X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    przepis przeciw rozstępom
    20kropli olejku lawendowego
    10 kropli olejku neroli
    olejki aromatyczne zmieszać z 50 mililitrami olejku z jojoby
    REWELACJA:)

Hmm, tyle, ze olejek lawendowy w ciazy ponoc nie zalecany :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny powodzenie na wizytach, ja swoją mam jutro i już się nie mogę doczekać, bo 3 tyg nie widziałam maluszka i nawet dziś śniła mi się wizyta:)

Daj znać jak po wizycie, ile maluszek mierzy i czy wiesz już jaka będzie płeć. Ja kolejna wizytę mam 18 lutego i szczerze to też już nie mogę się doczekać bo to będzie 5 tygodni od zeszłej wizyty. Jestem ciekawa czy lekarz zobaczy już płeć mojej dzidźki :-)
    Dziewczyny a kiedy robi się usg połówkowe? JA teraz na wizycie w przyszłym tygodniu będę w 17t 5d ciąży i nie wiem czy będę miała połowkowe czy dopiero na następnej wizycie lekarz je zaleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 12:37

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Dziewczyny jeśli chodzi o moje dotychczasowe doświadczenie ze smarowaniem ciała to powiem wam tak: moja przyjaciółka mieszka w Niemczech, jej mąż jest farmaceutą i ona całą ciążę stosowała 3 rodzaje olejków dla kobiet w ciąży, dwa są chyba w rossmanie(jenak polecam rossman niemiecki) i jeden z apteki:) poprosiłam ją żeby mi wysłała i rzeczywiście dziewczyny smaruję się dwa razy dziennie już 5 miesięcy i jak na razie ani jednego rozstępu nie mam!!!! Zresztą ona już urodziła i mówi,że nie ma ani jednego po ciąży! także jeśli byście miały możliwość podjechać do Niemiec lub żeby ktoś Wam wysłał to naprawdę polecam:
    olejek firmy VELEDA w rossmanie w szklanej zielonej butelce.(trochę droższy)Niestety w Polsce wogóle go nie mają!
    olejek firmy babylove Apteka. (trochę tańszy, ale też tylko Niemcy).
    olejek firmy babydream rossman ( w Polsce bez problemu kupicie).

Ja kupiłam ten w rossmanie, ze względu na dobre opinie i sklad...
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360

Jestem juz zdecydowana, aby zamowic olej arganowy i ze slodkich migdalow..
    Co do rozstepow, wiem od kolezanek, ze czesto pojawiaja sie tuz pod koniec ciazy...ja chyba nie mam sklonnosci do rozstepow, nigdy nie zauwazylam ich u siebie, na razie smaruje sie tylko tą oliwka...
    Wiem, ze jeszcze Tolpa ma dobry produkt i sklad. Co do Musteli, ponoc jak za ta cene to roznie bywa, juz sama nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 12:40

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Daj znać jak po wizycie, ile maluszek mierzy i czy wiesz już jaka będzie płeć. Ja kolejna wizytę mam 18 lutego i szczerze to też już nie mogę się doczekać bo to będzie 5 tygodni od zeszłej wizyty. Jestem ciekawa czy lekarz zobaczy już płeć mojej dzidźki :-)
    Dziewczyny a kiedy robi się usg połówkowe? JA teraz na wizycie w przyszłym tygodniu będę w 17t 5d ciąży i nie wiem czy będę miała połowkowe czy dopiero na następnej wizycie lekarz je zaleci.

18-22 tydzien, ponoc najlepszy czas 20-21 tydzień...
    Jak byłam na wizycie 17 tydzien i 6 dzien powiedzial, ze za wczesnie i zrobi pod koniec 21. Jednak w miedzy czasie zapisalam sie w inne miejsce, do specjalistki od usg,z bardzo dobrym sprzetem to bedzie 21 tydzien, bo moj gin nawet, ze przyjmuje prywatnie, nie ma "boskiego" sprzetu, wiec chcialabym dzidzię lepiej objerzec :)

http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-ciazy-polowkowe.html

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 12:42

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:

Jasne, że dam znać, lekarz wcześniej mówił, że to dziewczynka, ale wiecie jak to bywa, mam tylko nadzieję, że dziś potwierdzi
    Ja na połówkowe idę 19+1 ale dzidzia jest 5 dni starsza więc będzie jak 19+6. Mój lekarz powiedział, że najlepiej wg niego przed 20 tyg bo wtedy jeszcze można zaobserwować wady genetyczne jakby co
    Wprawdzie USG genetyczne w 13 tyg miałam, więc nie wiem czy o jakieś inne wady chodzi ale ja się dostosowałam

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowania - to wydaje mi się, że znaczenie raczej ma częstotliwość niż to czego się używa, ważne żeby mocno nawilżało a wszystkie produkty nawilżają. Moja koleżanka stosowała zwykłą oliwkę dla dzieci, już dawno urodziła i też nie ma żadnego rozstępu. Jednak zapomniała o piersiach i ma niewielkie rozstępy od dołu piersi. Ja się smaruje rano i wieczorem ale wydaje mi się, że od teraz to już trzeba minimum 3 razy dziennie a pod koniec ciąży jeszcze częściej. No i oczywiście żeby nie przytyć w tych ostatnich miesiącach dwa kilogramy w ciągu tygodnia, bo to raczej gwarancja rozstępów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 20:53

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Jasne, że dam znać, lekarz wcześniej mówił, że to dziewczynka, ale wiecie jak to bywa, mam tylko nadzieję, że dziś potwierdzi
    Ja na połówkowe idę 19+1 ale dzidzia jest 5 dni starsza więc będzie jak 19+6. Mój lekarz powiedział, że najlepiej wg niego przed 20 tyg bo wtedy jeszcze można zaobserwować wady genetyczne jakby co
    Wprawdzie USG genetyczne w 13 tyg miałam, więc nie wiem czy o jakieś inne wady chodzi ale ja się dostosowałam

Pewnie każdy gin, mowi inaczej :)
    W Wawie tylu specjalistów i tez trzeba czekac, ja chcialam na 20 tydzien to babka, co sie na nia uparłam na uropie, wiec zostaje 21 tydzien, ale powiedziano mi, ze jak najbardziej to bardzo dobry czas...zalezy od sprzetu chyba tez i od lekarza.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Co do smarowania - to wydaje mi się, że znaczenie raczej ma częstotliwość niż to czego się używa, ważne żeby mocno nawilżało a wszystkie produkty nawilżają. Moja koleżanka stosowała zwykłą oliwkę dla dzieci, już dawno urodziła i też nie ma żadnego rozstępu. Jednak zapomniała o piersiach i ma niewielkie rozstępy od dołu piersi. Ja się smaruje rano i wieczorem ale wydaje mi się, że od teraz to już trzeba minimum 3 razy dziennie a pod koniec ciąży jeszcze częściej. No i oczywiście żeby nie przytyć w tych ostatnich miesiącach dwa kilogramy w ciągu tygodnia, bo to raczej gwarancja rozstępów.

cd9bs65gcd8n4jfm.png

bfarb201mg97bv75.png

Kuzynka uzywala roznych i dopiero 2 tygodnie przed porodem jej wyskoczyly rozstepy...hmm...no wlasnie roznie bywa czym sie smarujesz, bo jak poczytalam te sklady produktow to czasem porazka, cena a place za g...Zreszta czasem jak sa skłonności do rozstepow to ponoc nic nie pomoze :( Dlatego zamówiłam olej arganowy z maroko (100zl za buteleczke) i migdalowy, trudno zobaczymy czy zadzialaja :) Na razie olwika Rossmana tylko w akacji :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam takiego szczęścia i pojawiły mi się rozstępy na brzuszku :( a całe życie się balsamowałam teraz w ciąży 3 razy dziennie stosuje różne różniaste to balsamy to oliwki i niestety nic to nie dało a nie kupowałam tańszych produktów ( choć co tańsze nie oznacza gorsze ) próbowałam i takich i takich aktualnie rano smaruje się Palmer'sem wieczorem Oliwką Rossmannowskom Babydream w południe ziaja mamma mia hehehe ale to i tak na nic :( lekarz mi powiedział że jak mam taką genetykę to choćbym się kąpała w tych wszystkich oliwkach balsamach itd to i tak bede miała rozstępy... a niestety mam to po mamusi :P no nic :P dalej się smaruje choć wiem że u mnie to się nie sprawdzi ale chociaż skórka jest nawilżona i brzuszek nie swędzi :)

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona0000 wrote:
    Ja niestety nie mam takiego szczęścia i pojawiły mi się rozstępy na brzuszku :( a całe życie się balsamowałam teraz w ciąży 3 razy dziennie stosuje różne różniaste to balsamy to oliwki i niestety nic to nie dało a nie kupowałam tańszych produktów ( choć co tańsze nie oznacza gorsze ) próbowałam i takich i takich aktualnie rano smaruje się Palmer'sem wieczorem Oliwką Rossmannowskom Babydream w południe ziaja mamma mia hehehe ale to i tak na nic :( lekarz mi powiedział że jak mam taką genetykę to choćbym się kąpała w tych wszystkich oliwkach balsamach itd to i tak bede miała rozstępy... a niestety mam to po mamusi :P no nic :P dalej się smaruje choć wiem że u mnie to się nie sprawdzi ale chociaż skórka jest nawilżona i brzuszek nie swędzi :)

Już teraz w 19 tygodniu ? Nie strasz :( A można zapytać ile do tej pory przytyłaś od początku ciąży ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 20:53

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj zamówiłam sobie Mustelle krem 250 ml i trafiłam na fajna promocje za 120 zł macie krem 250ml+olejek na rozstępy 105 ml. skusiłam się od razu na dwa zestawy bo naprawde finansowo warto. biorąc pod uwage, ze sam krem kosztuje na necie od 88-110 zł to się opłacało.

Ja mam prenatalne 27 lutego-dziś się umówiłam. Poza tym mam bardzo wysoki cholesterol, niski cukier i keratynine...macie coś na zwalczanie cholesterolu???

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dziewczyny, wczoraj zamówiłam sobie Mustelle krem 250 ml i trafiłam na fajna promocje za 120 zł macie krem 250ml+olejek na rozstępy 105 ml. skusiłam się od razu na dwa zestawy bo naprawde finansowo warto. biorąc pod uwage, ze sam krem kosztuje na necie od 88-110 zł to się opłacało.

Ja mam prenatalne 27 lutego-dziś się umówiłam. Poza tym mam bardzo wysoki cholesterol, niski cukier i keratynine...macie coś na zwalczanie cholesterolu???

Kochana, nie zwróciłam na to wcześniej uwagi poczytaj skład Musteli...
    http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html

Dopiero ostatnio go zmieniali, ponoc teraz lepszy!
    Ponoc ta nowa wersja lepsza, ale cenowo, zupelnie sie nie oplaca,ze wzgledu na sklad, hmmm, zdania sa podzielone...Jednym niby pomoglo, innym wcale, a moze to tak, ze komus by pomoglo wszystko i innemu nic :)

Co do cholesterolu moj tata kiedys uzywal oleju arganowego,ale spozywczego, dodawal do salatek, do jedzenia, i jak reka odjal, mu sie poprawilo :) Dlatego teraz sobie o nim przypomnialam, tu masz skład :)
    http://sklepkokosowy.pl/pl/p/Olej-Arganowy-BIO-Spozywczy-500ml/108, wspanialy jest też olej lniany :)

oraz znalezione na forum :)

"Jednym z najskuteczniejszych "wymiataczy"cholesterolu jest błonnik zwłaszcza ten z jabłek.Błonnik znajduje się też w porzeczkach,jagodach,borówkach,marchewce i pietruszce oraz w otrębach owsianych. Oczywiście ryby a szczególnie te z nienasyconymi tłuszczami omega-3 czyli"halibut.łosoś,śledź,dorsz,makrela,sardynka.Również warto używać olej lniany i rzepakowy(oczywiście z I tłoczenia. Sok z aronii jest doskonałym źródłem antyoksydantów a te zapobiegają odkładaniu się cholesterolu w naczyniach.Podobnie witamina E i C.Wskazane co dzień wypic 2-3 szklanki herbaty zielonej,szklankę soku z aronii czy grejpfruta. Ważne spożywać dziennie chociaż jeden ząbek czosnku(Allicyna obecna w czosnku obniża też cholesterol.
    3 najważniejsze to: owies, czosnek i olej z oliwek tłoczony na zimno (Extra Vergine).
    Proszę(olej) dodawać do potraw ale nie do gorących czy do smażenia(traci wówczas właściwości lecznicze)Olej ten można spożywać w ilości ok. trzech dużych łyżek dziennie.Otręby z owsa lub jeszcze lepiej otręby z owsa z jabłkiem powinno się spożywać niemal z każdym
    posiłkiem po ok. 1 dużej łyżce.Szczególnie istotne jest, aby w miarę często spożywać gęste zupy z soczewicy lub fasoli, ale bez dodatku tłuszczu czy śmietany, ale jedynie oleju z oliwek.Ruch jest niezwykle ważny, bo nie tylko doskonale poprawia krążenie, ale powoduje, że organizm sam wytwarza coraz więcej dobrego cholesterolu (HDL), który usuwa nadmiar złego cholesterolu(LDL)
    Dodatkowo można zażywać następujące preparaty:
    Magnez (najlepiej Laktomag B6): 3 razy dziennie 1-2 po jedzeniu.
    Witamina E: 3 razy dziennie 1 po jedzeniu.
    dobre ziołowe preparaty przeciwmiażdżycowe to Koenzym Q10, Pau' dArco i Padma 28."
    Cynarex (suchy wyciąg z karczochów w tabletkach): 3 razy dziennie po 1- 2 tabletki po jedzeniu
    Oczywiście nie wszystkie a sukcesywnie zmieniać i za miesiąc kontrola krwi.Do smarowania chleba Margaryna Benecol.
    Może wystarczy tego elaboratu,chociaż można pisać jeszcze wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 16:13

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zakupilam dzis mega polecany:

Olej arganowy:
    http://sklepkokosowy.pl/pl/p/Olej-Arganowy-BIO-Kosmetyczny-500ml/106

oraz ten krem na rozstępy, to jest świetna firma - Locherber,ich kremy to cudo :)
    http://sklepkokosowy.pl/pl/p/Locherber-Krem-na-rozstepy/199

udalo mi sie kupic w promocji...zobaczymy co to wszystko da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 16:02

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow lolka Dziekuje za tak obszerna wypowiedź:):) mg łykam:) poczytam na spokojnie i cos dobiorę do siebie. smieszne, bo tłusto nie jem...:)a taki cholesterol, kiedys zrzucałam to na tablety anty ale teraz hmm no chyba, ze przez chipsy które jem i wedlinki wieprzowe zamiast drobiu;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie
    Dzidzia jest duża, więc nawet jej doktorka nie zmierzyła bo powiedziała, że nie mieści się cała w monitorze i teraz już będzie podawać wymiar główki brzuszka itp.
    W każdym razie powiedziała, że mała akrobatka bo leżała sobie z nogami założonymi na głowie (swoją drogą nie wiem jak jej tak wygodnie)
    Powiedziała, że nie widzi siusiaka więc chyba dziewczynka, ale nie jest na 100% pewna.
    Rzeczywiście macica twardnieje "stawia się" i to trochę wcześnie, ale stwierdziła, że to może ze względu na to, że dzidzia leży sobie w poprzek a nie pionowo jak macica rośnie, kazała brać magnez codziennie
    Połówkowe mam 26 więc wtedy poznam wymiary i mam nadzieję, że już na 100% płeć, tym bardziej, że tamten gin ma o wiele lepszy sprzęt

aneczkaaa1985, lolka83, Plumb80, aNiLewe lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Już teraz w 19 tygodniu ? Nie strasz :( A można zapytać ile do tej pory przytyłaś od początku ciąży ?

cd9bs65gcd8n4jfm.png

bfarb201mg97bv75.png
    5 kg ale tak jak pisałam u mnie niestety rozstępy są nieuniknione... i są tylko i wyłącznie na brzuszku o okolicach pępka bo w bardzo szybkim czasie wyskoczył mi dość spory brzuszek :) więc nie przejmuj się :) jak nie masz tendencji to rozstępów nie będzie :)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie
    Dzidzia jest duża, więc nawet jej doktorka nie zmierzyła bo powiedziała, że nie mieści się cała w monitorze i teraz już będzie podawać wymiar główki brzuszka itp.
    W każdym razie powiedziała, że mała akrobatka bo leżała sobie z nogami założonymi na głowie (swoją drogą nie wiem jak jej tak wygodnie)
    Powiedziała, że nie widzi siusiaka więc chyba dziewczynka, ale nie jest na 100% pewna.
    Rzeczywiście macica twardnieje "stawia się" i to trochę wcześnie, ale stwierdziła, że to może ze względu na to, że dzidzia leży sobie w poprzek a nie pionowo jak macica rośnie, kazała brać magnez codziennie
    Połówkowe mam 26 więc wtedy poznam wymiary i mam nadzieję, że już na 100% płeć, tym bardziej, że tamten gin ma o wiele lepszy sprzęt

To dobrze, podobna sytuacja jak u mnie, 28 moze tez wszystkiego sie dowiem :) Faktycznie szybko ta macica sie zaczela stawiac...masz jakies objawy, czy twardnienie tylko?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienie tylko i takie napinanie jak leże na lewym boku to prawy się napina tak jakby taka kulka się robiła, ale gin powiedziała, że możliwe, że to dzidzia się na tamtej stronie układa. Jakiś skurczy nie czuje, szyjką też podobno ok, w każdym razie gin kazała dużo odpoczywać, więc pewnie czeka mnie L4 niedługo

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • maxi Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ile chlopakow w lipcu juz sie objawilo :D ja tez mam przeczucie na synaka,ale to dopiero zobaczymy za tydzien :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi będzie kolejna pamiętnikowa dziewczyna :P

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ