Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:
A co do małej - to od jakiegoś czasu odczuwam zupełnie inne ruchy, nie jest to już takie mizianie, przesuwanie itp., tylko typowe kopniaczki. Oczywiście na początku znowu nie wiedziałam, że to "to", no ale teraz już wiem, bo aż brzuch faluje. Tylko nie bardzo potrafię wyczuć rytm dnia, a piszą wszędzie, że dziecko rusza się w tym samych porach. A ja czasami czuję nad ranem, czasami popołudniu, raz po jedzeniu, a raz pod wieczór. Nie widzę jakiejś systematyczności...
u mnie tak samo z ruchami, a rytm dnia tez rozny
co do ciuszków, fajnie kłopot z głowy moja kuzynka wlasnie 2 miesiace temu urodzila, zobacze moze tez cos dostane hihiPaula_29 lubi tę wiadomość
-
U mnie rytm dnia mniej więcej ustabilizowany
Standardowo maluch kopie po przebudzeniu jak robię się głodna, w porze obiadowej między 15 a 17 i dodatkowo wieczorem jak już się kładę.
W międzyczasie jak zjem coś słodkiego tez się uaktywnia -
Paula_29 wrote:U mnie rytm dnia mniej więcej ustabilizowany
Standardowo maluch kopie po przebudzeniu jak robię się głodna, w porze obiadowej między 15 a 17 i dodatkowo wieczorem jak już się kładę.
W międzyczasie jak zjem coś słodkiego tez się uaktywnia
Paula byłaś w szpitalu? jak się czujesz???
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Paula byłaś w szpitalu? jak się czujesz???
-
Paula to dobrze ze wyjasnilas ten bol. U mnie maly rusza sie jakos leniwie ale w srode mam wizyte w szpitalu kontrolna to mam nadzieje ze zobacze malego jak fika. Poki jednak cos tam sie rusza to nie swiruje az tak bardzo, chociaz martwie sie tylko ze np. tydzien temu kopal jak szalony a teraz cos tam puknie delikatnie.
Paula_29, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Wszystko w porządku, byłam tylko na izbie przyjęć bo miałam tak mocne bóle jajników (takie kłucie z pieczeniem), że myślałam że się coś dzieje, trzymało mnie od wczoraj od 14 i tak co kilka kilkanaście minut, myślałam, że przejdzie ale żadne nospy ani magnezy nie pomagały a maluch kopał co parę minut więc myślałam,że coś jest nie tak, na szczęscie wszystko ok, a bóle powoli ustępuję
A wiadomo od czego taki bol? Ponoc jajniki nie bola w ciazy, tylko rozciagaja się wiazadla, moze u Ciebie tak bylo ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 02:42
-
aNiLewe wrote:Paula to dobrze ze wyjasnilas ten bol. U mnie maly rusza sie jakos leniwie ale w srode mam wizyte w szpitalu kontrolna to mam nadzieje ze zobacze malego jak fika. Poki jednak cos tam sie rusza to nie swiruje az tak bardzo, chociaz martwie sie tylko ze np. tydzien temu kopal jak szalony a teraz cos tam puknie delikatnie.
U mnie tez, np kilka dni bylo szalenstw, pozniej cisza kilka dni, a od wczoraj znow wariuje, w piatek usg polowkowe, dygam z lekka, mam nadzieje,ze fikolka/fikolek ma się dobrze i jest zdrowiutkiPaula_29, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Zakupiłam lekture, bo szczerze nie mam zadnej ksiazki o ciazy, kumpele mi polecily, mam nadzieje ze sie nie zawiode
- Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach
- W oczekiwaniu na dziecko dziennik
- W oczekiwaniu na dziecko. Najlepszy poradnik dla przyszłych matek i ojców
Camilia, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Pierwszą pozycję też mam Lolka, polecam ))
Mam jeszcze jedną, ale nie pamiętam tytułu - a teraz jestem pracy, więc nie sprawdzę.
Mam pytanie odnośnie kopniaczków dzisiusia, bo ja czuję tylko kopniaczki poniżej pępka i najczęściej tak bardzo poniżej, czy to jest normalne ?
Co prawda jak miałam usg połówkowe, to mała tak się wierciła, że główkę miała podczas końcówki badania - tak nisko, że majtki musiałam zsunąć bardzo nisko, także wydaje mi się, że chyba ok ?maja89waw lubi tę wiadomość
-
Lolka tak powiedział lekarz, że prawdopodobnie to rozciągania, a mogły być tak silne, bo dzidzia teraz bardzo szybko rośnie. Nigdy wcześniej nie byłam na izbie z żadnym bólami, ale teraz też się dziwiłam że boli w okolicach jajników bo zwykle takie rozciągania mam w pachwinie, ale człowiek ciągle się uczy czegoś nowego:)
Karola ja też czuje tylko poniżej pępka,jak lekarz robił USG to widzę że głowicą dotyka coraz wyżej( już prawie do pępka) ale kopniaki czuje głównie niskoKarola:), maja89waw lubią tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Ja dziś mimo pieknej pogody, na necie zaległam...nadrobilam zaleglosci w zakupach zakupiłam witaminy z Dha, oraz ubrania: legginsy, biustonosze, rajstopy i majteczki dla ciezarnych.
Po sklepach chodzilam, ale jakos nie mogalam sie zdecydowac, a tu od razu, on-line i cenowo o wiele korzystniej
Czekam teraz na przesylkę.
Od godz. 12 dzidzia takie akrobacje urzadzala w brzuchu, ze woow...az mi caly brzuch chodził, smiesznie to wygladalo
Oj ja też bardzo lubię robić zakupy w necie
A jakie bierzesz witaminy? Ja mam Femibion Natal 2 Plus.maja89waw lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Zakupiłam lekture, bo szczerze nie mam zadnej ksiazki o ciazy, kumpele mi polecily, mam nadzieje ze sie nie zawiode
- Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach
- W oczekiwaniu na dziecko dziennik
- W oczekiwaniu na dziecko. Najlepszy poradnik dla przyszłych matek i ojców
Mam tą trzecią książkę i jest naprawdę świetna. Później zamierzam kupić "Pierwszy rok z życia dziecka".maja89waw lubi tę wiadomość
-
Kopniaczki mojego maleństwa są bardzo delikatne, nieregularne - czasem az sie zastanawiam, czy ono tam jest..ale może po prostu ma spokojny charakter, po rodzicach;) I ostatnio tez mam wrazenie, ze cos sie zminilo, ze zamiast plywającej rybki czy dotyku łapki kota pojawiło się takie mocniejsze uderzenie rączką czy nożką.
Jutro usg połówkowe i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że poznamy płeć.
Co do lektury, to tez ostatnio zakupiłam
W oczekiwaniu na dziecko
Pierwszy rok życia dziecka
Wlasnie zaczynam czytac, ale juz wiele praktycznych informacji stamtad wyłuskałammaja89waw lubi tę wiadomość
-
U mnie z kopniakami tak samo jak u was. Jakieś 10 cm poniżej pępka, więc chyba w okolicach tego tygodnia tak ma być
A książki to już pochłonęłam w 3 miesiącu ciąży. Ciężarówką przez 9 miesięcy to chyba w 2 tygodnie a powinno się czytać rozdział na tydzień :p - polecam, super napisana. W oczekiwaniu na dziecko też szybciutko poszło ale czytałam tylko interesujące mnie tematy. Dużo tam piszą o problemach w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 11:43
Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:U mnie rytm dnia mniej więcej ustabilizowany
W międzyczasie jak zjem coś słodkiego tez się uaktywnia
dokladnie:)Paula_29, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Oj ja też bardzo lubię robić zakupy w necie
A jakie bierzesz witaminy? Ja mam Femibion Natal 2 Plus.
Kochana ja biore od 2 trymestru Femibion Natal Classic, do tego przepisane przez lekarza krople z wit D, Devikap, bo przed ciaza mialam niska wartośc tej witaminy, oraz żelazo do ssania Ferrum,bo hemoglobina lekko pod progiem normy 11,7 (norma od 12) no i powinnam magnez, ale z nim to roznie jak mi sie przypomni
Teraz zaczynam brac Omegamed Pregna, który zawiera DHA z alg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 14:45