X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    U mnie proszę zapisać: synek i córeczka :)
    Wymarzonony kompromis:) zycze zdrowka dla Twoich Serduszek, niech rozwijaja sie prawidlowo:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie podobnie, od początku przeczuwałam, że to dziewczynka, w zasadzie jest mi wszystko jedno, ale jak lekarz na prenatalnym powiedział, że dziewczynka to się ucieszyłam i przyzwyczaiłam do tej myśli. Ostatnio na USG z kolei gin prowadząca powiedziała, że dzidzia ma duże stópki jak na dziewczynkę i ona nie jest pewna, choć dzidzia siedziała sobie bokiem i nie dało się stwierdzić. Ja już się przyzwyczaiłam do tej myśli, mam nadzieje, że te stópki to nie wyznacznik żaden. Połówkowe mam dopiero mam dopiero 26 więc wtedy się okaże. Ale najważniejsze by było zdrowe.
    Co do ruchów poczułam coś dziwnego.
    Zjadłam lody i rozsiadłam się w fotelu, a za parę minut na dole brzucha poczułam tak jakby mnie coś smyrało od środka, jakby jakaś rybka tam się poruszała, coś się przesunęło i tak parę razy, potem cisza
    To moja pierwsza ciąża więc zastanawiam się czy to ruchy. Dzidzia wg USG jest starsza o tydzień, a to na pewno nie było burczenie w brzuchu ani jelita. Chciałabym już poczuć takie ruchy, żeby być pewną na 100%

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Plumb gratuluje zdrowego maluszka :))

U mnie pare dni w zasadzie byl spokoj a wczoraj na wieczor 5 razy maly kopnal pod pepkiem. Ciesze sie, niech sie rozkreca i czesciej daje o sobie znac.

Wczoraj caly dzien czulam sie okropnie, mdlosci meczyly. Kurcze to zaraz polowa ciazy a ja czulam sie jak zbity pies..
    Nic się nie przejmuj kochana, to chyba w takim razie normalne bo przez pierwsze 4 miesiące nie miałam praktycznie żadnych objawów a teraz nagle mnie zemdli i jakoś tak dziwnie się czuję hehe teraz na nas przyszła pora...:P

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje parki bliźniaczej :) Ale się fajnie złożyło. A to są jednoo czy dwu jajowe bliźniaki??

CO do przyzwyczajenia do płci, to my mówimy czasem do synka jako do niego. Ale czasem się zastanawiam a co jak okaże się dziewczynka? Nie myślę o swoich odczuciach a bardziej, że tyle czasu mówiłabym do niej jak do niego :PP
    Jaka płeć się nie okaże każda z nas będzie kochać na zabój!!

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwujajowe :)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem zawsze mówiliśmy o dziewczynce. Jakoś tak w rodzinie sami chłopcy dookoła i tak założyliśmy, ale na badaniu w 13 tc coś "dyndało" między nóżkami więc nie wiadomo do końca, lekarka powiedziała, że można bardzo łatwo się pomylić w tym czasie i nie chciała nas nastawiać. Ostatecznie dowiemy się w czwartek :) Ale tak na prawdę jak będzie chłopiec też będę bardzo się cieszyła. Tym bardziej, że to nasza pierwsza ciąża, więc zawsze jest druga szansa ;) Co do usg połówkowego my będziemy robić także w czwartek, też lekarka powiedziała, że raczej nie robi się go później niż w 23 tygodniu ciąży. Tak czy siak robimy w czwartek i mam nadzieję, że poznam wszystkie wymiary w końcu na raz po raz pierwszy :)

cd9bs65gcd8n4jfm.png

bfarb201mg97bv75.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 11:27

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny!!! dostane do jutra kota!!:P jutro mam wizytę i jak wszystko dobrze pójdzie,poznamy płeć!!! Ta ciekawość mnie zeżre... też tak miałyście??:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    oj dziewczyny!!! dostane do jutra kota!!:P jutro mam wizytę i jak wszystko dobrze pójdzie,poznamy płeć!!! Ta ciekawość mnie zeżre... też tak miałyście??:)

heheh :) Ja tez jutro mam, ciekawe czy potwierdzi ta dziewczynkę, ale nie schizuje zupełnie z tego powodu :) Bardziej, czy wszystko z dzidzia ok :) BO te schizy mi zupełnie nie przechodzą, przed każdą wizyta sie trzęsę, czy aby tam jest cala i z nia wszystko dobrze, wkurza mnie to juz, jakieś takie czarnowidztwo...grrr

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę,że każda mamusia tak ma:) moja teściowa to się śmieje ze mnie,że przecież wszystko jest ok, a ja się tak martwię:) i ja to wszystko wiem ale jest to niezależne ode mnie:) Tak naprawdę to czym bliżej do kolejnej wizyty to ja się martwię czy wszystko jest ok:P a jeśli chodzi o płeć to poprostu jestem taka ciekawa!!!!:* fajnie już macie, te które znają płeć:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie staraliśmy ponad 2 lata i to ze zaszłam przy takich wynikach męża to cud, dlatego może ta schiza większa...strach i obawy aby wszystko było dobrze..

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystko się pokrywa:) dlatego,że ja pierwszą diagnozę też miałam,że nie będziemy mogli mieć dzieci ale z mojej winy...i też prawie 1,5 roku się staraliśmy i się udało..na początku ciąża była podtrzymywana nawet musiałam przejść zabieg i też pewnie dlatego też tak przeżywam bo nie wyobrażam sobie stracić to upragnione maleństwo i znowu na nowo wszystko przechodzić:( ale z reguły jestem optymistką więc wiem,że wszystko będzie dobrze:)

lolka83 lubi tę wiadomość

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziewczyny kciuki za moją jutrzejszą wizytę!!!!!:)

Plumb80, mindusia, mindusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Trzymajcie dziewczyny kciuki za moją jutrzejszą wizytę!!!!!:)

:) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:42

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wszystkie wizyty jutro!!

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z mojej dzisiejszej wizyty nici! przełożona na piątek lub wtorek ze względu na to,że mój lekarz niespodziewanie musiał gdzieś wyjechać na parę dni:)
    kurcze...a już tak się nastawiłam! już miesiąc nie widziałam mojej kruszyny a tu znowu muszę parę dni czekać...jestem zawiedziona:(

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Niestety z mojej dzisiejszej wizyty nici! przełożona na piątek lub wtorek ze względu na to,że mój lekarz niespodziewanie musiał gdzieś wyjechać na parę dni:)
    kurcze...a już tak się nastawiłam! już miesiąc nie widziałam mojej kruszyny a tu znowu muszę parę dni czekać...jestem zawiedziona:(

spokojnie, ale rozumiem Cię, tez bym była zła :)
    ale to tylko parę dni :) cmokam :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 domyslam się co czujesz. Ja tez byłabym zła. Najgorsze jest to czekanie. Dasz radę

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejj juz od 12 tyg dowiedzialm sie ze to bedzie chlopczyk potem sie niby potwierdzalo teraz bede na polglowkowe sie ugadywac to sie moze zgra. Jestem ciekawa jak u was z przyrostem wagi?ja przytylam od poczatku jakies 3 kg z haczykiem jak jest u was??

Plumb80 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    spokojnie, ale rozumiem Cię, tez bym była zła :)
    ale to tylko parę dni :) cmokam :)
    hehe już mi przeszło, powiedziałam tylko mojemu mężowi,żeby się modlił o wizytę w piątek bo jak będzie dopiero we wtorek to do wtorku wykończę go pewnie psychicznie hehe:P

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    hejj juz od 12 tyg dowiedzialm sie ze to bedzie chlopczyk potem sie niby potwierdzalo teraz bede na polglowkowe sie ugadywac to sie moze zgra. Jestem ciekawa jak u was z przyrostem wagi?ja przytylam od poczatku jakies 3 kg z haczykiem jak jest u was??

Ja też dziś weszłam na wagę i prawie 4 kilogramy (niecałe) także ja akurat jestem jak na razie zadowolona gdyż mam tendencje do tycia i myślałam,że będzie więcej choć wiem,że i tak najwięcej kilogramów to mnie dopiero czeka hehe:) i też cieszę się,że jak na razie to nie tyję cała tylko brzuszek i bioderka czyli tam gdzie powinno:)

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ