SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim mamuśkom, które poznały płeć swojego maluszka. Mi brzuch rośnie jak szalony, zauważyłam że nie moge już zbyt długo siedzieć w jednej pozycji bo zaraz brzuch mnie boli na dole i robi się już pomału niewygodnie. czuje ruchy maluszka ale są one nieregularne. Pewnie mój synek ma jeszcze troche miesjca stąd tak nieregularnie czuje ruchy. Dzisiaj dostaliśmy z mężem pieniążki na wyprawke dla maluszka ja na swoje ciuchy ciążowe, także jak tylko pieniadze wpłyną trzeba bedzie poczynić jakieś zakupy

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 uważaj na siebie :)

Paulina23 zazdroszcze, my jeszczse troche czekamy z zakupem mebelkow, ale mysle ze na koniec marca/kwiecien bedziemy sie za to zabierac. Napisz własnie skad kupilas posciel :D

gratuluje wszystkim super wieści na badaniach :)

lolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, jak pisalam wyżej, jak zapytalam lekarkę czy mogę mieć co jaskis czas twardnienie to od razu stwierdziła, ze popatrzymy na szyjkę...zawsze sprawdzała na fotelu i bylo ok, a dziś najpierw wymacala na fotelu, ale później zmierzyła mi ja usg dopochwowym, pierwszy raz. Właśnie ponoć szyjka wyjątkowo długa, kazała się tylko cieszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:05

Paula_29, aNiLewe lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Misia gratulacje :)))
    Lolka, no to wychodzi na to, że obie będziemy miały córunie - Wiktorie :) na pewno się potwierdzi na połówkowym, że to dziewczynka :) Super, że wszystko w porządku.

Ja równo w 17 tygodniu miałam badaną szyjkę macicy, a fotelu i usg dopochowe, nie zapytałam o długość, pewnie gdybym wiedziała, że powinnam wiedzieć, chociażby aby mieć porównanie z Wami, to bym zapytała. Pani dr stwierdziła, że wszystko "super", że zamknięta i twarda. W czwartek mam wizytę kolejną, podejrzewam, że tym razem skupimy się tylko na moich badaniach/ewentualnych witaminach bo usg miałam przecież 5 dni temu. Zobaczymy...

no wlasnie, ciekawe co powiedzą mi w piątek :-) co do szyjki nigdy nie pytalam, bo za każdym razem ja bada i zawsze mówiła ze ok, a dziś sama zaproponowała ze pomierzymy wiec dlatego znam długość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:07

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mogę do Was dołączyć? Mam termin na 16 lipca zgodnie z OM, a z USG wychodzi 11 lipca. Obecnie jestem mamą bardzo ruchliwej 3,5 latki i najprawdopodobniej czekamy na drugą dziewczynkę. Wszystko ma się potwierdzić po 5.03 jak zapiszę się na USG połówkowe :) Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?

Camilia, Plumb80, AngelQa, aNiLewe lubią tę wiadomość

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, xAliceex :))

xAliceex lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

A u mnie od wczoraj zaczęła się ZGAGA. Myślałam, że ominie mnie to, bo nigdy w życiu nie miałam, mąż mi tłumaczył na czym to polega :P No ale od wczoraj wiem, ze to jest to :P
    Moja córeczka cały wczorajszy wieczór tak wojowała, do 1 w nocy :) moja kochana żabka :*

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, zazdroszczę Ci tego "wojowania" w brzuchu, bo ja bardzo niewyraźnie czuję ruchy... Lekarz mi wczoraj powiedział, że na tym etapie to jeszcze normalne, że np cały dzień nic się nie czuje.
    A poza tym, mam to łożysko z przodu, które dodatkowo tłumi ruchy synka.

• Camilia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Witamy :)

A u mnie od wczoraj zaczęła się ZGAGA. Myślałam, że ominie mnie to, bo nigdy w życiu nie miałam, mąż mi tłumaczył na czym to polega :P No ale od wczoraj wiem, ze to jest to :P
    Moja córeczka cały wczorajszy wieczór tak wojowała, do 1 w nocy :) moja kochana żabka :*

Ja też mam zgagę od kilku dni, zawsze wieczorem- masakra. Wcześniej już jej doświadczyłam więc wiem jakie to uczucie. Jak bardzo mi dolega biorę Rennie.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Karola, zazdroszczę Ci tego "wojowania" w brzuchu, bo ja bardzo niewyraźnie czuję ruchy... Lekarz mi wczoraj powiedział, że na tym etapie to jeszcze normalne, że np cały dzień nic się nie czuje.
    A poza tym, mam to łożysko z przodu, które dodatkowo tłumi ruchy synka.

Ja też zazdroszczę bo jeszcze w ogóle nie czuję ruchów ;-/ I też usłyszałam od lekarza, że to normalne.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Plumb80 uważaj na siebie :)

Paulina23 zazdroszcze, my jeszczse troche czekamy z zakupem mebelkow, ale mysle ze na koniec marca/kwiecien bedziemy sie za to zabierac. Napisz własnie skad kupilas posciel :D

gratuluje wszystkim super wieści na badaniach :)

Anilewe zamówiliśmy cały komplet łóżeczko razem z 15 elementami pościeli czyli wszystkie akcesoria do łóżeczka:) pościel firmy "MAMO TATO" naprawdę polecam, jest super wykonana, wszystko ma atesty i naprawdę ceny też uważam,że są przystępne i wszystko możesz sobie kompletować osobno:)

aNiLewe lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A gdzie Ty zamiawiałaś pościel, że ci wyhaftowali imię dzieciaczka? Ja też taką chcę.. :)

http://www.poscieldladzieci.pl/ tam wybierasz sobie pościel a później w kategoriach " pozostałe" za 13.50zł masz opcje wyhaftowania imienia:*

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez coraz bardziej fikusna, dziś 8 rano mnie obudziła, udało mi sie przysnać za jakiś czas, ale teraz znów szaleje, widzę jak brzuch faluje :-) na usg zawsze cala skacze, megas ruchliwe dziecko...ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec wtedy szybciej czuje się ponoć ruchy...

wy zgaga, ja znów mam - 0,5 malutka krótkowzroczność, czuje ewidentnie, ze mi się wzrok pogarsza, ginia kaze udac sie do okulisty, no i krzyż pobolewac zaczal, wiec rozejrze się za fizjoterapeuta i ćwiczeniami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:02

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    My już też mamy łóżeczko, pościel. Od wczoraj przychodzą przesyłki z ciuszkami :) Boże jakie to wszystko malutkie !!! Patrzę i łzy mam w oczach. Już nie mogę się doczekać !!! :)
    Pozdrawiam :)

lolka83, Paulina23 lubią tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Aha, i wyobraźcie sobie, że maluszek waży prawie 350 g, a to dopiero 19t4d! Mam nadzieję, że nie rośnie mały kolos..;)

to faktycznie bobasek ja jestem w 22 i moja waży 335 g:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj xAliceex my też się spodziewamy dziewczynki:)

xAliceex lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(

• BiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    to faktycznie bobasek ja jestem w 22 i moja waży 335 g:)

Nie wiem ile mój malutki teraz waży, ale w połowie 18tego tyg ważył 270..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    moja tez coraz bardziej fikusna, dziś 8 rano mnie obudziła, udało mi sie przysnać za jakiś czas, ale teraz znów szaleje, widzę jak brzuch faluje :-) na usg zawsze cala skacze, megas ruchliwe dziecko...ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec wtedy szybciej czuje się ponoć ruchy...

wy zgaga, ja znów mam - 0,5 malutka krótkowzroczność, czuje ewidentnie, ze mi się wzrok pogarsza, ginia kaze udac sie do okulisty, no i krzyż pobolewac zaczal, wiec rozejrze się za fizjoterapeuta i ćwiczeniami...

Ja też mam wadę, co prawda niewielką. Noszę minusy i też zauwazyłam, że wzrok się pogarsza, ale mam nadzieję, że nie będę musiała wkrótce nosić "musztardówek' ;)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! Ale kopa właśnie zasadził mi mój synek!!:)))))))))

lolka83, AngelQa, Paulina23, aNiLewe lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ