Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.To ja się też tutaj dopisuję,05.11. test pozytywny Termin porodu,wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki i OVU 17 lipca.Ja jeszcze poczekam na badania.Mieszkam w Anglii i tutaj pierwsza wizyta jest dopiero w 8 tyg,a usg pierwsze w 12 tyg. To będzie mój trzeci wyczekiwany skarb/ Synek ma 9 lat,a córcia 6.
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Witam.
W czwartek zrobiłam test. Pozytywny.
Dołączam więc do Was, termin porodu wg owulacji wyszedł mi na 26 lipca.
Mam za sobą poronienie (czerwic 2013), wiec teraz jestem pełna niepokoju, tym bardziej że boli mnie podbrzusze.
PozdrawiamaNiLewe lubi tę wiadomość
-
maxi wrote:ja niestety tez czekam do 12 tc na pierwsze usg,mieszkam w hiszpanii !!!!czyli rowno 5 tygodni jesze......wrrrr
współczuję tak długiego oczekiwania mi zostały jeszcze 2 dni czekałam 2 tygodnie które strasznie się dłużyły......
marti34 mnie też bolał brzuch na początku i teraz też czasami jeszcze pobolewa to raczej normalne macica się rozciągaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 20:57
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja ostatnio sypiam gorzej w nocy,często się budzę,jest mi gorąco.Jak się przewracam z boku na bok,to często zarwie mnie brzuch.Dzisiaj to aż siadłam z bólu.No i te rwące piersi w nocy.
A w ciągu dnia ból piersi,lekkie mdłości.Podbrzusze i jajniki spokojne
No i ta ciągła senność.Pozdrawiam. -
Witam wszystkie przyszłe mamy
Ja również oczekuję maluszka w lipcu, wg ovu ok 20.07. Ze względu na poronienie kilka miesięcy temu pierwszą wizytę u lekarza mam już za sobą, teraz czekam na wyniki badań i usg, które będę miała równo za tydzień. Strasznie się boję, żeby nie powtórzyło to, co kilka miesięcy temu,wiec na badania czekam jak na szpilkach. Jestem jednak dobrej myśli i wierzę, że tym razem będzie szczęśliwe zakończeniemindusia lubi tę wiadomość
-
No cześć dziewczyneczki! Więc jestem po pierwszej wizycie i pan doktor powiedział po badaniu transwaginalnym tak :zgadza się potwierdzam jest pani w ciąży jednak jest za wcześnie by móć stwierdzić czy ciąża jest żywa czy martwa czy znajduję się w macicy czy poza, proszę się zapisać na wizytę za 2 tyg i przy prawidłowej ciąży będzie już echo dziecka i wtedy już będziemy widzieli czy ciąża rozwija się prawidłowo na tą chwilę mogę jedynie potwierdzić bo widzę tylko pęcherzyk.
No to tyle teraz czekam do 2grudnia no i masz babo placek. Mam się cieszyć czy martwić a tam kurdę. No i dziewczyny ostatnią miesiączke miałam 9 października to jednak już jakiś czas minął czy nie powinno już być widać. Czy któraś z was miała taką sytuacje? -
Wszystko zależy od tego kiedy miałaś owulację..
mi ostatnia @ zaczęła się 4 października i czułam że owulację miałam szybko więc mam nadzieję że u mnie jutro już coś zobaczymy ale może być tak jak u Ciebie że będzie tylko pęcherzyk i znowu czekanie...
DAMY RADE DZIEWCZYNY -
to czy fasolka będzie widoczna zależny kiedy się zagnieździła !- u niektórych kobiet będzie to już w 5 tygodniu a u drugich nawet w 7-8 , jeżeli beta przyrasta prawidłowo nie ma się co stresować ! tak powiedział mi mój gin.
trzeba cierpliwie poczekać ( wiem sama po sobie ,że to trudne )
mnie tez korci ,żeby pójść wcześniej na wizytę bo mój gin wyznaczył mi termin następnej wizyty dopiero 3.12.buuuuuu -
zgadzam się z zemraa że to również zależy od momentu kiedy się zagnieździła nasza kruszynka jedna zobaczy w 5 tygodniu inna w 7 jak by nie było nic widać po 8-9 tygodniu to można się martwić ... chyba ekspertem nie jestem
mindusia, Zemraa lubią tę wiadomość