nazwa mi uciekła :) poczytam później i też muszę się w końcu na jakiś zdecydować :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, mysle, ze bedzie juz jutro, chociaz wiecie, ze rozne sa sytuacje i kto wie...nastawiam się, ale nie na 100%... :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia ja się zastanawiałam nad canpolem, bo Pani w sklepie polecała, na kwietniówkach Ewelina pisała, że go ma i że jest zadowolona. Co do Aventa to plus jest taki, że jakby się coś popsuło z elektrycznych rzeczy to można go używać jako ręczny, więc jakby co to nie będzie do wyrzucenia

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia troche poszeralam i podsylam linki, ktorymi ja sie sugerowalam :)

http://www.bangla.pl/p36679
    http://www.smyk.com/lovi-prolactis-laktator-elektroniczny-dwufazowy-5-501,p1066498866,swiat-niemowlaka-p#e
    http://www.ceneo.pl/22358060#tab=reviews_scroll
    http://makoweczki.pl/jak-sprawdza-sie-laktator-lovi-prolactis-opinie-mam/

LOvi jest jako elektryczny i reczny,do tego dwufazowy, takze dobra opcja...
    Pasuja tez butelki z Avent, do tego ma super zestawik w ladnej kosmetyczce, wszystko w jednym miejscu i opinie naprawde dobre...no nic zobaczymy :)
    Pewnie to kwestia indywidualna, ciekawe czy sie sprawdzi u mnie i czy w ogole bedzie potrzebny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 15:59

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka Ty i tak go pewnie wkrótce wypróbujesz, choćby przy nawale w 3 dobie, więc zdasz nam relację z pierwszej ręki:)

lolka83, Camilia, karusia lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka Ty i tak go pewnie wkrótce wypróbujesz, choćby przy nawale w 3 dobie, więc zdasz nam relację z pierwszej ręki:)

jak mi to napisałas to jakas abstrakcja...przed oczami to stanęło i schiz :)
    Chyba zaczynam sie stresowac lekko, eh, no ale wiem, ze przeciez kiedys i tak ten dzien nastapi...czy jutro czy u innych za tydzien... :)
    Byle z mała bylo wszystko dobrze, to dla mnie najważniejsze, wszystko inne jakos przezyje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:44

Paula_29, Karola:), Plumb80, karusia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ