X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    ja już tez pomału robię zakupy dla naszego synka bo stwierdziłam ,ze pozniej nie zdążę ze wszystkim. co do zakupów to ja najczęściej chodzę do primarku, śliczne rzeczy maja dla dzieci i dosłownie za grosze.wczoraj np. zakupiłam, dla naszego synka 3 pary skarpeteczek po 2 euro i 3 pary śpioszków za 3 euro z promocji
    mindusia Ty to masz super z tym primarkiem:)
    jeden z moich ulubionych sklepów jak do UK jezdziłam na sale:).
    teraz zastanawiam się aby jakoś we wrzesniu do Priarku do Niemiec nei skoczyc-ale kurcze bilety są mega drogie...a faktycznie w primarku są super ciuszki i naprawde tanieee a Ty mieszkasz w DE?

lolka83 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiem Wam, że mnie też już kusi by coś zacząć kupować ale jakoś się chyba jeszcze boję... Sama nie wiem jak to wytłumaczyć. Teraz we wtorek mam kolejną wizytę i być może jak poznam płeć dzidźki i usłyszę, że wszystko jest dobrze (mam taką nadzieję) to może powoli się przełamię ;-)

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 tak ja mieszkam w Niemczech z mężem wczoraj właśnie się wybrałam na zakupy i upolowałam takie promocje. jakie śliczne sweterki widziałam dla małych kawalerów, małe spodenki,a buciki to mnie za serce ujęły. Jak dostane większy przypływ gotówki to wtedy zaszaleje tak konkretnie. na razie się wstrzymuje chociaz nie powiem jest cięzko jak sie widzi tyle pięknych rzeczy dla maluszków.

camilia wychodziłam tak samo z takiego zalożenia, nie kupuje ubranek przed 20 tc ale kiedy dowiedziałam się w 18 tc że będzie chłopczyk nie mogłam się powstrzymać i zaczełam już kupowac ciuszki. W sumie lepiej wiedzieć kogo nosi się pod sercem bo wtedy można kupowac konkretne zakupy pod konkretą płeć.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze czekam z zakupami. W czwartek mam usg połówkowe i chyba dopiero po nim zacznę szał zakupowy :)
    Pozdrawiam i miłej niedzieli dziewczyny !!!

http://zapodaj.net/4e646eb64a0a7.jpg.html

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kochane powiem Wam, że mnie też już kusi by coś zacząć kupować ale jakoś się chyba jeszcze boję... Sama nie wiem jak to wytłumaczyć. Teraz we wtorek mam kolejną wizytę i być może jak poznam płeć dzidźki i usłyszę, że wszystko jest dobrze (mam taką nadzieję) to może powoli się przełamię ;-)

Mam podobnie :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szaleje z zakupami co ma być to i tak będzie.....

lolka83, NataliaK lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a powiedzcie jak Wasze brzuszki? Duże już? Bo mój jak na razie nieśmiało się wyłania ale jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to może pomyśleć, że poprostu mi się przytyło ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 18:05

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kochane a powiedzcie jak Wasze brzuszki? Duże już? Bo mój jak na razie nieśmiało się wyłania ale jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to może pomyśleć, że poprostu mi się przytyło ;-P

Mojego zdecydowanie nie da się pomylić z przejedzeniem :P tym bardziej, że mam brzuszek typowo na chłopca, a zatem cały brzuszek, jak i wcześniej wyhodowany tłuszczyk aktualnie zszedł z boczków i osadził się z przodu. Niby ładnie to wygląda, ale przez to nie mieszczę się już w swoje kurtki i sweterki, mimo, że wcześniej były luźne...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brzuch wygląda różnie w różne dni, raz jest taki jak BiB opisuje a raz taki na szerokość cały, zauważyłam że potrafi być w jeden dzień nawet różny, a to wszystko przez ułożenie dziecka. Raz na USG ewidentnie rozkłada się w poprzek a raz pionowo i zauważyłam, że jak jest w poprzek to brzuszek jest większy na szerokość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to u mnie zawsze jest "szpiczasty"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 09:47

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano to jakby go nie było a wieczorkiem wychodzi wieeelka bulllaa :)

Karola:) lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:

U mnie tak samo.Rano mały,a wieczorkiem kuleczka :)

Karola:) lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB mam tak samo. Jeszcze wczoraj opowiadałam siostrze, że kształ jak na chłopca którego rzekomo noszę :D Wszystko z boczków zniknęło i piękny brzuszek.

Dziewczyny te co już się rozglądają, jakie wózki bierzecie pod uwagę??

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:

u mnie tak samo:)

• BiB Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    BiB mam tak samo. Jeszcze wczoraj opowiadałam siostrze, że kształ jak na chłopca którego rzekomo noszę :D Wszystko z boczków zniknęło i piękny brzuszek.

Dziewczyny te co już się rozglądają, jakie wózki bierzecie pod uwagę??

jedo fyn memo, w zasadzie to już jestem na niego zdecydowana, czekam tylko na jakiś przypływ gotówki :)

aNiLewe lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam tak samo jak BiB :P ostatnio mnie tak wywaliło ze szok :D:D hehe garderoba do wymiany :P czasami sobie nawet myślę że jak na ten czas to nawet jest za duży :P ale tak jak mówicie z rana jest mniejszy a na wieczór miesiąc do przodu hehe :P i dobrze :) to Nasz piękny czas :) buziaki dla wszystkich mamusiek :) miłego dnia:)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek Roan Martina Prestige kremowy, jeśli potwierdzi się że będzie dziewczynka.
    A brzuszek dzisiaj szczególnie po nocy wyskoczył, i jest taki bardziej na dziewczynkę, ale jakoś średnio wierzę w te przepowiadanie płci :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek pomimo tego, że jeszcze nie jest zbyt duży to tak jak mówicie wieczorem jest bardziej wydatny niż rano. Dzisiaj wizyta u lekarza godz.18.20- boję się trochę ale nie mogę już doczekać. Trzymajcie kciuki!

Karola:), Plumb80, aneczkaaa1985, aNiLewe lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę się zdecydować na wózek, czytałam o tym jedo fyn ale wypowiadają się ludzie, że ma spacerówkę kiepską bo dziecko z niej zjeżdża
    Niestety ciężko znaleźć wózek który ma tylko dobre opinie
    Ja się waham między maxi cosi mura a baby design lupo comfort, chyba że ktoś jeszcze poleci coś fajnego, bo to tylko wstępne wybory
    Ogólnie chciałabym 3 w 1

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tym Roan Martina nie słyszałam, muszę poczytać

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ