Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mala wczoraj grzeczna caly dzien, dlugo spala w dzien bo od 18.30 do 21.30, ladnie zasnela ok 1, chociaz przy piersi juz swirowala z gazami...no i jak obudzila się po 2, to jeki i wyginanie i koniec...
Po tym zelazie przez 24 godz nie zrobila kupy, a nasza z tych co kupa przy kazdej pieluszce...
W koncu wsadzilam rurke, moze minelo pare sek i poszla taka kupa, ze heja, jak wyjelam to sama jeszcze 2 razy zrobila...ale co z tego, meczylo ja dalej, wiec nie wiem czy gazy czy cos bolalo, nie daly nic usypiania, oczy w 5 zl i tyle, w koncu wzielam do siebie, do cycka jakos sie uspokoila i zasnela, ale w nocy sie budzila, wyginala się,męczyła, a ja z nia, wiec nieciekawie...
Juz bylo dobrze, a teraz od tego zelaza znow cyrkimoze sie do niego przyzwyczai nie wiem
Chyba, ze znow to inny powod.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 12:17
-
Kurcze ja to nie wiem co z ta rurką, u Was za każdym razem po tej rurce kupa jest a u Nas nie działa...masuje brzuszek, dociskam nóżki wkładam rurkę i nic nawet gazy nie wychodzą...
Lolka u Ciebie Wiki miała katarek?? Co podawałaś?? Ja teraz zauważyłam w nosku u Jasia kilka niespodzianek zaschniętych...chyba zaraz potraktuje sola i katarkiem:)
Zastanawiam się skąd ten katarek skoro w domu ciepło jest-dziadek juz podpala:)
mam nadzieje,ze to nei początek jakiegoś przeziebienia -
Wiem wlasnie, ze po zelazie mega zaparcia, w ciazy bralam i bylo srednio... wiec wiem ze moze sie ona meczyc.
Na katar bardzo czesto sola morska i frida, ale zakupilam katarek i bedziemy probowac.
Jeszcze te inhalacje z soli fizjolog, dzis moze uda sie zrobic. Jednak mam wrazenie, ze jej juz przechodzi.Mona :), Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę żelazo, bo miałam anemię po porodzie, więc sama wiem, że niekorzystnie to wpływa na wyróżnienia niestety ;( W ogóle muszę zrobić morfologię, bo liczę na to że już okej, chciałabym odstawić żelazo.
My zaraz znowu mamy gości, koleżanką z cała familiąjeszcze nigdy nie byłam tak niegościnna i mało towarzyska jak teraz po porodzie
p.s. Dziewczyny po porodzie sn - czy Wy takze odczuwacie suchość tam na dole? Ja mam takie wrażenie, że jest mega sucho ;/ za tydzien wizyta u ginekologa, więc jeśli wszytsko się zagoiło, to czas powrócić do obowiązkow małżenskich heh. Nie no sama mam juz ochotę na seks, ale właśnie trochę mnie to przeraza...
-
Ja dziś jestem taka zadowolona, Mały po dwóch dniach nie spania w dzień dziś pięknie spał dwie i pół godziny
mogłam ugotować obiad, w końcu. Oby tak mu zostało. A przez tą pogodę już drugi dzień z rzędu spał do ok. 10 rano.
A teraz po 15 minutach jedzenia leży i odpoczywa, fajnie tak
Przyszły mi dziś te body z c&a, bardzo fajne, właśnie się piorą. Wzięłam takie z krótkim rękawem, jedną paczkę 62 a drugą 68 i powiem że różnica w wielkości między nimi minimalna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 17:16
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Karola mi ginekolog na suchość poleciła hexagyn duo globulki dopochwowe co 3 dni 1 globulkę. Na razie zastosowałam jedną więc nie wiem czy działa ale mam wrażenie że odrobinę lepiej
Też spróbuję bo mam tan sam problem.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Mona :) wrote:a co do tej mojej miesiączki to jest jakoś bardzo skąpa ale brzuch boli tak jak wcześniej
położna stwierdziła że to już jest miesiączka bo nie karmię piersią więc dlatego tak szybko
A ja karmie piersią i dostałam przed upływem 6 tygodnia...
Dziewczyny mam pytanie, czy używacie pasów poporodowych na brzuszki.
A może wszystkie macie już płaskie jak przed porodem?
Ja mam tak jakby nadmiar skóry .
Znajoma radzi pas " pani Teresy". Macie? używacie?
Poradźcie jaki kupić. Na allegro zaczynają się już od 10 zł, ale czy są coś warte?
-
Iwo wrote:Kurcze, jak was czytam dziewczyny, to sie zastanawiam, czy tylko my nie mamy klopotu z brzuszkiem? Tzn czasem zdarzy sie wyginanie na cycu, ale po chwili się sa gazy lub kupa i spokoj. Nie placze przy tym w ogole, więc żadnych leków mu nie podaje.
Może dzieci urodzone 18 lipca tak mają? Tak jak piszesz, jakieś wyginania przy cycku się zdarzają, ale odpukać nic poza tym
Iwo lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Mojej Małej prawie po każdym jedzeniu się ulewa, czasami także pomiędzy karmieniami. Podaję jej sab simplex i zastanawiam się czy on w ogóle ma szansę się wchłonąć w takim przypadku. Macie na to jakiś pomysł?
Camilia lubi tę wiadomość
-
Hej,
dziewczyny, czy Waszym dzieciom zdarzyło się juz przespać noc?
Ja się zaczełam martwić, bo mała zasneła o 23 obudziła się o 6, possała pierś z 15 minut i śpi dalej do tej pory! (jak nie śpi to źle, a jak śpi za długo to jeszcze gorzej....)
Nie wiem, co jest grane...
Miłego dnia!Iwo lubi tę wiadomość