Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja też koniecznie białe mebelki, kurczę mam teraz mętlik w głowie, a muszę do soboty się zdecydować, bo w sobotę do ikei, a nie wiem kiedy następnym razem podjedziemy, bo mieszkamy w Toruniu a jedziemy do Gdańska.
Baldachim też chcemy, ale myślałam raczej o założeniu w ten sposób:
http://allegro.pl/easy-baby-baldachim-do-lozeczka-kolekcja-mis-i3949998436.html -
Ja początkowo o takim myślałam, ale że tam jest w komplecie ze wszystkim to już się zdecydowałam na ten,
a łóżeczko rzeczywiście ładne ale jakoś mnie te dwa szczebelki nie przekonują a wyglądem naprawdę tak strasznie się nie różnią, ważne żeby razem spójną całość wszystko tworzyło, a dwulatek to myślę, że już może chcieć sam wychodzić z łóżeczka -
WIdzę, że białe mebelki górą. U nas są ciemne panele na podłodze i wymarzyłam sobie białe melble w dziecięcym, fajny kolorowy dziecięcy dywan/ik, białe łóżeczko również. Też myślimy o ikeii także muszę się rozejrzeć.
Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:W Hensviku nawet właśnie nie ma tych 2 wyjmowanych szczebelków...
Natomiast w Sunviku można zrobić ten tapczanik, także zdecydowanie lepsza opcja, jeśli planuje się aby meble było na ponad dwa lata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 09:04
-
My też zdecydowaliśmy się na mebelki z ikei. Łóżeczko i przewijak mam od szwagierki model Sundvik. Dokupimy tylko szafę, myślę o modelu Stuva, bo później można dokupić inne elementy do niej jak mała podrośnie, fotel bujany i tekstylia bardzo mi się podobają z modelu Vandring - są biało-kremowe, więc idealnie będą pasowały do całości pokoju. Poza tym za dwa lata planujemy drugie dziecko i jak będzie chłopiec to kolory będą neutralne U nas trochę gorzej z meblowaniem, bo mieszkamy narazie w mieszkaniu, a przeprowadzamy się do domku w czerwcu - jeśli dobrze pójdzie, więc zakupy i odbiór od szwagierki będzie przed samym porodem. Narazie pokoik myślimy wymalować na jasny kolor - złamany biały lub właśnie krem, beż. Wykładzina już wybrana na całości jaśniutki beż. Będzie pięknie tylko, że w pokoju małej dopiero karton-gipsy kręcą do sufitu
-
hehe widzę,że mebelki z ikei robią furorę? ja również zamówiłam w tym miesiącu szafę z kolekcji hensvik, a w przyszłym chcę ten przewijak ale łóżeczko z tej serii również mnie nie zachwyciło więc zamówiłam takie:
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-17-el-lozeczko-tapczanik-70x140-cm-materac-posciel-haftowana-z-moskitiera-s.html
Narazie nic nie zamawiam bo muszę poczekać aż to wszystko przyjdzie i zmontujemy i poustawiamy dlatego,że mamy dorobioną górę na poddaszu i nasz maluszek ma w pokoju skosy i muszę wszystko tak sprytnie poukładać,żeby mi się zmieściło hehe:)misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:dziewczyny czekam na wasze szczere opinie na temat kupionego przeze mnie łóżeczka?
Mnie się bardzo podoba, też się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam, że za 2 lata chcę mieć kolejnego bobaska, więc ta funkcja tapczanika wogóle nie jest mi potrzebna. Szukam podobnego, ale całego białego, z szufladą i z wykręcanymi szczebelkami -
Paula_29 wrote:Ja początkowo o takim myślałam, ale że tam jest w komplecie ze wszystkim to już się zdecydowałam na ten,
a łóżeczko rzeczywiście ładne ale jakoś mnie te dwa szczebelki nie przekonują a wyglądem naprawdę tak strasznie się nie różnią, ważne żeby razem spójną całość wszystko tworzyło, a dwulatek to myślę, że już może chcieć sam wychodzić z łóżeczka
nie wczytywałam się w opis tego konkretnego baldachimu, ale większość można zakładać w dwie strony (wzdłuż krótszego boku lub dłuższego) -
Karola:) wrote:No ja też koniecznie białe mebelki, kurczę mam teraz mętlik w głowie, a muszę do soboty się zdecydować, bo w sobotę do ikei, a nie wiem kiedy następnym razem podjedziemy, bo mieszkamy w Toruniu a jedziemy do Gdańska.
Baldachim też chcemy, ale myślałam raczej o założeniu w ten sposób:
http://allegro.pl/easy-baby-baldachim-do-lozeczka-kolekcja-mis-i3949998436.html
No Kochana to musimy się kiedyś spotkać "pod Koperniekiem" hahaha. A z jakiego osiedla jesteś? Ja Stawki -
Camilia wrote:Przepiękne po prostu!!!
Tylko ja troszkę mniej mogę wydać na łóżeczko.
-
Paulina23 wrote:dziewczyny czekam na wasze szczere opinie na temat kupionego przeze mnie łóżeczka?