X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajjj od paru dni moje dziecko tez strasznie marudne i nie wie juz samo czego chce.....a nosic 7.5 kg nie jest latwo

Iwo lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma mozliwośc załatwienia szczepionki INFANRIX???byłam dzisiaj u lekarza i okazuje się że nigdzie nie ma a Toska w ciągu dwóch tygodni musi być zaczszepiona własnie tą....

• mikulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.justbaby.pl/uniwersalny-spiworek-podwojnie-ocieplony-do-wozka-z-polarem-3w1-do-wozka-glebokiego-spacerowego-oraz-na-saneczki-wyprzedaz.html

QUOTE=Camilia]Ubieram Małą podobnie jak Ty, może faktycznie muszę zacząć trochę cieplej ją ubierać. Mogłabyś zamieścić link do tego śpiworka?:-)
    Jula dzisiaj jest senna, spała już 2 godziny co ostatnio się nie zdarzało. A ja mogłam umyć włosy, poukładać w szafkach. Tak to można żyć ;-)[/QUOTE]

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was ma mozliwośc załatwienia szczepionki INFANRIX???byłam dzisiaj u lekarza i okazuje się że nigdzie nie ma a Toska w ciągu dwóch tygodni musi być zaczszepiona własnie tą....

Ewelina podzwoń po aptekach może gdzieś jeszcze znajdziesz?? Ja tak szukałam po całej okolicy i udało się.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:

6 w 1 Infarix hexa? Mogę Ci podać nr do przychodni swojej, tam ostatnio ją mieli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:34

km5st5odu2rt42xe.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    6 w 1 Infarix hexa? Mogę Ci podać nr do przychodni swojej, tam ostatnio ją mieli..
    5 w 1

• am Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikulka wrote:
    Kurcze, to ja chyba ubieram za cienko. Zakładam body na to bluzę z kapturem, leginsy i skarpetki i czapkę, ale cienką, bo jest kaptur przy bluzie i gondola, do tego daje od wczoraj gruby koc i stawiam go dość wysoko, by chronić przed wiatrem. Muszę iść na zakupy i poszukać jakiejś grubszej czapeczki ;-) Kombinezon kupię dopiero na zimę i będę go używać raczej tylko do fotelika samochodowego. Do wozka planuje kupić śpiworek na polarze. Koleżanka miała w zeszłym roku i mi poleciła. Zobaczymy czy u nas zda egzamin.

Mojej małej tez się poprzestawialy godziny spania eh. A było już tak wszystko ładnie unormowane. Może to przez ten katar.

Ja ubieram bardzo podobnie :)
    Wczoraj pierwszy raz założyłam na wózek ten pokrowiec-okrycie, jest całkiem fajny, bo wysoko go można postawić i nie wieje do budki. Dodatkowo w gondoli osłonki w środku mamy w wersji letniej i grubsze w wersji zimowej. Okrycie na nóżki z frotką mamy też w spacerówce, więc chyba takiego śpiworka do wózka nie będę kupować, choć jest bardzo fajny.

U nas też zmieniły się niestety godziny spania. Mam nadzieję że wrócimy do poprzedniej wersji. Teraz Mały budzi się koło 1, potem 5, a od 6 już nie chce spać, więc ja czuję się tak jakbym wcale nie spała. Dzisiaj przemęczyłam go w łóżku prawie do 11, ja lekko drzemałam a dziecko to jadło, to drzemało, trochę suszarką go usypiałam. Wcześniejszy system spania do 3-4 bardziej mi pasował :) i mam nadzieję że szybko powróci.

mikulka, Paula_29, Karola:) lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:

Ewelina nie wiem skąd jesteś, ale jakiś czas temu Paula pisała że w Krakowie w kilku aptekach mieli te szczepionki.

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 19:27

karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Dziewczyny szczepiace 5 w 1, sprawdzcie czy nie szczepia wam bezplatnie na wzwb euvaxem, mieli te szczepionki wycofac bo konserwantem w niej jest zwiazek rteci, który dlugofalowo moze dawac rozne objawy neurologiczne, w tym autyzm. W szczepionce 6 w 1 jest engerix na wzw i nie ma zwiazkow rteci. Stad taka różnica w cenie miedzy 5 w 1 a 6 w 1. Dlatego ja zaszczepilam 6 w 1 infanrix hexa. Sprawdzcie w ksiazeczkach czy nie doszxzepiaja was dupnym i tanim euvaxem!
    Toska była szczepiona hepavax i infanrix

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Ewelina nie wiem skąd jesteś, ale jakiś czas temu Paula pisała że w Krakowie w kilku aptekach mieli te szczepionki.
    Ja jestem z Inowrocławia

• mikulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Dziewczyny szczepiace 5 w 1, sprawdzcie czy nie szczepia wam bezplatnie na wzwb euvaxem, mieli te szczepionki wycofac bo konserwantem w niej jest zwiazek rteci, który dlugofalowo moze dawac rozne objawy neurologiczne, w tym autyzm. W szczepionce 6 w 1 jest engerix na wzw i nie ma zwiazkow rteci. Stad taka różnica w cenie miedzy 5 w 1 a 6 w 1. Dlatego ja zaszczepilam 6 w 1 infanrix hexa. Sprawdzcie w ksiazeczkach czy nie doszxzepiaja was dupnym i tanim euvaxem!
    Iwo, nie strasz proszę! Sprawdzałam i jedno i drugie dziecko miałam tym doszczepiane ...

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moja Jula dotychczas ładnie piła z butelki. Co jakiś czas raz dziennie dostawała mm. Od kilku dni w ogóle nie chce chwycić butelki, nawet jak jest bardzo głodna. Ja jej daje butelkę, a ona obraca główkę i szuka cycka. Czy możliwe jest, że zapomniała jak pije się z butelki? Nie piła z niej kilka dni, bo nie było takiej potrzeby. Nie wiem ... Macie może jakiś pomysł co to może być? W piątek wybieram się na pasowanie ucznia i nie wiem co teraz zrobię. Zapowiada się dłuższa impreza, a nie mogę zawieść synka ...Na dodatek Julce tak się wszystko poprzestawialo, że pije co 2 godziny, a to wszystko dezorganizuje!

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikulka wrote:
    Kochane, moja Jula dotychczas ładnie piła z butelki. Co jakiś czas raz dziennie dostawała mm. Od kilku dni w ogóle nie chce chwycić butelki, nawet jak jest bardzo głodna. Ja jej daje butelkę, a ona obraca główkę i szuka cycka. Czy możliwe jest, że zapomniała jak pije się z butelki? Nie piła z niej kilka dni, bo nie było takiej potrzeby. Nie wiem ... Macie może jakiś pomysł co to może być? W piątek wybieram się na pasowanie ucznia i nie wiem co teraz zrobię. Zapowiada się dłuższa impreza, a nie mogę zawieść synka ...Na dodatek Julce tak się wszystko poprzestawialo, że pije co 2 godziny, a to wszystko dezorganizuje!

U nas się sprawdza Lovi, a ostatnio dokarmiam raz dziennie Madelą Calma, bo jednak ta buelka najbardziej przypomina sutek, moze taka sprobuj :)
    Moja jakos nigdy nie miala schizy aby nie pic z butli, z ato znow ostatnio gardzi smoczkami...jak jest mega glodna, to wtedy zje a tak to nie chce.
    Ciagle wypycha ten jezyk i sie slini...Pediatra powiedziala, ze to teraz normalne, ale jesli sie to bedzie utrzymywac trzeba bedzie isc do logopedy, aby zadnej wady wymowy pozniej nie miala.

Nam w szpitalu i przychodni zaszczepili hepavax...

U nas wczoraj mala znow zasnela po 22, ale baki ja wybudzly, wogole nie chciala spc, zrobilam rurkowano i kupa cala w bablach...jestem przekonana, ze te brzuszki ostatnio to kwestia powietrza, które łapie...ciagle dostaje tez czkawki, bo nie dostawala zelaza, ja jem to o wczesniej, a jednak od kilku dn mala znow sie meczy...dopiero zasnela po godz 1 przy moim cycku, spala do 8, karmienie i do 11 pospalysmy...jak zwykle ok godizny rano sie bawilismy, po piersi usnela i co znow baki, teraz moj tata jak nosi bo do nas wpadl wi3c ja gotuje rosol i zaraz bede prasowac :)

Ten spioworek super!!! az mysle, aby zakupic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:41

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam, u mnie szczepili hepavex10.
    Co do infanrixu jest w Krakowie w oliwnej i lek-polu, musiałabyś się dowiedzieć czy są w stanie Ci wysyłkowo sprzedać

U mnie tak jak podejrzewałam drugi dzień po chrzcinach ból brzuszka, przelewanie, bąki i płacz:(
    Noc za to ok, mała zasnęła o 21, obudziła się o 2 na karmienie, potem o 6 kolejne karmienie i o 9,30 wstała już na dobre

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje, że to chyba nie chodzi o butelkę tylko po mleko. Zamoczylam jej smoczek w mm i dałam do buzi, a ona zaczęła wypluwac smoczek i te mleczko. Daje bebilon, a położna zawsze mówiła, że dzieci lubią smak tego mleka. No kurde, nie wiem ... Spróbuję później odciągnąć moje mleko i podać jej z butelki. Może to będzie jakieś rozwiązanie ;-)

lolka83, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zofijka śpi od 12 w domu :O co prawda w wózku i co raz kołysze ją babcia, ale i tak nieźle jak na moje dziecko ;) ja za to jestem szczęśliwa, bo w końcu poogarniałam sprawy, które już dawno chciałam zrobić.. mianowicie w końcu wybrałam i wysłałam zdjęcia nasze i małej do wydrukowania.. Uwielbiam albumy ze zdjęciami, te cyfrowe na kompie nie mają takiego klimatu ;) i wypełniłam w końcu "Album naszej córeczki" lecę teraz na obiad i pewnie zaraz moja pociecha wstanie ;)

Karola:), am, Camilia lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:

Właśnie sprawdziłam i w szpitalu Wiki została zaszczepiona euvaxem. Extra! To szczepią jeszcze tym skoro zawiera związki rtęci? Później szczepiłam 6w1.

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Sprawdziłam, u mnie szczepili hepavex10.
    Co do infanrixu jest w Krakowie w oliwnej i lek-polu, musiałabyś się dowiedzieć czy są w stanie Ci wysyłkowo sprzedać

U mnie tak jak podejrzewałam drugi dzień po chrzcinach ból brzuszka, przelewanie, bąki i płacz:(
    Noc za to ok, mała zasnęła o 21, obudziła się o 2 na karmienie, potem o 6 kolejne karmienie i o 9,30 wstała już na dobre
    a mogłabyś się dowiedzieć??bardzo mi zależy.....

• am Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu i przychodni szczepili hepavaxem.

Karusia u nas w dzień Dawid przeważnie w wózku śpi, bo właśnie ma płytki sen i tak jest wygodniej, bo czasem go powożę i śpi dłużej dzięki temu.

Jak któraś z was używa pieluch dada to w biedronce pudełko (jak dwie normalne paczki) kosztuje 49,99 zł.

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ