Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikulka u nas też pada i chyba nie pójdziemy na spacer. Szkoda. Ja też nie tęsknię za okresem
Ostatnio pozwalam sobie i jem biszkopty oraz ciastka zbożowe (chyba jedyne słodkości które obecnie mogę) i myślałam, że przytyłam a tu dzisiaj niespodzianka na wadze- schudłamJuż prawie 14 kg mniej.
Iwo lubi tę wiadomość
-
Am najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń :*
Okresu u mnie brak i szczerze jakby sie pojawił, to bym się zdziwiła.
Ja wzięłam na ostaniej wizycie u ginekologa receptę na tabletki dla karmiących, nawet je wykupiłam, ale po przeczytaniu ulotki stwierdziłam ze rezygnuję. Chyba po prostu będziemy uważać. Wiem, że to żadna antykoncepcja. Ale odkąd jestem z moim mężem - nie stosowaliśmy żadnej antykoncecji, uważaliśmy w owulację a tak to bez zabezpieczenia, ale cykle regularne, więc ok. W ciąże zaszłam w 3 m-cu od starań. Z tym że w tej chwili nie ma okresu, nie wiadomo jak z owulacją, więc nie wiem. Nie lubimy prezerwatym. Kolejne dziecko chcemy mieć za 3-4 lata. No ale jakby się okazało że jestem w ciąży świat by się nie zawalił, umowa na czas nieokreślony, mąż ma działalność, więc ok. Więc tych tablet brać nie będę.
Ja dzisiaj ogarniałam chrzciny, kupowałam małej sukienkę, byłam w restauracji wszytsko uzgodnić. Chrzciny wyniosą nas 3 tysiące. A liczyłam że w 2 się zamkniemy:( Pieniążki z chrzcin pójdą na pażdziernikową dawkę szczepionki a reszta na konto Wiktorii, które założyliśmy jej od razu po urodzeniu i wpłacamy z mężem co miesiąc "kieszonkowe" i to co dostanie od rodziny.am, Camilia, misia_k1, karusia, Iwo, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Zabuszka-Alek nieziemski:)
Dziewczyny ale mamy śliczne te Nasze Skarbusieee-wszystkie!!!bez wyjatku:)
My jutro z M jedziemy załatwiać becikowe-mam nadzieję,ze się uda za pierwszym razem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 19:11
am, karusia, Karola:), Plumb80, ewelina84 lubią tę wiadomość
-
Zosia dzisiaj tylko raz miala akcje brzuch... zobaczymy jak bedzie pozniej.. wcziraj wszystko zaczelo sie o 20..
te akcje z brzuchem silniejsze niz wczesniej obserwuje od ok trzech tygodni... kolka z tego co wyczytalam moze pohawic sie do 16 tygodnia... nie wiem czy to jest to? Po prostu pomyslow mi juz brakujeco do sab simplex daje jej przed kazdym karmieniem 10 kropli... max 6-7 razy na dobe. Duzo klade ja na brzuszku. Dieta jest wdrozona dopiero 5 dzien, na pewno nie powinna jeh szkodzic... raczej pomoc? Hmm a moze za malo blonnika jest w mojej diecie reraz? I tak siedz i mysl czlowieku co tu jeszcze zrobic, zeby temu dzieciakowi pomoc
sorki dziewczynki za ciagle literowki w moich postach, ale zawsze pisze z telefonu
w sobote mamy wesele, a w nastepba niedziele chrzciny... jesli ktos szuka nietuzinkowych dodatkow do prezentu, zeby np. Wlozyc pieniazki to polecam wan fanpage Ach Panama. Dziewczyna robi piekne rzeczy! Wlasnie przyszly mi dzisiaj dwa takie pudeleczka
piekny handmade! :)uff maz zaproponowal, ze Zosie teraz przejmie na troche, wiec mam chwilke dla siebie
Camilia, misia_k1, Karola:), Iwo, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Karusia podobno błonnik się nie wchłania, tak mi lekarz mówił, ale jak zaczęłam jeść owsiankę i inne rzeczy Zuzia zaczęła robić kupę. Dziś znowu dwie zrobiła, więc teorie teoriami a jednak nie zawsze tak jak mówią. Myślę, że to też może być indywidualna sprawa. A może dołożysz jeszcze delicol?
Am wszystkiego najlepszego:) spełnienia marzeń
Zabuszka śliczny maluszek
Ja też nie mam okresu, choć miałam jeden dzień a raczej wieczór, że na wkładce pojawiła się krew. Byłam przekonana że to okres, ale rano nie było po nim śladu. Chyba, że może to jakieś krwawienie owulacyjne?karusia, am lubią tę wiadomość
-
Am spelnienia i szczescia na kazdy dzien :*
Sprobuje jutro z delicolem
U mnie tez miesiaczki brak, ale moj gin powiedzial, ze nie ma reguly i w kazdej chwili moze sie pojawicnarazie nie tesknie
IWO, ja tez zamawialam i jrstem zadowolonaladnie wykonany jak na takie pieniadze
am lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczyny za życzenia
jakoś nie chce mi się wierzyć że już mijają kolejne moje urodziny - 34
, na pewno nie czuję że już tyle za mną
Śpiworek też mam i zgadzam się z Karusią że jest naprawdę ładny i fajny jak na takie pieniądzekarusia lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Macie ten polarowy czy welniany? Chce, zeby byl na zime. Nid wiem czy e tym polarowym nie bedzie mlodemu zimno.
Wszystkiego najlepszego am
Wzielam ten polarowy, na razie lezy i czeka..cena niska, nie wiem czy sie sprawdzi, myslalam o tym welnianym ale wzielam ten...
Jak trzeba bedzie to kupie cos drozszego, a ten bedzie na sytuacje alarmowe -
nick nieaktualnyIwo wrote:Super Camilia, ładnie waga ci leci
u nas też lipa z pogodą, cały dzień się zbieram, aby wyjść, ale cały czas pada...buuuu
Zabuszka śliczny synek, a jaki do Ciebie podobny
Włoski Dawidowi też wyszły prawie wszystkie, zostało trochę na tyle głowy. Ale to w pierwszych 2 tyg życia. Teraz już ładnie odrosły:) to normalne, że wypadają, te następne mogą mieć nawet inny kolor
Mnie własnie gina na tę wkładkę wewnatrzmaciczną ostro namawia. Mnie to jednak się trochę kłóci, to jednak środek wczesnoporonny jest. Zapobiega zagnieżdżeniu zapłodnionego jaja, jakoś dziwnie byłoby mi z tym...A niestety hormonalna antykoncepcja u mnie odpada. Hmmm, to mam dylemat.
Ja miałam taką wkładkę ponad 3 lata temu.Była na 5 lat założona. Niestety,po 6 miesiącach przemieściła się,co jest możliwe. Okazało się,że w związku z tym jestem w ciąży. Nie byłoby w tym nic złego,gdyby nie fakt że dowiedziałam się o ciąży w bardzo przykry sposób - poroniłam. Ciąża bardzo wczesna,ale przeżycie straszne. Najpierw doszło do poronienia,nagle zrobiło mi się duszno i poczułam że muszę iść do toalety. No a później zobaczyłam jak wszystko ze mnie wypłynęło. Sama wkladka wysunęła się również. Potem szybko lekarz,badania i potwierdzenie że doszło do poronienia. Okropne uczucie...
Od razu chcieli mi zakładać kolejną wkładkę,ale się nie zgodziłam. Po tych przeżyciach minęło ponad dwa lata i cały czas z mężem czuliśmy pustkę,stąd chyba pojawiła się decyzja o kolejnym dziecku.
Teraz cieszymy się Victorem. Chrzciny mamy 5 października,dokładnie 3 lata temu 5 października poroniłam i teraz te dwie daty same się nam zbiegły. Chyba ten malutki aniołek czuwa tam nad nami
Także nie polecam wkładki. Potraktujcie naszą historię jako przestrogę...To środek wczesnoporonny,ale może również prowadzić do ciąży pozamacicznej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 22:56
Iwo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do miesiączki- już pierwszą zaliczyłam 5 września,trwała 14 dni
Bardzo silne krwawienie przez pierwsze 5 dni. Musiałam jednocześnie mieć tampon i podpaskę,tak leciało. Mam nadzieję że teraz będzie już słabiej,bo na same chrzciny wypada,masakra.
Iwo lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Macie ten polarowy czy welniany? Chce, zeby byl na zime. Nid wiem czy e tym polarowym nie bedzie mlodemu zimno.
Wszystkiego najlepszego am
Ja wzięłam ten polarowy, wydawało mi się że będzie bardziej uniwersalny i nie tylko na zimę. Wygląda na całkiem ciepły
Ale pustki u nas ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:44
mikulka, Iwo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, już dawno nie miałam takich twardych piersi, normalnie kamienie. Dwa razy w nocy budzila mała żeby mi pomogła. Teraz też czuje, ze mam je nabrzmiale, ale juz nie tak jak w nocy. Myślałam, że te nawaly pokarmu odeszły na dobre, a tu taka niespodzianka
Co do antykoncepcji, ja też dostałam od gina tabletki, ale nie skorzystam. Mam podobny problem z piersiami co Iwo i nie chcę ryzykować faszerujac się hormonami. Dziewczyny, mam dwójkę dzieci i nie chcę już więcej. Boję się, że używając prezerwatyw może nam się przytrafić jakaś "niespodzianka". Tym bardziej się obawiam, bo prezerwatywy używaliśmy tylko w dniach płodnych, a w ciążę zaszłam kilka dni przed spodziewana miesiączką. Dodam tylko, że moje cykle były bardzo regularne. Mój gin powiedział, że coraz częściej występują tzw owulacje spontaniczne. Chyba nie tak prędko zdecyduje się na serduszkowanie hehkarusia, am, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość