X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też koniecznie białe mebelki, kurczę mam teraz mętlik w głowie, a muszę do soboty się zdecydować, bo w sobotę do ikei, a nie wiem kiedy następnym razem podjedziemy, bo mieszkamy w Toruniu a jedziemy do Gdańska.

Baldachim też chcemy, ale myślałam raczej o założeniu w ten sposób:
    http://allegro.pl/easy-baby-baldachim-do-lozeczka-kolekcja-mis-i3949998436.html

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja początkowo o takim myślałam, ale że tam jest w komplecie ze wszystkim to już się zdecydowałam na ten,
    a łóżeczko rzeczywiście ładne ale jakoś mnie te dwa szczebelki nie przekonują a wyglądem naprawdę tak strasznie się nie różnią, ważne żeby razem spójną całość wszystko tworzyło, a dwulatek to myślę, że już może chcieć sam wychodzić z łóżeczka

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Hensviku nawet właśnie nie ma tych 2 wyjmowanych szczebelków...
    Natomiast w Sunviku można zrobić ten tapczanik, także zdecydowanie lepsza opcja, jeśli planuje się aby meble było na ponad dwa lata.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIdzę, że białe mebelki górą. U nas są ciemne panele na podłodze i wymarzyłam sobie białe melble w dziecięcym, fajny kolorowy dziecięcy dywan/ik, białe łóżeczko również. Też myślimy o ikeii także muszę się rozejrzeć.

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupuje łóżeczko turystyczne z przewijakiem,pozytywką i dziecko może łóżeczka uzywac do 18 kg.
    http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-deluxe-plus-home-arti-i3887991378.html

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w sypialni ciemne, a w salonie też białe i zdecydowanie na białych dużo mniej widać kurzu, na ciemnych to już w ten sam dzień po sprzątaniu, poza tym jakoś tak białe mi się bardziej z maleństwem kojarzą:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    W Hensviku nawet właśnie nie ma tych 2 wyjmowanych szczebelków...
    Natomiast w Sunviku można zrobić ten tapczanik, także zdecydowanie lepsza opcja, jeśli planuje się aby meble było na ponad dwa lata.
    Ja tak myślę, bardziej praktycznie bo jakbyśmy mieli zmieniać po dwóch latach, a wtedy dopiero dziecko zaczyna rozrabiać, mogłoby się okazać, że po kolejnych dwóch znów trzeba zmieniać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 09:04

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza tośka narazie będzie z nami w sypialni później jak podrośnie wyniesiemy się i zrobimy jej pokoik.Sypialnie mamy dopiero 1,5 roku wszystko było nowe kupowane więc szkoda teraz sprzedawać tyle sie pomieścimy:)

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zdecydowaliśmy się na mebelki z ikei. Łóżeczko i przewijak mam od szwagierki model Sundvik. Dokupimy tylko szafę, myślę o modelu Stuva, bo później można dokupić inne elementy do niej jak mała podrośnie, fotel bujany i tekstylia bardzo mi się podobają z modelu Vandring - są biało-kremowe, więc idealnie będą pasowały do całości pokoju. Poza tym za dwa lata planujemy drugie dziecko i jak będzie chłopiec to kolory będą neutralne :) U nas trochę gorzej z meblowaniem, bo mieszkamy narazie w mieszkaniu, a przeprowadzamy się do domku w czerwcu - jeśli dobrze pójdzie, więc zakupy i odbiór od szwagierki będzie przed samym porodem. Narazie pokoik myślimy wymalować na jasny kolor - złamany biały lub właśnie krem, beż. Wykładzina już wybrana na całości jaśniutki beż. Będzie pięknie tylko, że w pokoju małej dopiero karton-gipsy kręcą do sufitu :(

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widzę,że mebelki z ikei robią furorę? ja również zamówiłam w tym miesiącu szafę z kolekcji hensvik, a w przyszłym chcę ten przewijak ale łóżeczko z tej serii również mnie nie zachwyciło więc zamówiłam takie:
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-17-el-lozeczko-tapczanik-70x140-cm-materac-posciel-haftowana-z-moskitiera-s.html
    Narazie nic nie zamawiam bo muszę poczekać aż to wszystko przyjdzie i zmontujemy i poustawiamy dlatego,że mamy dorobioną górę na poddaszu i nasz maluszek ma w pokoju skosy i muszę wszystko tak sprytnie poukładać,żeby mi się zmieściło hehe:)

misia_k1 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czekam na wasze szczere opinie na temat kupionego przeze mnie łóżeczka?:P

• BiB Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    dziewczyny czekam na wasze szczere opinie na temat kupionego przeze mnie łóżeczka?:P

Mnie się bardzo podoba, też się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam, że za 2 lata chcę mieć kolejnego bobaska, więc ta funkcja tapczanika wogóle nie jest mi potrzebna. Szukam podobnego, ale całego białego, z szufladą i z wykręcanymi szczebelkami :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:

Przepiękne po prostu!!!
    Tylko ja troszkę mniej mogę wydać na łóżeczko.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja początkowo o takim myślałam, ale że tam jest w komplecie ze wszystkim to już się zdecydowałam na ten,
    a łóżeczko rzeczywiście ładne ale jakoś mnie te dwa szczebelki nie przekonują a wyglądem naprawdę tak strasznie się nie różnią, ważne żeby razem spójną całość wszystko tworzyło, a dwulatek to myślę, że już może chcieć sam wychodzić z łóżeczka

nie wczytywałam się w opis tego konkretnego baldachimu, ale większość można zakładać w dwie strony (wzdłuż krótszego boku lub dłuższego)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    No ja też koniecznie białe mebelki, kurczę mam teraz mętlik w głowie, a muszę do soboty się zdecydować, bo w sobotę do ikei, a nie wiem kiedy następnym razem podjedziemy, bo mieszkamy w Toruniu a jedziemy do Gdańska.

Baldachim też chcemy, ale myślałam raczej o założeniu w ten sposób:
    http://allegro.pl/easy-baby-baldachim-do-lozeczka-kolekcja-mis-i3949998436.html

No Kochana to musimy się kiedyś spotkać "pod Koperniekiem" hahaha. A z jakiego osiedla jesteś? Ja Stawki ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie pomyślałam,że jak będziemy mieli drugiego bobaska to po prostu kupię drugie takie samo łóżeczko i później oboje będą mieli takie same tapczaniki:)

• BiB Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Ja to sobie pomyślałam,że jak będziemy mieli drugiego bobaska to po prostu kupię drugie takie samo łóżeczko i później oboje będą mieli takie same tapczaniki:)

No w sumie nie jest to taki zły pomysł :P Muszę to jeszcze przemyśleć..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    przepiekne:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Przepiękne po prostu!!!
    Tylko ja troszkę mniej mogę wydać na łóżeczko.
    jak dobrze poszukasz to taniej znajdziesz, są naprawdę piękne łóżeczka w różnej cenie na każdą kieszeń, moje łóżeczko akurat zasponsorował mój tatuś więc mogłam takie kupić ale gdybym nie mogła liczyć na pomoc rodziców i teściów to też miałabym okrojone zakupy hehe:)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Super, tez bardzo go chcialam ale finanse...do tego tak jak BiB chce za 2-3 lata kolejnego maluszka,a ze w mieszkaniu mieszkam to pokoik Dla dzieci jest jeden i raczej dwa tapczaniki ciezko bedzie umiscic eh...

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ