X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29, gratuluję dziewuszki:)
    Widzę, że też całkiem spora:)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, gratulacje :) imię już wybrane ?
    Moja mała w dokładnie w 20 tygodniu ważyła 336 gram, także też nie taka malusia :)
    Wśród moich znajomych, które rodzą czerwiec-lipiec - 5 ciąż i same dziewuszki :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie od kilku tygodni mówimy do niej Zuzia ale to jeszcze na 100% nie przesądzone:)

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 18 tydz + 1dz. ważyła 244 g :) ale powiem wam, że ta waga jest taka na "oko", oni ważą biorąc pod uwagę wszystkie wymiary. Ale może się okazać, że dzieciątko jest chudzinką :) Tak miała moja znajoma, straszyli ją od połowy ciąży, że dziecko duże, więc martwiła się bardzo porodem. Mała miała ważyć ok. 4400 a urodziła się z wagą 3800. Fakt była dłuuuugaśna, bo aż 63 cm ale chudzinka taka, że aż śmiesznie wyglądała :)

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, a ja myślałam, że większość teraz dziewuszek, a to tylko w moim otoczeniu tak się zadziewczynkowało :) Dobrze, dobrze równowaga musi być, a co :) Później nasze panienki będą miały w czym wybierać :D

Jak tam po pączkach już? Ja zdążyłam już dwa zjeść, bo mężu o 7 wstał i poleciał do sklepu, żeby dla żonki nie zabrakło :D Czasami to jednak on potrafi być przydatny i uprzejmy :D Zaraz jedziemy na zakupy, bo muszę w czymś chodzić, a 3/4 bluzek robi się za krótkich ;/

Miłego dnia i smacznych pączków :D

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 pączusie :) i słaba kawka rozpuszczalna z mlekiem, jeeenki jak fajnie :) nie sądziłam, że będę się tak cieszyć pijąc kawkę i jedząc pączka :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam za pączusiami teściowa kolo 11 ma wpaść na kawe i mówiła że przyniesie już się nie moge doczekać bo dzisiaj mam mega apetyta na pączusia:)

• BiB Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja puki co 0. Coś kiepsko się dziś czuje... :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zakupiłam 3 sztuki, bo teść się odgrażał, że wpadnie :) a jak nie wpadnie to mąż dostanie w nagrodę dwa ;) Czekam aż wróci z pracy, zjemy sobie na deserek ;) A przy okazji ćwiczę silną wole haha :)))

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula 29 na stronie głównej po lewej stronie masz wszystkie kategorie.
    drugie od dołu to "pozostałe" wchodzisz w to i jak zjedziesz niżej to jest opcja za 13.50zł wyhaftowane imię na kołderce:) kiedy składasz zamówienie wybierasz kołderkę dajesz do koszyka i tą opcję z imieniem również do koszyka. Masz tam na czerwono taką informację: UWAGA, IMIĘ-HAFTU PROSIMY UMIESZCZAĆ PODCZAS SKŁADANIA ZAMÓWIENIA W POLU "UWAGI DO ZAMÓWIENIA".

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zgagę to mnie to nie dotyczy, nigdy nie miałam i mam nadzieję,że już nigdy mieć nie będę:P a spanie w nocy to tak podobnie jak wy czyli: NIE WYSYPIAM SIE!!!! z samym zaśnięciem nie mam problemu i zazwyczaj jestem wieczorem tak zmęczona,że wymiękam 22.00 lub 23.00:P ale za to 2-3 w nocy jest pobudka bez powodu i kotłuję się zazwyczaj do 4-5:( mężuś smacznie śpi a mnie trafia hehe:) i nie mogę sobie pozwolić by spać do południa bo jak tylko mi się zdaży np. dziś do 11.00 to cały dzień boli mnie głowa:) ale dla mojego synka wytrzymam wszystko:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno, tak mnie potwornie swędzi skóra na udach,że nie mogę wytrzymać, drapię się jak opętana, nawet dziś w nocy musiałam aż wstać posmarować się balsamem i jak tak zrobię to na chwilę jest ulga ale za jakąś godzinę znowu swędzi!!!!

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam trzy pączki i jestem mega szczęśliwa:)

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że Cie swędzi skóra na udach to nie dobrze, albo pojawią się rozstępy albo to coś poważnego - koleżanka miała gestozę w ciąży - nie wiem o co w tym chodzi, ale wiem, że to poważna sprawa. Jeśli masz niebawem wizytę u ginekologa, to lepiej się zapytaj.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak zaczelo swędzieć na udach, wlasnie tylko na udach, dostałam tam czerownej wysypki, okazalo się, że mam uczulenie na oliwke J&J. Odstawilam ja i okazalo się, ze ona bardzo czesto uczula....wiec moze u Ciebie jest to samo...tez cos uczula...?
    Trzymalo mnie ok 2 tygodni, a do tej pory nic nigdy mnie nie uczulalo...Dermatolog mi powiedziala, ze w ciazy uczula nas czesto cos co do tej pory nie robilo nic zlego...
    Uzywam teraz oleju arganowego i emulsji na rozstepy locherber i wszystko cacy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 18:13

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam właśnie do lekarza:) powiedział,że nie ma paniki, przez weekend mam pić wapno i jeśli po wapnie mi nie przejdzie to wizytę będę miała przełożoną na wtorek, nie wiem czy jest to kwestia rozstępów? raczej nie dlatego,że towarzyszy temu wysypka:)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam jak na razie jednego pączusia i kilka własnoręcznie zrobionych chruścików ;-) Dziewczyny myślałyście już o szkole rodzenia? Ja dzisiaj zapisałam się na bezpłatne zajęcia, z tymże muszę poczekać na info jak utworzą grupę kobietek rodzących w lipcu ;)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wolę pączków unikać hehe:) po co mi taka bomba kaloryczna?:P

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa zjadłam:)niami a co tam święto to święto i Dzidzia też musi pozanć ,,smaki" pączucia:):)

Hi
    Co do Szkoły rodzenia to juz się zapisałam, trochę kiepsko z terminami bo chcieli mnie wpisać na 12 maja ale kurcze szkołą trwa 2 miesiace i doszłam do wniosku, ze mogę nie zdążyć, więc zaczynam od kwietnia jakos:)Tez za free.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki. Ja ze spaniem nie mam problemów kładę się ok 22-23 i wstaje różnie 9-10-11, budzę się tylko ze 2 razy na siusiu nie powiem że mnie to nie denerwuje bo później troszkę się kręcę ale cóż jak mus to mus....
    Dzisiaj mi przyszła moja podusia rogal motherhood jest wielka i mega wygodna zobaczymy jak sprawdzi się w nocy. Zajmuje troche miejsca na lóżku ale jak ma odciążyć plecy i mi ułatwić nie spanie na brzuchu co często niestety robie to warto. Zafundowaliście sobie taką poduchę? Później podobno dobrze służy do karmienia maluszka.

Widziałam dzisiaj mojego synusia, wszystko jest ok waży już 400g przez 9 dni przybrał 130 g. Chyba mały kolos mi rośnie ;-) Następna wizyta za miesiąc, tydzien przed wizytą badania mocz, morfologia i niestety test obciążenia glukoza fuuuuuuj

zi13skjodn64ui4h.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ