X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c mamusie'walcze z przeziebieniem i dopadla mnie infekcja drog moczowych.moze ktoras z Was to przechodzila. czasami mnie poprostu piecze i dosc intensywny zapach uplawow mam. pani dr przepisala mi antybiotyk duomax?ale narazie nie biore bo sie boje o dzidzie.niby antybiotyk dla ciezarnych no ale same wiecie..

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia k1 może lepiej żebyś brała? warto się zastanowić co może bardziej zaszkodzić dziecku antybiotyk czy twoja infekcja:(

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewczyny po wizycie u endokrynologa. Uspokoił mnie,żebym o Antosia się nie bała:) przepisał mi leki, już do końca ciąży będę je brała i za dwa tygodnie mam powtórzyć badania i wizyta kontrolna:) dziś jeszcze idę do mojego ginekologa na 17.00 zobaczyć co tam ten mój Antoś wyrabia hehe:P

lolka83 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia ponoć często gorsza infekcja dla dzidzi niż antybiotyki, zastanow się...

Paula no i wszystko ok :-) a jaki masz wynik tego badania, dużo ponad normę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 16:24

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynność tarczycy, stwierdzoną jakieś 7 lat temu. TSH wyregulowane hormonami. Planując ciążę - wybrałam się do endokrynologa, który powiedział, że mamy się starać i zgłosić po pozytywnym teście ciążowym. Tak też zrobiłam, dawkę mam zwiększoną, czuję się dobrze. Muszę tylko pamiętać o połykani z rana tej jednej tableteczki, ale to już weszło w nawyk od kilku ładnych lat :) Także nie jest aż tak źle z hormonami tarczycy w czasie ciąży.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wynik to 7,35 a lekarz mówił mi dziś ,że chciałby mi zbić do ok 2;

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    mój wynik to 7,35 a lekarz mówił mi dziś ,że chciałby mi zbić do ok 2;

aha to chyba sporo, ja mialam tsh w listopadzie 1,5.

Najważniejsze, ze dostaniesz leki i bedzie ok :)

Ja sie zastanawiam, czy te badanie trzeba powtarzac, bo akurat lekarze o tym badaniu ponownie nie wspominali...hmmm

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka TSH bardzo szybko się zmienia, ja robiłam już dwa razy w ciąży i za każdym razem inny wynik, wprawdzie w normie, ale mam obciążenie rodzinne więc kontroluje, najlepiej raz na 3 m-ce powtórzyć jak masz w normie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jutro po badaniu moczu zobacze czy dawka jest prawidlowo dobrana i zaczne kuracje.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka TSH bardzo szybko się zmienia, ja robiłam już dwa razy w ciąży i za każdym razem inny wynik, wprawdzie w normie, ale mam obciążenie rodzinne więc kontroluje, najlepiej raz na 3 m-ce powtórzyć jak masz w normie

Na pewno muszę powtórzyć toksoplazmę, bo wtedy było ok.
    A wczesniej nie chorowalam, to na nastepnej wizycie, moze zapytam gini o ta tarczyce i o dodatkowe badanie.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ja już po wizycie u gina:) uspokoił mnie:)fakt,że maluszkowi szybciej biło serduszko ale to właśnie dlatego i mówił,że nie jest to niebezpieczne:) widziałam mojego szkrabka:* fakt,że dziś między nogi nie dało się zajrzeć tak się kulił i chował. Ale ruszał się skubany:P kość udowa znowu dłuższa także mówił,że będzie wysoki chłopaczek:)

Wysłany: 4 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponad 7 to strasznie wysoki wynik... ja już do tego stopnia znam swoj organizm, że czuje jak skacze do około 2. Najlepsze wynik to mniej więcej 1,5. Jaką dawkę dostałaś Paulina23 i jaką dawkę brałaś wcześniej ? Bo rozumiem, że również stwierdzona niedoczynność i leczyłaś sie juz?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • xAliceex Znajoma

Wysłany: 5 marca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja TSH robiłam przed ciążą i na początku ciąży, ale wyniki były okej, więc nie miałam powtarzane. Ale dziewczyny, które mają problemy z tarczycą to faktycznie z pewnością może wejść w nawyk łykanie leków.

Byłam wczoraj u okulisty i mam wskazania do CC, przeciwwskazania do sn, bo zagraża mi stożek rogówki.

Dzisiaj mam wizytę u gina, żeby sprawdzić jak tam maleństwo się czuje :)

kdsaz1a.png

Życia nie liczy się ilością oddechów, ale ilością chwil, które zapierają dech w piersiach.
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    No ponad 7 to strasznie wysoki wynik... ja już do tego stopnia znam swoj organizm, że czuje jak skacze do około 2. Najlepsze wynik to mniej więcej 1,5. Jaką dawkę dostałaś Paulina23 i jaką dawkę brałaś wcześniej ? Bo rozumiem, że również stwierdzona niedoczynność i leczyłaś sie juz?
    Nie nigdy się nie leczyłam bo nigdy nie miałam problemu z tarczycą. Przed zajściem w ciążę robiłam tarczycę to było wszystko w normie. Ter
    z dopiero w ciąży tak mi skoczyło, ale endokrynolog mi powiedział,że w ciąży czasem tak się zdaża... i mówił żebym się nic nie martwiła:) więc tak muszę zrobić:P

Wysłany: 5 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to najważniejsze, że lekarz uspokoił :) Będzie dobrze :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieje:)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez lecze sie na tarczyce w ciaży. Przed ciaza nie miałam problemów z tarczycą dopiero w ciąży podskoczyło mi TSH, ale jestem ciągle pod kontrola lekarską, przyjmuje regularnie leki i co 6 tyg mam wizyty u endokrynologa. Ja mam wizyte dopiero 14 marca u mojej gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 16:06

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    szybko ten cukier, ponoć się robi od 24 tyg, a jaki wynik tego TSH? bądź dobrej myśli i konieczne daj znać po wizycie.

Ja miałam badany cukier po obciążeniu glukozą już w 2 miesiącu ciąży bo po pierwszych wynikach tych jego podstawowy poziom wyszedł mi podwyższony. Warto zwrócić na to uwagę (zapewne lekarz to zrobi jeśli zajdzie potrzeba) i czasami nie czekać do przepisowego terminu.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xAliceex wrote:
    Cześć dziewczyny.

Ja TSH robiłam przed ciążą i na początku ciąży, ale wyniki były okej, więc nie miałam powtarzane. Ale dziewczyny, które mają problemy z tarczycą to faktycznie z pewnością może wejść w nawyk łykanie leków.

Byłam wczoraj u okulisty i mam wskazania do CC, przeciwwskazania do sn, bo zagraża mi stożek rogówki.

Dzisiaj mam wizytę u gina, żeby sprawdzić jak tam maleństwo się czuje :)

Powiedz mi czy ten okulista u którego byłaś pracuje w szpitalu w którym będziesz rodzić lub w jakimkolwiek inny? Mój ginekolog powiedział, że nie wystarczy mieć wskazanie do cc od jakiegokolwiek okulisty tylko od takiego który pracuje w szpitalu a tak w ogóle to da mi skierowanie na okulistykę i tam zrobią mi komplet badań. Jestem więc ciekawa jak jest w Twoim przypadku?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po połówkowym,nasza Toska cała i zdrowa,tak bardzo się cieszę!!!!!USG miałam robione 3D ale pokazac się nie chciała,pani doktor chciała zrobic zdjęcie w 3D buźki ale Toska twardo się chowała i się nie udało,ale to nic najwazniejsze że jest wszystko dobrze.Jedyne co to za nisko leży i muszę w swoim lóżku w którym spię podłożyć coś żeby nogi były wyżej a głowa niżej wtedy ponoć przesunie się.
    A żeby było ciekawej z radości kupiliśmy wózek:)Jak go zobaczyłam to juz nie dalo rady wyjśc nie kupując go:P
    http://wozki-dla-dzieci.com/wozek-camarelo-carera-20132014-spacerowkagondola-kurier-gratis-p-16694.html

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ