Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwo wrote:Macie ten polarowy czy welniany? Chce, zeby byl na zime. Nid wiem czy e tym polarowym nie bedzie mlodemu zimno.
Moja koleżanka kupiła zeszłej zimy wełniany śpiworek i twierdzi, że jest niefunkcjonalny. Zajmuje strasznie dużo miejsca i biedne maleństwo leży we wózku jak nieszczęśliwe. Poza tym mówiła, że mały który urodził się w sierpniu czyli miał jakieś 4 czy 5 miesięcy wtedy w ogóle nie mógł się ruszyć, tak mało miejsca miał w tym spiworku. Potem koleżanka kupiła polarowy i była mega zadowolonaIwo lubi tę wiadomość
-
mikulka wrote:Dziewczyny, już dawno nie miałam takich twardych piersi, normalnie kamienie. Dwa razy w nocy budzila mała żeby mi pomogła. Teraz też czuje, ze mam je nabrzmiale, ale juz nie tak jak w nocy. Myślałam, że te nawaly pokarmu odeszły na dobre, a tu taka niespodzianka
Co do antykoncepcji, ja też dostałam od gina tabletki, ale nie skorzystam. Mam podobny problem z piersiami co Iwo i nie chcę ryzykować faszerujac się hormonami. Dziewczyny, mam dwójkę dzieci i nie chcę już więcej. Boję się, że używając prezerwatyw może nam się przytrafić jakaś "niespodzianka". Tym bardziej się obawiam, bo prezerwatywy używaliśmy tylko w dniach płodnych, a w ciążę zaszłam kilka dni przed spodziewana miesiączką. Dodam tylko, że moje cykle były bardzo regularne. Mój gin powiedział, że coraz częściej występują tzw owulacje spontaniczne. Chyba nie tak prędko zdecyduje się na serduszkowanie heh -
ewelina84 wrote:Ja też dostalam od gin tabletki anty dla karmiących wzięłam tylko parę bo zaczęłam źle się czuć a do tego przeczytałam artykuł że je wycofują.
A jakie miałaś? Ja Azalia czy jakoś takOstatnio rozmawiałam o tabletkach z onkologiem i babka mówiła, że jest ich zdecydowanym przeciwnikiem.
-
Dziewczyny czy macie dalej problem z ciemieniuchą?
Camilia pisałaś kiedyś o czymś innym niż Ziajka, co to było i czy to też taki szampon?
U nas co prawda odkąd używam Ziajki ciemieniucha nie powiększa się, ale schodzi bardzo wolno, tym bardziej że nie bardzo chce się wyczesać, nie chcę mocno szczotką trzeć po główce, dodatkowo utrudniają sprawę długie włoskiewelina84 lubi tę wiadomość
-
U mnie też gruczolakowłokniaki w piersiach, więc tabletki odpadają, bo jak brałam tabsy to mi zmiany w piersiach się powiększały.
Iwo, mam wizytę w Centrum Onkologii pod koniec listopada, aby sprawdzić te moje gruczolakowłókniaki, myślisz że jeśli nadal będę karmić, to jest sens robienia usg, czy dopóki karmię to wyniki nie będa wiarygodne?
Am sto lat dla Dawidka :*
Jak patrzę, że Wasze maluchy kończą 3 m-ce to przypominają mi się słowa wszytskich doradzających - "najgorsze pierwsze 3 miesiące". Heh, u mnie ciężkie było 6 tygodni, w sumie ten pierwszy miesiąc. Teraz jest dobrzeAle najwazniejsze zdrowie dziecka - jak dziecko jest zdrowe to wszytsko można po malutku sobie jakoś ułożyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:39
am lubi tę wiadomość
-
mikulka wrote:A jakie miałaś? Ja Azalia czy jakoś tak
Ostatnio rozmawiałam o tabletkach z onkologiem i babka mówiła, że jest ich zdecydowanym przeciwnikiem.
-
A u nas nawet ok.
Mala zasnela przy piersi po 24, spala do 7.40, ani razu się nie obudzila
Pozniej karmienie i znow sen do 10.
Ja mam klopot obudzilam sie z wodnistym katarem i piekącymi oczami, czyzby przeziebienie??? Kurde co ja mam brac...amol tylko w domu z takich co moge, a tak to nie wiem? Moze ten syrop Prenalen co sie w ciazy bierze...
Mala rano polakala jak jadlam sniadanie i padla znow i spi z 30min...rodzice przyszli i jak obudzi sie, to ja nakramie i wyjda z nia na spacer.
Ja siedze i sie kuruje...ale dno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:57
karusia lubi tę wiadomość
-
am wchodzimy w czwarty miesiąc naszych pociech ciekawe co nasz czeka
toska od wczoraj gaworzy non stop nawet mój starszy syn powiedział że nie ma siły z nią gadać hehhe,próbuje z plecków na brzuszek się przekulać
karusia, Camilia, Karola:), am lubią tę wiadomość
-
lolka83 wrote:A u nas nawet ok.
Mala zasnela przy piersi po 24, spala do 7.40, ani razu się nie obudzila
Pozniej karmienie i znow sen do 10.
Ja mam klopot obudzilam sie z wodnistym katarem i piekącymi oczami, czyzby przeziebienie??? Kurde co ja mam brac...amol tylko w domu z takich co moge, a tak to nie wiem? Moze ten syrop Prenalen co sie w ciazy bierze...
Mala rano polakala jak jadlam sniadanie i padla znow i spi z 30min...rodzice przyszli i jak obudzi sie, to ja nakramie i wyjda z nia na spacer.
Ja siedze i sie kuruje...ale dnololka83 lubi tę wiadomość
-
ewelina84 wrote:am wchodzimy w czwarty miesiąc naszych pociech ciekawe co nasz czeka
toska od wczoraj gaworzy non stop nawet mój starszy syn powiedział że nie ma siły z nią gadać hehhe,próbuje z plecków na brzuszek się przekulać
Nasza to samo, gadki i proby na brzuszek z plecków
Mam nadzieje, ze to gowno szybko przejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 12:04
ewelina84 lubi tę wiadomość
-
Lolka dużo zdrówka
Może na początek popróbuj domowymi sposobami zwalczyć przeziębienie, miód, sok malinowy, cytryna i czosnek to nie wiem, pewnie lepiej nie, kurcze ....
Ewelina tak dokładnie, dziś mamy 3 miesiące, tak pomyślę jak to szybko zleciało
Gaworzenie u nas pełną parą, a co do podnoszenia główki to u nas raz Dawid wysoko ciągnie głowę i się rozgląda a czasem leniwiec ledwie ją podniesie i od razu marudzi. Staraj się jak najczęściej kłaść Małą na brzuszek jak jest wypoczęta i zadowolona, na pewno wkrótce zacznie dźwigać główkę. Oczywiście jak Cię to mocno niepokoi, to tak jak pisze Lolka spróbuj to skonsultować. Ja póki co nie widzę zapędu do przekręcania się u Dawidka
pewnie i na to przyjdzie czas.
ewelina84 lubi tę wiadomość
-
Lolka, prenalen i amol! I dużo pij
najlepiej jak posiadasz takie cuda w domu jak sok własnej roboty z aronii lub czarnej porzeczki
zdrówka życzę
Am, ale masz już dużego synkaniech zdrowo rośnie
Zosia już cwaniara się nauczyła jakieś 2 tygodnie temu przewracać z brzuszka na plecki i teraz jest problem, bo co ją położę na brzuchu to cwaniara się od razu odpycha łapką i bach na plecymoja Zofija śpi od 11 w domu
niech tak zostanie
ewelina84, am, lolka83, Camilia lubią tę wiadomość
-
ja jestem fizjoterapeutą
na moje jest wszystko oki tylko taki matczyny niepokój
zauwazyłam ze nie chce podnieśc glówki bo jak ja kładę na brzuszek to od razu rączki do buzi i sobie memla je,no ale jak juz długo lezy dostaje szału i w góre łepek
dzisiaj tak wlasnie zrobiła,więc pewnie lada chwila i łepek będzie ciągle w górze.Bo jak ja trzymam na rączkach bez problemu sama trzyma gołówkę
am, lolka83, karusia, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Hehe no to o czym my tu piszemy jak ty wiesz co masz robic.
No nasza z brzuszka na plecki juz dawno. Teraz kombinacja z pleckow na brzuszek.
lapie zabawki trzyma je w raczkach. Wsadza je do buzi. Reaguje nam moj glos wyjatkowo, ze go szuka jak cos mowie z innego pokoju. Smieszna jest jak tak gadaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 16:21
ewelina84, karusia, Karola:), am, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Hehe no to o czym my tu piszemy jak ty wiesz co masz robic.
No nasza z brzuszka na plecki juz dawno. Teraz kombinacja z pleckow na brzuszek.
lapie zabawki trzyma je w raczkach. Wsadza je do buzi. Reaguje nam moj glos wyjatkowo ze go szuka jak cos mowie z innego pokoju. Smieszna jest jak tak gadalolka83, paula1234, karusia, Karola:), am, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość