Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:A ja nie mogę się zdecydować na wózek, czytałam o tym jedo fyn ale wypowiadają się ludzie, że ma spacerówkę kiepską bo dziecko z niej zjeżdża
Niestety ciężko znaleźć wózek który ma tylko dobre opinie
Ja się waham między maxi cosi mura a baby design lupo comfort, chyba że ktoś jeszcze poleci coś fajnego, bo to tylko wstępne wybory
Ogólnie chciałabym 3 w 1
Podobno poprawili tą spacerówkę w tej wersji 2014, ale jak jest to nie wiem.
A oglądałaś gdzieś na żywo ten baby design lupo comfort (jeśli tak to gdzie)? -
Właśnie niestety nie oglądałam, pokazali mi podobny niby bebetto luca, ale też jak poczytałam to dużo kiepskich opinii, a baby design podobnie się prowadzi(jak sobie tamtym jeździłam był fajny) W smyku podobno są, ja na razie się jeszcze za bardzo nie rozglądałam, tylko czytam, ale te opinie mącą mi w głowie bo naprawdę o którym nie poczytam to bardzo dużo wad, szczególnie odnośnie spacerówek
-
no właśnie mam ten sam problem. Tak się teraz przyjrzałam to w sumie ta spacerówka w lupo podobna jest do tej w jedo fyn. Tam chodzi ogólnie o to, że ta spacerówka jest wyprofilowana pod kątem prostym (tak jak np w teutoni) i dlatego podobno w tych wózkach dzieciaki zjeżdżają, ale kumpela ma i nic takiego jej się nie dzieje.
Ja myślę, że wózek to jest bardzo indywidualna sprawa i zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje -
Ja też się chce zmieścić w dwóch tysiącach, bo już 3 poszły na pokój dziecięcy a na razie kupiliśmy tylko szafę, komodę i mały tapczanik by można było spać tez przy dziecko a jeszcze łóżeczko, przewijak więc nie chce więcej wydawać na wózek, tym bardziej, że każdy ma jakieś wady i nie wiem czy jest sens przepłacać, dlatego coraz bardziej myślę nad tym baby design
-
My do pokoju dziecka szafy nie kupujemy, w razie czego jest garderoba w naszej sypialni.
Tylko komoda, przewijak, łóżeczko, a do sypialni kołyska, bo chcielibyśmy aby początkowo dzidzia spała koło nas, z nami.
W pokoju dla dziecka będzie jeszcze fotel (ale to już mam), no i inaczej malujemy (bo w tej chwili jest to pokój nieużywany), firanki, dywan itp. Ale mam nadzieję, że w 2-2,5 tysiącach się zamkniemy. No i wózek - ale to dziadkowie się zdeklarowali ... -
Po wizycie u lekarza: dzidzia ma około 12 cm i waży 243 gram, serce bije 140 razy na minutę. Na początku usg sobie spała ale jak poczuła, że coś się dzieję to zaczęła machać rączkami i nóżkami Zapytaliśmy o płeć "panie doktorze ja mam przeczucie, że to dziewczynka, mąż marzy o chłopcu, czy można już stwierdzić jakiej płci jest dzidźka? -"a jak państwo sądzą po obrazie z usg?" - "chłopiec" - "chłopiec" -"a na to lekarz..." Foto macie poniżej więc zapraszam do zgadywania ;-P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:12
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Po wizycie u lekarza: dzidzia ma około 12 cm i waży 243 gram, serce bije 140 razy na minutę. Na początku usg sobie spała ale jak poczuła, że coś się dzieję to zaczęła machać rączkami i nóżkami Zapytaliśmy o płeć "panie doktorze ja mam przeczucie, że to dziewczynka, mąż marzy o chłopcu, czy można już stwierdzić jakiej płci jest dzidźka? -"a jak państwo sądzą po obrazie z usg?" - "chłopiec" - "chłopiec" a na to lekarz"..." Foto macie poniżej więc zapraszam do zgadywania ;-P
No cóż, ze zdj to ja bym powiedziała, ze to dziewczynka ale ja się nie znam -
U nas szafa jest niezbędna, niestety mam tyle rzeczy że w naszej szafie w sypialni ani na półpiętrze rzeczy się nie mieszczą,a trudno żeby tam jeszcze włożyć wszystkie rzeczy dla maluszka, a chcemy by to był pokoik na kilka lat a nie ma roczek czy dwa, a ja jeszcze nawet nie liczyłam dodatków typu pościel, materacyk, rolety czy tam zasłony itp
Camilia ja się przyznam, że niewiele widzę na tym USG, może jakby było w 3d... -
wg mnie typowo dziewuszka
A co do pokoiku, to my robimy taki typowo dla maluszka, max na 2 lata, później chcemy zrobić zupełnie inaczej, poza tym za 2-3 lata chciałabym mieć drugą dzidzię :pWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 23:03
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:wg mnie typowo dziewuszka
A co do pokoiku, to my robimy taki typowo dla maluszka, max na 2 lata, później chcemy zrobić zupełnie inaczej, poza tym za 2-3 lata chciałabym mieć drugą dzidzię :p
Ja tez bym chciała, tym bardziej szafa się przyda i za bardzo zmieniać nie będziemy jakby miała być druga dzidzia, ale każdy robi według uznania -
Ja tez po wizycie:) Mała wazy 335 g:) potweirdzona na 100 procent dziewczynka:) Tym razem podczas USG mała kiwała rączką,mój syn był ze mną na USG i jego mina była bezcenna jak zobaczył siostre i do tego jeszcze mu kiwała:)
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Fajnie, że już macie na 100% potwierdzone, ja muszę czekać na 26 na połówkowe bo na zwykłym USG gin dwa razy pod rząd nie była w stanie stwierdzić
Ja też czekam na połówkowe początkiem marca, bo moja gin powiedziała tylko, że ona skłania się w stronę chłopca. Wprawdzie na genetycznym inny lekarz też mówił, że to chłopiec, ale pewności nie mam. -
Camilia, wiedziałam
Ja mam jutro połówkowe, zacznie się jutro 20 tydzień...ciekawe, czy już się dowiemy na temat płci.
W 13 tygodniu na prenatalnych powiedzieli, że wstępnie dziewczynka, w 17 tygodniu nie zrobili mi usg więc liczę, że jutro się dowiemy...Camilia lubi tę wiadomość