X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ej, bo się zacznę stresować, że mi nic nie leci... ;)

NA kazdego przyjdzie pora, bez schiz, mi tez nie leci, ma jeszcze czas :)

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż złożył kołyskę, jak ślicznie prezentuje się w naszej sypialni <3

Kiedy zamierzacie prać ciuszki ? Nowozakupioną pościel też pierzecie i już zostawiacie w łóżeczku? Czy to za szybko ?

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Mąż złożył kołyskę, jak ślicznie prezentuje się w naszej sypialni <3

Kiedy zamierzacie prać ciuszki ? Nowozakupioną pościel też pierzecie i już zostawiacie w łóżeczku? Czy to za szybko ?

Ja mam juz chyba wiekszosc ciuszkow, tez mysle kiedy trzeba je prac...? hmm

Co do lozeczka i poscieli, to wydaje mi sie, ze posciel bedzie tylko zbierac kurz.Wiec nalezy ja zalozyc pewnie juz jak dzidzia bedzie w domu. Ja kupie posiciel, ale na pewno dziecko na poczatek bedzie spalo w specjalnym spiworku.

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę prała w polowie czerwca wszystko i wtedy łóżeczko też rozloże i ubiorę pościel.

Karola:) lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę już teraz bo nie wiem, czy w czerwcu będę miała na tyle siły, żeby te wszystkie ubranka poprasować, a jak będą leżały złożone w komodzie to na pewno nic im się nie stanie :)

Co do pościeli to jeszcze nie wiem, ale początkowo i tak nie będę jej używała (tylko prześcieradło, ochraniacz i baldachim), więc pewnie pomyślę o tym po porodzie.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ej, bo się zacznę stresować, że mi nic nie leci... ;)

Mi też nic nie leci :-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar prać początkiem czerwca, jeszcze wietrze szafy bo śmierdzą nowością, a łóżeczko też złożyliśmy w sobotę i pościel leży sobie w łóżeczku zapakowana w folie, też myślę, że tylko by kurz zbierało

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym wyprać pościel i ciuszki jakoś pod koniec czerwca/ początek lipca (mam termin na koniec lipca). Żeby mnie tylko dzidzia szybciej nie zaskoczyła bo będzie zonk ;-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:46

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja mam juz chyba wiekszosc ciuszkow, tez mysle kiedy trzeba je prac...? hmm

Co do lozeczka i poscieli, to wydaje mi sie, ze posciel bedzie tylko zbierac kurz.Wiec nalezy ja zalozyc pewnie juz jak dzidzia bedzie w domu. Ja kupie posiciel, ale na pewno dziecko na poczatek bedzie spalo w specjalnym spiworku.

Lolka, a spotkałaś gdzieś takie cienkie śpiworki?Bo ja wszędzie tylko takie grubsze i nie wiem czy małemu nie będzie w tym za gorąco w lipcu..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB widziałam wczoraj w Ikei w miarę cienkie śpiworki, nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi ale ja mam grubsze niż te które tam były

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    BiB widziałam wczoraj w Ikei w miarę cienkie śpiworki, nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi ale ja mam grubsze niż te które tam były

Ty masz te z zestawy z pościelą tak? nie widziałam ich na żywo, więc jakbyś mogła określić, czy twoim zdaniem nadają się do spania w nich w lecie?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Ty masz te z zestawy z pościelą tak? nie widziałam ich na żywo, więc jakbyś mogła określić, czy twoim zdaniem nadają się do spania w nich w lecie?
    Wiesz co on taki gruby bardzo nie jest, więc wszystko zależy jakie będą temperatury. Jak będzie 20st to może spać, ale jak będzie ponad 30 to ja już bym dziecko w śpiworek nie pakowała

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Lolka, a spotkałaś gdzieś takie cienkie śpiworki?Bo ja wszędzie tylko takie grubsze i nie wiem czy małemu nie będzie w tym za gorąco w lipcu..

Kotek, zakupilam wlasnie jeden w F&F, bo byl przeceniony z 80zl na 34 zl a wygladal bardzo dobrze jakosciowo i wizualnie. Nie jest cieply, taki wlasnie chyba odpowiedni na ta pore. Nie moge znazlezc w necie :/
    Tu masz w miare lekkie:

http://www.decoraliki.pl/1539,spiworek-do-spania-3-w-1-sliwkowo-zolte-kropki.html

http://esklep-dla-dzieci.pl/pl/p/Babaluno-bawelniany-spiworek-Bark/429

http://www.decoraliki.pl/wyniki-wyszukiwania,19.html?sPhrase=%C5%9Bpiworek&iProducer=&sPriceFrom=&sPriceTo=

BiB lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałam, że dobrze jest 2 x wyprać ciuszki dla noworodka, szczególnie te całkiem nowe. I że lepiej zrobić to na tyle wcześnie, aby zdążyły się uleżeć w szafie, tzn. zebrać florę typowa dla domu, rodziny.

Ja pomyślałam sobie, że w tym tygodniu zrobię porządki w szafach i miejsce dla Maluszka (taka pogoda paskudna, że aż na porządki w domu idealna;). a jak pojawi się słoneczko, to wypiorę i poukładam ciuszki.

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio oddalam 10 wielkich pudel do domu samotnej matki, no i licho,w szafach wcale sie nie przeluznilo :(
    Musimy dokupic komode dla dzidzi, bo teraz, wszystkie szafy zajete :(
    NO ja chyba popiore w maju, bo pozniej nie wiem jak z prasowaniem bedzie szlo :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wszystko piorę i prasuję na bieżąco bo potem bym już chyba nie dała rady,zresztą przy dłuższym prasowaniu już mnie bolą plecy także puki jeszcze daję radę to sprzątam prasuję i szykuję:) łóżeczko stoi w całej okazałości bo mój mąż nie może się napatrzeć, codziennie wraca z pracy i całuje kołderkę, gada do łóżeczka itp. hehe śmieszny:) na razie zbiera kurz ale i tak przed porodem mam zamiar wszystko ładnie poprać i poprasować:P takie to wszystko jest fajne:)

misia_k1 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i powiem Wam dziewczyny,że w ostatnim tygodniu brzuch mi wyskoczył jak szalony, dlatego mnie tak chyba plecki bolą:P ile macie cm w obwodzie brzuszka? pochwalcie się, ja mam 102cm:*

karusia lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB te śpiworki w Ikei podobne do tych co Lolka pokazała, ale najlepiej chyba jechać i samemu podotykać, a jest ich sporo do wyboru, mają różną wagę więc pewnie i grubość ( widziałam też takie których nie ma na stronie)
    http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=%C5%9Bpiw%C3%B3r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 14:19

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny że wszystkie kupujecie śpiworki dla waszych maluszków? Czemu aż tak wielkie zainteresowanie nimi? nie miałam w planie kupować takiego:) powiedzcie mi jakie tek naprawdę ma mieć zadanie? kołderka w łóżeczku nie wystarczy?:*

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze ja nie kupiłam, dostałam w komplecie z pościelą.
    Uważam, że nie jest to konieczny zakup, równie dobrze możesz kupić rożek lub becik, natomiast jeśli chodzi o kołderkę to początkowo lepiej nie przykrywać dziecko kołderką bo może ją sobie rozkopać i przez przypadek zakryć nią buzie, trzeba uważać by się dziecko nie przydusiło pod kołderką

Iwo lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ