Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Moja mała ostatnio nie chce leżeć na macie. Poleży 5 min i płacze, nie wiem dlaczego. W leżaczku bujaczku bawi się zabawkami i jest ok, a na macie marudzi. Nie wiem czy jej się nie podoba czy o co chodzi
Am mamy taką samą matę, jak Twój Dawidek, korzysta z niej?
U nas akurat ostatnio mata Dawidkowi się podoba. Na początku nie bardzo lubił na niej leżeć, teraz jak troszkę "dorósł" codziennie na niej spędza trochę czasu
Więc może Zuzia też za chwilę będzie chętniej na niej się bawić
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
ewelina84 wrote:Jaka ona sliczna!!ślicznie na brzuszku trzyma główkę w szoku jestem moja jak lezy na brzuszku glówki nie chce podnieść a jak sie ja weźmie na rączki trzyma ją bez problemu sama....
Ewelina, moja tez dlugo nie chciala, ale ktoregos dnia polozylam przed nia lusterko z maty i strasznie jej sie spodobalo jej wlasne odbicie i od tamtej pory trzyma glowke wysoko i dlugoKarola:), Paula_29, ewelina84 lubią tę wiadomość
-
Eh, a mnie dzis boli po lewej stronie pod zebrem, czyzby to trzustka? Kurcze sie zestresowalam, bo nie jem nic tlustego itd i nagle takie cos..od czego to cholerstwo,.., chyba, że efekty mojej dupnej diety
nawet nie wiem co na to powinnam brac...eh...
Pieknie...grr -
Oj, Lolka z trzustka nie ma żartów, oby przeszło!
My bylismy dzisiaj dopiero pierwszy raz z mała w kościele, musieliśmy do spowiedzi, no i taka próba przed chrzcinami. Troszeczkę marudziłą, ale szybciutko smok i zasnęła. Oby w sobotę było tak samo gładko
U nas dzisiaj sporo gości, ale Wiki grzeczna, wszyscy chwalą, oby nie przechwalili
Lecę coś zjeść, "Lekarze", prasowanko i spankomisia_k1 lubi tę wiadomość
-
A my wlasnie wrocilismy z teatru. Bylismy na spektaklu "Rajd Dakar" komedia malzenska.. w glownych rolach Pakosinska i Zbrojewski! Polecam wszystkim malzenstwom! Mozna z humoren spojrzec na wiele sytuacji, z ktorymi borykamy sie na codzien
Zosia zostala z tesciowa i spala na szczescie... bo strasznie znowu dzisiaj poplakiwala przez ten brzuszek..myslicie, ze mozna dziecku przed karmiensiem dawac zarowno delicol wraz z espumisanem? Tak daje moja kumpela i sie zdziwilam, czy to nie za bogato?
misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
karusia wrote:Ewelina, moja tez dlugo nie chciala, ale ktoregos dnia polozylam przed nia lusterko z maty i strasznie jej sie spodobalo jej wlasne odbicie i od tamtej pory trzyma glowke wysoko i dlugo
karusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ponoć po 5 października ma być ochłodzenie, a my 12 mamy chrzciny. Nie mam pojęcia jak ubrać małą. Te wszystkie sukienki, które oglądam są takie cieniutkie, no nie wiem. Znalazłam fajny komplecik wełniana tuniczka i spodenki ala leginsy. Problem w tym, że to jest w kolorze bitej śmietany i będzie problem z bucikami i ewentualnym plaszczyku czy kurteczce. Nie mogę się zdecydować. Jak będzie bardzo zimno to zapakuje ja chyba w śpiworek bialy misiu z H&M i będę miała problem z głowy. W końcu zdrowie dziecka ważniejsze prawda? Co radzicie mamusie?
Dziewczyny, mała nadal nie chwyta butelki. Codzienne próby nie przynoszą żadnych efektów. Chyba będę ją karmić do czasu aż nie nauczy się pić ze szklanki heh! Taka mała dziewczynka, a rządzi całym domemmisia_k1, Karola:), karusia lubią tę wiadomość
-
Mikulka, Bib pewnie znacie te strony ale na wszelki wypadek polecam zerknac.
Zaczarowane sny i szatka.pl sa to str z ubrankami na chrzest.sama zamawialam i jest ok.sa tam ciuszki na chlodniejsza pore, moze cos Wam spasuje:)
mikulka lubi tę wiadomość
-
My mamy chrzciny w sobotę i jak sprawdzałam temperaturę, to ma być chłodno, a wieczorem to już w ogóle - a chrzest na 17sta. Ja ubieram - w sukienkę taką z atłasu, ona jest na krótki rękaw, pod to body na długi rękaw, na to takie bolerko-sweterek jakby z polaru (ładniejsze, tylko nie wiem co to za materiał
). Wiki będzie w wózku pod kocem, wyjmiemy ją jak będzie trzeba. Jeżeli będzie bardzo zimno, to jeszcze mam taką białą kurteczkę-płaszczyk.
Zimą chrzczą w kombinezonach białych i z głowy
Uważam że pajac z HM, z resztą jakikolwiek nie pasuje za bardzo... -
mikulka wrote:Dziewczyny, ponoć po 5 października ma być ochłodzenie, a my 12 mamy chrzciny. Nie mam pojęcia jak ubrać małą. Te wszystkie sukienki, które oglądam są takie cieniutkie, no nie wiem. Znalazłam fajny komplecik wełniana tuniczka i spodenki ala leginsy. Problem w tym, że to jest w kolorze bitej śmietany i będzie problem z bucikami i ewentualnym plaszczyku czy kurteczce. Nie mogę się zdecydować. Jak będzie bardzo zimno to zapakuje ja chyba w śpiworek bialy misiu z H&M i będę miała problem z głowy. W końcu zdrowie dziecka ważniejsze prawda? Co radzicie mamusie?
Dziewczyny, mała nadal nie chwyta butelki. Codzienne próby nie przynoszą żadnych efektów. Chyba będę ją karmić do czasu aż nie nauczy się pić ze szklanki heh! Taka mała dziewczynka, a rządzi całym domem -
Karusia ja daje sab simplex i delicol i nie uważam, że to za dużo bo po pierwsze jedno jest na wzdęcia a drugie na nietolerancje laktozy, a poza tym są to kropelki, które się nie wchłaniają, więc bezpieczne
Co do ubranek na chrzest ja zamawiałam w zaczarowanych snach i jestem bardzo zadowolona. Są różne komplety z bolerkami, sweterkami czy płaszczykami na zimniejsze dni
Ja od 4 dni zaczęłam jeść normalnie, mleko bez laktozy( nie sojowe już) ser żółty, wczoraj nawet naleśniki po indyjsku z curry i co się okazało Zuzia zaczęła robić kupę normalnie bez czopków. W piątek zrobiła 3 kupy, dziś rano taką aż po pachy a tak robiła jedną na 4 dni i to czasem dopiero po czopku
My wczoraj wzięliśmy Zuzię nad Wisłę na spacer a potem poszliśmy do restauracji na Kazimierzu. Zuzia całe 4 h przespała, ani na moment nie zapłakała. Jestem w szoku. Jak gdzieś wychodzimy to jest to złote dziecko. Zaczynam się zastanawiać czy w domu coś robimy nie tak, że płacze i nie chce spać w dzieńam, Camilia, misia_k1, karusia lubią tę wiadomość
-
ewelina84 wrote:Nasza niestety też nie chce chwycic butelki codziennie podchody ale bez szans,smoczka też nie chce chwycić,ciągle tylko cycek i cycek....
Ewelina ja mam tak samo, z tym że już jakiś czas temu odpuściłam wciskanie butelki i smoczka.
ewelina84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Wszystkie dzieciaczki takie śliczne, do schrupania. Jednym słowem - lipcowe dzieci są przesłodkie
W niedzielę mamy chrzciny i ma być tylko 12 stopni. Mam dla małego ubranko cieplejsze, do tego wsadzę go do gondoli w śpiworek ciepły, bo u nas w kościele jeszcze nie grzeją i może być różnie.
Victor tez już gaworzy na całego i jak tylko zobaczy mnie, męża lub dzieci - uśmiech jak bananDziś pobił swój rekord, spał od 23:00 do 7:00 !!!
A oto Victorek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:28
am, karusia, Karola:), ewelina84, misia_k1, Camilia, BiB, Mandalena, Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość