Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No mam taką nadzieję. A najbardziej dołuje mnie to że moja szwagierka też jest w ciązy na marzec już ma termin i tak jej zazdrosZcze. Jestem dobrej myśli, byłaby to super wiadomość zwłaszcza że mąż mi teraz m niedzielę wyjechał za granicę na kolejny kontrakt i wraca.na święta na chwilę i po nowym roku z powrotem jedzie. Wiecie nie czułabym się taka samotna, chociaż i tak moja marna Lauruśka za bardzo nie daję mi się nudzić, myśleć i tęsknić.
-
Od dawna Was podglądałam, ale dzisiaj mogę już się śmiało zapisać Byłam dzisiaj na usg i widziałam dwa bijące serduszka Jestem przeszczęśliwa Wg ovu termin na 14 lipca, ale z względu na to, że to ciąża bliźniacza mogę wcześniej rodzić
maggda, aneczkaaa1985, mała mii, AISAK, aNiLewe, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
Ja cykl zaczęłam 15 października, 11dpo pierwsze 2 kreski na teście. W tym samym dniu pierwsza beta 181mIu/ml, a drugą ze względu na święto po 72 h i wyszło 687mIu/ml.
Także nieśmiało się dopisuje, termin wg ovu to 21 lipiecaNiLewe lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, z przyjemnością do Was dołączam:)
Mam wizytę u gina na przyszły tydz.
Kilka miesięcy temu poroniłam, więc teraz zdarza mi się trochę martwic, ale z całych sił staram się zachowywać pozytywne nastawienie, żeby nie zaszkodzić maluszkowi.
Jakie macie objawy? Czy to normalne, że oprócz obrzmiałych i nieco bolących piersi oraz - czasami - zawrotów głowy, generalnie jakoś nie czuję odmiennego stanu?
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKunita wrote:Cześć dziewczyny, z przyjemnością do Was dołączam:)
Mam wizytę u gina na przyszły tydz.
Kilka miesięcy temu poroniłam, więc teraz zdarza mi się trochę martwic, ale z całych sił staram się zachowywać pozytywne nastawienie, żeby nie zaszkodzić maluszkowi.
Jakie macie objawy? Czy to normalne, że oprócz obrzmiałych i nieco bolących piersi oraz - czasami - zawrotów głowy, generalnie jakoś nie czuję odmiennego stanu?
ja dokładnie mam tak samo czasami mnie zemdli ale zadko
-
ja wczoraj wieczorem wylądowałam u lekarza rodzinnego myślałam że wykorkuję w nocy kołatanie serca i miałam wrażenie że jak zasnę to się już nie obudzę.... w nocy miałam jechać na pogotowie ale nie chciałam siać paniki... więc dostałam skierowanie do szpitala pojechałam ...... i mnie odesłali kazali przyjechać na drugi dzień rano o 8 ( nasza kochana służba zdrowia) . Stawiłam się rano zrobili ekg wyszło ok krew ok i weź tu człowieku bądź mądry.... lekarz powiedział mi że w ciąży takie kołatania są możliwe ale skierował mnie na badanie holtera na 25.11.
Trochę o tym poczytałam i się uspokoiłam bo myślałam że moje młode serce wysiada Tak więc doszedł mi kolejny "objaw" niezbyt miły....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 18:42
-
Paula_29 piękna beta, ja w 11dpo miałam 23, po 72 urosło do 189.
zielona_kropeczka jaka byla wasza reakcja? macie predyspozycje do blizniakow? ale nowina gratuluje podwojnie
maggda dlatego piszesz ze lekarz sie pomyslil? za wczesna ciaze ci wykazal?
aneczkaaa1985 usg ci nie zrobili zeby zobaczyc czy wszystko ok?
u mnie dzis mdlosci przeszly w odruch wymiotny ale jakos nie idzie dalj chociaz już prawie zwymiotowalam na kolezanke w pracy, a to nie bylo nby fajne, do dtego cyce jak donice, wieksze, pelne, bolace, brzuch juz nie boli, czasem cos zacmi ale sporadycznie.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
U mnie ból piersi, zrobiły się takie twarde, ból brzucha, trochę jak na miesiączkę, trochę takie kłucie i ból pleców wieczorami, ale najgorsza z tego wszystkiego to okropna zgaga, mam wrażenie jakby mi przełyk przepalało i to niezależnie od tego co zjem...
zielona kropeczka gratuluje bliźniaków, a tak z ciekawości, jaką miałaś betę? -
04,11 beta 1 783
06,11 beta 3 588
12,11 beta 27 627
u mnie w rodzinie i u męża nigdy nie było bliźniaków, nie leczyłam się na niepłodność, nie brałam leków wspomagających. Szczęśliwy traf Mężowi powiedziałam, że trafiliśmy 6 w lotto
Wczoraj na usg dowiedziałam się, że mam bliźniaki i zobaczyłam bijące serca. Serduszka były dla mnie najważniejsze i nie miałam czasu na przerażenie. We wrześniu poroniłam i gdy teraz zobaczyłam bijące serduszka, nic więcej się dla mnie nie liczyło. Nie mogłam przestać się uśmiechać.. Ostatnio nawet pisałam, że gdyby trafiły mi się bliźniaki to byłabym szczęśliwa, ponieważ nie musiałabym przeżywać tego wszystkiego jeszcze raz.. Gdy emocje opadły (trochę) człowiek zaczyna myśleć jak sobie finansowo poradzi, gdzie mi się w brzuchu pomieszczą- bo jestem szczupła, jak to będzie jak się urodzą, gdzie dać dwa łóżeczka.. itp. Ale szczęście z dwóch serduszek jest większePaula_29, aNiLewe, marti34, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
zielona_kropeczka wrote:04,11 beta 1 783
06,11 beta 3 588
12,11 beta 27 627
u mnie w rodzinie i u męża nigdy nie było bliźniaków, nie leczyłam się na niepłodność, nie brałam leków wspomagających. Szczęśliwy traf Mężowi powiedziałam, że trafiliśmy 6 w lotto
Wczoraj na usg dowiedziałam się, że mam bliźniaki i zobaczyłam bijące serca. Serduszka były dla mnie najważniejsze i nie miałam czasu na przerażenie. We wrześniu poroniłam i gdy teraz zobaczyłam bijące serduszka, nic więcej się dla mnie nie liczyło. Nie mogłam przestać się uśmiechać.. Ostatnio nawet pisałam, że gdyby trafiły mi się bliźniaki to byłabym szczęśliwa, ponieważ nie musiałabym przeżywać tego wszystkiego jeszcze raz.. Gdy emocje opadły (trochę) człowiek zaczyna myśleć jak sobie finansowo poradzi, gdzie mi się w brzuchu pomieszczą- bo jestem szczupła, jak to będzie jak się urodzą, gdzie dać dwa łóżeczka.. itp. Ale szczęście z dwóch serduszek jest większe
No beta piękna i rzeczywiście bardzo wysoka, Gratuluje zobaczenia serduszek i że wszystko ok, tez już bym chciała być po wizycie.
Moja koleżanka niecały rok temu urodziła bliźniaki, też się początkowo obawiali ale są przecudne i jakoś wszystko się fajnie zgrało, rodzina im pomaga, także głowa do góry, wszystko będzie dobrze, gratuluje raz jeszcze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 08:38
-
no właśnie nie zrobili żadnego usg w ogóle nie wiedzieli co ze mną zrobić na skierowaniu miałam oddział patologii ciąży odesłali mnie przekreślili na kardiologię .... nie wiem po co my płacimy te składki.
Mi ktoś też powiedział że mam wysoką betę która może wskazywać na bliźniaki ale nie musi .... oby do wtorku ja już chcę zobaczyć serducho
-
Paula_29 wrote:trochę takie kłucie i ból pleców wieczorami...
Wie ktoś, o czym może świadczyć ten objaw? Gdzieś czytałam, że to nie jest pozytywne .. Do wizyty u gina mam jeszcze kilka dni. -
Ja też chcę do was dołącyć.Dzisiaj zrobiłam test i wyszły mi 2 kreski ,to wiec chyba bedę 3 raz mamusią.To był mój 5 cykl starań.
Jutro zamówie wizyte u lekarza,żeby sie upewnić.
Termin mi wychodzi na 26 lipca a 27 urodziła się moja mlodsza córka,która teraz ma 14 lat.
Pozdrawiam was gorąco.aneczkaaa1985, aNiLewe, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
maggda wrote:dziewczyny powiedzcie ale szcerze czy mam sie martwic bo lekarz mnie wyslal na badania krwi moczu i glukozy dzisiaj odebralam i nie widze nigdzie oznaczenia hcg , czyzbym nie byla w ciazy?