Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ej, bo się zacznę stresować, że mi nic nie leci... ;)

NA kazdego przyjdzie pora, bez schiz, mi tez nie leci, ma jeszcze czas :)

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż złożył kołyskę, jak ślicznie prezentuje się w naszej sypialni <3

Kiedy zamierzacie prać ciuszki ? Nowozakupioną pościel też pierzecie i już zostawiacie w łóżeczku? Czy to za szybko ?

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Mąż złożył kołyskę, jak ślicznie prezentuje się w naszej sypialni <3

Kiedy zamierzacie prać ciuszki ? Nowozakupioną pościel też pierzecie i już zostawiacie w łóżeczku? Czy to za szybko ?

Ja mam juz chyba wiekszosc ciuszkow, tez mysle kiedy trzeba je prac...? hmm

Co do lozeczka i poscieli, to wydaje mi sie, ze posciel bedzie tylko zbierac kurz.Wiec nalezy ja zalozyc pewnie juz jak dzidzia bedzie w domu. Ja kupie posiciel, ale na pewno dziecko na poczatek bedzie spalo w specjalnym spiworku.

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę prała w polowie czerwca wszystko i wtedy łóżeczko też rozloże i ubiorę pościel.

Karola:) lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę już teraz bo nie wiem, czy w czerwcu będę miała na tyle siły, żeby te wszystkie ubranka poprasować, a jak będą leżały złożone w komodzie to na pewno nic im się nie stanie :)

Co do pościeli to jeszcze nie wiem, ale początkowo i tak nie będę jej używała (tylko prześcieradło, ochraniacz i baldachim), więc pewnie pomyślę o tym po porodzie.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ej, bo się zacznę stresować, że mi nic nie leci... ;)

Mi też nic nie leci :-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar prać początkiem czerwca, jeszcze wietrze szafy bo śmierdzą nowością, a łóżeczko też złożyliśmy w sobotę i pościel leży sobie w łóżeczku zapakowana w folie, też myślę, że tylko by kurz zbierało

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym wyprać pościel i ciuszki jakoś pod koniec czerwca/ początek lipca (mam termin na koniec lipca). Żeby mnie tylko dzidzia szybciej nie zaskoczyła bo będzie zonk ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:46

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja mam juz chyba wiekszosc ciuszkow, tez mysle kiedy trzeba je prac...? hmm

Co do lozeczka i poscieli, to wydaje mi sie, ze posciel bedzie tylko zbierac kurz.Wiec nalezy ja zalozyc pewnie juz jak dzidzia bedzie w domu. Ja kupie posiciel, ale na pewno dziecko na poczatek bedzie spalo w specjalnym spiworku.

Lolka, a spotkałaś gdzieś takie cienkie śpiworki?Bo ja wszędzie tylko takie grubsze i nie wiem czy małemu nie będzie w tym za gorąco w lipcu..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB widziałam wczoraj w Ikei w miarę cienkie śpiworki, nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi ale ja mam grubsze niż te które tam były

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    BiB widziałam wczoraj w Ikei w miarę cienkie śpiworki, nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi ale ja mam grubsze niż te które tam były

Ty masz te z zestawy z pościelą tak? nie widziałam ich na żywo, więc jakbyś mogła określić, czy twoim zdaniem nadają się do spania w nich w lecie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ty masz te z zestawy z pościelą tak? nie widziałam ich na żywo, więc jakbyś mogła określić, czy twoim zdaniem nadają się do spania w nich w lecie?
    Wiesz co on taki gruby bardzo nie jest, więc wszystko zależy jakie będą temperatury. Jak będzie 20st to może spać, ale jak będzie ponad 30 to ja już bym dziecko w śpiworek nie pakowała

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Lolka, a spotkałaś gdzieś takie cienkie śpiworki?Bo ja wszędzie tylko takie grubsze i nie wiem czy małemu nie będzie w tym za gorąco w lipcu..

Kotek, zakupilam wlasnie jeden w F&F, bo byl przeceniony z 80zl na 34 zl a wygladal bardzo dobrze jakosciowo i wizualnie. Nie jest cieply, taki wlasnie chyba odpowiedni na ta pore. Nie moge znazlezc w necie :/
    Tu masz w miare lekkie:

http://www.decoraliki.pl/1539,spiworek-do-spania-3-w-1-sliwkowo-zolte-kropki.html

http://esklep-dla-dzieci.pl/pl/p/Babaluno-bawelniany-spiworek-Bark/429

http://www.decoraliki.pl/wyniki-wyszukiwania,19.html?sPhrase=%C5%9Bpiworek&iProducer=&sPriceFrom=&sPriceTo=

BiB lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałam, że dobrze jest 2 x wyprać ciuszki dla noworodka, szczególnie te całkiem nowe. I że lepiej zrobić to na tyle wcześnie, aby zdążyły się uleżeć w szafie, tzn. zebrać florę typowa dla domu, rodziny.

Ja pomyślałam sobie, że w tym tygodniu zrobię porządki w szafach i miejsce dla Maluszka (taka pogoda paskudna, że aż na porządki w domu idealna;). a jak pojawi się słoneczko, to wypiorę i poukładam ciuszki.

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio oddalam 10 wielkich pudel do domu samotnej matki, no i licho,w szafach wcale sie nie przeluznilo :(
    Musimy dokupic komode dla dzidzi, bo teraz, wszystkie szafy zajete :(
    NO ja chyba popiore w maju, bo pozniej nie wiem jak z prasowaniem bedzie szlo :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wszystko piorę i prasuję na bieżąco bo potem bym już chyba nie dała rady,zresztą przy dłuższym prasowaniu już mnie bolą plecy także puki jeszcze daję radę to sprzątam prasuję i szykuję:) łóżeczko stoi w całej okazałości bo mój mąż nie może się napatrzeć, codziennie wraca z pracy i całuje kołderkę, gada do łóżeczka itp. hehe śmieszny:) na razie zbiera kurz ale i tak przed porodem mam zamiar wszystko ładnie poprać i poprasować:P takie to wszystko jest fajne:)

misia_k1 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i powiem Wam dziewczyny,że w ostatnim tygodniu brzuch mi wyskoczył jak szalony, dlatego mnie tak chyba plecki bolą:P ile macie cm w obwodzie brzuszka? pochwalcie się, ja mam 102cm:*

karusia lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB te śpiworki w Ikei podobne do tych co Lolka pokazała, ale najlepiej chyba jechać i samemu podotykać, a jest ich sporo do wyboru, mają różną wagę więc pewnie i grubość ( widziałam też takie których nie ma na stronie)
    http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%9Bpiw%C3%B3r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:19

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny że wszystkie kupujecie śpiworki dla waszych maluszków? Czemu aż tak wielkie zainteresowanie nimi? nie miałam w planie kupować takiego:) powiedzcie mi jakie tek naprawdę ma mieć zadanie? kołderka w łóżeczku nie wystarczy?:*

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja nie kupiłam, dostałam w komplecie z pościelą.
    Uważam, że nie jest to konieczny zakup, równie dobrze możesz kupić rożek lub becik, natomiast jeśli chodzi o kołderkę to początkowo lepiej nie przykrywać dziecko kołderką bo może ją sobie rozkopać i przez przypadek zakryć nią buzie, trzeba uważać by się dziecko nie przydusiło pod kołderką

Iwo lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ