Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kochane no więc ogłaszam wszem i wobec że to DZIEWCZYNKA !!!
    Nie myliłyście się ;-)

Gratulacje dziewczynki !!!! Niech rośnie zdrowo :)
    Ja dziewczyny jutro śmigam na połówkowe, trzymajcie kciuki - może uda nam się też podejrzeć ;)
    Dam znać po usg, kto w brzuszku skacze :)

Camilia, aNiLewe lubią tę wiadomość

• AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serdecznie córeczek :)
    Pojawiło Nam się trochę dziewczynek :)

Trzymam kciuki za Wasze badania połówkowe, koniecznie dajcie znać :)

A macie już wybrane imiona dla maluchów?
    My cały czas z N nie możemy się na nic zdecydować :/

wnidp07wq96ixnm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy synkowi dać Victor, a córeczce Olivia. Taka pisownia,bo mieszkamy w Anglii i chcemy, aby wymawiano poprawnie imię ;)

Karola:) lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka:) Antonina

nick nieaktualny, misia_k1 lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Fajnie, że już macie na 100% potwierdzone, ja muszę czekać na 26 na połówkowe bo na zwykłym USG gin dwa razy pod rząd nie była w stanie stwierdzić

Kochana ja to samo, 28 lutego mam nadzieje, ze sie rozwiaze, najpierw dziewczynka, pozniej chlopiec, wiec teraz czekamy :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny szał zakupowy uważam za otwarty dziś zamówiłam wózek, łóżeczko i szafę dla mojego maleństwa:) a co?:P

Camilia lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    A ja dziewczyny szał zakupowy uważam za otwarty dziś zamówiłam wózek, łóżeczko i szafę dla mojego maleństwa:) a co?:P

Jaki wózek- pochwal się :) Zamawiałaś przez internet czy w jakimś sklepie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwal się zakupami:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam przez internet wózek Tako Alive:) widzieliśmy ten wózek na żywo i bardzo nam się podoba, spełnia wszystkie wymagania przede wszystkim mojego męża hehe:) bo to on tak się na niego napalił! a niech chłop też coś wybiera:) zamówiliśmy 3w1:)

aNiLewe lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe też go dzisiaj oglądała:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my póki co wybraliśmy tego
    http://odnarodzin.pl/nowy-wozek-gleboko-spacerowy-2w1-tako-extreme.html
    ale oczywiście kolor rózowy:)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się z zakupem wózka dla dziecka i mebelków jeszcze wstrzymujemy. Wózek planujemy dopiero kupić dopiero w maju, mebelki podobnie. Na razie skupiam się na innych zakupach. Bardziej ciuszkowych

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, każda mama planuje swój budżet według potrzeb i kupuje co uważa:)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    My się z zakupem wózka dla dziecka i mebelków jeszcze wstrzymujemy. Wózek planujemy dopiero kupić dopiero w maju, mebelki podobnie. Na razie skupiam się na innych zakupach. Bardziej ciuszkowych

Ja tak ja Mindusia, wózek i łóżeczko na koniec, i w sumie nie chodzi tu o budżet tylko bardziej o dwie rzeczy, takie niby przesądy i gwarancje
    Zawsze się mówiło(przynajmniej w moim otoczeniu) że wózek się kupuje przed samym porodem. Ja jakoś nie wierze tak bardzo w przesądy ale jakoś tam nie chce jeszcze kupować takich rzeczy, druga rzecz to po co ma stać wózek pół roku i tracić gwarancję skoro z niego nie korzystam, wiec na razie ciuszki itp, wózek na koniec

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 a kupowałaś specjalne mebelki dla dzieci czy dopasowałaś jakieś normalne meble pod swoją wizję? U nas też pokoik stoi pusty i widzę w nim komodę, szafę i potem łóżeczko jak już mały będzie na tyle duży, że spać za ścianą.

Camilia, ewelina84 gratuluje dziewuszek :)

potwierałam sobie wiele okien z wózki które polecacie, zaraz sobre przejrzę, może znajdę jakiegoś faworyta :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam połówkowe, więc poproszę - trzymajcie kciuki :))

Fajnie, że już zaczęłyście zakupy.
    Pokoik będziemy urządzać jakoś marzec/kwiecień, bo od połowy marca idę na zwolnienie, natomiast wózek chciałabym zamówić jakoś w kwietniu, aby w maju już był :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Paula_29 a kupowałaś specjalne mebelki dla dzieci czy dopasowałaś jakieś normalne meble pod swoją wizję? U nas też pokoik stoi pusty i widzę w nim komodę, szafę i potem łóżeczko jak już mały będzie na tyle duży, że spać za ścianą.

Camilia, ewelina84 gratuluje dziewuszek :)

potwierałam sobie wiele okien z wózki które polecacie, zaraz sobre przejrzę, może znajdę jakiegoś faworyta :)

AniLewe kupujemy mebelki z Ikei i na razie sobie rozrysowałam wszystko i podopasowywałam a kupiliśmy szafę, komodę i mały tapczanik czyli niby takie normalne mebelki, wszystko w białym kolorze, a za jakieś 2 miesiące dokupimy białe łóżeczko i szafkę z przewijakiem czyli już typowo dla dziecka,

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/?query=HENSVIK+St%C3%B3l+do+przeijania%2Fszafka

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wózków to im więcej czytam tym mniej wiem, zapytałam na forum po narodzinach Amicizi o ten wózek baby design lupo comfort i pisze, że jest zadowolona, więc skłaniam się do niego, ewentualnie maxi cosi mura
    Jakoś mają najmniej złych opinii z tego co doczytałam
    Dajcie znać jakbyście miały jakieś opinie o fajnych wózkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 20:33

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 czy resztę też kupiliście z kolekcji Hensvik? Bo też się zastanawiam nad tym bardzo, a w sobotę jedziemy do ikei. To łóżeczko też bierzesz pod uwagę? Martwi mnie fakt, że ma tylko 2 poziomy wysokości i nie ma wyciąganych szczebelków...ale podoba mi się bardzo :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, łóżeczko kupimy sundvick, przyglądałam się jest bardzo podobne tylko nie ma tego wyrzeźbienia, a ma cały ściągany bok i jak dziecko podrośnie może służyć za tapczanik
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
    Ogólnie tak kupiliśmy by wszystko było w takim samym kolorze i podobną fakturę powierzchni miało, ale ciężko było dobrać wszystko z jednej serii

Chcemy też kupić coś takiego do łóżeczka więc i tak te boki z hensvicka by były zakryte:
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-12-el-zyrafki-ecru-do-lozeczka-60x120cm-moskitiera.html

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ