X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(

JA mam problem z zaśnięciem, zawsze chodziłam spać tak 22-23 (bo tak mężu chodzi który skoro świt wstaje do pracy), a od ponad tygodnia nie mogę zasnąć przed 3cią... na szczęście jak już mi się uda to śpię parę godzin, czasami jak zasnę to jakimś snem zimowym i budzę się o 11 ;)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(

Na szczęście nie mam z tym problemu, na ogół przesypiam całą noc. Gdyby było inaczej, to byłaby masakra, bo wciąż pracuję. A że w ciąży z koncentracją gorzej, to moja wydajność już w ogóle by spadła;)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    JA mam problem z zaśnięciem, zawsze chodziłam spać tak 22-23 (bo tak mężu chodzi który skoro świt wstaje do pracy), a od ponad tygodnia nie mogę zasnąć przed 3cią... na szczęście jak już mi się uda to śpię parę godzin, czasami jak zasnę to jakimś snem zimowym i budzę się o 11 ;)

U nmnie to samo,ale juz od dluzszego czasu, 2-3 w nocy zasypiam, tylko, ze spie jak zabita do 12 :)
    Wyspiam się, ale zla jestem bo pol dnia mi przelatuje, probowalam sie nie wysypiac, to wtedy w dzien mnie mega zmula...wczoraj jakis cudem polozylam sie spac o 1, ale o 8 mala dawala czadu, od 9 udalo mi sie przysnac do 11, i tak to wygalda :)
    Zglaszalam lekarzowi, mowi, ze jakby to bylo bardzo meczace trzeba pomnyslec o czyms na sen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 14:10

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 marca mam wizyte jak nie unormuje mi sie to spanie to powiem mu,że mam taki problem:(

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Ja też mam wadę, co prawda niewielką. Noszę minusy i też zauwazyłam, że wzrok się pogarsza, ale mam nadzieję, że nie będę musiała wkrótce nosić "musztardówek' ;)

Ja sie zapisalam wlasnie do okulisty na za tydzien, wiec zobacze jak to wyglada, udalo się na nfz, woow :) ponoc wazne jest cisnienie w oku, a ja jakis czas temu mialam dosc wysokie ;/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita mój synek w tym tyg był podobny do twojego wymiarowo. Mi lekarka mówiła że mój maluszek może wazyć od 3600 do nawet 3800 jak się urodzi więc będzie spory. Gratuluje wszystkim które czują wyraźne ruchy i których dzieciaczki są bardzo ruchliwe. U mnie sporadycznie od czasu do czasu szturchnie albo kopnie mamusie. Jak się pytałam lekarki to mówiła że takie wyraźne ruchy i częste moge czuć dopiero w 25 tc ciąży, że jeszcze mam czas. Na razie to jest wszystko takie od czasu do czasu

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam kopniaki które nieraz zabolą:) no to kwestia budowy kobiety,łozyska noi to moja trzecia ciąża więc szybciej się czuje ruchy maleństwa aa i jeszcze jedna sprawa ponoć kobiety po cesarkach też szybciej czują ruchy ja jestem po dwóch więc chyba cos w tym jest:)

• AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noce przesypiam raczej bez problemu, niestety mam ogromny problem ze zgagą, szczególnie na wieczór. Dziś w nocy aż się obudziłam tak mnie męczyła. :/

wnidp07wq96ixnm4.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) oj zgaga to tragedia ;/ U mnie też ruszy dosyć silne, ale to dlatego, że druga ciąża, więc bardzo szybko zaczęłam czuć maleństwo i teraz to już takie fest kopniaki czasami.

Ewelina84 Witaj, teraz większość znajomych, które w ciąży to dziewczynki ma mieć :) chyba jakiś wyż demograficzny płci żeńskiej będzie :D Ze spaniem ja też mam problemy, późno zasypiam, w nocy budzę się po kilka razy i od 5 to już zasnąć nie mogę, a córcia o 7 wstaje, więc drzemki też nie mam po południu.

Lolka83, Kunita ja też z tych niedowidzących, mam astygmatyzm i -5 to już tragedia, po pierwszym porodzie sn mi się pogorszyło z -2 do -5, więc teraz mam nadzieję na CC.

AngelQa zgagę też mam ciągle, zwłaszcza rano i wieczorem jest bardzo silna, ale mnie pomaga albo ciepłe mleko, albo parę łyków coca coli - wiem, że nie powinni się pić, ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi.

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krótkowzroczność -7 dioptrii i usłyszałam od ginekologa, że to nie wielkość wady ale zmiany w siatkówce uprawniają do cesarskiego cięcia. 3 lata temu miałam laserowane dziury w siatkówce także zdaniem mojego lekarza będę miała cc, jednakże trzeba iść na jakieś 2-3 dni do szpitala wcześniej by tamci okuliści wydali zezwolenie na cc. Ewentualnie iść na wizytę do lekarza ale właśnie takiego, który pracuje w tym szpitalu. Czy Wy słyszałyście o takiej procedurze?
    xAliceex także mam większą tragedię ze wzrokiem ;-P Głowa do góry ;-)

A co do spania to ja już od dłuższego czasu budzę się parę razy w nocy, czasami nie mogę wtedy zasnąć i prawie codziennie mam koszmary. Uroki hormonów ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 18:45

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do zgagi to teraz mam bardzo często a nigdy nie mialam:( ale co tam wszystko sie przeżyje:)

• xAliceex Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia to faktycznie masz dużą wadę. Mnie martwi to, że ja byłam przed porodem i miałam -2 czyli bez zmian, po porodzie miałam -5, ale poród wspominam fatalnie i ból pamiętam do tej pory, z resztą córka też na tym ucierpiała, bo urodziła się bardzo sina i zmęczona, więc u mnie to kwestia tego, że znowu podczas samego parcia może znowu się pogorszyć.

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam, że macie problemy ze spaniem, to aż delikatnie zazdroszczę ;p Ja spałabym non stop, tzn. jest o wiele lepiej niż w pierwszym trymestrze - bo wtedy przespałam prawie 3 miesiące :P
    Ja jeszcze pracuję, więc po pracy kładę się często na godzinkę - dwie, do łóżka kładę się 23-24 i wstaję 6.30, ostatnio nie mogę się dobudzić ;/ już marzę o zwolnieniu lekarskim... jeszcze troszkę i będę spać do woli :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po połówkowym. Maluch zdrowy,gin potwierdził na 100% dziewczynkę, ale i tak poprosiłam by mi pokazał by mieć pewność że się to nie zmieni:) Waży 320 gr, zdrowa, wszystkie narządy i serduszko ok:)
    Zgagę mam niesamowitą od początku ciąży, to był mój pierwszy objaw. Niestety jest dość silna i aż boli (nie tylko piecze), czasem soki cofają mi się prosto do gardła
    Z zasypianiem na szczęście nie mam problemów, budzę się tylko nad ranem na siku.
    Paulina ja też tą pościel wybrałam, ale nie wiedziałam że da się haftować imię. W którym miejscu?

Karola:), Plumb80, aneczkaaa1985, AngelQa, aNiLewe lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to super wiadomośc :)

Co do snu, ja po prostu zmienilam chyba tryb funkcjonowania, bo 2-3 to juz moge spac na stojaco, a wczesniej nikt mnie do tego nie zmusi :)
    Dziwne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 19:32

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 29 super że wszystko oki z maleństwem ja 5 marca na połówkowe i przyznam że już sie troche denerwuje.....

Paula_29 lubi tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xAliceex wrote:
    Karola:) oj zgaga to tragedia ;/ U mnie też ruszy dosyć silne, ale to dlatego, że druga ciąża, więc bardzo szybko zaczęłam czuć maleństwo i teraz to już takie fest kopniaki czasami.

Ewelina84 Witaj, teraz większość znajomych, które w ciąży to dziewczynki ma mieć :) chyba jakiś wyż demograficzny płci żeńskiej będzie :D Ze spaniem ja też mam problemy, późno zasypiam, w nocy budzę się po kilka razy i od 5 to już zasnąć nie mogę, a córcia o 7 wstaje, więc drzemki też nie mam po południu.

Lolka83, Kunita ja też z tych niedowidzących, mam astygmatyzm i -5 to już tragedia, po pierwszym porodzie sn mi się pogorszyło z -2 do -5, więc teraz mam nadzieję na CC.

AngelQa zgagę też mam ciągle, zwłaszcza rano i wieczorem jest bardzo silna, ale mnie pomaga albo ciepłe mleko, albo parę łyków coca coli - wiem, że nie powinni się pić, ale od czasu do czasu chyba nie zaszkodzi.

He tutaj to chyba raczej na pewno przewaga chłopaków...a wśród moich znajomych równiez-tak samo jak rok temu....1 dziewczynka na 4 ciąze.
    A jak teraz byłam na weselu to było 7 chlopaków 3-9 lat i 2 dziewczynki roczne he. jak Małe wyszły to sameeee chłopaki zostaly i wszyscy się smiali bo Panna Młoda w ciazy tez z chlopakiem i ja:)

xAliceex lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wśród znajomych na 7 kobitek w ciąży 5 będzie miało dziewczynki a dwie chłopczyków:)

xAliceex lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tutaj na forum to wydaje mi się że przewaga chłopczyków jest.. a wśród najbliższych znajomych nikt w ciąży nie jest, wiec nie mam odniesienia

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie ma się co denerwować, jak czujesz silne ruchy to na pewno wszystko jest w porządku, trzymam kciuki

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ