X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzyna24 wrote:
    Mnie właśnie do Bebetto Fabio przekonały koła no i duża gondola. Wagą się nie martwię bo mieszkamy w domu , więc nosić go nie muszę , a koła sa rewelacyjne na warynki jakie panują u nas na chodnikach i w ogóle w miejscowości w której mieszkam. Skrętne czy plastikowe koła nie sprawdziły by mi się w ogóle a tylko bym sie denerwowała :) Fabio Idealny dla nas ;)
    X-landery odpadły u mnie od razu na starcie przy selekcji " Na pierwszy rzut oka " :) Camarelo maja zamiar kupić moje znajome, widziały je na żywo i bardzo sobie chwalą :)

Przemyśl jeszcze raz opcję kupna wózka pojedynczego. Wydaje mi się że nie bedzie to opłacalne, ale sprawdź dokładnie :)
    Pozdrawiam

Akurat cena nie gra duzej roli, ale oczywiscie nie przesadzajmy :) Mi sie po prostu takie kola nie podobaja, wole te skretne, w Wawie tez chodników dobrych mało, ale kumpele maja te skretne i sobie chwalą :) Zreszta ja jestem samochodowa, co prawda mam samochod terenowy, ale tez bym nie chciala calego bagaznika zawalac wozkiem :) Na pewno wozki wielofunkcyjne sa bardziej oplacalne, ale jak czytam na forach, to czesc osób np. chwali sobie gondole, a jak przesiadaja sie na spacerowke, jest juz róznie...część dziewczyn, pozniej wymieniala juz na inne spacerowki, bo te z wozkow wielofunkcyjnych nie spełniły ich oczekiwan. pewnie każdy będzie musiał przetestować na sobie :) Porownywalam np. lupo, wielofunkcyjny ze spacerówką - ok 15 kg, natomiast sama spacerowka 7-10kg, duza roznica w moim przypadku...jak nic ciekawego nie znajde to zostanie mi taka opcja :) Dzieki za info!

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Camilia a ty z Torunia??:)

Tak, ty również?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Inowrocławia:)

A Camarelo my kupilismy:) Jest mega lekki i bardzo fajny :)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj z mężem dyskutowaliśmy na temat wózków i stwierdziliśmy, że w naszym przypadku chyba jednak wózek 3w1 się nie sprawdzi. Gondolę chciałabym mieć obszerną, większą, styl retro. A spacerówki przy tych modelach absolutnie do mnie nie przemawiają. Więc myślimy, aby na wiosnę kupić "nowoczesną" spacerówkę. A teraz myślimy nad Inglesina Classica coraz poważniej...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    My dzisiaj z mężem dyskutowaliśmy na temat wózków i stwierdziliśmy, że w naszym przypadku chyba jednak wózek 3w1 się nie sprawdzi. Gondolę chciałabym mieć obszerną, większą, styl retro. A spacerówki przy tych modelach absolutnie do mnie nie przemawiają. Więc myślimy, aby na wiosnę kupić "nowoczesną" spacerówkę. A teraz myślimy nad Inglesina Classica coraz poważniej...

Oglądałam je, piękne, niestety u mnie odpada wlasnie ze wzgledu na ciezar, gondola bardzo ciezka, porażka u nas przy wnoszeniu ;/
    No a ja ogladam same wozki z gondolą, no i wybor jest kiepski, najawyzej kupie 3w1 a pozniej zmienie na lekko spacerowke...chyba ze cos mi sie uda jeszcze wymyslec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 16:55

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 16 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że gondola jest ciężka, ale mieszkamy w domku,więc myślę, że damy rade jakoś. Samochód też większy, nie powinno być problemu ze złożeniem. Już niby inny wózek był wybrany, ale ciągle wracam do tej Inglesiny. Bardzo chciałam wózek 3w1, ale kurczę no te wózki retro - spacerówki tragicznie wyglądają na dużych kołach, jakoś tak komicznie - jak dla mnie. Poza tym w inglesinie gondola jest tak obszerna i jest możliwośc regulacji pozycji leżenia - można podnieść wyżej, mamusie na forach piszą, że dziecko spokojnie do 9 m-ca nawet może w niej jeździć, więc tak w marcu kupilibyśmy jakąś lekką spacerówkę. Tym bardziej o ile wszystko będzie dobrze z córeczką - za rok planujemy wakacje, gdzieś za granicą, w tym roku nie pojedziemy, wiadomo, więc musimy mieć coś bardziej praktycznego.
    Lolka, no ja właśnie na Twoim miejscu chyba bym tak zrobiła - może spacerówka z tego 3w1 okaże się w miarę ok, jeśli nie, to kupisz sobie spacerówkę, taką która spełni wtedy Twoje oczekiwania. Bo w sumie w tej chwili nawet nie wiemy na co dobrze zwrócić uwagę przy wyborze gondoli, a co dopiero przy spacerówce, jak to będzie za jakiś rok dopiero...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, chyba tak zrobie, bo jednak wnoszenie jakie mnie czeka ogranicza mi wybor, teraz zwracam uwage na gondolke :)
    Co do auta mam terenowe subaru wiec w nim sie spokojnie zmiesci wszystko. Jednak o spacerowce to nawet nie mysle, wiec jak cos to najwyzej juz kupie taka jak bedzie mi odpowiadac no i jednak sama spacerowka to polowa wagi, w porownaniu do wozka wielofunkcyjnego :)
    Oj kochana, wakacje, jak mi sie marzy, ale do porodu to odpada...pozniej tez pewnie z tym bedzie problem. My z mezem zazwyczaj latamy sobie po roznych miastach na przedłużone weekendy, brakuje mi tego, chociaż teraz sa piękniejsze chwile :)
    Od kilku dni chodzily za mna desery Grycan, wlasnie wróciliśmy, wielki pyszny pucharek lodow z bita smietana, jestem spełniona z zachciankami na dzis, hihi :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 16 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co roku gdzieś na wakacje za granicę...tego lata się nie da, z resztą tak jak napisałaś - czekają nas piękniejsze chwile. Chociaż chciałabym jakoś w maju może nad nasze morze na weekend wyskoczyć, chciałabym...

Co do zachcianek, jedząc tortillę, i marząc właśnie o lodach waniliowych (cały dzień za mną chodzą) - myślałam, że mnie zachcianki nie dotyczą... haha - właśnie sobie uświadomiłam, że to jest zachcianka :P ale już chyba te lody odpuszczę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 20:24

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 20:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Co do zachcianek, jedząc tortillę, i marząc właśnie o lodach waniliowych (cały dzień za mną chodzą) - myślałam, że mnie zachcianki nie dotyczą... haha - właśnie sobie uświadomiłam, że to jest zachcianka :P ale już chyba te lody odpuszczę...

mmmmm po co pisałaś o lodach ! :D <3
    Mąż właśnie pojechał po Grześka tofi ... już nie moge się doczekać :D

Karola:) lubi tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja codziennie mam apetyt na batona snickersa i od tygodnia wsuwam jednego ciekawe kiedy wyjdzie mi to boczkiem hihihihi

Karola:), Rodzyna24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy jestem w ciąży , to mam tak jak moja mama ze mną miała :)
    Słodkie jem tylko jak mam zachciankę i to jeszcze jestem wybredna.
    Kwaśne za to moge jeść i pić przy każdym posiłku..
    Mmmm cytrusowe owoce... <3

Kształt brzuszka , i dieta wskazują ( patrząc na przesady i stereotypy ) na chłopca , a będzie dziewczynka :)
    Mama miała tak samo... Miałam być Karolem , jestem Dominika :D

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza noc przespana z rogalem i powiem wam ze jestem bardzo zadowolona, wprawdzie on jest wypełniony jakimś granulatem i troche szeleści ale nie przeszkadza mi to w nocy. Co do wózka to chyba już pisałam, my mamy wózek Emaljunga smart duo. Gondola spacerówka fotelik/nosidełko plus baza izofix, oczywiscie parasoleczka, osłona przeciwdeszczowa. Wózek super wygodny i duży dla dziecka. Jedyny minus - jest ciężki.

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Pierwsza noc przespana z rogalem i powiem wam ze jestem bardzo zadowolona, wprawdzie on jest wypełniony jakimś granulatem i troche szeleści ale nie przeszkadza mi to w nocy. Co do wózka to chyba już pisałam, my mamy wózek Emaljunga smart duo. Gondola spacerówka fotelik/nosidełko plus baza izofix, oczywiscie parasoleczka, osłona przeciwdeszczowa. Wózek super wygodny i duży dla dziecka. Jedyny minus - jest ciężki.

Ciekawe, bo rogal moj mięciutki :) Widocznie ma inny wkład.
    Emmaljunga Smart Duo, oglądałam w sklepie, wlasnie fajny, bo duży, wygodny, ale ciezki i odpadł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 23:58

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ostro szalejecie z wózkami ;-P Ja jeszcze nic nie kupiłam, jak na razie dostałam kilka ciuszków, karuzelę na łóżeczko, podgrzewacz do butelek, wyparzacz i matę edukacyjną także troszkę zakupów odpadnie ;-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny,że macie problemy z wybraniem wózeczka? ja na szczęście nie miałam nic do powiedzenia w tej kwestii, od samego początku wózek chciał wybrać mój mąż i tak się stało...kupiliśmy tako alive. I powiem Wam,że jestem zadowolona, uważam,że jest lekki. Wizualnie bardzo mi się podoba:) i cenowo myślę,że też ok:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Widzę dziewczyny,że macie problemy z wybraniem wózeczka? ja na szczęście nie miałam nic do powiedzenia w tej kwestii, od samego początku wózek chciał wybrać mój mąż i tak się stało...kupiliśmy tako alive. I powiem Wam,że jestem zadowolona, uważam,że jest lekki. Wizualnie bardzo mi się podoba:) i cenowo myślę,że też ok:)

Mi też ten wózek się bardzo podoba,ale kupilismy Camarelo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zamówiliśmy też wózek, przyjdzie kurierem do 4 kwietnia :)

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00632YL2M/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A2VD98EPLBNK3O
    Nasz jest czarno - zielony ;)

Ja jeśli chodzi o zachcianki, to siedzę intensywnie w owocach :)

Pozdrawiam dziewczyny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 12:54

Wysłany: 17 marca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:

Szczerze - to nie wyobrażam sobie aby mój mąż wybrał wózek dla naszej córki. U nas to wygląda to tak, że ja szukam, pokazuje, on wyraża opinie, zwracając uwagę na te techniczne kwestie...no ale żeby sam wybrał, nie ma opcji :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) jestem tzw. świeżakiem na tym forum, ale termin mam na 12 lipca, więc chyba się łapię ;) tak czy inaczej wkręcił mnie wózkowy temat. Powiedzcie, czy gdzieś widziałyście albo miałyście styczność z wózkiem concord wanderer? Zachorowałam na niego i chcę tylko ten. Mieszkam 100 km od Warszawy i -o ironio- nie ma takiego ani jednego w Warszawie do obejrzenia... wszystkie sklepy owszem, mogą go sprowadzić, reklamują, ale nikt nie ma go na stanie :/ podaję link:

http://allegro.pl/wozek-concord-wanderer-2013-3w1-baza-isofix-4w1-i3923233333.html

f2w3rjjgwqqcu9rl.png

km5st5odu2rt42xe.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ