Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Piłam karmi w sobotę i też nic
Tyle z tego miałam, że cała noc piłam wodę ... Wypiłam prawie 1,5 litra mineralki heh.
Co do kocyka, to ja kupiłam normalnie w sklepie. W dziale kocyki wpiszcie bobobaby tłoczony i wyskoczą. Ja mam ze słonikiem beżowy
Właśnie leżę sobie z małą w łóżku i przyglądamy się sobie. Jejku, jaką ona ślicznaNawet spać mi się juz odechciało
Co do aktywności to my mamy bardzo podobnie do Was dziewczyny.karusia, Camilia lubią tę wiadomość
-
My od 6 rano mialysmy dzisiaj aktywnosc, ale jaka! Zosia przez pol godziny gluzyla ze mna jak szalona
az od tego gadania czkawki dostala! Rozkoszniak maly! A teraz sobie drzemie
wiec i ja jescze przymkne oko
jeszcze yylko sprawdze kto zostal nowym prowadzacym ddtvn, bo Jola Pienkowska w koncu wynosi sie ze sniadaniowki
Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
my po chrzcinach uffff jako jedyny musial dac znac o sobie w kosciele;D a beciki to jakas masakra chyba ze mialam felerny albo moj Alek juz za duzy caly czas sie rozpinal i wogole ciezko bylo bo juz 6 kg wazy a maz jak zaczal plakac to oddal mi go na rece.... jesli bedzie natepne chrzcic bede jak bedzie mialo 3-4 tyg
karusia lubi tę wiadomość
-
U nas chrzciny w październiku, na pewno becika nie będę kupować, bo będzie nam niewygodnie, najprawdopodobniej jakiś ładny kombinezon. Też wolałabym żeby Mały był we wózku
zobaczymy jak to wyjdzie. Też boję się że będzie płakał w kościele, a nawet nie będzie go jak uspokoić, bo co cycka mu dam
Jeszcze się też zastanawiam czy robić w domu czy w lokalu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 23:52
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Oj ja też dzisiaj się nie wyspałam a póki co Mała nie daje mamusi się zdrzemnac. Byliśmy dzisiaj na wizycie patronazowej u lekarza, Julcia waży 5120g. Za dwa tygodnie pierwsze szczepienia. I tu mam do Was pytanie jakie szczepionki wybralyscie obowiązkowe i zalecane?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:33
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Oj ja też dzisiaj się nie wyspałam a póki co Mała nie daje mamusi się zdrzemnac. Byliśmy dzisiaj na wizycie patronazowej u lekarza, Julcia waży 5120g. Za dwa tygodnie pierwsze szczepienia. I tu mam do Was pytanie jakie szczepionki wybralyscie obowiązkowe i zalecane?
My szczepiliśmy 6 w 1 infarix hexa, a po trzech cyklach szczepimy na pneumokoki. Ale musisz sobie poczytać i wybrać, bo jedna i druga ma swoich zwolenników jak i przeciwników
U nas chrzest już za 2 tygodnie. Musimy się wybrać na zakupy, żeby coś wybrać malutkiej...Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
karusia wrote:Doradczyni laktacyjna mi powiedziala, ze karmi to placebo
nie ma slodu jeczmiennego
jedyne co dosrarczamy to niezla dawka cukru
ale zanim sie dowuedzialam
to tez pilam
Hmm, no nie wiem, jak nie ma, skoro w skład wchodzą mieszanki słodów jęczmiennego i chmielu.Wszystko jest na etykiecie.
W niektorych szpitalach w Wawie wrecz zalecali pic.
Moja doradca laktacyjna mowila, ze mozna pic i karmi i fermaltiker, ten drugi wrecz zalecała.
Babka szkoli w całej Polsce doradców laktacyjnych wiec na pewno wie co mówiCamilia lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Hmm, no nie wiem, jak nie ma, skoro w skład wchodzą mieszanki słodów jęczmiennego i chmielu.Wszystko jest na etykiecie.
W niektorych szpitalach w Wawie wrecz zalecali pic.
Moja doradca laktacyjna mowila, ze mozna pic i karmi i fermaltiker, ten drugi wrecz zalecała.
Babka szkoli w całej Polsce doradców laktacyjnych wiec na pewno wie co mówi
Ja pije karmi raz na jakiś czas i faktycznie pokarmu jest więcejlolka83 lubi tę wiadomość
-
My na pewno 5w1, tyle, ze mala ma przesuniete szczepienia.
5w1 zalecana przez 3 pediatrów bardziej sparawdzona, bo dluzej na rynku i na zachodzie ponoc najpopularniejsza, tam jest refundowana.
Zresztą jak to powiedziało juz dwóch pediatrów odciągać szczepienia jak najpóźniej.
Tylko ostatnio zasczepili ja na wzw.
Zresztą teraz coś sie zmieniło w kalendarzu szczepien, dlatego lekarka uspokoila, ze nie ma stresa i mala zaszczepiona bedzie za 2-3 tyg.
Camilia lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mega niewyspana...
MAla zasnela o 24 po karmieniu, jakims cudem sie nie obudzila i spala do 3.30, wzielam ja do lozka nakarmilam i znow zaczely sie baki, pojekiwania,myslalam, ze za chwile przejdzie, ale to tak bylo do 7, co chwila sie budzilam...myslalam, ze pospimy nad ranem to tez kiepsko...
Teraz spi od godziny moze przy nastepnym karmnieniu zdrzemne sie, bo dzis czuję się jak gremlin ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 14:16
-
Camilia wrote:Oj ja też dzisiaj się nie wyspałam a póki co Mała nie daje mamusi się zdrzemnac. Byliśmy dzisiaj na wizycie patronazowej u lekarza, Julcia waży 5120g. Za dwa tygodnie pierwsze szczepienia. I tu mam do Was pytanie jakie szczepionki wybralyscie obowiązkowe i zalecane?
My szczepienie mamy w środę, wybrałam 5w1.