X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kochane no więc ogłaszam wszem i wobec że to DZIEWCZYNKA !!!
    Nie myliłyście się ;-)

Gratulacje dziewczynki !!!! Niech rośnie zdrowo :)
    Ja dziewczyny jutro śmigam na połówkowe, trzymajcie kciuki - może uda nam się też podejrzeć ;)
    Dam znać po usg, kto w brzuszku skacze :)

Camilia, aNiLewe lubią tę wiadomość

• AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serdecznie córeczek :)
    Pojawiło Nam się trochę dziewczynek :)

Trzymam kciuki za Wasze badania połówkowe, koniecznie dajcie znać :)

A macie już wybrane imiona dla maluchów?
    My cały czas z N nie możemy się na nic zdecydować :/

wnidp07wq96ixnm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy synkowi dać Victor, a córeczce Olivia. Taka pisownia,bo mieszkamy w Anglii i chcemy, aby wymawiano poprawnie imię ;)

Karola:) lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka:) Antonina

Plumb80, misia_k1 lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Fajnie, że już macie na 100% potwierdzone, ja muszę czekać na 26 na połówkowe bo na zwykłym USG gin dwa razy pod rząd nie była w stanie stwierdzić

Kochana ja to samo, 28 lutego mam nadzieje, ze sie rozwiaze, najpierw dziewczynka, pozniej chlopiec, wiec teraz czekamy :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny szał zakupowy uważam za otwarty dziś zamówiłam wózek, łóżeczko i szafę dla mojego maleństwa:) a co?:P

Camilia lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    A ja dziewczyny szał zakupowy uważam za otwarty dziś zamówiłam wózek, łóżeczko i szafę dla mojego maleństwa:) a co?:P

Jaki wózek- pochwal się :) Zamawiałaś przez internet czy w jakimś sklepie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwal się zakupami:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam przez internet wózek Tako Alive:) widzieliśmy ten wózek na żywo i bardzo nam się podoba, spełnia wszystkie wymagania przede wszystkim mojego męża hehe:) bo to on tak się na niego napalił! a niech chłop też coś wybiera:) zamówiliśmy 3w1:)

aNiLewe lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe też go dzisiaj oglądała:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my póki co wybraliśmy tego
    http://odnarodzin.pl/nowy-wozek-gleboko-spacerowy-2w1-tako-extreme.html
    ale oczywiście kolor rózowy:)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z zakupem wózka dla dziecka i mebelków jeszcze wstrzymujemy. Wózek planujemy dopiero kupić dopiero w maju, mebelki podobnie. Na razie skupiam się na innych zakupach. Bardziej ciuszkowych

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, każda mama planuje swój budżet według potrzeb i kupuje co uważa:)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    My się z zakupem wózka dla dziecka i mebelków jeszcze wstrzymujemy. Wózek planujemy dopiero kupić dopiero w maju, mebelki podobnie. Na razie skupiam się na innych zakupach. Bardziej ciuszkowych

Ja tak ja Mindusia, wózek i łóżeczko na koniec, i w sumie nie chodzi tu o budżet tylko bardziej o dwie rzeczy, takie niby przesądy i gwarancje
    Zawsze się mówiło(przynajmniej w moim otoczeniu) że wózek się kupuje przed samym porodem. Ja jakoś nie wierze tak bardzo w przesądy ale jakoś tam nie chce jeszcze kupować takich rzeczy, druga rzecz to po co ma stać wózek pół roku i tracić gwarancję skoro z niego nie korzystam, wiec na razie ciuszki itp, wózek na koniec

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 a kupowałaś specjalne mebelki dla dzieci czy dopasowałaś jakieś normalne meble pod swoją wizję? U nas też pokoik stoi pusty i widzę w nim komodę, szafę i potem łóżeczko jak już mały będzie na tyle duży, że spać za ścianą.

Camilia, ewelina84 gratuluje dziewuszek :)

potwierałam sobie wiele okien z wózki które polecacie, zaraz sobre przejrzę, może znajdę jakiegoś faworyta :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam połówkowe, więc poproszę - trzymajcie kciuki :))

Fajnie, że już zaczęłyście zakupy.
    Pokoik będziemy urządzać jakoś marzec/kwiecień, bo od połowy marca idę na zwolnienie, natomiast wózek chciałabym zamówić jakoś w kwietniu, aby w maju już był :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Paula_29 a kupowałaś specjalne mebelki dla dzieci czy dopasowałaś jakieś normalne meble pod swoją wizję? U nas też pokoik stoi pusty i widzę w nim komodę, szafę i potem łóżeczko jak już mały będzie na tyle duży, że spać za ścianą.

Camilia, ewelina84 gratuluje dziewuszek :)

potwierałam sobie wiele okien z wózki które polecacie, zaraz sobre przejrzę, może znajdę jakiegoś faworyta :)

AniLewe kupujemy mebelki z Ikei i na razie sobie rozrysowałam wszystko i podopasowywałam a kupiliśmy szafę, komodę i mały tapczanik czyli niby takie normalne mebelki, wszystko w białym kolorze, a za jakieś 2 miesiące dokupimy białe łóżeczko i szafkę z przewijakiem czyli już typowo dla dziecka,

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/?query=HENSVIK+St%C3%B3l+do+przeijania%2Fszafka

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózków to im więcej czytam tym mniej wiem, zapytałam na forum po narodzinach Amicizi o ten wózek baby design lupo comfort i pisze, że jest zadowolona, więc skłaniam się do niego, ewentualnie maxi cosi mura
    Jakoś mają najmniej złych opinii z tego co doczytałam
    Dajcie znać jakbyście miały jakieś opinie o fajnych wózkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 20:33

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 czy resztę też kupiliście z kolekcji Hensvik? Bo też się zastanawiam nad tym bardzo, a w sobotę jedziemy do ikei. To łóżeczko też bierzesz pod uwagę? Martwi mnie fakt, że ma tylko 2 poziomy wysokości i nie ma wyciąganych szczebelków...ale podoba mi się bardzo :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, łóżeczko kupimy sundvick, przyglądałam się jest bardzo podobne tylko nie ma tego wyrzeźbienia, a ma cały ściągany bok i jak dziecko podrośnie może służyć za tapczanik
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
    Ogólnie tak kupiliśmy by wszystko było w takim samym kolorze i podobną fakturę powierzchni miało, ale ciężko było dobrać wszystko z jednej serii

Chcemy też kupić coś takiego do łóżeczka więc i tak te boki z hensvicka by były zakryte:
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-12-el-zyrafki-ecru-do-lozeczka-60x120cm-moskitiera.html

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ