X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c mamusie'walcze z przeziebieniem i dopadla mnie infekcja drog moczowych.moze ktoras z Was to przechodzila. czasami mnie poprostu piecze i dosc intensywny zapach uplawow mam. pani dr przepisala mi antybiotyk duomax?ale narazie nie biore bo sie boje o dzidzie.niby antybiotyk dla ciezarnych no ale same wiecie..

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia k1 może lepiej żebyś brała? warto się zastanowić co może bardziej zaszkodzić dziecku antybiotyk czy twoja infekcja:(

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewczyny po wizycie u endokrynologa. Uspokoił mnie,żebym o Antosia się nie bała:) przepisał mi leki, już do końca ciąży będę je brała i za dwa tygodnie mam powtórzyć badania i wizyta kontrolna:) dziś jeszcze idę do mojego ginekologa na 17.00 zobaczyć co tam ten mój Antoś wyrabia hehe:P

lolka83 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia ponoć często gorsza infekcja dla dzidzi niż antybiotyki, zastanow się...

Paula no i wszystko ok :-) a jaki masz wynik tego badania, dużo ponad normę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 16:24

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność tarczycy, stwierdzoną jakieś 7 lat temu. TSH wyregulowane hormonami. Planując ciążę - wybrałam się do endokrynologa, który powiedział, że mamy się starać i zgłosić po pozytywnym teście ciążowym. Tak też zrobiłam, dawkę mam zwiększoną, czuję się dobrze. Muszę tylko pamiętać o połykani z rana tej jednej tableteczki, ale to już weszło w nawyk od kilku ładnych lat :) Także nie jest aż tak źle z hormonami tarczycy w czasie ciąży.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wynik to 7,35 a lekarz mówił mi dziś ,że chciałby mi zbić do ok 2;

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    mój wynik to 7,35 a lekarz mówił mi dziś ,że chciałby mi zbić do ok 2;

aha to chyba sporo, ja mialam tsh w listopadzie 1,5.

Najważniejsze, ze dostaniesz leki i bedzie ok :)

Ja sie zastanawiam, czy te badanie trzeba powtarzac, bo akurat lekarze o tym badaniu ponownie nie wspominali...hmmm

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka TSH bardzo szybko się zmienia, ja robiłam już dwa razy w ciąży i za każdym razem inny wynik, wprawdzie w normie, ale mam obciążenie rodzinne więc kontroluje, najlepiej raz na 3 m-ce powtórzyć jak masz w normie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jutro po badaniu moczu zobacze czy dawka jest prawidlowo dobrana i zaczne kuracje.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka TSH bardzo szybko się zmienia, ja robiłam już dwa razy w ciąży i za każdym razem inny wynik, wprawdzie w normie, ale mam obciążenie rodzinne więc kontroluje, najlepiej raz na 3 m-ce powtórzyć jak masz w normie

Na pewno muszę powtórzyć toksoplazmę, bo wtedy było ok.
    A wczesniej nie chorowalam, to na nastepnej wizycie, moze zapytam gini o ta tarczyce i o dodatkowe badanie.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja już po wizycie u gina:) uspokoił mnie:)fakt,że maluszkowi szybciej biło serduszko ale to właśnie dlatego i mówił,że nie jest to niebezpieczne:) widziałam mojego szkrabka:* fakt,że dziś między nogi nie dało się zajrzeć tak się kulił i chował. Ale ruszał się skubany:P kość udowa znowu dłuższa także mówił,że będzie wysoki chłopaczek:)

Wysłany: 4 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponad 7 to strasznie wysoki wynik... ja już do tego stopnia znam swoj organizm, że czuje jak skacze do około 2. Najlepsze wynik to mniej więcej 1,5. Jaką dawkę dostałaś Paulina23 i jaką dawkę brałaś wcześniej ? Bo rozumiem, że również stwierdzona niedoczynność i leczyłaś sie juz?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 5 marca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja TSH robiłam przed ciążą i na początku ciąży, ale wyniki były okej, więc nie miałam powtarzane. Ale dziewczyny, które mają problemy z tarczycą to faktycznie z pewnością może wejść w nawyk łykanie leków.

Byłam wczoraj u okulisty i mam wskazania do CC, przeciwwskazania do sn, bo zagraża mi stożek rogówki.

Dzisiaj mam wizytę u gina, żeby sprawdzić jak tam maleństwo się czuje :)

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    No ponad 7 to strasznie wysoki wynik... ja już do tego stopnia znam swoj organizm, że czuje jak skacze do około 2. Najlepsze wynik to mniej więcej 1,5. Jaką dawkę dostałaś Paulina23 i jaką dawkę brałaś wcześniej ? Bo rozumiem, że również stwierdzona niedoczynność i leczyłaś sie juz?
    Nie nigdy się nie leczyłam bo nigdy nie miałam problemu z tarczycą. Przed zajściem w ciążę robiłam tarczycę to było wszystko w normie. Ter
    z dopiero w ciąży tak mi skoczyło, ale endokrynolog mi powiedział,że w ciąży czasem tak się zdaża... i mówił żebym się nic nie martwiła:) więc tak muszę zrobić:P

Wysłany: 5 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najważniejsze, że lekarz uspokoił :) Będzie dobrze :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieje:)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez lecze sie na tarczyce w ciaży. Przed ciaza nie miałam problemów z tarczycą dopiero w ciąży podskoczyło mi TSH, ale jestem ciągle pod kontrola lekarską, przyjmuje regularnie leki i co 6 tyg mam wizyty u endokrynologa. Ja mam wizyte dopiero 14 marca u mojej gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 16:06

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    szybko ten cukier, ponoć się robi od 24 tyg, a jaki wynik tego TSH? bądź dobrej myśli i konieczne daj znać po wizycie.

Ja miałam badany cukier po obciążeniu glukozą już w 2 miesiącu ciąży bo po pierwszych wynikach tych jego podstawowy poziom wyszedł mi podwyższony. Warto zwrócić na to uwagę (zapewne lekarz to zrobi jeśli zajdzie potrzeba) i czasami nie czekać do przepisowego terminu.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xAliceex wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja TSH robiłam przed ciążą i na początku ciąży, ale wyniki były okej, więc nie miałam powtarzane. Ale dziewczyny, które mają problemy z tarczycą to faktycznie z pewnością może wejść w nawyk łykanie leków.

Byłam wczoraj u okulisty i mam wskazania do CC, przeciwwskazania do sn, bo zagraża mi stożek rogówki.

Dzisiaj mam wizytę u gina, żeby sprawdzić jak tam maleństwo się czuje :)

Powiedz mi czy ten okulista u którego byłaś pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzić lub w jakimkolwiek inny? Mój ginekolog powiedział, że nie wystarczy mieć wskazanie do cc od jakiegokolwiek okulisty tylko od takiego który pracuje w szpitalu a tak w ogóle to da mi skierowanie na okulistykę i tam zrobią mi komplet badań. Jestem więc ciekawa jak jest w Twoim przypadku?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po połówkowym,nasza Toska cała i zdrowa,tak bardzo się cieszę!!!!!USG miałam robione 3D ale pokazac się nie chciała,pani doktor chciała zrobic zdjęcie w 3D buźki ale Toska twardo się chowała i się nie udało,ale to nic najwazniejsze że jest wszystko dobrze.Jedyne co to za nisko leży i muszę w swoim lóżku w którym spię podłożyć coś żeby nogi były wyżej a głowa niżej wtedy ponoć przesunie się.
    A żeby było ciekawej z radości kupiliśmy wózek:)Jak go zobaczyłam to juz nie dalo rady wyjśc nie kupując go:P
    http://wozki-dla-dzieci.com/wozek-camarelo-carera-20132014-spacerowkagondola-kurier-gratis-p-16694.html

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ