Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie
Na razie ok, ale szok, bo dzis juz nie byl pewny dziewczynki tylko raczej chłopca Fakt, dzidzia mega się wierciła, Hha w 13 tygodniu dwoch lekarzy, on i inna ginia odrebnie stwierdzili, ze raczej będzie dziewczynka, dzis za to juz nie wiadomo
Tyle, ze tamte usg byly wykonywane na lepszym sprzęcie, wiec zobaczymy na połówkowym za prawie 3 tyg, powinno sie wyjaśnić
Kumpela mnie pocieszyla , ze u niej najpierw mial byc chlopiec, pozniej dziewczynka a juz pod koniec okazalo sie ze jednak chlopak i aby sie nie przywiazywac za bardzo do plciWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 20:12
aNiLewe, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
lolka kumpela ma rację. Najlepiej się nie przywiązywać, bo potem można przejść niezłe rozczarowanie. No to może za 3 tyg wyjaśni się ostatecznie sprawa płci. Co do chłopaka to raczej prawdopodobieństwo pomyłki jest znikome. Wiadomo, dużo zależy tez od sprzętu jakim dysponuje ginekolog. Jak jest dobry sprzęt to pozna od razu.
lolka83 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie, lepiej sie nie przywiazywac, najpierw chciałam chłopca, jak okazalo sie, ze dziewczynka to juz miesiac do tej mysli sie przyzwyczaiłam, a teraz znow mysl, ze moze chlopak IDzie zwariowac, teraz jest ono, wiec co ma byc to bedzie BYle bylo zdrowe !
Druga sprawa, jak ide na usg do mojego ginia to zawsze mam cisnienie jakies cholernie wysokie, zawsze mam idealne 120/60, moze puls troche wyzszy, a u niego jakies akcje mi sie robią, wali serce, cisnienie 130/80, po wizycie znow opada...lekarz sie smieje, ze tak na mnie dziala...jednak zaczne sobie zapisywac, zeby mu pokazac, ze w domu jest ok...to jakies chyba stany nerwowe czy cos...;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 22:22
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Nie martw się Lolka:) ja też zawsze mam u lekarza wyższe ciśnienie, to dlatego,że tak bardzo martwimy się o nasze maluszki a z drugiej strony jesteśmy też podekscytowane:) ja myślę,że jutro się uda ta wizyta a jak nie no to muszę wytrzymać do wtorku:)tak bym już chciała wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka ale widzę,że to i tak jeszcze może się na każdej wizycie zmieniać hehe:) BUZIAKI DLA WSZYSTKICH LIPCOWYCH MAMUSIEK!!!!
Plumb80, misia_k1, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:Nie martw się Lolka:) ja też zawsze mam u lekarza wyższe ciśnienie, to dlatego,że tak bardzo martwimy się o nasze maluszki a z drugiej strony jesteśmy też podekscytowane:) ja myślę,że jutro się uda ta wizyta a jak nie no to muszę wytrzymać do wtorku:)tak bym już chciała wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka ale widzę,że to i tak jeszcze może się na każdej wizycie zmieniać hehe:) BUZIAKI DLA WSZYSTKICH LIPCOWYCH MAMUSIEK!!!!
Hheheh no wlasnie, troche mnie zbili z tropu, jednak trudno, czekam cierpliwie Niestety ten aparat usg zostawia wiele do zyczenia, akurat moj lekarz prywatnie na nim pracuje i troche nie mam wyjscia, bo lekarza zmieniac nie zamierzam, a druga Pani doktor do ktorej smigam, ma znow mega fajny aparat ale nie nagrywa filmikow itd, wiec do niej tez juz teraz nie pojde i poczekam na to usg połówkowe...zapisalam sie do dwoch lekarzy typowo od usg, musze wybrac teraz ktory
paula 3mam za wizyte
ps. Widze, ze ty tez z tych schizowaczek wizytowych jak ja -
nick nieaktualny
-
A u nas wizytę przyspieszono i już po 14 byliśmy w gabinecie 80 % dziewczynka Mąż aż się popłakał, bo planowaliśmy od początku dziewczynkę i udało się ))) Lilianka rozwija się prawidłowo wszystkie parametry w porządku, nosek, rączki i nóżki - wszystko było super widać. Ahh uwielbiam te wizyty )) mamy na płycie zapis całego usg, więc pewnie będziemy oglądać w kółko dziś ))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 11:26
aNiLewe, m.krzyk, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
maja89waw wrote:
Liliana ? ładnie i tak oryginalnie
MY termin z usg mamy na 7 lipca, połówkowe mam w 21 tyg, 28 lutego, wtedy pewnie sie wszystkiego dowiem...maja89waw lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Liliana ? ładnie i tak oryginalnie
MY termin z usg mamy na 7 lipca, połówkowe mam w 21 tyg, 28 lutego, wtedy pewnie sie wszystkiego dowiem...
Mamy na naszej ulicy u sąsiadów jedną Zuzie i dom dalej następną, więc szukaliśmy oryginalnego imienia ale jednak wybieranego czasami przez rodziców. Znalazłam taką listę na internecie imion wybieranych w Warszawie. Lilian od 2000 roku było ponad 200 więc bardzo rzadkie nie jest Julek za to ponad 3 tysiące.
-
mindusia wrote:maja89 gratuluje córeczki. Najważniejsze, że zdrowo się rozwija.
Siostry i szwagierka już mi wyprawki szykują, bo u mnie w rodzinie jest już 4 ale chłopców Więc zamówiłam ubranka - oprócz typowo chłopięcych Jednak sukieneczki będę musiała kupić i faaajnie, bo są takie słodkie i śliczne te sukieniusie, że z przyjemnością za jakiś czas pójdę na zakupy
mindusia dziękuje ! Tak to prawda, najważniejsze, że zdrowa i taka spokojniutka była ) cudo...
mindusia lubi tę wiadomość
-
Ja też czekam na usg połówkowe które mam 5 marca to będzie 22/23 tydzień.Narazie dwóch innych gin potwierdziło dziewczynke:) bardzo sie cieszymy bo synusia juz mamy a teraz bardzo chcielismy dziewczynke:) ale z drugiej strony żeby było tylko zdrowe reszta niewazna.
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny czy któraś mogłaby mnie uspokoić o to moje objawy odkąd wkroczyłam w 17 tydzień ciąży...lekkie zawroty głowy, chwilowe pulsowanie za uszami, ogólne osłabienie i lekko żółtawe bezzapachowe upławy...coś nowego? któraś takie coś miała?