X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim mamuśkom, które poznały płeć swojego maluszka. Mi brzuch rośnie jak szalony, zauważyłam że nie moge już zbyt długo siedzieć w jednej pozycji bo zaraz brzuch mnie boli na dole i robi się już pomału niewygodnie. czuje ruchy maluszka ale są one nieregularne. Pewnie mój synek ma jeszcze troche miesjca stąd tak nieregularnie czuje ruchy. Dzisiaj dostaliśmy z mężem pieniążki na wyprawke dla maluszka ja na swoje ciuchy ciążowe, także jak tylko pieniadze wpłyną trzeba bedzie poczynić jakieś zakupy

Plumb80 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 uważaj na siebie :)

Paulina23 zazdroszcze, my jeszczse troche czekamy z zakupem mebelkow, ale mysle ze na koniec marca/kwiecien bedziemy sie za to zabierac. Napisz własnie skad kupilas posciel :D

gratuluje wszystkim super wieści na badaniach :)

lolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, jak pisalam wyżej, jak zapytalam lekarkę czy mogę mieć co jaskis czas twardnienie to od razu stwierdziła, ze popatrzymy na szyjkę...zawsze sprawdzała na fotelu i bylo ok, a dziś najpierw wymacala na fotelu, ale później zmierzyła mi ja usg dopochwowym, pierwszy raz. Właśnie ponoć szyjka wyjątkowo długa, kazała się tylko cieszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:05

Paula_29, aNiLewe lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Misia gratulacje :)))
    Lolka, no to wychodzi na to, że obie będziemy miały córunie - Wiktorie :) na pewno się potwierdzi na połówkowym, że to dziewczynka :) Super, że wszystko w porządku.

Ja równo w 17 tygodniu miałam badaną szyjkę macicy, a fotelu i usg dopochowe, nie zapytałam o długość, pewnie gdybym wiedziała, że powinnam wiedzieć, chociażby aby mieć porównanie z Wami, to bym zapytała. Pani dr stwierdziła, że wszystko "super", że zamknięta i twarda. W czwartek mam wizytę kolejną, podejrzewam, że tym razem skupimy się tylko na moich badaniach/ewentualnych witaminach bo usg miałam przecież 5 dni temu. Zobaczymy...

no wlasnie, ciekawe co powiedzą mi w piątek :-) co do szyjki nigdy nie pytalam, bo za każdym razem ja bada i zawsze mówiła ze ok, a dziś sama zaproponowała ze pomierzymy wiec dlatego znam długość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:07

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mogę do Was dołączyć? Mam termin na 16 lipca zgodnie z OM, a z USG wychodzi 11 lipca. Obecnie jestem mamą bardzo ruchliwej 3,5 latki i najprawdopodobniej czekamy na drugą dziewczynkę. Wszystko ma się potwierdzić po 5.03 jak zapiszę się na USG połówkowe :) Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?

Camilia, Plumb80, AngelQa, aNiLewe lubią tę wiadomość

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, xAliceex :))

xAliceex lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

A u mnie od wczoraj zaczęła się ZGAGA. Myślałam, że ominie mnie to, bo nigdy w życiu nie miałam, mąż mi tłumaczył na czym to polega :P No ale od wczoraj wiem, ze to jest to :P
    Moja córeczka cały wczorajszy wieczór tak wojowała, do 1 w nocy :) moja kochana żabka :*

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, zazdroszczę Ci tego "wojowania" w brzuchu, bo ja bardzo niewyraźnie czuję ruchy... Lekarz mi wczoraj powiedział, że na tym etapie to jeszcze normalne, że np cały dzień nic się nie czuje.
    A poza tym, mam to łożysko z przodu, które dodatkowo tłumi ruchy synka.

• Camilia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Witamy :)

A u mnie od wczoraj zaczęła się ZGAGA. Myślałam, że ominie mnie to, bo nigdy w życiu nie miałam, mąż mi tłumaczył na czym to polega :P No ale od wczoraj wiem, ze to jest to :P
    Moja córeczka cały wczorajszy wieczór tak wojowała, do 1 w nocy :) moja kochana żabka :*

Ja też mam zgagę od kilku dni, zawsze wieczorem- masakra. Wcześniej już jej doświadczyłam więc wiem jakie to uczucie. Jak bardzo mi dolega biorę Rennie.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Karola, zazdroszczę Ci tego "wojowania" w brzuchu, bo ja bardzo niewyraźnie czuję ruchy... Lekarz mi wczoraj powiedział, że na tym etapie to jeszcze normalne, że np cały dzień nic się nie czuje.
    A poza tym, mam to łożysko z przodu, które dodatkowo tłumi ruchy synka.

Ja też zazdroszczę bo jeszcze w ogóle nie czuję ruchów ;-/ I też usłyszałam od lekarza, że to normalne.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Plumb80 uważaj na siebie :)

Paulina23 zazdroszcze, my jeszczse troche czekamy z zakupem mebelkow, ale mysle ze na koniec marca/kwiecien bedziemy sie za to zabierac. Napisz własnie skad kupilas posciel :D

gratuluje wszystkim super wieści na badaniach :)

Anilewe zamówiliśmy cały komplet łóżeczko razem z 15 elementami pościeli czyli wszystkie akcesoria do łóżeczka:) pościel firmy "MAMO TATO" naprawdę polecam, jest super wykonana, wszystko ma atesty i naprawdę ceny też uważam,że są przystępne i wszystko możesz sobie kompletować osobno:)

aNiLewe lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    A gdzie Ty zamiawiałaś pościel, że ci wyhaftowali imię dzieciaczka? Ja też taką chcę.. :)

http://www.poscieldladzieci.pl/ tam wybierasz sobie pościel a później w kategoriach " pozostałe" za 13.50zł masz opcje wyhaftowania imienia:*

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez coraz bardziej fikusna, dziś 8 rano mnie obudziła, udało mi sie przysnać za jakiś czas, ale teraz znów szaleje, widzę jak brzuch faluje :-) na usg zawsze cala skacze, megas ruchliwe dziecko...ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec wtedy szybciej czuje się ponoć ruchy...

wy zgaga, ja znów mam - 0,5 malutka krótkowzroczność, czuje ewidentnie, ze mi się wzrok pogarsza, ginia kaze udac sie do okulisty, no i krzyż pobolewac zaczal, wiec rozejrze się za fizjoterapeuta i ćwiczeniami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:02

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    My już też mamy łóżeczko, pościel. Od wczoraj przychodzą przesyłki z ciuszkami :) Boże jakie to wszystko malutkie !!! Patrzę i łzy mam w oczach. Już nie mogę się doczekać !!! :)
    Pozdrawiam :)

lolka83, Paulina23 lubią tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Aha, i wyobraźcie sobie, że maluszek waży prawie 350 g, a to dopiero 19t4d! Mam nadzieję, że nie rośnie mały kolos..;)

to faktycznie bobasek ja jestem w 22 i moja waży 335 g:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj xAliceex my też się spodziewamy dziewczynki:)

xAliceex lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(

• BiB Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    to faktycznie bobasek ja jestem w 22 i moja waży 335 g:)

Nie wiem ile mój malutki teraz waży, ale w połowie 18tego tyg ważył 270..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    moja tez coraz bardziej fikusna, dziś 8 rano mnie obudziła, udało mi sie przysnać za jakiś czas, ale teraz znów szaleje, widzę jak brzuch faluje :-) na usg zawsze cala skacze, megas ruchliwe dziecko...ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec wtedy szybciej czuje się ponoć ruchy...

wy zgaga, ja znów mam - 0,5 malutka krótkowzroczność, czuje ewidentnie, ze mi się wzrok pogarsza, ginia kaze udac sie do okulisty, no i krzyż pobolewac zaczal, wiec rozejrze się za fizjoterapeuta i ćwiczeniami...

Ja też mam wadę, co prawda niewielką. Noszę minusy i też zauwazyłam, że wzrok się pogarsza, ale mam nadzieję, że nie będę musiała wkrótce nosić "musztardówek' ;)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! Ale kopa właśnie zasadził mi mój synek!!:)))))))))

lolka83, AngelQa, Paulina23, aNiLewe lubią tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ