Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny spadłyście mi z nieba z tymi białymi mebelkami, bo też takich szukam
Niestety mam troszkę ograniczony budżet (chyba, że również dziadkowie zdecydują się na jakiś mały "sponsoring"
Więc jeżeli będę musiała wybrać miedzy lepszym wózkiem a lepszym łóżeczkiem, wybiorę chyba jednak wózek.
Na początku zależało mi, żeby kupić łóżeczko z szufladkami na dole, kuzynka bardzo sobie chwali, jednak cena od razu idzie w górę.
Więc chyba zdecyduje się na zwykle, proste
Koniecznie w regulacją głębokości i wyjmowanymi szczebelkami, żeby malutka mogła w nim troszkę dłużej pospać. -
Dziewczyny!!
Ja juz po usg połówkowym
Będziemy mieli córeczkę, czyli tak jak planowaliśmy i jak mi mówiono - więc jednym słowem zbrzydłam
Ginka powiedziała do męża że na 100 %, bo się jeszcze podpytywał Ja cały czas przeczuwałam, że będzie córeczka.
Także prawdopodobnie Wiktoria.
Mała buźki nie chciała pokazać, cały czas rączkami się zasłaniała, tylko chwilami było coś widać, także mamy piękne zdjęcie dłoni jak do nas macha
Ma prawie 0,4 kg i 15,5 cm
Jesteśmy mega szczęśliwi, wszystkie pomiary wskazują na to, że jest zdrowiutka
Camilia - ja dokładnie jestem z Lubiczamisia_k1, Camilia, aNiLewe, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
maja89waw wrote:My też zdecydowaliśmy się na mebelki z ikei. Łóżeczko i przewijak mam od szwagierki model Sundvik. Dokupimy tylko szafę, myślę o modelu Stuva, bo później można dokupić inne elementy do niej jak mała podrośnie, fotel bujany i tekstylia bardzo mi się podobają z modelu Vandring - są biało-kremowe, więc idealnie będą pasowały do całości pokoju. Poza tym za dwa lata planujemy drugie dziecko i jak będzie chłopiec to kolory będą neutralne U nas trochę gorzej z meblowaniem, bo mieszkamy narazie w mieszkaniu, a przeprowadzamy się do domku w czerwcu - jeśli dobrze pójdzie, więc zakupy i odbiór od szwagierki będzie przed samym porodem. Narazie pokoik myślimy wymalować na jasny kolor - złamany biały lub właśnie krem, beż. Wykładzina już wybrana na całości jaśniutki beż. Będzie pięknie tylko, że w pokoju małej dopiero karton-gipsy kręcą do sufitu
To u nas podobnie, ściany są beżowo-kremowe, podłoga jasny beż i do tego białe mebelki
Dziewczyny z ograniczonymi budżetami, w Ikei łóżeczko białe można kupić za 199zł więc nie jest tak źle a nawet widziałam za 89 zł tylko takie w kolorze drewna -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Jestem po usg - będzie chłopiec !!!
Przedstawiam naszego Victora
http://zapodaj.net/ec1096af0e4f1.jpg.html
Niestety, będzie cesarka Łożysko osadzone jest zbyt nisko, co może grozić krwotokiem przy porodzie. Dodatkowo takie ułożenie łożyska zamyka ujście szyjki i dziecko ma problem z wydostaniem się na zewnątrz. Będę miała robiony w 32 tyg usg ( dokładnie 16 maja ), na którym sprawdzą, czy nic się nie zmieniło. Jeśli nie, to cesarka. Boję się, ale dla maleństwa zniosę wszystko.Karola:), misia_k1, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Gratulujeeee synusia:) he nie ma co chlopaki goruja.
To dobrze ze juz wiesz wczesniej a propo cesarki.na pewno wszystko bedzie dobrze Kochana, podobno mniejszy stres dla Maluszka. Grunt ze masz kilka miesiecy aby sie oswoić i niezle ze lekarze moga tak wczesnie to zdiagnozować
U mnie tez chlopak a na 100 bede wiedziec we wtorek na polowkowym.
Udanego piatku dla WszystkichPlumb80 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki a ja dostałam właśnie esemeska od kuriera,że dziś będzie zamówiony przeze mnie wózek:P już nie mogę się doczekać hehe jak dziecko:P chyba dziś ubiorę męża w śpioszki i będę go wozić w koło domu hehe:*
misia_k1, AngelQa, Plumb80, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Cześć dziewczyny
Jestem po usg - będzie chłopiec !!!
Przedstawiam naszego Victora
http://zapodaj.net/ec1096af0e4f1.jpg.html
Niestety, będzie cesarka Łożysko osadzone jest zbyt nisko, co może grozić krwotokiem przy porodzie. Dodatkowo takie ułożenie łożyska zamyka ujście szyjki i dziecko ma problem z wydostaniem się na zewnątrz. Będę miała robiony w 32 tyg usg ( dokładnie 16 maja ), na którym sprawdzą, czy nic się nie zmieniło. Jeśli nie, to cesarka. Boję się, ale dla maleństwa zniosę wszystko.
Kochana nie przejmuj się ja też bedę miała cesarkę,nie jesteś sama:)Plumb80 lubi tę wiadomość