Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lolka83 wrote:Powiem Ci, że jak ma tak boleśnie się rozpychac, to juz nie bede protestowac, aby mi ja wyjmowali w poniedziałek...
Zreszta ile zostalo, tylko jutro, a w pon to szybko zleci do 16...wiec byle do poniedziałku...
M się zastanawia czy nie wykupić salki, aby ze mną został na noc...bo tak to bede liczyc na pielęgniarki tylko, wiec...musimy pomyslec...
Jesli mi cc nie zrobia w ten pon, to chyba padnelolka83, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Ewelina ogromne kciuki! Będzie dobrze :*
Camilia, no też tak słyszałam że jest tak, że mąż może zostać po cc.
Wstaliśmy przed chwilą, ale pogoda za oknem nie rozpieszcza, w sumie idealna pogoda na poródMnie znowu bolał w nocy brzuch jak na @...
lolka83, Camilia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
ewelina84 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki jade do szpitala,jutro Tośka będzie z nami.Zyczę wszystkim spokojnych,szybkich i mało bolesnych porodów
Kochana będzie dobrzepewnie z rana mała wyjma, u mnie pewnie wieczorem! Sciskam i 3 maj się dzielnie
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina powodzenia, trzymam kciuki i daj znać po wszystkim. Ale fajnie,jutro już kruszynka będzie z Wami!!!
Lolka,ten pomysł z wykupieniem salki jest świetny.Bo pomoc po cc przez najbliższe godz po jest bezcenna,a wiadomo położne będą miały też i inne pacjentki.A tak mąż będzie mógł pomóc w każdej chwili. Za Was też trzymam kciuki i czekam na inf. A jedziesz jutro na czczo,czy nie trzeba? Żeby nie przeciągnęli cc do rana.
Mi się już tak dłuży.Codziennie rano wstaję z nadzieją że to może już dzisiaj jest ten dzień,a wieczorem zonk. Jeszcze mam 13 dni,ale mam nadzieję że szybciej mały się urodzi. Synka urodziłam 2 dni przed terminem, później córkę 5 dni przed, oby teraz też szybciej ruszyło. Każdy dzwoni do mnie,pyta czy już rodzę. Nalepszy tekst "Tylko jak się zacznie to dzwoń że rodzisz". Taaaa na pewno,zanim ruszę do szpitala, to między skurczamo obdzwonię tuzin osób, bo tak chcą. Od razu wypalam, że dowiedzą się jak już urodzę, nie szybciej. Tylko powtarzając to kolejnej osobie,aż mnie ściska
Przecież to intymna chwila moja i męża.To nasz czas,do tego bóle, stres.Czy ludzie nie myślą,że w takim momencie należy nam się spokój? Ehhhh chyba zacznę gryźć,albo przestanę już odbierać telefonyKarola:), lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
ewelina84 wrote:Kazali dzien wcześniej się stawić bo cc jutro,a dzisiaj rozmowa z anestezjologiem i badania
Ależ fajowo!!trzymamy kciuki i czekamy na niusy
Dziewczynki, ja wiem, że temat laktatora wałkujemy od x czasu, ale już mam mętlik... Koleżanka poleca canpol, szwagierka "absolutnie tylko medela"a lolka pisze, że avent też jest w dechę
i bądź tu mądry!
na pewno elektryczny... Porównywałyście może je pod kontem awaryjności czy coś?
lolka83 lubi tę wiadomość
-
karusia wrote:Ależ fajowo!!
trzymamy kciuki i czekamy na niusy
Dziewczynki, ja wiem, że temat laktatora wałkujemy od x czasu, ale już mam mętlik... Koleżanka poleca canpol, szwagierka "absolutnie tylko medela"a lolka pisze, że avent też jest w dechę
i bądź tu mądry!
na pewno elektryczny... Porównywałyście może je pod kontem awaryjności czy coś?
Karusia ja avent dostalam ręczny od kuzynki, która go chwaliła ale bardzo krótko używała, bo mały dostal alergii i po 3 miechach przeszła na mleko modyfikowane.
Ja go nie chwalilam, bo nie uzywalamInne kumpele mówiły żeby darować sobie ręczne i brać tylko elektryczny, ja przejrzalam wiele opinii. Rozwazalam madele, avent i lovi, jednak wygrał Lovi, najwięcej pozytywow na różnych forach i stronach...jak się u nas sprawdzi to się okaże. Ja patrzę na bangli, ma ceneo, na wizaz i ogólnie na forach
karusia lubi tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:
Lolka,ten pomysł z wykupieniem salki jest świetny.Bo pomoc po cc przez najbliższe godz po jest bezcenna,a wiadomo położne będą miały też i inne pacjentki.A tak mąż będzie mógł pomóc w każdej chwili. Za Was też trzymam kciuki i czekam na inf. A jedziesz jutro na czczo,czy nie trzeba? Żeby nie przeciągnęli cc do rana.
Mi się już tak dłuży.Codziennie rano wstaję z nadzieją że to może już dzisiaj jest ten dzień,a wieczorem zonk. Jeszcze mam 13 dni,ale mam nadzieję że szybciej mały się urodzi. Synka urodziłam 2 dni przed terminem, później córkę 5 dni przed, oby teraz też szybciej ruszyło. Każdy dzwoni do mnie,pyta czy już rodzę. Nalepszy tekst "Tylko jak się zacznie to dzwoń że rodzisz". Taaaa na pewno,zanim ruszę do szpitala, to między skurczamo obdzwonię tuzin osób, bo tak chcą. Od razu wypalam, że dowiedzą się jak już urodzę, nie szybciej. Tylko powtarzając to kolejnej osobie,aż mnie ściska
Przecież to intymna chwila moja i męża.
Kotek, mam od 12 juz nic nie jeść, ok 6 godzin przed, czyli jeśli juz to pewnie mój gin mi zrobi wieczorem. Bo to jeszcze wypełnianie papierkow, ktg itd wiec pewnie ok 8 godz wyjdzie na czczo.
Co do salki oczywiście koszt duży, eh...chyba ze wynająć pielęgniarkę na noc, dac jej cos i tyle, sama nie wiem...pewnie jutro podejmiemy decyzje.
Co do znajomych, to kilka koleżanek wręcz codziennie pisze kiedy termin CC, juz mam dość, bo po 1 to się ciągle zmienia, po drugie nie chce od razu wszystkich o tym fakcie informować. Hej jutro mnie kroja itd! Brak jakiegoś taktu i kultury...to i tak dla mega stresujące dzień, na razie staram się nie myslec ... Najmniej mi w głowie czy komuś teraz dam info o CC czy nie. To nasza sprawa i one powinny to uszanować..my się lenimyy...wstalam na chwilke o 11 ale znów się polozylismy i po 13 pobudka...wieczorem pójdziemy gdzieś na jedzenie i znów dzień zleciła teraz zajadam się pysznym ciastem jagodowo truskawkowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 14:01
Plumb80, Karola:), Paula_29, Iwo, karusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo zajadaj,póki jeszcze możesz i buziaki dla Was
Ach, fajnie że jutro już będziesz mieć maleństwo przy sobie
I masz rację,ja też nie informuję nikigo przed albo jak mnie skurcze chwycą. To czas dla mnie,męża i dziecka. Dopiero jak urodzę i dojdę do sił,wyślę sms-y.karusia, lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Karusia ja avent dostalam ręczny od kuzynki, która go chwaliła ale bardzo krótko używała, bo mały dostal alergii i po 3 miechach przeszła na mleko modyfikowane.
Ja go nie chwalilam, bo nie uzywalamInne kumpele mówiły żeby darować sobie ręczne i brać tylko elektryczny, ja przejrzalam wiele opinii. Rozwazalam madele, avent i lovi, jednak wygrał Lovi, najwięcej pozytywow na różnych forach i stronach...jak się u nas sprawdzi to się okaże. Ja patrzę na bangli, ma ceneo, na wizaz i ogólnie na forach
Dzięki kochana! Bangla! Ta nazwa mi uciekłapoczytam później i też muszę się w końcu na jakiś zdecydować
-
Karusia ja się zastanawiałam nad canpolem, bo Pani w sklepie polecała, na kwietniówkach Ewelina pisała, że go ma i że jest zadowolona. Co do Aventa to plus jest taki, że jakby się coś popsuło z elektrycznych rzeczy to można go używać jako ręczny, więc jakby co to nie będzie do wyrzucenia
-
Karusia troche poszeralam i podsylam linki, ktorymi ja sie sugerowalam
http://www.bangla.pl/p36679
http://www.smyk.com/lovi-prolactis-laktator-elektroniczny-dwufazowy-5-501,p1066498866,swiat-niemowlaka-p#e
http://www.ceneo.pl/22358060#tab=reviews_scroll
http://makoweczki.pl/jak-sprawdza-sie-laktator-lovi-prolactis-opinie-mam/
LOvi jest jako elektryczny i reczny,do tego dwufazowy, takze dobra opcja...
Pasuja tez butelki z Avent, do tego ma super zestawik w ladnej kosmetyczce, wszystko w jednym miejscu i opinie naprawde dobre...no nic zobaczymy
Pewnie to kwestia indywidualna, ciekawe czy sie sprawdzi u mnie i czy w ogole bedzie potrzebnyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 15:59
-
Paula_29 wrote:Lolka Ty i tak go pewnie wkrótce wypróbujesz, choćby przy nawale w 3 dobie, więc zdasz nam relację z pierwszej ręki:)
jak mi to napisałas to jakas abstrakcja...przed oczami to stanęło i schiz
Chyba zaczynam sie stresowac lekko, eh, no ale wiem, ze przeciez kiedys i tak ten dzien nastapi...czy jutro czy u innych za tydzien...
Byle z mała bylo wszystko dobrze, to dla mnie najważniejsze, wszystko inne jakos przezyje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 16:44
Paula_29, Karola:), Plumb80, karusia lubią tę wiadomość