X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, piękna ta pościel:))))

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka mi też endokrynolog mówił,że w ciąży 2,5 to nie jest norma bo w ciąży tsh powinno być poniżej 2, najlepiej jeden z hakiem:) Ale nic się nie martw bo nie jest źle, mi pierwsze wyszło 7,35 drugie ponad 4, a ATPO mam 600 gdzie norma jest do 35. I mi też kazał się nie martwić, mówił,że uregulujemy tsh:)

lolka83 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK dzieki za info :) Kochane jestescie :)
    Ginia tez mnie uswiadomila, ze najwazniejsze, ze w 1 trymestrze, na samym poczatku ciazy bylo wszystko ładnie(TSH 1,5, inne w normie).
    Natomiast zdarza sie wlasnie juz w trakcie, czesto 2-3 trymestr, że ta tarczyca swiruje, bo dzidzia wyciaga wszystko z nas :) Powiedziała, że jestem w gornej granicy normy (tak max 2,35 powinno byc w tym okresie), wiec zeby sie nie schizowac, tylko zapobiegamy, aby dalej to się nie pogorszylo.
    Przepisala euthyrox (chyba 25) i mam brac od nastepnego tygodnia pol tabletki przed sniadaniem.
    Przez kilka dni mam teraz przyjmowac duze dawki potasu, bo ona twierdzi, ze to za malo,a mam wynik 3,8 (prawidłowe to 3,5 - 5,0 mmol/l), chyba, ze ciazy znow te normy sa inne. Bo niby ma to zwiazek z tym wyzszym pulsem, a w ciazy potas mega wazny.
    Co ciekawe, nie moge brac na raz leku i potasu w takich ilosciach, bo moze mi serducho wariowac...
    Tak sobie mysle, ze lekarz, a lekarz, inny oleje, inny sie zainteresuje...
    Ona bardzo duza uwage zwraca na witaminy, zadna z moich kolezanek nie miala tyle badanych tych wszystkich witaminek, elektrolitow itd, co ja.
    Kuzynka, ktora nie dawno urodzila, w ogole nie miala badanej tarczycy w ciazy! Zdziwiła się czemu ją o to pytam...A druga kolezanka miala TSH ponad 4 i lekarz to olał, dopiero drugi powiedział, ze jest nie tak...takze, czasem, az zalamuje się, że musimy o to wszystko same zabiegac ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 17:20

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole, musialam ten moj potas szukac w 3 aptekach, w koncu zamowialam, bo ja musze miec rozpuszalny, no i apteka jest w galerii gdzie tesco. Weszlam z ciekawosci na ten dzial dzieciecy, bo czytalam, ze te ubranka calkiem porzadne są. Ja patrze a tam wyprzedaz kolekcji i wszystko do 70%.
    Dziewczyny kurteczki, czy takie bluzy rozm co prawda wiekszy, bo 68, ale po 8 i 12 zl, a normalnie 50zł! Spodenki po 7zł, sukieneczki po 10 zl, skarpeteczki komplecik po 5 zł, czapeczki 3 za 8zł, no niezle :) Zakupialm 10 roznych ubranke za kwotę 100zł i 7 gr :P Takze troszke wieksze, ale niech leza :)
    Akurat kolorki bardziej dla dziewczynek byly, co mnie nie zmartwiło :)
    Wczoraj tez w sklepie internetowym zaszalalam z ciuchami i jutro spodziewam sie wiekszej paki :) Najmniej mam ubranek na rozm 56. Wiec chyba ubranka to juz mam wszystkie. BYlam dzis tez w takim fajnym sklepie, ogladac rzeczy i chyba w maju pojade z mezem zamowic tam juz wszystkie te kosmetyki dla mnie, dla dziecka, moze lozeczko i komode.
    http://www.tomi.pl/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka szalejesz Kochana ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

U mnie ferie świąteczne w szkole więc będe miec czas aby was poczytać i nadrobić. U nas pogoda w DE nie za ciekawa. Zimno, pochmurnie i wietrznie.
    Nasz maluszek coraz bardziej rozrabia czuje go nie raz dosłownie wszedzie. Raz bardzo nisko raz powyżej pepka a czasami to cały brzuch mi skacze. jutro wizyta kontrolna u mojej pani dr i już się nie moge doczekac. Zobacze mojego ukochanego synka na usg, może nawet pani dr zrobi mi usg 3d. W pt z kolei wizyta u położnej.
    Lolka pościel bardzo ładne:)

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pościele dziewczyny. My tez już kupiliśmy 2 komplety, żeby były na zmianę:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B009X6DA4A/ref=oh_details_o03_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00CQ7FI98/ref=oh_details_o09_s00_i00?ie=UTF8&psc=1

Wczoraj wieczorem nasz brzdąc też miał czkawkę, brzuch skakał rytmicznie co 2 sekundy przez parę minut, ale było śmiechu :)

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, posciel nie moja :) tylko Pauli, ale potwierdzam sliczna :)

Ja w piatek zabieg fotokoagulacji na siatkowke oka, rany mam nadzieje, ze nie bedzie bardzo bolalo i szybko to zrobia, eh :) Wlasnie ginia mi przeslala smsem wynik cytologi i znow jest 1, wiec cale szczescie :)
    Patrzę, a jutro zaczynam juz 3 trymestr, rany! 7 miesiąc...jak ten czas pędzi!

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od jutra zostało nam Lolka dokładnie 3 miesiące :)
    Wynik cytologii, 1 grupa? nie pamiętam kiedy taki miałam, chyba jak dziewicą byłam :) Mi cytologię za tydzień będzie chyba robić, bo coś wspominała.

Powodzenia na tym zabiegu oka, będzie dobrze!!

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    No od jutra zostało nam Lolka dokładnie 3 miesiące :)
    Wynik cytologii, 1 grupa? nie pamiętam kiedy taki miałam, chyba jak dziewicą byłam :) Mi cytologię za tydzień będzie chyba robić, bo coś wspominała.

Powodzenia na tym zabiegu oka, będzie dobrze!!

Kotek ja cale zycie mialam 1, dopoki 7 lat temu nie chodziłam rok na basen. Wtedy mi sie zrobiła 3, stresy byly co niemiara, mialam posiewy, testy na hpv i tez nic. Jedna pani doktor z tytulami chciala mi szyjke przycinac, a dwóch "normalnych lekarzy twierdzilo", ze musial byc jakis wirus, ale go nie ma, zostaly jakies pozostalosci i nie jest grozny. Jesli mam cos przycinac to po ciazy...No i skakalo, raz 2 raz 3 i pozniej zjechalo na 2 no i pozniej na 1 i tak od ponad 1,5 roku juz spokoj, oby juz na dluzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 23:27

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam przeboje z cytologią, przez tampony narobiłam sobie chyba tego, bynajmniej tak stwierdzono w szpitalu, z 3 grupą trafiłam, robili mi jakieś wycinki, które szły do badań. Wyszło okej, tabletkami wszystko nadrobiłam. To było jakieś 10 lat temu, teraz zawsze jest 2 grupa, tylko jest nadżerka i to nie mała. Każdy gin u jakiego byłam - mówił, że po porodzie trzeba będzie się tym zająć, z tym że po którym porodzie? Chciałabym mieć więcej niż 1 dziecko. No ale na razie nie ma co planować, teraz czekamy na Wiktorię <3

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Też miałam przeboje z cytologią, przez tampony narobiłam sobie chyba tego, bynajmniej tak stwierdzono w szpitalu, z 3 grupą trafiłam, robili mi jakieś wycinki, które szły do badań. Wyszło okej, tabletkami wszystko nadrobiłam. To było jakieś 10 lat temu, teraz zawsze jest 2 grupa, tylko jest nadżerka i to nie mała. Każdy gin u jakiego byłam - mówił, że po porodzie trzeba będzie się tym zająć, z tym że po którym porodzie? Chciałabym mieć więcej niż 1 dziecko. No ale na razie nie ma co planować, teraz czekamy na Wiktorię <3

Hmmm, patrz, ja wtedy tez czesto uzywalam tamponow, wiec cholera wie, czy to tez nie przez to...mi robili kolposkopie, obeszlo sie bez wycinka, chociaz wtedy jakos sie balam zeby mi pobrali, wiec nie naciskalam, mam nadzieje, ze te przeboje mamy za soba!
    Wlasnie czekamy na Wiktorię Anastazję :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 23:47

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no, nie mów, że na drugie Nastka? My chyba jakaś nie wiem, telepatia, też tak wymyśliłam :) z tym że u nas nazwisko 12 liter, więc cały czas się waham nad drugim, czy w ogóle jest sens dawania. Ale Anastazja to też mój traf :) Najwyżej jak będzie druga córa, to imię już wybrane :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, wiesz co, jakos nie dawno tak sobie pomyslalam, ze ta Anastazja, fajnie brzmi :) Wiktoria nr 1, ale to imie, tez mi sie podoba, wiec moze bedzie drugie, chociaz na poczatku bylam na nie z tym drugim imieniem :)
    U nas 8 liter w nazwisku, zobacze jeszcze co z tym zrobie :)

ps. smieszna sprawa, duzo mamy podobienstw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 00:01

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam dziewczyny samopoczucie dzisiaj?? u nas od rana pada zimno a mi na dodatek łeb pęka wrrrrr........

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, u mnie tez pada blee i zimno a do pracy trzeba isc.kawke juz wypilam wiec mam nadzieje ze bedzie okej

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz kiedys sie pytalam,ale czy robicie cwiczenia na miesnie kegla? I czy macie zamiar tez robic masaz krocza?....

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Tarczycę miałam badaną ostatnio na początku ciąży, zapewne teraz lekarz da mi skierowanie na ponowne badania krwi. Dziewczyny a mnie dopadło przeziębienie (a raczej mąż zaraził) ;-/ Napiszcie proszę jakie macie na to sposoby, sama znam kilka ale może o czymś nie wiem ;-)
    Ja juz drugi raz przeziebiona i mi pomaga tylko lezenie w lozku, herbatka z miodem, wapno, 3×2 rutinoscorbin lub rutinacea, syrop z cebuli, mikstura czosnek miod cytryna ciepla woda i Inhalacje bo zatkane zatoki.
    Pewnie procedura standardowa:)

BiB lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dziewczyny juz kiedys sie pytalam,ale czy robicie cwiczenia na miesnie kegla? I czy macie zamiar tez robic masaz krocza?....

Mięśnie ćwiczę, ćwiczyłam już przed ciążą to i teraz też. Co do masażu krocza to jeszcze nie mam zdania- zobaczymy co powiedzą na SR i się raczej do tego dostosuję (podobno w tej SR gdzie zamierzam chodzić zalecają masaż krocza)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 09:25

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

Ja też czekam na SR - zaczynam od 8 maja, zobaczę co powiedzą. Mięśni Kegla nienawidzę ćwiczyć, kiedyś próbowałam, mam bardzo słabe i nie wiem jak to będzie przy porodzie. Czekam na tą szkołę rodzenia.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ