Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.justbaby.pl/uniwersalny-spiworek-podwojnie-ocieplony-do-wozka-z-polarem-3w1-do-wozka-glebokiego-spacerowego-oraz-na-saneczki-wyprzedaz.html
QUOTE=Camilia]Ubieram Małą podobnie jak Ty, może faktycznie muszę zacząć trochę cieplej ją ubierać. Mogłabyś zamieścić link do tego śpiworka?
Jula dzisiaj jest senna, spała już 2 godziny co ostatnio się nie zdarzało. A ja mogłam umyć włosy, poukładać w szafkach. Tak to można żyć[/QUOTE]
-
ewelina84 wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma mozliwośc załatwienia szczepionki INFANRIX???byłam dzisiaj u lekarza i okazuje się że nigdzie nie ma a Toska w ciągu dwóch tygodni musi być zaczszepiona własnie tą....
Ewelina podzwoń po aptekach może gdzieś jeszcze znajdziesz?? Ja tak szukałam po całej okolicy i udało się. -
ewelina84 wrote:Dziewczyny czy któraś z was ma mozliwośc załatwienia szczepionki INFANRIX???byłam dzisiaj u lekarza i okazuje się że nigdzie nie ma a Toska w ciągu dwóch tygodni musi być zaczszepiona własnie tą....
6 w 1 Infarix hexa? Mogę Ci podać nr do przychodni swojej, tam ostatnio ją mieli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 13:34
-
mikulka wrote:Kurcze, to ja chyba ubieram za cienko. Zakładam body na to bluzę z kapturem, leginsy i skarpetki i czapkę, ale cienką, bo jest kaptur przy bluzie i gondola, do tego daje od wczoraj gruby koc i stawiam go dość wysoko, by chronić przed wiatrem. Muszę iść na zakupy i poszukać jakiejś grubszej czapeczki
Kombinezon kupię dopiero na zimę i będę go używać raczej tylko do fotelika samochodowego. Do wozka planuje kupić śpiworek na polarze. Koleżanka miała w zeszłym roku i mi poleciła. Zobaczymy czy u nas zda egzamin.
Mojej małej tez się poprzestawialy godziny spania eh. A było już tak wszystko ładnie unormowane. Może to przez ten katar.
Ja ubieram bardzo podobnie
Wczoraj pierwszy raz założyłam na wózek ten pokrowiec-okrycie, jest całkiem fajny, bo wysoko go można postawić i nie wieje do budki. Dodatkowo w gondoli osłonki w środku mamy w wersji letniej i grubsze w wersji zimowej. Okrycie na nóżki z frotką mamy też w spacerówce, więc chyba takiego śpiworka do wózka nie będę kupować, choć jest bardzo fajny.
U nas też zmieniły się niestety godziny spania. Mam nadzieję że wrócimy do poprzedniej wersji. Teraz Mały budzi się koło 1, potem 5, a od 6 już nie chce spać, więc ja czuję się tak jakbym wcale nie spała. Dzisiaj przemęczyłam go w łóżku prawie do 11, ja lekko drzemałam a dziecko to jadło, to drzemało, trochę suszarką go usypiałam. Wcześniejszy system spania do 3-4 bardziej mi pasowałi mam nadzieję że szybko powróci.
mikulka, Paula_29, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Ewelina nie wiem skąd jesteś, ale jakiś czas temu Paula pisała że w Krakowie w kilku aptekach mieli te szczepionki.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Dziewczyny szczepiace 5 w 1, sprawdzcie czy nie szczepia wam bezplatnie na wzwb euvaxem, mieli te szczepionki wycofac bo konserwantem w niej jest zwiazek rteci, który dlugofalowo moze dawac rozne objawy neurologiczne, w tym autyzm. W szczepionce 6 w 1 jest engerix na wzw i nie ma zwiazkow rteci. Stad taka różnica w cenie miedzy 5 w 1 a 6 w 1. Dlatego ja zaszczepilam 6 w 1 infanrix hexa. Sprawdzcie w ksiazeczkach czy nie doszxzepiaja was dupnym i tanim euvaxem!
-
Iwo wrote:Dziewczyny szczepiace 5 w 1, sprawdzcie czy nie szczepia wam bezplatnie na wzwb euvaxem, mieli te szczepionki wycofac bo konserwantem w niej jest zwiazek rteci, który dlugofalowo moze dawac rozne objawy neurologiczne, w tym autyzm. W szczepionce 6 w 1 jest engerix na wzw i nie ma zwiazkow rteci. Stad taka różnica w cenie miedzy 5 w 1 a 6 w 1. Dlatego ja zaszczepilam 6 w 1 infanrix hexa. Sprawdzcie w ksiazeczkach czy nie doszxzepiaja was dupnym i tanim euvaxem!
-
Kochane, moja Jula dotychczas ładnie piła z butelki. Co jakiś czas raz dziennie dostawała mm. Od kilku dni w ogóle nie chce chwycić butelki, nawet jak jest bardzo głodna. Ja jej daje butelkę, a ona obraca główkę i szuka cycka. Czy możliwe jest, że zapomniała jak pije się z butelki? Nie piła z niej kilka dni, bo nie było takiej potrzeby. Nie wiem ... Macie może jakiś pomysł co to może być? W piątek wybieram się na pasowanie ucznia i nie wiem co teraz zrobię. Zapowiada się dłuższa impreza, a nie mogę zawieść synka ...Na dodatek Julce tak się wszystko poprzestawialo, że pije co 2 godziny, a to wszystko dezorganizuje!
-
mikulka wrote:Kochane, moja Jula dotychczas ładnie piła z butelki. Co jakiś czas raz dziennie dostawała mm. Od kilku dni w ogóle nie chce chwycić butelki, nawet jak jest bardzo głodna. Ja jej daje butelkę, a ona obraca główkę i szuka cycka. Czy możliwe jest, że zapomniała jak pije się z butelki? Nie piła z niej kilka dni, bo nie było takiej potrzeby. Nie wiem ... Macie może jakiś pomysł co to może być? W piątek wybieram się na pasowanie ucznia i nie wiem co teraz zrobię. Zapowiada się dłuższa impreza, a nie mogę zawieść synka ...Na dodatek Julce tak się wszystko poprzestawialo, że pije co 2 godziny, a to wszystko dezorganizuje!
U nas się sprawdza Lovi, a ostatnio dokarmiam raz dziennie Madelą Calma, bo jednak ta buelka najbardziej przypomina sutek, moze taka sprobuj
Moja jakos nigdy nie miala schizy aby nie pic z butli, z ato znow ostatnio gardzi smoczkami...jak jest mega glodna, to wtedy zje a tak to nie chce.
Ciagle wypycha ten jezyk i sie slini...Pediatra powiedziala, ze to teraz normalne, ale jesli sie to bedzie utrzymywac trzeba bedzie isc do logopedy, aby zadnej wady wymowy pozniej nie miala.
Nam w szpitalu i przychodni zaszczepili hepavax...
U nas wczoraj mala znow zasnela po 22, ale baki ja wybudzly, wogole nie chciala spc, zrobilam rurkowano i kupa cala w bablach...jestem przekonana, ze te brzuszki ostatnio to kwestia powietrza, które łapie...ciagle dostaje tez czkawki, bo nie dostawala zelaza, ja jem to o wczesniej, a jednak od kilku dn mala znow sie meczy...dopiero zasnela po godz 1 przy moim cycku, spala do 8, karmienie i do 11 pospalysmy...jak zwykle ok godizny rano sie bawilismy, po piersi usnela i co znow baki, teraz moj tata jak nosi bo do nas wpadl wi3c ja gotuje rosol i zaraz bede prasowac
Ten spioworek super!!! az mysle, aby zakupicWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 15:41
-
Sprawdziłam, u mnie szczepili hepavex10.
Co do infanrixu jest w Krakowie w oliwnej i lek-polu, musiałabyś się dowiedzieć czy są w stanie Ci wysyłkowo sprzedać
U mnie tak jak podejrzewałam drugi dzień po chrzcinach ból brzuszka, przelewanie, bąki i płacz:(
Noc za to ok, mała zasnęła o 21, obudziła się o 2 na karmienie, potem o 6 kolejne karmienie i o 9,30 wstała już na dobre -
A mnie się wydaje, że to chyba nie chodzi o butelkę tylko po mleko. Zamoczylam jej smoczek w mm i dałam do buzi, a ona zaczęła wypluwac smoczek i te mleczko. Daje bebilon, a położna zawsze mówiła, że dzieci lubią smak tego mleka. No kurde, nie wiem ... Spróbuję później odciągnąć moje mleko i podać jej z butelki. Może to będzie jakieś rozwiązanie
lolka83, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość
-
Moja Zofijka śpi od 12 w domu
co prawda w wózku i co raz kołysze ją babcia, ale i tak nieźle jak na moje dziecko
ja za to jestem szczęśliwa, bo w końcu poogarniałam sprawy, które już dawno chciałam zrobić.. mianowicie w końcu wybrałam i wysłałam zdjęcia nasze i małej do wydrukowania.. Uwielbiam albumy ze zdjęciami, te cyfrowe na kompie nie mają takiego klimatu
i wypełniłam w końcu "Album naszej córeczki" lecę teraz na obiad i pewnie zaraz moja pociecha wstanie
Karola:), am, Camilia lubią tę wiadomość
-
Właśnie sprawdziłam i w szpitalu Wiki została zaszczepiona euvaxem. Extra! To szczepią jeszcze tym skoro zawiera związki rtęci? Później szczepiłam 6w1.Iwo lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Sprawdziłam, u mnie szczepili hepavex10.
Co do infanrixu jest w Krakowie w oliwnej i lek-polu, musiałabyś się dowiedzieć czy są w stanie Ci wysyłkowo sprzedać
U mnie tak jak podejrzewałam drugi dzień po chrzcinach ból brzuszka, przelewanie, bąki i płacz:(
Noc za to ok, mała zasnęła o 21, obudziła się o 2 na karmienie, potem o 6 kolejne karmienie i o 9,30 wstała już na dobre -
U nas w szpitalu i przychodni szczepili hepavaxem.
Karusia u nas w dzień Dawid przeważnie w wózku śpi, bo właśnie ma płytki sen i tak jest wygodniej, bo czasem go powożę i śpi dłużej dzięki temu.
Jak któraś z was używa pieluch dada to w biedronce pudełko (jak dwie normalne paczki) kosztuje 49,99 zł.