X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Dziewczyny leci mi siara z piersi:)

Ciesz się kochana:) mi się zaczęło wyjątkowo szybko bo już od 5 miesiąca, ale lekarz powiedział,że to bardzo dobrze!!!:) tylko trochę uciążliwe bo ja już mam na tyle,że jak wstaje rano po nocy to koszula nocna zała mokra na piersiach, no i do stanika zakładam już wkładki laktacyjne:)

Plumb80 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mamzamiar od maja zaczac szalenstwo zakupowe. Lozeczko juz mam upatrzone Radek 2 lozeczko i kolyska w jednym. Wozek zamowiony a teraz tylko ubranka posciel i niania. Chce kupic od razu z monitorem oddechu i dwiema p,ytkami a to koszt 500 zl za nowe,bo kurczaki nie wiem czy warto yzywane za polowe ceny hmmm.

Dzis bylam na krzywej cukrowej,wcale tak zle nie bylo.przezylismy.
    Dzis tez sie wprowadzam z mieszkania z miasta do rodzicow na wies i przez nastepne kilkanascie miesiecy tam zostajemy dokonca macierzynskiego i takze od dzis zaczynam woooooolneeeeeeee heee

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Ciesz się kochana:) mi się zaczęło wyjątkowo szybko bo już od 5 miesiąca, ale lekarz powiedział,że to bardzo dobrze!!!:) tylko trochę uciążliwe bo ja już mam na tyle,że jak wstaje rano po nocy to koszula nocna zała mokra na piersiach, no i do stanika zakładam już wkładki laktacyjne:)

Wiesz co trochę włąśnie się martwiłam że nie leci...ale dziś nastał ten dzień... dla mnie to coś fajnego bo poczułam że zbliża się nadejście naszej Tośki:)

Plumb80 lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Wiesz co trochę włąśnie się martwiłam że nie leci...ale dziś nastał ten dzień... dla mnie to coś fajnego bo poczułam że zbliża się nadejście naszej Tośki:)

Byłam dzisiaj u koleżanki, która ma prawie półrocznego Tomka, jej żadna siara nie leciała, a pokarm miała i karmiła, dziecko się najadało. Teraz przeszła na butelkę, gdyż wraca do pracy. Więc wychodzi na to, że siara nie jest żadnym wyznacznikiem, mi nic nie leci, bo się zbadałam, z resztą jak piszecie nie ma co się badać, bo po prostu to widać gołym okiem. Miałam tylko na brodawkach coś biało-żółtego, ale cieczą bym tego nie nazwała, ale się niczym nie przejmuję :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Byłam dzisiaj u koleżanki, która ma prawie półrocznego Tomka, jej żadna siara nie leciała, a pokarm miała i karmiła, dziecko się najadało. Teraz przeszła na butelkę, gdyż wraca do pracy. Więc wychodzi na to, że siara nie jest żadnym wyznacznikiem, mi nic nie leci, bo się zbadałam, z resztą jak piszecie nie ma co się badać, bo po prostu to widać gołym okiem. Miałam tylko na brodawkach coś biało-żółtego, ale cieczą bym tego nie nazwała, ale się niczym nie przejmuję :)

Karola to właśnie siara, może leci w małych ilościach i zasycha np. w nocy a Ty tego nie widzisz, ja też początkowo tak miałam , potem zaczęło lecieć więcej

Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Karola to właśnie siara, może leci w małych ilościach i zasycha np. w nocy a Ty tego nie widzisz, ja też początkowo tak miałam , potem zaczęło lecieć więcej

dokładnie tak jest:) ja też wcześniej miałam zaschniety bialy osad i dziś poleciało:) wiem,że nie każdej musi lecieć bo w pierwszej ciązy też mi nie lecialo,ale teraz to dla mnie powód do radości:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leci wcześniej to dobrze, nie leci to tez nie ma co panikować, przyjdzie ten dzień,że poleci hehe:P

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Widzę,że nasze córeczki nie tylko z tego samego tygodnia ale i też imienniczki:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na razie nie mam siary :) Pytalam lekarza, ale mowi, ze to o niczym nie swiadczy, niektore maja kilka miesiecy wczesniej, inne dostaja dwa dni po porodzie, kazdy jest inny i nie ma co sie sugerowac :)
    Dla mnie to na razie malo wazne :)

Eh, dzis miałam miec zabieg laseru i wkoncu nie dotarlam na niego.
    Wyladowalam wczoraj w szpitalu z powdu przedawkowania potasu, nie wiem jak to mozliwe, ale u mnie tak organizm zareagowal przy dwóch saszetkach lekarstwa. Strachu bylo co niemiara, na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze, mialam robione ktg, usg i inne...ale u malej jest ok, u mnie bylo gorzej bo przez 30min, mialam mega skok pulsu, cisnienia, wymioty i biegunka...okazuje się, ze jak na mnie za duza dawka, co prawda rzadko sie zdarza, ale sie zdarza, a moj organizm z wciazy serio swiruje ;/

Gadałam tez w szpitalu ogolnie o tym laserze. Kazdy lekarz to inna opinia.
    Nie wiem ale mam watpliowsci. Najlepiej by było aby to zrobic przed ciaza, bo wtedy bym miala pewnosc, ze dobrze sa zamkniete. Nie wiem czy jest sens robic go w trakcie ciazy, gdyz ponoc wtedy galka jest bardziej rozszerzona niz normalnie. Do tego dna oko mialam wykonywane w ciazy a nie przed, wiec nie wiadomo, czy zmiany sie np. pogorszyly, o moze po ciazy sie troche cofna. Co prawda wykonuje sie go wlasnie aby moc niby rodzic naturalnie, ale nikt nie mnie nie zapewni, czy jak zmiany, ktore sa i mi zamkna laserem,w czasie porodu sie nie otworza z innej strony. Moj gin i tak chce robic, cc i teraz rozminka...
    Na razie przepisalam sie na maj, zobacze jeszcze co zrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:37

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Widzę,że nasze córeczki nie tylko z tego samego tygodnia ale i też imienniczki:)

Ja wybrałam to imię gdy usłyszeli w rodzinie wszystkim sie spodobało i została Tośka:) a jak by był chłopak to Antoś:)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka myślałam dzisiaj o Tobie...trzymałam kciuki za zabieg.

Jeny, to faktycznie strachu się pewnie najedliście z tym przedawkowaniem potasu, no ale najważniejsze że z mała wszystko ok.
    A co do samemu zabiegu, skoro zdania lekarzy są podzielone a i tak masz mieć cesarkę, myślę że warto poczekać i wtedy raz jeszcze się zbadać. Oczywiście nie jestem lekarzem i nie mam wiedzy, ale ja na Twoim miejscu bym tak po prostu zrobiła.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że lepiej poczekać skoro i tak masz mieć CC, jednak zabieg to zabieg zawsze jakaś ingerencja, a 3 miesiące to nie tak długo

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też uważam tak jak dziewczyny lolka:) hehe Ewelina u nas na początku miał być synek i też miał być Antoni, hehe widze,że mamy te same gusta:P

• Camilia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka sprawdź czy krople znieczulające podawane podczas zabiegu mogą być użyte w ciąży. Jeżeli cc w Twoim przypadku jest pewne to też bym poczekała i pare miesięcy po porodzie dopioero zrobiła fotokoagulację.
    A ja żadnej siary nie mam. I jeszcze ten paskudny katar i suche gardło 4 dzień mnie męczą :-/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się Camilia, ja też jestem przeziębiona, katar już tydzień, na szczęście gardło już nie boli tylko kaszel mi się odrywa:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzięki za opinie :)
    No wlasnie w tym problem, ze inna lekarka uwaza, ze jak zrobie fotokoagulacje to moge rodzic naturalnie :) Znieczulenie i sam zabieg w ciazy jak najbardziej bezpieczne. Takze zdania sa podzielone :)
    Zreszta dziwi mnie, ze tak duzo kobiet w ciazy wysyla sie na te zabiegi, moze te zabiegi, sa dobrze platne przez nfz :) nie wiem, ale dziwne...Jedyne co jest gorsze, ze po tym zabiegu przez 2-3 tyg nie powinno sie dziwgac, wiec jak jest male dziecko to moze byc z tym problem...
    Jednak teraz bedąc w 7 miesiacu jakos nie wyobrazam sobie, aby na szybko latac po tych zabiegach, a pozniej sie modlic w czasie porodu, zeby sie nic nie stalo...bo kto zagwarantuje, ze wszystko bedzie dobrze. Porody sa rozne...bym musiala ryzykowac, co jest chyba bezsensu.
    Zreszta chyba bym musiala zmienic ginia do porodu, bo moj oznajmil, ze sie nie podejmie naturalnego...takze macie racje, raczej oleje, i jesli sie okaze, ze te degeneracje nadal sa po ciazy to zrobie wtedy zabieg...bo niestety ta degeneracja kraciasta co ja mam jest jedna z gorszych i moze prowadzic do odklejenia siatkowi, a ten zabieg ma ja przed tym zabezpieczyc.

My dziś leniwy dzien, a pozniej zakupy, moj małż musiał się obkupić w ciuchy :) wiec dzis dzien poswiecilam na jego ubrania.
    W h&m do jutra 20& znizki na ubranka dla dzieci. Ja tam dzis tylko dokupilam czapeczki, a w salonie lezy cale pudlo ubranek co przyszlo z neta :)

PS. Jesli ktoras ma ochote prosze zalajkować mojego bloga :)
    http://www.cromania.pl/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzien zakupy:) kupiliśmy materac do łóżeczka gryko-pianka-kokos,kołderke , podusie i prześcieradło:).Dostałam super dresik od meża bardzo wygodny i będę mogła po urodzeniu też go sobie wynosić.Zakupy udane noi pogoda też dopisała:)

Mellin, Plumb80 lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączyłam do grona mam, którym intensywnie leci siara! :D wcześniej to było plamienie biustonosza, a teraz jest już konkret ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    No to dołączyłam do grona mam, którym intensywnie leci siara! :D wcześniej to było plamienie biustonosza, a teraz jest już konkret ;)

Super:)

karusia lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, bo się zacznę stresować, że mi nic nie leci... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:37

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ