Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina84 wrote:Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(
JA mam problem z zaśnięciem, zawsze chodziłam spać tak 22-23 (bo tak mężu chodzi który skoro świt wstaje do pracy), a od ponad tygodnia nie mogę zasnąć przed 3cią... na szczęście jak już mi się uda to śpię parę godzin, czasami jak zasnę to jakimś snem zimowym i budzę się o 11 -
ewelina84 wrote:Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(
Na szczęście nie mam z tym problemu, na ogół przesypiam całą noc. Gdyby było inaczej, to byłaby masakra, bo wciąż pracuję. A że w ciąży z koncentracją gorzej, to moja wydajność już w ogóle by spadła;) -
BiB wrote:JA mam problem z zaśnięciem, zawsze chodziłam spać tak 22-23 (bo tak mężu chodzi który skoro świt wstaje do pracy), a od ponad tygodnia nie mogę zasnąć przed 3cią... na szczęście jak już mi się uda to śpię parę godzin, czasami jak zasnę to jakimś snem zimowym i budzę się o 11
U nmnie to samo,ale juz od dluzszego czasu, 2-3 w nocy zasypiam, tylko, ze spie jak zabita do 12
Wyspiam się, ale zla jestem bo pol dnia mi przelatuje, probowalam sie nie wysypiac, to wtedy w dzien mnie mega zmula...wczoraj jakis cudem polozylam sie spac o 1, ale o 8 mala dawala czadu, od 9 udalo mi sie przysnac do 11, i tak to wygalda
Zglaszalam lekarzowi, mowi, ze jakby to bylo bardzo meczace trzeba pomnyslec o czyms na sen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:10
-
Kunita wrote:Ja też mam wadę, co prawda niewielką. Noszę minusy i też zauwazyłam, że wzrok się pogarsza, ale mam nadzieję, że nie będę musiała wkrótce nosić "musztardówek'
Ja sie zapisalam wlasnie do okulisty na za tydzien, wiec zobacze jak to wyglada, udalo się na nfz, woow ponoc wazne jest cisnienie w oku, a ja jakis czas temu mialam dosc wysokie ;/ -
Kunita mój synek w tym tyg był podobny do twojego wymiarowo. Mi lekarka mówiła że mój maluszek może wazyć od 3600 do nawet 3800 jak się urodzi więc będzie spory. Gratuluje wszystkim które czują wyraźne ruchy i których dzieciaczki są bardzo ruchliwe. U mnie sporadycznie od czasu do czasu szturchnie albo kopnie mamusie. Jak się pytałam lekarki to mówiła że takie wyraźne ruchy i częste moge czuć dopiero w 25 tc ciąży, że jeszcze mam czas. Na razie to jest wszystko takie od czasu do czasu
-
to ja mam kopniaki które nieraz zabolą no to kwestia budowy kobiety,łozyska noi to moja trzecia ciąża więc szybciej się czuje ruchy maleństwa aa i jeszcze jedna sprawa ponoć kobiety po cesarkach też szybciej czują ruchy ja jestem po dwóch więc chyba cos w tym jest:)
-
Karola:) oj zgaga to tragedia ;/ U mnie też ruszy dosyć silne, ale to dlatego, że druga ciąża, więc bardzo szybko zaczęłam czuć maleństwo i teraz to już takie fest kopniaki czasami.
Ewelina84 Witaj, teraz większość znajomych, które w ciąży to dziewczynki ma mieć chyba jakiś wyż demograficzny płci żeńskiej będzie Ze spaniem ja też mam problemy, późno zasypiam, w nocy budzę się po kilka razy i od 5 to już zasnąć nie mogę, a córcia o 7 wstaje, więc drzemki też nie mam po południu.
Lolka83, Kunita ja też z tych niedowidzących, mam astygmatyzm i -5 to już tragedia, po pierwszym porodzie sn mi się pogorszyło z -2 do -5, więc teraz mam nadzieję na CC.
AngelQa zgagę też mam ciągle, zwłaszcza rano i wieczorem jest bardzo silna, ale mnie pomaga albo ciepłe mleko, albo parę łyków coca coli - wiem, że nie powinni się pić, ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi. -
Ja mam krótkowzroczność -7 dioptrii i usłyszałam od ginekologa, że to nie wielkość wady ale zmiany w siatkówce uprawniają do cesarskiego cięcia. 3 lata temu miałam laserowane dziury w siatkówce także zdaniem mojego lekarza będę miała cc, jednakże trzeba iść na jakieś 2-3 dni do szpitala wcześniej by tamci okuliści wydali zezwolenie na cc. Ewentualnie iść na wizytę do lekarza ale właśnie takiego, który pracuje w tym szpitalu. Czy Wy słyszałyście o takiej procedurze?
xAliceex także mam większą tragedię ze wzrokiem ;-P Głowa do góry
A co do spania to ja już od dłuższego czasu budzę się parę razy w nocy, czasami nie mogę wtedy zasnąć i prawie codziennie mam koszmary. Uroki hormonów ;-PWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 18:45
-
Camilia to faktycznie masz dużą wadę. Mnie martwi to, że ja byłam przed porodem i miałam -2 czyli bez zmian, po porodzie miałam -5, ale poród wspominam fatalnie i ból pamiętam do tej pory, z resztą córka też na tym ucierpiała, bo urodziła się bardzo sina i zmęczona, więc u mnie to kwestia tego, że znowu podczas samego parcia może znowu się pogorszyć.
-
Jak czytam, że macie problemy ze spaniem, to aż delikatnie zazdroszczę ;p Ja spałabym non stop, tzn. jest o wiele lepiej niż w pierwszym trymestrze - bo wtedy przespałam prawie 3 miesiące
Ja jeszcze pracuję, więc po pracy kładę się często na godzinkę - dwie, do łóżka kładę się 23-24 i wstaję 6.30, ostatnio nie mogę się dobudzić ;/ już marzę o zwolnieniu lekarskim... jeszcze troszkę i będę spać do woli -
Hej dziewczyny, ja po połówkowym. Maluch zdrowy,gin potwierdził na 100% dziewczynkę, ale i tak poprosiłam by mi pokazał by mieć pewność że się to nie zmieni:) Waży 320 gr, zdrowa, wszystkie narządy i serduszko ok:)
Zgagę mam niesamowitą od początku ciąży, to był mój pierwszy objaw. Niestety jest dość silna i aż boli (nie tylko piecze), czasem soki cofają mi się prosto do gardła
Z zasypianiem na szczęście nie mam problemów, budzę się tylko nad ranem na siku.
Paulina ja też tą pościel wybrałam, ale nie wiedziałam że da się haftować imię. W którym miejscu?Karola:), Plumb80, aneczkaaa1985, AngelQa, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Paula to super wiadomośc
Co do snu, ja po prostu zmienilam chyba tryb funkcjonowania, bo 2-3 to juz moge spac na stojaco, a wczesniej nikt mnie do tego nie zmusi
DziwneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 19:32
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
xAliceex wrote:Karola:) oj zgaga to tragedia ;/ U mnie też ruszy dosyć silne, ale to dlatego, że druga ciąża, więc bardzo szybko zaczęłam czuć maleństwo i teraz to już takie fest kopniaki czasami.
Ewelina84 Witaj, teraz większość znajomych, które w ciąży to dziewczynki ma mieć chyba jakiś wyż demograficzny płci żeńskiej będzie Ze spaniem ja też mam problemy, późno zasypiam, w nocy budzę się po kilka razy i od 5 to już zasnąć nie mogę, a córcia o 7 wstaje, więc drzemki też nie mam po południu.
Lolka83, Kunita ja też z tych niedowidzących, mam astygmatyzm i -5 to już tragedia, po pierwszym porodzie sn mi się pogorszyło z -2 do -5, więc teraz mam nadzieję na CC.
AngelQa zgagę też mam ciągle, zwłaszcza rano i wieczorem jest bardzo silna, ale mnie pomaga albo ciepłe mleko, albo parę łyków coca coli - wiem, że nie powinni się pić, ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi.
He tutaj to chyba raczej na pewno przewaga chłopaków...a wśród moich znajomych równiez-tak samo jak rok temu....1 dziewczynka na 4 ciąze.
A jak teraz byłam na weselu to było 7 chlopaków 3-9 lat i 2 dziewczynki roczne he. jak Małe wyszły to sameeee chłopaki zostaly i wszyscy się smiali bo Panna Młoda w ciazy tez z chlopakiem i ja:)xAliceex lubi tę wiadomość