Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamilia wrote:Kochane no więc ogłaszam wszem i wobec że to DZIEWCZYNKA !!!
Nie myliłyście się
Gratulacje dziewczynki !!!! Niech rośnie zdrowo
Ja dziewczyny jutro śmigam na połówkowe, trzymajcie kciuki - może uda nam się też podejrzeć
Dam znać po usg, kto w brzuszku skaczeCamilia, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:Fajnie, że już macie na 100% potwierdzone, ja muszę czekać na 26 na połówkowe bo na zwykłym USG gin dwa razy pod rząd nie była w stanie stwierdzić
Kochana ja to samo, 28 lutego mam nadzieje, ze sie rozwiaze, najpierw dziewczynka, pozniej chlopiec, wiec teraz czekamy -
Zamówiłam przez internet wózek Tako Alive:) widzieliśmy ten wózek na żywo i bardzo nam się podoba, spełnia wszystkie wymagania przede wszystkim mojego męża hehe:) bo to on tak się na niego napalił! a niech chłop też coś wybiera:) zamówiliśmy 3w1:)
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
mindusia wrote:My się z zakupem wózka dla dziecka i mebelków jeszcze wstrzymujemy. Wózek planujemy dopiero kupić dopiero w maju, mebelki podobnie. Na razie skupiam się na innych zakupach. Bardziej ciuszkowych
Ja tak ja Mindusia, wózek i łóżeczko na koniec, i w sumie nie chodzi tu o budżet tylko bardziej o dwie rzeczy, takie niby przesądy i gwarancje
Zawsze się mówiło(przynajmniej w moim otoczeniu) że wózek się kupuje przed samym porodem. Ja jakoś nie wierze tak bardzo w przesądy ale jakoś tam nie chce jeszcze kupować takich rzeczy, druga rzecz to po co ma stać wózek pół roku i tracić gwarancję skoro z niego nie korzystam, wiec na razie ciuszki itp, wózek na konieclolka83 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 a kupowałaś specjalne mebelki dla dzieci czy dopasowałaś jakieś normalne meble pod swoją wizję? U nas też pokoik stoi pusty i widzę w nim komodę, szafę i potem łóżeczko jak już mały będzie na tyle duży, że spać za ścianą.
Camilia, ewelina84 gratuluje dziewuszek
potwierałam sobie wiele okien z wózki które polecacie, zaraz sobre przejrzę, może znajdę jakiegoś faworyta -
Ja jutro mam połówkowe, więc poproszę - trzymajcie kciuki )
Fajnie, że już zaczęłyście zakupy.
Pokoik będziemy urządzać jakoś marzec/kwiecień, bo od połowy marca idę na zwolnienie, natomiast wózek chciałabym zamówić jakoś w kwietniu, aby w maju już był -
aNiLewe wrote:Paula_29 a kupowałaś specjalne mebelki dla dzieci czy dopasowałaś jakieś normalne meble pod swoją wizję? U nas też pokoik stoi pusty i widzę w nim komodę, szafę i potem łóżeczko jak już mały będzie na tyle duży, że spać za ścianą.
Camilia, ewelina84 gratuluje dziewuszek
potwierałam sobie wiele okien z wózki które polecacie, zaraz sobre przejrzę, może znajdę jakiegoś faworyta
AniLewe kupujemy mebelki z Ikei i na razie sobie rozrysowałam wszystko i podopasowywałam a kupiliśmy szafę, komodę i mały tapczanik czyli niby takie normalne mebelki, wszystko w białym kolorze, a za jakieś 2 miesiące dokupimy białe łóżeczko i szafkę z przewijakiem czyli już typowo dla dziecka,
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/?query=HENSVIK+St%C3%B3l+do+przeijania%2Fszafka -
co do wózków to im więcej czytam tym mniej wiem, zapytałam na forum po narodzinach Amicizi o ten wózek baby design lupo comfort i pisze, że jest zadowolona, więc skłaniam się do niego, ewentualnie maxi cosi mura
Jakoś mają najmniej złych opinii z tego co doczytałam
Dajcie znać jakbyście miały jakieś opinie o fajnych wózkachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 20:33
-
Paula_29 czy resztę też kupiliście z kolekcji Hensvik? Bo też się zastanawiam nad tym bardzo, a w sobotę jedziemy do ikei. To łóżeczko też bierzesz pod uwagę? Martwi mnie fakt, że ma tylko 2 poziomy wysokości i nie ma wyciąganych szczebelków...ale podoba mi się bardzo
-
Nie, łóżeczko kupimy sundvick, przyglądałam się jest bardzo podobne tylko nie ma tego wyrzeźbienia, a ma cały ściągany bok i jak dziecko podrośnie może służyć za tapczanik
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
Ogólnie tak kupiliśmy by wszystko było w takim samym kolorze i podobną fakturę powierzchni miało, ale ciężko było dobrać wszystko z jednej serii
Chcemy też kupić coś takiego do łóżeczka więc i tak te boki z hensvicka by były zakryte:
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-12-el-zyrafki-ecru-do-lozeczka-60x120cm-moskitiera.html