Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje wszystkim mamuśkom, które poznały płeć swojego maluszka. Mi brzuch rośnie jak szalony, zauważyłam że nie moge już zbyt długo siedzieć w jednej pozycji bo zaraz brzuch mnie boli na dole i robi się już pomału niewygodnie. czuje ruchy maluszka ale są one nieregularne. Pewnie mój synek ma jeszcze troche miesjca stąd tak nieregularnie czuje ruchy. Dzisiaj dostaliśmy z mężem pieniążki na wyprawke dla maluszka ja na swoje ciuchy ciążowe, także jak tylko pieniadze wpłyną trzeba bedzie poczynić jakieś zakupy
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Plumb80 uważaj na siebie
Paulina23 zazdroszcze, my jeszczse troche czekamy z zakupem mebelkow, ale mysle ze na koniec marca/kwiecien bedziemy sie za to zabierac. Napisz własnie skad kupilas posciel
gratuluje wszystkim super wieści na badaniachlolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
kochane, jak pisalam wyżej, jak zapytalam lekarkę czy mogę mieć co jaskis czas twardnienie to od razu stwierdziła, ze popatrzymy na szyjkę...zawsze sprawdzała na fotelu i bylo ok, a dziś najpierw wymacala na fotelu, ale później zmierzyła mi ja usg dopochwowym, pierwszy raz. Właśnie ponoć szyjka wyjątkowo długa, kazała się tylko cieszyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:05
Paula_29, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Misia gratulacje ))
Lolka, no to wychodzi na to, że obie będziemy miały córunie - Wiktorie na pewno się potwierdzi na połówkowym, że to dziewczynka Super, że wszystko w porządku.
Ja równo w 17 tygodniu miałam badaną szyjkę macicy, a fotelu i usg dopochowe, nie zapytałam o długość, pewnie gdybym wiedziała, że powinnam wiedzieć, chociażby aby mieć porównanie z Wami, to bym zapytała. Pani dr stwierdziła, że wszystko "super", że zamknięta i twarda. W czwartek mam wizytę kolejną, podejrzewam, że tym razem skupimy się tylko na moich badaniach/ewentualnych witaminach bo usg miałam przecież 5 dni temu. Zobaczymy...
no wlasnie, ciekawe co powiedzą mi w piątek co do szyjki nigdy nie pytalam, bo za każdym razem ja bada i zawsze mówiła ze ok, a dziś sama zaproponowała ze pomierzymy wiec dlatego znam długośćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 23:07
-
Cześć dziewczyny mogę do Was dołączyć? Mam termin na 16 lipca zgodnie z OM, a z USG wychodzi 11 lipca. Obecnie jestem mamą bardzo ruchliwej 3,5 latki i najprawdopodobniej czekamy na drugą dziewczynkę. Wszystko ma się potwierdzić po 5.03 jak zapiszę się na USG połówkowe Mam nadzieję, że mnie przygarniecie?
Camilia, Plumb80, AngelQa, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Witamy
A u mnie od wczoraj zaczęła się ZGAGA. Myślałam, że ominie mnie to, bo nigdy w życiu nie miałam, mąż mi tłumaczył na czym to polega No ale od wczoraj wiem, ze to jest to
Moja córeczka cały wczorajszy wieczór tak wojowała, do 1 w nocy moja kochana żabka :*lolka83 lubi tę wiadomość
-
Karola, zazdroszczę Ci tego "wojowania" w brzuchu, bo ja bardzo niewyraźnie czuję ruchy... Lekarz mi wczoraj powiedział, że na tym etapie to jeszcze normalne, że np cały dzień nic się nie czuje.
A poza tym, mam to łożysko z przodu, które dodatkowo tłumi ruchy synka. -
Karola:) wrote:Witamy
A u mnie od wczoraj zaczęła się ZGAGA. Myślałam, że ominie mnie to, bo nigdy w życiu nie miałam, mąż mi tłumaczył na czym to polega No ale od wczoraj wiem, ze to jest to
Moja córeczka cały wczorajszy wieczór tak wojowała, do 1 w nocy moja kochana żabka :*
Ja też mam zgagę od kilku dni, zawsze wieczorem- masakra. Wcześniej już jej doświadczyłam więc wiem jakie to uczucie. Jak bardzo mi dolega biorę Rennie. -
Kunita wrote:Karola, zazdroszczę Ci tego "wojowania" w brzuchu, bo ja bardzo niewyraźnie czuję ruchy... Lekarz mi wczoraj powiedział, że na tym etapie to jeszcze normalne, że np cały dzień nic się nie czuje.
A poza tym, mam to łożysko z przodu, które dodatkowo tłumi ruchy synka.
Ja też zazdroszczę bo jeszcze w ogóle nie czuję ruchów ;-/ I też usłyszałam od lekarza, że to normalne. -
aNiLewe wrote:Plumb80 uważaj na siebie
Paulina23 zazdroszcze, my jeszczse troche czekamy z zakupem mebelkow, ale mysle ze na koniec marca/kwiecien bedziemy sie za to zabierac. Napisz własnie skad kupilas posciel
gratuluje wszystkim super wieści na badaniach
Anilewe zamówiliśmy cały komplet łóżeczko razem z 15 elementami pościeli czyli wszystkie akcesoria do łóżeczka:) pościel firmy "MAMO TATO" naprawdę polecam, jest super wykonana, wszystko ma atesty i naprawdę ceny też uważam,że są przystępne i wszystko możesz sobie kompletować osobno:)aNiLewe lubi tę wiadomość
-
moja tez coraz bardziej fikusna, dziś 8 rano mnie obudziła, udało mi sie przysnać za jakiś czas, ale teraz znów szaleje, widzę jak brzuch faluje na usg zawsze cala skacze, megas ruchliwe dziecko...ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec wtedy szybciej czuje się ponoć ruchy...
wy zgaga, ja znów mam - 0,5 malutka krótkowzroczność, czuje ewidentnie, ze mi się wzrok pogarsza, ginia kaze udac sie do okulisty, no i krzyż pobolewac zaczal, wiec rozejrze się za fizjoterapeuta i ćwiczeniami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2014, 12:02
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak u was ze spaniem w nocy??ja nie wysypiam się,zasnę na godzine i spie po 15 minut i tak od jakiegoś czasu,dzisiaj w nocy to wogóle nie spałam,teraz chodze zmęczona i poddenerwowana.O drzemce też mogę teraz zapomnieć bo nie zasnę i tak:(
-
lolka83 wrote:moja tez coraz bardziej fikusna, dziś 8 rano mnie obudziła, udało mi sie przysnać za jakiś czas, ale teraz znów szaleje, widzę jak brzuch faluje na usg zawsze cala skacze, megas ruchliwe dziecko...ja mam łożysko na tylnej ścianie wiec wtedy szybciej czuje się ponoć ruchy...
wy zgaga, ja znów mam - 0,5 malutka krótkowzroczność, czuje ewidentnie, ze mi się wzrok pogarsza, ginia kaze udac sie do okulisty, no i krzyż pobolewac zaczal, wiec rozejrze się za fizjoterapeuta i ćwiczeniami...
Ja też mam wadę, co prawda niewielką. Noszę minusy i też zauwazyłam, że wzrok się pogarsza, ale mam nadzieję, że nie będę musiała wkrótce nosić "musztardówek'