Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:Mąż złożył kołyskę, jak ślicznie prezentuje się w naszej sypialni
Kiedy zamierzacie prać ciuszki ? Nowozakupioną pościel też pierzecie i już zostawiacie w łóżeczku? Czy to za szybko ?
Ja mam juz chyba wiekszosc ciuszkow, tez mysle kiedy trzeba je prac...? hmm
Co do lozeczka i poscieli, to wydaje mi sie, ze posciel bedzie tylko zbierac kurz.Wiec nalezy ja zalozyc pewnie juz jak dzidzia bedzie w domu. Ja kupie posiciel, ale na pewno dziecko na poczatek bedzie spalo w specjalnym spiworku.
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Ja piorę już teraz bo nie wiem, czy w czerwcu będę miała na tyle siły, żeby te wszystkie ubranka poprasować, a jak będą leżały złożone w komodzie to na pewno nic im się nie stanie
Co do pościeli to jeszcze nie wiem, ale początkowo i tak nie będę jej używała (tylko prześcieradło, ochraniacz i baldachim), więc pewnie pomyślę o tym po porodzie. -
lolka83 wrote:Ja mam juz chyba wiekszosc ciuszkow, tez mysle kiedy trzeba je prac...? hmm
Co do lozeczka i poscieli, to wydaje mi sie, ze posciel bedzie tylko zbierac kurz.Wiec nalezy ja zalozyc pewnie juz jak dzidzia bedzie w domu. Ja kupie posiciel, ale na pewno dziecko na poczatek bedzie spalo w specjalnym spiworku.
Lolka, a spotkałaś gdzieś takie cienkie śpiworki?Bo ja wszędzie tylko takie grubsze i nie wiem czy małemu nie będzie w tym za gorąco w lipcu.. -
Paula_29 wrote:BiB widziałam wczoraj w Ikei w miarę cienkie śpiworki, nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi ale ja mam grubsze niż te które tam były
Ty masz te z zestawy z pościelą tak? nie widziałam ich na żywo, więc jakbyś mogła określić, czy twoim zdaniem nadają się do spania w nich w lecie? -
BiB wrote:Ty masz te z zestawy z pościelą tak? nie widziałam ich na żywo, więc jakbyś mogła określić, czy twoim zdaniem nadają się do spania w nich w lecie?
-
BiB wrote:Lolka, a spotkałaś gdzieś takie cienkie śpiworki?Bo ja wszędzie tylko takie grubsze i nie wiem czy małemu nie będzie w tym za gorąco w lipcu..
Kotek, zakupilam wlasnie jeden w F&F, bo byl przeceniony z 80zl na 34 zl a wygladal bardzo dobrze jakosciowo i wizualnie. Nie jest cieply, taki wlasnie chyba odpowiedni na ta pore. Nie moge znazlezc w necie
Tu masz w miare lekkie:
http://www.decoraliki.pl/1539,spiworek-do-spania-3-w-1-sliwkowo-zolte-kropki.html
http://esklep-dla-dzieci.pl/pl/p/Babaluno-bawelniany-spiworek-Bark/429
http://www.decoraliki.pl/wyniki-wyszukiwania,19.html?sPhrase=%C5%9Bpiworek&iProducer=&sPriceFrom=&sPriceTo=
BiB lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, słyszałam, że dobrze jest 2 x wyprać ciuszki dla noworodka, szczególnie te całkiem nowe. I że lepiej zrobić to na tyle wcześnie, aby zdążyły się uleżeć w szafie, tzn. zebrać florę typowa dla domu, rodziny.
Ja pomyślałam sobie, że w tym tygodniu zrobię porządki w szafach i miejsce dla Maluszka (taka pogoda paskudna, że aż na porządki w domu idealna;). a jak pojawi się słoneczko, to wypiorę i poukładam ciuszki. -
Ja ostatnio oddalam 10 wielkich pudel do domu samotnej matki, no i licho,w szafach wcale sie nie przeluznilo
Musimy dokupic komode dla dzidzi, bo teraz, wszystkie szafy zajete
NO ja chyba popiore w maju, bo pozniej nie wiem jak z prasowaniem bedzie szlo -
ja też wszystko piorę i prasuję na bieżąco bo potem bym już chyba nie dała rady,zresztą przy dłuższym prasowaniu już mnie bolą plecy także puki jeszcze daję radę to sprzątam prasuję i szykuję łóżeczko stoi w całej okazałości bo mój mąż nie może się napatrzeć, codziennie wraca z pracy i całuje kołderkę, gada do łóżeczka itp. hehe śmieszny:) na razie zbiera kurz ale i tak przed porodem mam zamiar wszystko ładnie poprać i poprasować takie to wszystko jest fajne:)
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
BiB te śpiworki w Ikei podobne do tych co Lolka pokazała, ale najlepiej chyba jechać i samemu podotykać, a jest ich sporo do wyboru, mają różną wagę więc pewnie i grubość ( widziałam też takie których nie ma na stronie)
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%9Bpiw%C3%B3rWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:19
-
Szczerze ja nie kupiłam, dostałam w komplecie z pościelą.
Uważam, że nie jest to konieczny zakup, równie dobrze możesz kupić rożek lub becik, natomiast jeśli chodzi o kołderkę to początkowo lepiej nie przykrywać dziecko kołderką bo może ją sobie rozkopać i przez przypadek zakryć nią buzie, trzeba uważać by się dziecko nie przydusiło pod kołderkąIwo lubi tę wiadomość