X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    W szoku jestem zawsze po 5w1 odwałka w nocy, bez spania...a wczoraj..zasnela o 21 i obudzila sie o 7.30 na pierwsze karmienie, pozniej spala do 9.30! Szok! Tyle, ze znow gula na nodze i lekko czerowne ma to miejsce, musze soda chyba jej to ogarnac.
    Dzis tez drzemki ma po 2 godz, teraz zasypia, bo 2 drzemka...ale maruda dzis okropna, nie wiem czy zeby, czy po szczepieniu...

Byli u nas goscie, chrzestna Wiki, ale oni z Bydzi, wiec mala podniecona...znow smigala po pokoju, dzis zamawiam ten kojec bo nie wyrobie...zabralam jej kable, to placz, eh cos czuje sie sie zaczelo :( Caly czas pelza, na razie raczkowanie ustalo..hmm..ale jak ona pelza, prze,ieszcza sie w mega tempie...

BYle noc byla ok, bo ona czesto po szczepieniu druga noc ma tez srednią :/
    W Wawie snieg padał wiec na spacerze nie bylismy.

Co do whisky pije sama bez coli czy wody, czasem z lodem. MY to sie raczymy winem zazwyczaj, moj maz ma mega wiedze na ten temat...takze jak pijemy to jest rozmowa skad, jaki szczep itd :P

Am niekapek sie u Was jednak spawrdzil?
    MOj maz jak widac mial nosa i wiedzial co kupic, u nas ona super sobie z niego pije :P Ale od jutra bede dawac jej soczki z woda :P

Karusia juz nocnik, kurcze nawet nie pomyslalam, moze my powinnismy sprobowac, a jaki zakupiłas?
    A jak uczysz papa :) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 16:33

karusia, am, BiB, marta&hania lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, 25 stycznia, godzina 17:10 mamy pierwsze siusiu do nocniczka :D dzien pelen zosinych debiutow :D

Karola:), misia_k1, lolka83, am, Paula_29, marta&hania lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka jak siade pozniej do kompa, to znajde w smyku i wrzuce link :)

Po prostu do niej machamy, mowimy papa i prosimy, zeby i Zosia zrobila papa :P zwyczajnie :) na poczatku nawet jak mikroskopijnie machnela raczka to bilismy brawo, trzeba powtarzac pierdylion razy dziennie i po 2 dniach sa efekty :D

misia_k1, lolka83, Camilia, am, Paula_29, marta&hania lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Lolka jak siade pozniej do kompa, to znajde w smyku i wrzuce link :)

Po prostu do niej machamy, mowimy papa i prosimy, zeby i Zosia zrobila papa :P zwyczajnie :) na poczatku nawet jak mikroskopijnie machnela raczka to bilismy brawo, trzeba powtarzac pierdylion razy dziennie i po 2 dniach sa efekty :D

Ok, to czekam na linka.
    My chyba zaczniemy probowac papa :P

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.bdsklep.pl/okt-kids-comfort-kaczuszka-rozowy-nocnik,id-214906

Na stronie smyka nie ma.. nieźle :P
    A więc oto nasz najlepszy, najtańszy, najzwyklejszy pierwszy nocniczek :) jest malutki i takiego szukałam, za kilka miesięcy jak dupcia Zosina podrośnie kupuję nocnik beaba bo kocham ich produkty :P ale tamten jest już dla większego dzieciaczka :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj debiut obiadkowy- pierwsza rybka z warzywami :-) 3/4 słoiczka zjedzone na obiad, reszta dokończona na podwieczorek ;-)

am, misia_k1, Paula_29, karusia, marta&hania lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wiktoria dziś powiedziała pierwsze slowa! Tata i Baba :) Super!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 19:38

misia_k1, Karola:), am, Camilia, karusia, marta&hania lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

Ale powtórzyła jak do niej mówiliście czy nieświadomie ? Gratulacje :*

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    To będzie miała braciszka jeśli tata było pierwsze ;-)

Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ale powtórzyła jak do niej mówiliście czy nieświadomie ? Gratulacje :*

Nie mówiliśmy, więc chyba nieświadomie :)
    Kiedys coś mamama, powiedziała...i tyle :) A dzis pol dnia mega wyraznie tata i baba... :) Smiesznie :P

Karola:), marta&hania lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    To będzie miała braciszka jeśli tata było pierwsze ;-)

Mialam kiedys sen, ciemny mezczyzna, hustawka i dwójka dzieci, dziewczynka i chlopiec :) Dziwne, bo ja zawsze uwielbialam blondynow, zawsze chlopaki blondyni, moj maz niby ciemny, bo ciemne wlosy, zielone oczy :P
    jego wysnilam, Wiki też, ciekawe czy chlopiec tez kiedys bedzie :p marzę o parce :P

Karola:), am, karusia, misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta&hania wrote:
    Karusia daj znac jak poszlo z nocnikiem, myslalam zeby sadzac haneczke jak tylko zacznie sama siedziec;)

Paznokcie umalowane, maseczki nalozone;) i wooooogole sie nie stresuje. Małżonek normalnie motorek w dupce tak ogarnia, bo kuerownika z zona zaprosil i mysli ze ja tu bede robic;) niech zobacza jak dobrze wygladam po porodzie i jaka jestem ogarnieta;) az śmiać mi sie z niego chce bo w szoku jest ze ja na kanapie z ogorkiem na oczach i mam wywalone na wszystko, a zawsze w stresie, wkurzona biegam szykuje i zawsze umordowana jestem. Podaba mi sie dzisiejsze podejscie, oby juz mi tak zostalo;) polecam!

Wiecie wy mozecie sie smiac ale naprawde mam meza lenia i jak zawsze ktos ma do nas przyjsc to on zawsze wymysla inne zadania zeby mi nie pomoc, samochod myje, wode w akwarium wymienia, przelewy robi, robi porzadek w szafce z narzedziemi ktorych nie widac, ale wtedy mi mowi ze przeciez mu o tą szafke juz tyle truje to ja wreszcie pisprzata. Ehhh nasze zycie. Troche sie podzielilam.

Marta, mój M robi dokładnie to samo. Niestety nie dość, że jest leniem to jeszcze mega brudasem i gdybym ja wszystkiego nie ogarnęła, to onb by tego na pewno nie zrobił, a ja spaliłabym się ze wstydu!

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia dla Szymka.

My dziś cały dzień byliśmy u mamy na imieninach. Sporo gości było, więc Szymek wychwalony, wynoszony i wymęczony. Myślałam, że łatwo zaśnie i prześpi całą noc, a on nawet nie ma zamiaru usnąć :(

Karola, owszem, miałam cc, ale najpierw rodziłam sn i rodziłam i rodziłam i końca nie było widać ;) Po 2 godz skurczów partych wzięli mnie na stół.

lolka83 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB - ja miałąm parte 1 h 45 minut i nie sądze aby ktoś tam myślał o cesarce ...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się jaram! na limango są dzisiaj meeega wyprzedaże! pamiętacie (pewnie nie :P) jak do Was trafiłam po raz pierwszy, chciałam się poradzić odnośnie wózka concord wanderer:
    http://allegro.pl/concord-wozek-wanderer-3w1-baza-isofix-4w1-gratis-i4986753121.html
    Strasznie chciałam go kupić, ale nigdzie w wawie nie można go było zobaczyć na żywo, mało było wtedy opinii w necie i bałam się go kupować w ciemno... więc zrezygnowaliśmy, zwłaszcza, że kosztował dwa razy tyle co nasz obecny "jako tako"... z którego naprawdę średnio jestem zadowolona. ma kilka minusów.

I rozglądąłam się za spacerówką, bo wykminiłam, że sprzedam tako i kupię sobie spacerówkę...
    pod uwagę brałam dwie:
    https://babynet.pl/joie-litetrax-4-wozek-spacerowy-p-7918.html (w sklepie się w nim zakochałam bo jest mega zwrotny, lekki, składa się na kanapkę i jest dość tani, kolorystyka tylko słaba)
    ale też chciałam koniecznie mieć maclarena (taka fanaberia :P )
    http://mamaija.pl/techno-xlr-spacerowka-foliaokrycie-spiworek-w-komplecie,m49610.html
    tylko xlr, bo tylko on ma regulowane rączki, reszta maclarenów jest słaba, bo ma wysokie rączki, bez możliwości regulacji (zwracajcie na to uwagę :P)

I dzisiaj podjęłam decyzję... Kupuję concorda żeby nie wiem co! Na bangli w końcu doczekał się oceny (4,5) ma dużo przychylnych opinii, nie jest wózkiem idelanym, bo takiego nie ma! I przez przypadek trafiłam na limango... a tam ostatnia sztuka, przeceniona z 2000 na 1307 zł :O i tym sposobem kochane moje w marcu przesiadamy się do nowej spacerówki!! :D ale się jaram :D już nie mogę doczekać się kiedy przyjedzie :D a Wy już wybrałyście spacerówki? Karolcia, chyba Ty właśnie coś kupujesz?

taki będziemy miały:
    http://www.kiddies24.de/shop/images/product_images/big_images/1015254_1.jpg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:50

misia_k1, marta&hania lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    BiB - ja miałąm parte 1 h 45 minut i nie sądze aby ktoś tam myślał o cesarce ...

Karola, ale u mnie przez ten czas Szymek nawet nie wszedł w kanał rodny. Przez 20h nie przesunął się wcale, no i minęło 15h od odejścia wód płodowych (przez co bagatela Szymek miał później infekcje i dostawał 2 antybiotyki!)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia, fajny ten wózek, ładniutki :)

My jeździmy już spacerówką Jedo fyn, zadowolona jestem bardzo :) Jeśli chodzi o tą spacerówkę concord to jedyne co, to wydaje mi się, że budka jest płytka (ale to chyba dlatego, ze u nas się rozkłada bardzo, tak, że dziecko prawie całe zakrywa)

karusia lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bib, ona w zestawie ma taki gadżet, który można przyczepić od daszka aż do barierki, tak, że dziecko jest całe zakryte :)

może się komuś przyda ten blog z ocenami wózków ;)

http://mamawozibardziej.blogspot.com/2014/06/joie-litetrax-10-dni-prawdy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 22:11

BiB lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • am Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia rzeczywiście ładny ten wózek :) mi też podoba się ten joie. My jeszcze w gondoli i myślę że spokojnie jeszcze starczy na trochę, ale Dawid waży lekko ponad 7 kg, to jest jeszcze malutki ;)
    Ja mam nadzieję że będziemy korzystać ze spacerówki z kompletu 3w1, bo jakoś nie po drodze mi teraz kupno kolejnego wózka.

Lolka tak z niekapka jestem zadowolona :) jak na czas oderwę Małemu go od ust, to nawet mu nie leci po brodzie. On po prostu tak się cieszy że tyle tego picia leci, że ciągnie i ciągnie, tylko zapomina o połykaniu ;)

Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png

Wysłany: 25 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wystawiłam nasz wózeczek, w lutym kupujemy spacerówkę, jeszcze się nie zdecydowaliśmy, bo wieczny brak czasu :(
    ale raczej x-lander x-cite

BiB, jeeeny to faktycznie, ale Szymek kolos więc nic dziwnego że ciężko było...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ