X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB a jak będziesz mieć cesarkę to też w Siemiradzkim czy w jakimś innym? i wtedy płacisz za nią?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    BiB a jak będziesz mieć cesarkę to też w Siemiradzkim czy w jakimś innym? i wtedy płacisz za nią?

Niezależnie od tego, czy to będzie sn czy cc, to rodzę w Siemiradzkim. Za cc ze wskazań się nie płaci (chyba, że chcesz, żeby cię kroił konkretny lekarz, to wtedy musisz za niego zapłacić 1400 zł), z tego co wiem to oni nie robią cesarek na żądanie (ale nie jestem pewna bo mnie to nie interesowało)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:23

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie fajnie, że Wasze Dzidzie są już z Wami :-)
    Mi do cc zostało 10 dni i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strony się boję tego wszystkiego.
    Lolka a jak rana się goi i czy bardzo bolało?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadam z lekarzem prowadzącym, taki właśnie jest plan, z tym że prowadzący idzie na urlop od 12 lipca...także jeśli trafię na wywoływanko i będzie wizja ewentualnej cesarki, to nie wiem co zrobię...
    Ale nie chcę wróżyć. Na razie czekamy, jak dotrwam do czwartku to będę gadać z lekarką.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mój lekarz też akurat będzie na urlopie jak będę miała cc :-S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 20:33

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Karola mój lekarz też akurat będzie na urlopie jak będę miała cc :-S

Generalnie wiesz, nie zmartwiło mnie to 2 tygodnie temu, jak się dowiedziałam, bo poród sn to i tak z położną, więc wiesz...olałam, ale teraz kiedy do terminu 3 dni, w czwartek wizyta, każdy dzień niuńka przybiera na wadze, wizja wywoływania robi się coraz bardziej prawdopodobna, no to zaczynam się martwić. No ale jak napisałam wyżej, na razie nie ma co się przejmować....CZEKAMY :)

misia_k1 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • aneta0987 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Monaaa, Mandalena, aneta0987, co u Was?

U mnie cisza nic się na razie nie dzieje. Jedynie co to chyba czop mi odszedł ale mała się coś nie spieszy :)

Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość

cu64v3j.png

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta0987 wrote:
    U mnie cisza nic się na razie nie dzieje. Jedynie co to chyba czop mi odszedł ale mała się coś nie spieszy :)

Czyli nie taka cisza, skoro czop odszedł, u mnie nawet tego nie ma :P Dawno Ci odszedł? Masz jeszcze jakaś wizytę u lekarza?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • aneta0987 Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Czyli nie taka cisza, skoro czop odszedł, u mnie nawet tego nie ma :P Dawno Ci odszedł? Masz jeszcze jakaś wizytę u lekarza?

W piątek i niedzielę ale co do tego czy to czop to nie jestem pewna :) Jutro mam wizytę u gina więc powinnam się dowiedzieć czy to właśnie to :)

Karola:) lubi tę wiadomość

cu64v3j.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka a rzeczywiście do przemywania oczek używasz tych gazików jałowych, bo mi ostatnio koleżanka powiedziała że jej położne kazały niejałowych używać i ja już zgłupiałam
    Dziewczyny na czerwcówkach polecały femaltiker na pokarm, podobno pomaga, w gemini jest w jakiejś promocyjnej cenie

Mojej malej jedno oczko ropieje nie mocno, ale co jakis czas te glutki sie zbieraja i uzywam gazików jalowych z sola fizjologiczna.
    Dohbrze, ze piszesz o tym preparacie, musze kupic, co prawda jest ok, ale mam wrazenie, ze musze pokarmu miec wiecej, bo ona ma jakies duze zapotrzebowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 22:42

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny ale macie fajnie, że Wasze Dzidzie są już z Wami :-)
    Mi do cc zostało 10 dni i z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej strony się boję tego wszystkiego.
    Lolka a jak rana się goi i czy bardzo bolało?

Powiem ci, ze jak kazali mi wstac po cc, a cieli mnie o 20.30, o 5 podniesli to bylo zle, bolalo, ale sie przemoglam. Brak sil, ledwo nogi czulam...ale zmusilam sie i pochodzilam pare razy i tak co 30 min na sali pooperacyjnej, bo o godz.7 przeniesli nas na normalne sale.
    Jednak w lozku juz zaczelam sobie je cwiczyc, machac robic okregi itd...
    Pierwszy dzien byl okropny bolalo, drugi dzien lepszy, trzeci znow bolalo, caly czas na przeciwbolowych, a pozniej juz tylko lepiej...Bol do zniesienia, wiec spokojnie :)
    Chociaz spodziewalam sie ze bedzie gorzej...teraz czuje tylko przy kaszlu, śmianiu i kichaniu...od wypisu nie biore przeciwbolowych.
    Czuje rane, ale chyba goi sie ok, w czwart jade na zdjecie szwow, wiec mam nadzieje, ze ok...juz brzuch spada, wiec rane powoli widze i chyba jest ok :)
    Chodze, siadam, w kuchni odgrzewam jedzenie, noszę malą, no wszystko normalnie :)

Najgorsza byla sama operacja, ja nigdy nie bylam w szpitalu, wzieli mnie na stol, wszedzie ludzie w maskach, podali znieczulenie. Dobrze, ze czytalam zeby nie patrzec w gore na lampy, bo tam widzisz cala operacje, jak zobaczylam jak mam przecieta skore i krew i oni tam machaja to myslalam, ze zejde, takie dziwne uczucie :(
    No i mega strasznie, ze nie czujesz nog, a wiesz ze je masz...to bylo dla mnie okropne, ale szybko, 20 min i jestes po...
    Takze czy ta cc taka zla, nie powiedzialabym :)

ps. U mnie efekt uboczny znieczulenia to mega bol barku, a od lozka szpitalnego kregoslupa szyjnego, na to musialam brac przeciwbolowe a nie na rane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 22:43

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie,
    Dziś 7/7/2014 moja data porodu.
    Pojechałam na wizytę. Lekarz podczas badania szyjki zaczął z uśmiechem kręcić głową. Myślałam, że powie proszę do szpitala, bo mam już od dawna skurcze Braxtona-Hicksa, a on: "nic nie ruszyło, zero rozwarcia". Dopiero w czwartek następne badanie. Także raczej mnie wyprzedzicie :)

Z drugiej strony, jak miałabym w taki upał rodzic, to wolę ze dwa dni poczekać...

Gratuluje wszystkim dotychczasowym mamusiom a przyszłym życzę zdrowych aniołków/

lolka83, am, Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka dziękuję za tak szczegółowy opis i słowa otuchy :-) Mam nadzieję, że dzielnie to zniosę jak Ty. Dobrze, że napisałaś żeby nie patrzeć w górę na lampę bo faktycznie można odpłynąć :-P Napisz jeszcze czy dbasz jakoś szczególnie o ranę i czy w szpitalu dostałaś przeciwbólowo morfinę czy jakieś słabsze środki?
    I jeszcze z innej beczki. Jakie konkretnie dajesz Małej witaminy D i K ?

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka a jakie środki przeciwbólowe Ci podawali?
    Bo sama jestem ciekawa co mi mogą podawać po porodzie co mi w końcu pomoże a będę mogła przy karmieniu brać, tylko proszę nie mów że paracetamol

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zielonego pojecia co bylo w kroplowce :)
    Co do lekow mialam do wyboru, paracetamol, ketonal i jakies czopki ale nie pamietam nazwy...

tak czy siak, duzo tego nie bralam, raz czy dwa na dzien i wystarczylo.

D-Vitum Witamina D dla niemowląt i K od jutra tez tej firmy.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Nie mam zielonego pojecia co bylo w kroplowce :)
    Co do lekow mialam do wyboru, paracetamol, ketonal i jakies czopki ale nie pamietam nazwy...

tak czy siak, duzo tego nie bralam, raz czy dwa na dzien i wystarczylo.

D-Vitum Witamina D dla niemowląt i K od jutra tez tej firmy.

Czyli w kroplówce mogła być morfina ;-)

I jak się wyciska te kropelki, wprost do buzi dziecka i nie ma z tym problemu?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol to prawie jak cukierki ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 23:13

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Paracetamol to prawie jak cukierki ;-P

No niestety, ale do karmienia dziecko i tak się chyba bierze dopiero jak morfina przestaje działać, nie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • am Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    I jak się wyciska te kropelki, wprost do buzi dziecka i nie ma z tym problemu?

Ja te kropelki wyciskam na brodawkę podczas jedzenia tak po trochu, więc niezauważalnie dla dziecka i nie boję się że kapsułka się wyślizgnie do buzi. Witaminy mam tej samej firmy co Lolka, dostaliśmy całą masę tego w szpitalu przy wypisie, więc dobrze się wstrzymać z zakupem przed porodem :)

Nie wiem czy pisałam o tym w poście o rzeczach ważnych do szpitala, najwyżej powtórzę - maść do ochrony - pielęgnacji brodawek - niezbędna, ja używam maści Maltan (skuteczna, w przystępnej cenie). Najlepiej zacząć używać od samego początku, zanim cokolwiek zacznie boleć, a maść dodatkowo zachęca niemowlę do ssania piersi, nie trzeba tego zmywać.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Takze czy ta cc taka zla, nie powiedzialabym :)

Ja nie chcę mieć cesarki z zupełnie innego powodu. U mnie w rodzinie zarówno od str mamy jak i taty jest ogromna skłonność do nadmiernej otyłości, a co za tym idzie cukrzycy i innych chorób. CC jak wiadomo to operacja, nacinają brzuch i te sprawy, więc nie jest już takim prostym wyćwiczenie go potem przy zrzucaniu dodatkowych kilogramów, tylko robi się taki flaczek (wszystkie babeczki po cc u mnie w rodzinie mają duże brzuchy po ciąży i nie mogą z nimi nic zrobić).

Dodatkowo chciałabym za rok starać się o drugiego bobaska, a pierwsza cc bardzo często generuje potrzebę drugiego cc :/

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ