X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina podbijam pytanie co znaczy, że trochę odbiegają? Są inne czy bardziej zniszczone?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po koleknej wizycie u gina. Bedzie dziewczynka na 100% wyglada zdrowo i na pewno nie ma rozszczepu wargi a za miesiac połówkowe na dokładniejszym sprzecie i zobaczę małą w 3d :)

lolka83, misia_k1, AngelQa, Plumb80, aNiLewe lubią tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, wy już kupujecie ubranka, a dla mnie to jakos za wczesnie, nic nie mam, jakoś nie mam na to parcia...hmm...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Maja a nie ma u Was smyka? Nie wiem gdzie mieszkasz ale teraz w Smyku są bardzo duże przeceny i ja kupiłam pajace np 3 sztuki za 40 zł, body 4 sztuki za 20 zł naprawdę ładne

Paula- w którym smyku byłaś? bo ja byłam w galerii krakowskiej i nic nie było (tzn nic z takich chłopięcych bądź uniwersalnych...)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczymy, wy już kupujecie ubranka, a dla mnie to jakos za wczesnie, nic nie mam, jakoś nie mam na to parcia...hmm...

Ja ogólnie to czekam z ubrankami aż dostanę paczkę od kuzynki po jej dziecku i dokupię co mi tam będzie brakować. No i w sumie czekam też na połówkowe żeby potwierdzić płeć- myślę, że ubranka będę kupować na wiosennej wyprzedaży, w końcu rodzimy dopiero w lipcu :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez potwierdzony chlopaczek na 100 polowkowe wypadly dobrze tak ze kamien z serca i mam piekne pamiatkowe zdj;)

Karola:), Plumb80, mindusia lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez tak myśle, ze zacznę kupować w czerwcu:)na całego:):)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do psiaka ja mieszkam na wsi;P do lipca urosnie lobuz maly to bedzie psocil na dworze;)i ja tez pewnie cos w ogrodku bede dziubac troszeczku jak mi brzuch pozwoli. a co do zakupow byllam ostatnio u siostry w Angli jakie tam sa piekne rzeczy i to w cenach bardzo przystepnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 13:07

lolka83 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć powoli kompletować wyprawki. Wcześniej byłam stanowczo na nie, bo niby za wcześnie ale z drugiej strony nie stać mnie, żeby później kupić wszystko naraz i chciałabym sobie to jakoś rozsądnie rozłożyć :)

Ubranek chyba nie będziemy musieli kupować (prawie) wcale ale i tak jest mnóstwoooo innych rzeczy :)

wnidp07wq96ixnm4.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pisalasm wyżej jeszcze nie lukalam na ciuszki. Maj, czerwiec znaczne się tym zajmować, no i jeszcze płeć trzeba potwierdzić :-) w Wawie od groma sklepów, ale cenowo i wiekszy wybor jest w Londynie Rzymie czy Barcelonie, ale na żadne weekendowe zakupy nigdzie się juz nie wybieramy, najwyżej zostanie net, jestem uzależniona od zakupów on line :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 13:17

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ja ogólnie to czekam z ubrankami aż dostanę paczkę od kuzynki po jej dziecku i dokupię co mi tam będzie brakować. No i w sumie czekam też na połówkowe żeby potwierdzić płeć- myślę, że ubranka będę kupować na wiosennej wyprzedaży, w końcu rodzimy dopiero w lipcu :)

No ja niestety nie mogę na nikogo liczyć, od kogo mogłabym otrzymać jakieś ubranka. A wolę kupić za 20 z przeceny niż za 60 to samo z nowej kolekcji. Staram się na razie kupić rzeczy w miarę neutralne ( tym bardziej, że w sumie wiele tego na razie nie kupiłam) Byłam w smyku w galerii bronowice i na modlniczce, tam było mnóstwo rzeczy ale jakieś 2 tyg temu, teraz to już nie wiem.
    BiB ale u nas chyba nie ma wiosennych wyprzedaży, są letnie i zimowe, a letnie chyba w lipcu się zaczynają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 14:05

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelQa wrote:
    Ja właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie zacząć powoli kompletować wyprawki. Wcześniej byłam stanowczo na nie, bo niby za wcześnie ale z drugiej strony nie stać mnie, żeby później kupić wszystko naraz i chciałabym sobie to jakoś rozsądnie rozłożyć :)

Ubranek chyba nie będziemy musieli kupować (prawie) wcale ale i tak jest mnóstwoooo innych rzeczy :)

Angela ja też myślę, że powoli można zaczynać, tym bardziej, że nie wiemy kiedy dzieciaczki się urodzą, ja i moja siostra urodziłyśmy się 3 tyg wcześnie, a jak w ostatnich tygodniach np lekarz zaleci leżenie to nici z zakupów, a ja jednak wole sama wybierać

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    a co do psiaka ja mieszkam na wsi;P do lipca urosnie lobuz maly to bedzie psocil na dworze;)i ja tez pewnie cos w ogrodku bede dziubac troszeczku jak mi brzuch pozwoli. a co do zakupow byllam ostatnio u siostry w Angli jakie tam sa piekne rzeczy i to w cenach bardzo przystepnych

ee to na wsi to inna sprawa :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No ja niestety nie mogę na nikogo liczyć, od kogo mogłabym otrzymać jakieś ubranka. A wolę kupić za 20 z przeceny niż za 60 to samo z nowej kolekcji. Staram się na razie kupić rzeczy w miarę neutralne ( tym bardziej, że w sumie wiele tego na razie nie kupiłam) Byłam w smyku w galerii bronowice i na modlniczce, tam było mnóstwo rzeczy ale jakieś 2 tyg temu, teraz to już nie wiem.
    BiB ale u nas chyba nie ma wiosennych wyprzedaży, są letnie i zimowe, a letnie chyba w lipcu się zaczynają

Koleżanka mówiła że na tych dziecięcych rzeczach to są, ale nie wiem na 100%, tak czy siak nie chciałabym kupić rzeczy, które potem i tak dostanę "w spadku", zwyczajnie szkoda mi na to kasy :/

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, jakbym miała okazję od kogoś dostać to tez bym czekała, tyle, że wiem że u mnie niestety nic z tego

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też nie kupuje ale zaczęłam się rozglądać ile to mniej więcej kosztuje. W Smyku rzeczywiście nie byłam, może się wybiorę. A jeśli chodzi o płeć to tak na prawdę dużo rzeczy jest uniwersalnych, ja absolutnie nie jestem za ubieraniem córki na różowo od góry do dołu, w niebieskim dziewczynce też pięknie. Gorzej z chłopcem, różowy nie bardzo ;) dlatego na razie czekam na paczkę od sióstr i wtedy zobaczę czego mi brakuje, przy okazji będzie kolejne usg tym razem 4d i pewnie płeć potwierdzi się na 100 procent.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie najgorzej będzie z wózkiem i łóżeczkiem bo to chyba najdroższy wydatek jaki nas czeka.
    Chciałabym, żeby łóżeczko było dość funkcjonalne (można było wyjąć szczebelki, żeby malutka mogła pospać w nim dłużej). :)

Ale takie zakupy to już chyba zostawię na koniec, więc na szczęście mam jeszcze trochę czasu :) :)
    Będę chyba też rozglądać się za jakimś używanym wózkiem, może trafi się coś w dobrym stanie. :)
    Bo niestety te ceny mnie przerażają...

wnidp07wq96ixnm4.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak są bardziej zniszczone i rozciągnięte ale tragedii nie ma.Poprostu zdjęcia nie oddają rzeczywistości

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już rozglądam się za kołyską, łóżeczkiem oraz wózkiem i swoje typy mam. Ale czekam na zakupy, również te ubrankowo-akcesoriowe jak już będę na zwolnieniu, czyli za około miesiąc.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już tez pomału robię zakupy dla naszego synka bo stwierdziłam ,ze pozniej nie zdążę ze wszystkim. co do zakupów to ja najczęściej chodzę do primarku, śliczne rzeczy maja dla dzieci i dosłownie za grosze.wczoraj np. zakupiłam, dla naszego synka 3 pary skarpeteczek po 2 euro i 3 pary śpioszków za 3 euro z promocji

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ