X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xAliceex wrote:
    Lolka ja mam łóżeczko 120/60 po córci i powiem Ci, że uważam, że jest super. Co do szuflady to ja nie mam, bo nie chciałam i nadal uważam, że jest zbędna w moim przypadku. Jeśli zastanawiasz się nad szufladą to jeżeli już polecam taką z przykryciem :)

Ja dzisiaj wieczorem jadę do swojego lekarza, bo nadal męczą mnie bóle brzucha i będzie decydował czy mnie zostawić w szpitalu czy mogę wrócić do domu.

Dzieki za info, a ta szuflada to chcialam aby byla taka wysuwana...
    Kotek a jakiego rodzaju to sa bole?

NO ja znow do mojego ginia od wczoraj nie moge się dodzwonic w sprawie konsultacji przed zabiegiem na ten laser...co on na to, grrr...a nie chce mi się jechac do jego prywatnego gabinetu, bo to dosc spory kawalek,a wizyte mam dopiero na poczatku kwietnia...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczyny jakie rozmiary lozeczek bierzecie? ja ogladam 120x60, zastanawiam sie czy będzie ok...mysle o szufladzie pod lozeczkiem, ze moze sie przydac...

Ja przymierzam się do zakupu łóżeczka 120x60 z przykrywaną szufladą w kolorze białym. Na allegro widziałam takie w cenie około 200 zł.

misia_k1 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my do naszej gin idziemy w czwartek z samego rana :) Już nie mogę się doczekać żeby znowu pooglądać naszą córeńkę :))))

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzis 1 noc z Motherhood PODUSZKA DLA KOBIET, bardzo dobrze sie spało :)

http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-3-gratisy-i4002690424.html

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kochane dzis 1 noc z Motherhood PODUSZKA DLA KOBIET, bardzo dobrze sie spało :)

http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-3-gratisy-i4002690424.html

Wczoraj właśnie przeglądałam poduszki na allegro i też się do takiej przymierzam. Tym bardziej, że przyda się też podczas karmienia. Fajnie, że piszesz jak się wygodnie spało ;-)

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda jeszcze nie mialam wiekszych problemow ze snem, ale wolalam ja wczesniej zakupic, i szczerze jest ciezka ale wygodna, na pewno kilka dni bede musiala sie do niej przywyczaic :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja dziś w świetnym humorze, ładną mamy pogodę za oknem, jednak ten humor to chyba spowodowany tym,że dziś mam wizytę i zobaczę się z naszym maleństwem, lekarz ma potwierdzić nam płeć i umówić nas na badanie 4D:) już nie mogę się doczekać, na 16.30:) a jeśli chodzi o łóżeczko to my kupiliśmy troszkę większe 140x70 ze względu na to ,że później ma funkcję rozłożenia łóżeczka na tapczanik dla większego dziecka, myślę,że to dobra inwestycja i jesteśmy zadowoleni, to tylko 20cm więcej:)

misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane muszę się Was poradzić czy brać dodatkowo magnez do witamin prenatalnych które biorę (Femibion Natal 2 Plus) bo od dzisiaj w nocy mam lekkie skurcze w dole brzucha (raz na jakiś czas) a do tego od paru dni przeważnie w nocy cierpną mi dłonie. Te witaminy które biorę zawierają tylko 70mg magnezu co stanowi 19% dziennego zapotrzebowania a czytałam, że od około 22 tygodnia zapotrzebowanie na ten pierwiastek znacznie wzrasta. Czy myślicie, że te lekkie skurcze i nocne drętwienie raz jednej a raz drugiej dłoni może być spowodowane brakiem magnezu? Jeśli tak to jaki magnez polecacie? Czy taki z vit. B6 (podobno wtedy lepiej się przyswaja) czy bez, bo w moich witaminkach witamina B6 stanowi 157% dziennego zapotrzebowania. Proszę o radę?
    Aaa i czy No- Spę mogę brać codziennie razem z magnezem dodatkowo?
    Wizyta u lekarza w przyszły wtorek a chciałabym zacząć już teraz działać w tym temacie jeśli to możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 11:45

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kochane muszę się Was poradzić czy brać dodatkowo magnez do witamin prenatalnych które biorę (Femibion Natal 2 Plus) bo od dzisiaj w nocy mam lekkie skurcze w dole brzucha (raz na jakiś czas) a do tego od paru dni przeważnie w nocy cierpną mi dłonie. Te witaminy które biorę zawierają tylko 70mg magnezu co stanowi 19% dziennego zapotrzebowania a czytałam, że od około 22 tygodnia zapotrzebowanie na ten pierwiastek znacznie wzrasta. Czy myślicie, że te lekkie skurcze i nocne drętwienie raz jednej a raz drugiej dłoni może być spowodowane brakiem magnezu? Jeśli tak to jaki magnez polecacie? Czy taki z vit. B6 (podobno wtedy lepiej się przyswaja) czy bez, bo w moich witaminkach witamina B6 stanowi 157% dziennego zapotrzebowania. Proszę o radę?
    Aaa i czy No- Spę mogę brać codziennie razem z magnezem dodatkowo?
    Wizyta u lekarza w przyszły wtorek a chciałabym zacząć już teraz działać w tym temacie jeśli to możliwe.

Najlepiej jak lekarz odpowie Ci na te pytanie,ja bym poczekała do wizyty,a co do nospy to jak najbardziej można brać bez problemu dwa razy dziennie

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o magnez, to ja prawie od początku miałam zalecony 3x1, a ostanio rano i w południe po 1, a na noc po 2 tabletki Asmagu.
    Przez jakis czas bralam 3 dawki dzienne i to wcale nie dlatego, ze cierpie na jakis niedobór magnezu. w ciąży zapotrzebowanie na ten pierwsiatek znacznie wzrasta, a niestety jest słabo przyswajalny.
    Z ciekawosci zrobilam sobie badanie magnezu we krwi (sama na poczatku balam sie tych dawek zleconych przez lekarza) i wyobraxcie sobie, ze mimo przyjmowania go w takich ilosciach, byl w dolnych granicach normy...

Za to z no-spa bym uwazała. Ja ja biore tylko w razie bolu brzucha

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam tak samo jak Kunita, magnez na skurcze możesz spokojnie, ja biorę codziennie dużą dawkę 500mg, gin powiedziała, że to ok
    Natomiast z nospą nie przesadzać, jak jest konieczna to tak, ale oprócz tego że rozluźnia mięśnie macicy przy skurczach może przyczyniać się do rozluźniania mięśni szyjki( przy za częstym braniu) Mi tak gin powiedziała, poza tym na necie czytałam, że zbyt częste branie nospy może powodować że dzieci mają jakieś za niskie napięcie mięśniowe czy coś w tym stylu.
    Może to i nie jest prawda, ale czy wiemy to na 100%?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z synkiem mamy wizyte u lekarki w ten piatęk na 12. Już się nie moge doczekac, Bede mieć wtedy robiony test obciążenia glukozą z tego co mówiła mi lekarka. Rośniemy sobie pomału z synkiem. Zakupy robimy dla naszego małego szkraba. Wczoraj np zakupiliśmy z mężem przewijak, ręczniczki z kapturkiem, termometr do kąpieli, sliniaczki jeszcze zostało nam troche do zakupienia. M. in łóżeczko, wózek , wanienka itp

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co lekarz to inna szkoła:) mój mówil ze nospe moge brać tak często jak tego potrzebuje,a co do dziecka to pierwsze słysze że ma wpływ na nie no ale lekarzem nie jestem:)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda tabletka ma wpływ, w końcu to nie jest produkt naturalny. Poczytaj w necie opinie na temat długotrwałego zażywania nospy. Nie wiem czy można im wierzyć, ja też ją biorę ale tylko jak muszę, bo kto Ci da gwarancje, że na 100% jest bezpieczna w dużych ilościach?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt mi nie da gwarancji,wszystko niestety źle wpływa na maleństwo ale co zrobić jak boli i ma to pomóc to czemu nie wziąźć.

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie pisze tu o braniu jej przez 9 miesięcy tylko w razie potrzeby:)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez magnez biore dodatkowo, na poczatku jak kunita 3 razy dziennie, a teraz biore 2×1 ale forte....zdrovit. najlepiej przyswajalne sa chelaty, jako chemik moge polecic Ci abys brala np.chlorek magnezu, cytrynian, glukonian, mleczan magnezu. Te chelaty sa najlepiej przyswajalne. Mimo iz bralam 3×1 ,, normalnego z B6" na badaniach wyszedl mi Mg w dolnych granicach.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W przyszłym tygodniu poproszę lekarza o skierowanie na badania krwi m.in. poziom magnezu. Rozumiem, że magnez bierzecie dodatkowo tzn. łącznie z witaminami prenatalnym które też go zawierają? Mój lekarz też jest przychylny w stosunku brania No-Spy, mówił, że w razie bólu można ją brać do trzech tabletek dziennie no ale ja nie chcę przesadzić i biorę tylko na prawdę w razie potrzeby.
    Poczytałam sobie w necie na temat skurczów braxtona hicksa i zaczynam się zastanawiać czy to aby nie to? Jest napisane, że sporadycznie mogą się pojawiać już od 20 tygodnia i że jest to normalne. Co sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 15:57

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Uważam tak samo jak Kunita, magnez na skurcze możesz spokojnie, ja biorę codziennie dużą dawkę 500mg, gin powiedziała, że to ok
    Natomiast z nospą nie przesadzać, jak jest konieczna to tak, ale oprócz tego że rozluźnia mięśnie macicy przy skurczach może przyczyniać się do rozluźniania mięśni szyjki( przy za częstym braniu) Mi tak gin powiedziała, poza tym na necie czytałam, że zbyt częste branie nospy może powodować że dzieci mają jakieś za niskie napięcie mięśniowe czy coś w tym stylu.
    Może to i nie jest prawda, ale czy wiemy to na 100%?

Akurat na temat brania nospy mogę się wypowiedzieć, bo pracuję z dziećmi, które dzięki nospie mają problemy z mową i ogólnie napięciem mięśniowym. Od kilku lat istnieją niezbite dowody o negatywnym działaniu tego konkretnego środka na płód. Aż dziwie się, że jakiś lekarz twierdzi, że można ją brać w każdej sytuacji gdy jest potrzeba. A jeżeli kobieta ma częste skurcze ? np. dwa- trzy razy w tygodniu ? Nie ma takiej tabletki, która nie działałaby jakkolwiek na płód. Ja osobiście nie mam problemów z bolesnymi skurczami i nospy nie widziałam na oczy - zresztą przed ciążą też jej nie używałam.

Mam też wiele dzieci z autyzmem poszczepiennym - jest wiele rodziców i lekarzy, którzy nadal zalecają wszystkie szczepionki, jakie tylko są dostępne. A ja apeluje - czytajcie skład tych szczepionek, jeśli mają w składzie rtęć do kosza z nimi ! Mam nadzieję, że srogo ukarzą tych wszystkich, którzy robili na tym pieniądze...

Paula_29, karusia lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Akurat na temat brania nospy mogę się wypowiedzieć, bo pracuję z dziećmi, które dzięki nospie mają problemy z mową i ogólnie napięciem mięśniowym. Od kilku lat istnieją niezbite dowody o negatywnym działaniu tego konkretnego środka na płód. Aż dziwie się, że jakiś lekarz twierdzi, że można ją brać w każdej sytuacji gdy jest potrzeba. A jeżeli kobieta ma częste skurcze ? np. dwa- trzy razy w tygodniu ? Nie ma takiej tabletki, która nie działałaby jakkolwiek na płód. Ja osobiście nie mam problemów z bolesnymi skurczami i nospy nie widziałam na oczy - zresztą przed ciążą też jej nie używałam.

Mam też wiele dzieci z autyzmem poszczepiennym - jest wiele rodziców i lekarzy, którzy nadal zalecają wszystkie szczepionki, jakie tylko są dostępne. A ja apeluje - czytajcie skład tych szczepionek, jeśli mają w składzie rtęć do kosza z nimi ! Mam nadzieję, że srogo ukarzą tych wszystkich, którzy robili na tym pieniądze...

A to wiadomo na 100%,że te dzieci są chore po braniu nospy przez mamę w ciązy??
    Jest bardzo dużo przyczyn napięcia mięsniowego u dzieci ja tez mam doczynienia z dziećmi bo studiuję fizjoterapię i pierwsze słysze o działaniu nospy na dzieciaczki,no ale jeżeli są zbite dowody to nie dyskutuje dalej.

Co do szczepionek to zgadzam się z Tobą w 100% dzieciaczki faktycznie mają autyzm przez to badziectwo.

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ