Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej mamuśki:) Nasz tosinka konczy dzisiaj trzy miesiące
Wiecie co koleżanki mała codziennie płakała po 4 godziny niby kolki tak stwierdził lekarz,kropelki zmiana mleka i nic.W dniu swoich chrzcin dostała gorączki zostawili ją w szpitalu na obserwacji ale nie wiedzilei co jej jest bo przeziębiona nie była a ni nic podobnego.Jednak po zrobieniu badania moczu okaząło się ze ma silne zapalenie pęcherza wyleczono i płacz się skończył....to nie były kolki tylko mała od urodzenia męczyła się z zapaleniem pęcherza.....więc warto zrobić raz na jakis czas badanie moczuKarola:), karusia, lolka83, misia_k1, am lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Lolka Wiki faktyczniemega włoski ma he superrr:)juz lada moment to bedziesz mogla jej kokardki zakladac do kucykow;)
Karusia wspolczuje,a ile dajesz tego sab simplex,czy regularnie ?
Skoro piszesz ze juz wszystko przerobilas, to obawiam sie moja Droga,że lekarz powie Ci ze trzeba czekac aż samo przejdzie lub aby wszystko odlozyc...mi tak mowili,no ale sab sie sprawdzil.
Tez wydaje mi sie, ze trzeba czekac az przejdzie, ale usg nie zaszkodzi zrobic...daje po 10 kropelek, a Wy po ile? -
Karola:) wrote:Lolka Wikula cudowna, włosy oszałamiające - zazdroszczę tych włosów, bo możesz już kituszki robić, ja też bym chciała ale nie ma z czego
karusia, wybierz się do pediatry. Na kolki troszkę późno, chyba że prędzej już miałaś problemy z brzuszkiem. Bardzo współczuję
Zabuszka, dobrze zrozumiałam że Wam skaza przeszła? Po jakim czasie i na jakim mleku?
U nas Wiki 3 dzień z rzędu - jak zaśnie o 20 lub chwilę "po", budzi się o 4 a później o 7 i śpimy jeszcze godzinkę lub dwie. Bardzo mi się to podoba
Karola, z brzuszkiem mamy od poczatku jazdy, ale teraz sie strasznie to nasililo...
zazdroszcze z tym spaniem... u nas tez tak bylo do tej pory, tylko ostatnio przez ten brzuch sie rytm Zosi zaburzyl -
Karusia badania moczu możesz zrobić, my robiliśmy
Uważam, że na kolki nie jest za późno, jednemu dziecku się zaczyna wcześniej, drugiemu później.
Definicja kolki mówi, że to nieutulony niczym płacz, dlatego niestety są takie momenty że nic nie pomaga.
U nas też tak jest że czasami Zuzia potrafi płakać 6h i nie jesteś w stanie niczym ją uspokoić. My też mieliśmy debridat i nie pomagał
Nam pomaga sab simplex na zmianę z delicolem, na przemian raz jeden raz drugi do karmienie. Jak mała się pręży i widać, że robi kupę dawaliśmy rureczki a teraz czopki bo rureczki nie lubiła bardzo.
Koleżanka która ma ten sam problem zaczęła podawać infacol i sobie chwali
Karusia a co podajesz i w jakiej dawce na kolki?karusia lubi tę wiadomość
-
Hej, dzieki za mile slowa
tak dzis Wiki konczy 3 miechy
Co do boli brzuszka nam lekarka na samym poczatku kazala od razu zrobic usg brzucha i zbadac mocz, bo to czeste przyczyny, mylone z kolkami...u nas wyszlo wszystko ok.
MYsle, ze warto dla swietego spokoju, bo takie nieleczone infekcje moga skonczyc sie zle...
A moze po prostu taki miala dzien, moze cos zjadlas, moze mala sie nalykala powietrza, a moze tak po prostu...
Mojej znow 2 dni temu wyskoczyly male krosteczki na calej buzi, nie wiem, wydawalo mi się, ze to potowki, ale okazalo się, że moja mama glupio dokompotu dodala cytryny, eh...ozliwe, ze od tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:51
ewelina84 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Plumb, Lolka śliczne dzieciaczki
Lolka jak patrzę na Twoją Wiki to aż nie mogę uwierzyć że te włosy to naturalne:)
W szpitalu robily furure
Maz jak sie urodzil mial ponoc jeszcze dluzsze
hihiPaula_29 lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Hej, dzieki za mile slowa
tak dzis Wiki konczy 3 miechy
Co do boli brzuszka nam lekarka na samym poczatku kazala od razu zrobic usg brzucha i zbadac mocz, bo to czeste przyczyny, mylone z kolkami...u nas wyszlo wszystko ok.
MYsle, ze warto dla swietego spokoju, bo takie nieleczone infekcje moga skonczyc sie zle...
A moze po prostu taki miala dzien, moze cos zjadlas, moze mala sie nalykala powietrza, a moze tak po prostu...
Mojej znow 2 dni temu wyskoczyly male krosteczki na calej buzi, nie wiem, wydawalo mi się, ze to potowki, ale okazalo się, że moja mama glupio dokompotu dodala cytryny, eh...ozliwe, ze od tego
To świętujemylolka83 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś akurat na urodziny dostałam od mojego dziecka prezent - Dawidek zasnął wczoraj o 21 i spał do 5 rano
mój Kotek kochany
Ewelina, Lolka gratulacje 3 miesięcy
Lolka Wiki jest superowa, a fryzury tylko pozazdrościć, świetnie wygląda z tymi włoskami
Karusia a te bóle brzucha już długo trwają? Bo może jakoś ma to związek z Twoim przejściem na dietę (może pokarm jest za mało sycący albo coś)? Zosia przy cycku Ci się uspokaja czy nie?
Dziewczyny które chodziły do dentysty, powiedzcie czy brałyście znieczulenie? Mi dziś dentysta powiedział że jak wezmę znieczulenie to 6 godzin nie powinnam karmić. Ja w sumie robię zawsze zęby bez znieczulenia i też tak dziś robiłam, ale trochę mnie to zaskoczyło co powiedział. Jak było u Was?
Iwo ja okresu nie mam.ewelina84, lolka83, Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Z szatki pl i rozmiar 68. Pani od razu na drugi dzien wyslala. Jesli mialabys jakies watpliwosci to pisz do tej Pani Ireny on dokladnie wszystko Ci powie i zmierzy,bardzo uprzejma.
No wlasnie moja mama polecila mi ta stronke, zaraz musze oblukac...
MY wreszcie wybralismy chrzestna, wczoraj sie spotkalam z moja kuzynka i sie zgodzila..teraz kolej na chrzestnego, pewnie meza brat i trzeba dzialac z chcrzinami, albo koniec pazdziernika, albo 16 listopada) -
Am ja byłam u dentysty jakiś miesiąc temu i dostałam znieczulenie, podobno takie, które można stosować jak się karmi piersią.
Iwo ja karmię wyłącznie piersią i nie mam jeszcze okresu a to już 72 dc
Dziewczyny widzę, że wasze Maluszki mają śliczne włoski a u Juli wyrażnie się one przerzedziły. Wcześniej miała dość gęste a teraz ma takie prawie łyse miejscaMam nadzieję, że to przejściowe i nic złego nie oznacza. Jak sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:10
am lubi tę wiadomość
-
ato moj skarb;) mi na bebilonie zeszla skaza bo bebiko wtedy to go wysypalo a moja kuzynka miala spora u swojego syna i mascia cholesterolowa wyleczyla mozna kupic bez recepty . a jak wy czyscicie uszka?? no ogolnie wiem patyczki specjalne i wogole ale ja mu nie chce gleboko grzebac a tam widze ze jest woskowina....;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 14:50
am, Camilia, Iwo, BiB, misia_k1, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość