Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
karusia wrote:Wg mnie fajnie jak dziecko ma jakas pamiatke z chrztu... ja wolalam prezenty dla niej niz kase.. oczywiscie dostala duzo kasy i kilka pamiatek, w tym zloty lancuszek z zawieszka.. i teraz pytanie ci z ta kasa... hmm... myslelismy, zeby na konto jej wplacic, ale po zastanowieniu stwierdzilismy, ze dzisiaj nie lokuje sie kasy na lokatach bo za 20 lat np. Nic z tego nie zostanie.. w koncu dokladamy kase i kupujemy jej mala sztabke zlota... to nigdy nie straci na wartosci...
-
Camilia wrote:Karola to dobrze masz jak Wikusia tyle śpi w nocy. Jula max w ciągu 4-5 godzin raz a tak to 2-3 godziny.
Kochane a jakie maty edukacyjne macie? Zastanawiam się nad zakupem. Myślicie, że jest to przydatna rzecz?
Jas bardzo lubi w niej lezec oczywiscie z max 20 min bo za duzo wrażen;).Camilia lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś się nie wyspałam, bo wczoraj Dawid przespał większą część dnia i w nocy budził się co chwilę
a jeszcze ta denna pogoda dodatkowo powoduje senność.
Camilia ja mam matę fisher price rainforest i Mały też ją dość lubi, wiadome nie uleży tam godziny, ale jest to kolejne w domu ciekawe miejsce w którym może spędzić trochę czasu, więc podczas czuwania tak go przenoszę z maty do leżaczka, do wózka, na kanapę, chwilę na rękach i jakoś się nie nudziCamilia, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wychodzicie z maluchami na spacer jak jest silny wiatr i w ogóle brzydko na dworze? Lekarka dziś mi powiedziała, że mam z małą wychodzić nawet w taką pogodę, mam ją tylko kocykiem ochronić przed wiatrem. Moim zdaniem to szaleństwo.
-
Camilia wrote:Karola to dobrze masz jak Wikusia tyle śpi w nocy. Jula max w ciągu 4-5 godzin raz a tak to 2-3 godziny.
Kochane a jakie maty edukacyjne macie? Zastanawiam się nad zakupem. Myślicie, że jest to przydatna rzecz?
Moja mała uwielbia wariacje na macie! Dzięki temu mam całe 15 minut extra w ciągu dnia dla siebiemy mamy fisher price z pianinkiem i polecam ze względu na wiszące lusterko nad dzickiem... zabawki jej tak nie interesują jeszcze, ale lusterko uwielbia! Gada do niego, śmieje się i macha rączkami
Dziewczyny, które mają monitory oddechu... Czy możecie mi jakiś polecić? Szczególnie zależy mi na tym, żeby dało się go zainstalować w naszym łóżku, bo jak ma te bezdechy musi spać z nami, żebym mogła szybko zareagować jak nie może złapać oddechu... W środę mamy wizytę, pewnie zlecą nam masę badań...Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Lolka też uważam, że grzechotka to fajny pomysł... Cieżko takiej małej istotce coś kupić, no chyba że rodzice odgórnie mówią co potrzebują.
Co do spacerków ja staram sie wychodzic z mała codziennie bez wzgledu na pogodę. Oczywiście z wyjątkiem deszczugondola jest głęboka i już nie raz przekonałam się, że mimo wiatru to młoda z czapeczką, bluzą dodatkowo i kocykiem zawsze jest cieplutka po spacerze. A takie wyjścia idealnie hartują dziecko.
Pamiętam jak pracowałam kiedyś w przedszkolu i uczęszczała do niego dziewczynka, która wiecznie gubiła kapcie, chodziła na boso, jesienią rodzice nie dawali jej czapki a po przedszkolu chodziła w krótkim rękawku. Poczatkowo stwierdzilam: jacyś nieodpowiedzialni rodzice! Ale któregoś razu rozmawialam z tatą tej dziewczynki i powiedział ze oni celowo ją tak hartują, chodziła też do żłobka i od urodzenia podobno miała tylko katar kilka razy. Wtedy miała 4 lata i 100 % frekwencji. Jednak coś w tym jest. Nasza pediatra zawsze powtarza że dużo gorzej jest dziecko przegrzać niż przechłodzić.karusia, Camilia, Paula_29, am, mikulka, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Karusia my mamy Angel care ale osobiście nie polecam, dużo fałszywych alarmów... Podobno te pieluszkowe są w porządku. Jak chcecie by cały czas miała go przy sobie to przypinany do pampersa będzie dla was idealny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:14
karusia lubi tę wiadomość
-
mikulka wrote:Dziewczyny, czy wychodzicie z maluchami na spacer jak jest silny wiatr i w ogóle brzydko na dworze? Lekarka dziś mi powiedziała, że mam z małą wychodzić nawet w taką pogodę, mam ją tylko kocykiem ochronić przed wiatrem. Moim zdaniem to szaleństwo.
mikulka lubi tę wiadomość
-
My też mamy Angel care i rzeczywiście fałszywe alarmy, mieliśmy kupić pieluszkowy ale Zuzia a początku była taka malutka że nawet pieluchy 1 jej do brzuszka nie przylegały, ale teraz jak dziecko większe powinno być ok, a poza tym ja ma być do dużego łóżka to chyba tylko ten wchodzi w grę
Mate tez mamy fisher price rainforest i też tam jest lusterko
Co do prezentu na chrzciny to u nas daje się też maty, karuzele do łóżeczka itp, coś co dziecku się może przydać teraz albo pieniądzekarusia, am, misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość
-
karusia wrote:To zazdroszczę matki chrzestnej
to od razu sprostuję
Co do monitora to też mam Angel Care z dwoma płytkami i jestem zadowolona. Dwa razy tylko się włączył alarm jak Jaś miał kilka dni...nie wiem czy to była ,,fałszywyka". Do chwili obecnej nie włączał się, chyba że zapomniałam go wyłaczyć w nocy zabierajac Jasia na karmienie;)
Oczywiście co osoba to inna opinia. U mnie pieluszkowy by nie zdał egzaminu bo Jaś się wiecznie wierci,kopie i jakoś mam (pewnie mylne wyobrażenie) żeby go ten klips uwierał.
Zgadzam się jednak z Paulą, jesli chcesz do duzego(Waszego?) łózka to chyba tylko pieluszkowy.karusia, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem nauczycielką w przedszkolu i wiem, że dzieci, na które się dmucha częściej chorują niż te których rodzice ubierają lżej. Przykro mi to mówić, ale najzdrowsze są dzieci z rodzin patologicznych, zahartowane od małego! Maja, zgadzam się z Tobą co do hartowania
Co do wozka, to nasz jest do niczego jeśli chodzi o wiatr, tzn kiepsko ochrania. Uważam, że jest zbyy plytki. To jego jedyny minus, ale jak istotny hmm. Mamy Bebetto Luca. Jeśli miałabym głębszy na pewno już bym była na spacerku hehmaja89waw, karusia lubią tę wiadomość
-
Ta sztabka super pomysl, ale moze wlasnie warto kupic z pieniedzy uzbieranych...na chrzest jakos tak dziwnie
U nas brzyska pogoda, padalo do teraz i w koncu nie wyszlam na spacer...mala dzis kichala czesto wiec chyba sobie odpuszcze juz przed sroda dlugie spacerki.
karusia lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Czy Wasze Maleństwa śpią czasami z Wami w łóżku? Moja Julcia jak na razie śpi tylko ze mną, jak ją przenoszę do łóżeczka to od razu płacze więc odpuszczam. No cóż później będę ją odzwyczajac
Ja na pierwsze spanie na noc daję Małego do łóżeczka i śpi bez protestów, potem jak się wybudza to biorę go do siebie i karmię na leżąco, więc często zdarza się że po prostu uśniemy razem i sobie już tak śpimy. Kilka razy jak po chwili się przebudziłam i chciałam go przełożyć do łóżeczka, to też się wybudzał, więc czasem dla swojego dłuższego spania zostaje ze mną. Jeśli wybudzi się w nocy na dłużej, że muszę go uśpić to wtedy odkładam go do łóżeczka.
A co do spacerów, jak jest chłodno to nie ma problemu, też wychodzimy. Najgorsza jest taka pogoda jak dziś, bo już się zebrałam całkiem, łącznie z ubraniem dziecka, ale zrobiło się tak ciemno, że nie zaryzykujętaka pogoda jest najgorsza, właśnie wolałabym żeby nas deszcz nie złapał, więc siedzimy w domu
maja89waw, lolka83, mikulka, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
My mamy angel care tez, ale maz wlozyl w lozeczku jeden czujnik tylko. Od tego czasu mieisimy tylko 2 falszywe alarmy w pierwszych dwóch tygodniach zycia.
Jestem z niego bardzo zadowolona!
Jednak jak w duzym się sprawdza nie wiem.
My mamy Bebetto Luca, faktycznie nie jest dośc głęboki, ale wydaje mi się, że jest wystarczający, mala jest w spiworku, pod kocykiem w bluzie i czapeczce i zazwyczaj ciepla wraca, gorzej z raczkami, one sa chlodne bo macha nimi na prawo i lewo.
Co do spania w lozeczku, u nas tylo wtedy kiedy brzuszek mocno meczy i ona nie moze zasnac w swoim, wtedy biore ja do cycka kilka razy polize i spi jak zabita...
Jednak praktycznie codziennie w lozeczku spi cala noc, a na pierwsze karmienie ktore jest miedzy 6-8 zabieram do siebie i tak spimy razem
My mamy mate ta i jestem mega zadowolona
http://www.smyk.com/tiny-love-move-play-gimnastyka-dla-bobasa-mala-ksiezniczka-mata-edukacyjna,p1062033272,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:20
Camilia lubi tę wiadomość
-
Moja Zuzia śpi tylko w łóżeczku, na karmienie też biorę ją do łóżka na leżąco, ale potem jak ją wezmę do odbicia to i tak się czasem przebudza, więc wędruje do łóżeczka z powrotem. Tak już się przyzwyczaiła, że ona w łóżku tylko je, że jak się obudzi to nie chce w łóżku z nami spać
Camilia lubi tę wiadomość
-
U nas ze spaniem identycznie jak u Am
Czy wasze dzieciaki przy takiej pogodzie też tak dużo śpią ? Nasza wczoraj i dziś śpi i je w zasadzie. Jakbym dziecka nie miała:) wykorzystuje te dni i pakuje się na wyjazd. Powiem wam, że masakrę mam z ubraniami... Połowa jest na styk albo taka obcisła że aż nie wypada zakładać ;( na szczęście sukienki są nadal dobre... Zatrzymałam się na 57 kg a przed ciążą było 52.... Biegam od początku września i nic nie spada ;(((( karmie tylko piersią, nie raz nie mam nawet czasu zjeść a tu taka kiszka ;( ściema z tym spadaniem na wadze przy karmieniu piersią :p