X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mogę dołączyć do grona przyszłych mam ? też mam termin na lipiec a dokładniej na 12.07.2014 tylko jak to będzie to nie wiemy jeszcze do końca bo trafiła nam się dwójeczka :) więc będzie się działo :) :)

misia_k1, lolka83, Karola:), karusia, Camilia, Paula_29 lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamyyy he super blizniaki i widze ze parka od razu:) Gratuluję

Gośśśka lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dzięki Lolka, ja zaawsze mam ciśnienie 100/60 i puls 80...teraz tylko wyzszy skoczyl do 110, 108 dzis 103. Zwalam na pogode. Jutro mam wizyte wiec poporsze o eletkrolity, tarczyce. magnez caly czas lykam i zaczelam zelazo-bo blado wygladam...;0
    Co do wagi to zaczynalam z normalna waga 52.5 przy 166 cm-nomrlane BMI. Teraz niby jem ciagle tzn nie odmawiam sobie zachcianek i waga stoi 60 kg w ciuchach.

A jakie mialas zelazo na poczatku ciazy, bo rozumiem, ze co miesiac badaja ci hemoglobine? Bo przeciez na oko nikt ci nie powie, ze masz anemie, a normalnie w ciazy powinno sie miec co miesiac badania krwi i moczu :)
    Bo wiesz, ze sa 3 rodzaje anemii,i ze hemoglobina jest np niska to znaczy, ze mozesz miec niedobory: na kwas foliowy, zelazo albo wit B12.
    Takze nim zaczniesz cos lykac napierw sprawdz ile czego jest u Ciebie, bo zelazo zazwyczaj to przepisuja na recepte, bo takie jako suplement to malo warte.
    Nie pamietam ile kosztuje juz np zelazo, ale magnez, potas u mnie w labo 3zl, wiec warto to wszystko posprawdzac, nawet na wlasna reke.

A jak cię bedzie meczyc ten puls, to popros o izotopin, na obnizenie w ciazy, w pelni bezpieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 17:51

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakos po srednio 9 zl placilam za Ca, Mg.
    Hemoglobine zawsze mam posrodku normy:)jutro zobacze swieze wyniki.
    Tak mocz i krew co miesiac mam badana:)

lolka83 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    U mnie jakos po srednio 9 zl placilam za Ca, Mg.
    Hemoglobine zawsze mam posrodku normy:)jutro zobacze swieze wyniki.
    Tak mocz i krew co miesiac mam badana:)

NO to skad niby ta anemia :)
    JAk po srodku normy to chyba bardzo dobrze :)
    Chociaz dla swietego spokoju moze sparwdz oprocz elektrolitów, zelazo i wit b12 :) Ja np. B12 mam w dolnej normie i biore po tabletce (tabsy to drozdze :), dlatego hemoglobina jest 11,5 a norma niby od 12, chociaz dla kobiet w ciazy niby od 11,5. Jednak w ciazy z ta niską hemoglobiną to ponoc normalne.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Witamyyy he super blizniaki i widze ze parka od razu:) Gratuluję
    oj dziękuję bardzo :) to prawda że na początku jest wielki szok i przerażenie tym bardziej że to moja pierwsza ciąża ale potem już się człowiek zaczyna cieszyć :D a gdy na USG stwierdzono parkę to się popłakałam :) :D

karusia, misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:
    hej dziewczyny mogę dołączyć do grona przyszłych mam ? też mam termin na lipiec a dokładniej na 12.07.2014 tylko jak to będzie to nie wiemy jeszcze do końca bo trafiła nam się dwójeczka :) więc będzie się działo :) :)

Witaj:) Gratulacje dwójeczki:)

• karusia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka wrote:

Cześć, witaj i gratuluję!! To pewnie z rozmiarem brzuszka przebijesz nas wszystkie? ;p

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo ciekawy artykuł :)

http://www.siostraania.pl/artykul/ksiezniczka-w-pologu--ciaza-porod-i-co-dalej

Karola:), BiB lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    My jeszcze musimy kupić wanienkę, ręczniki kąpielowe, kosmetyki dla małego, pieluchy. A tak mamy już wszystko. Ewentualnie dojdzie jeszcze coś, co nam w oko wpadnie.
    Mały kopie od 3 dni mocno, jest bardzo aktywny, z czego się cieszę :)
    Hej Gośśśka !!!
    Ale czas leci, jeszcze chwila i będziemy z naszymi skarbami razem, już nie mogę się doczekać :)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dziewczyny bardzo ciekawy artykuł :)

http://www.siostraania.pl/artykul/ksiezniczka-w-pologu--ciaza-porod-i-co-dalej

Lolka, dzięki za link - to rzeczywiście ciekawy tekst, wart przeczytania i przemyślenia.

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak w ogóle, to my nadal nie mamy imienia dla naszego syneczka. Już się przymierzaliśmy do Ignasia i Michała. Pierwsze z imion storpedowała rodzina;) I sami obawiamy się, że na podwórku i w szkole do dziecka, a potem nastolatka, inni będą zwracać się per Ignac.
    Ostatnio pojawił się pomysł na Bartosza. Tyle tylko, że nasze nazwisko zaczyna się na Sz, co w wymowie razem z imieniem tworzy zbitkę syczących spółgłosek:))

Także waham się, a na razie nasz synek to po prostu Malutki;)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita, Michał - bardzo ładne - takie uniwersalne i ponadczasowe :)

Moja Wikunia od jakiejś 18stej wczoraj cały czas szalała, nawet w nocy, dość często się budziłam, chyba była pełnia i ciągle jakiś kopniaczek i od rana znowu. Czy ruchy Waszych maleństw też czasami przypominają takie jakby szybkie trzepotanie, nie wiem jak to określić, ale taki dziwny ruch, szybki, niespokojny ?
    Dzisiaj o 15.30 wizyta u lekarza, mam nadzieję, że wszystko w porządku i że zważy i zmierzy mi małą. Trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze :)

karusia, lolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Kunita, Michał - bardzo ładne - takie uniwersalne i ponadczasowe :)

Moja Wikunia od jakiejś 18stej wczoraj cały czas szalała, nawet w nocy, dość często się budziłam, chyba była pełnia i ciągle jakiś kopniaczek i od rana znowu. Czy ruchy Waszych maleństw też czasami przypominają takie jakby szybkie trzepotanie, nie wiem jak to określić, ale taki dziwny ruch, szybki, niespokojny ?
    Dzisiaj o 15.30 wizyta u lekarza, mam nadzieję, że wszystko w porządku i że zważy i zmierzy mi małą. Trzymajcie kciuki oby wszystko było dobrze :)

Dokladnie takie samo coś czuje i ostatnio to się zerwałam na równe nogi bo tak tzrepotała jakby coś się działo ja we wtorek mam wizyte i zapytam czy to normalne bo kurcze z pierwszym ani drugim nie pamietam takich aż intensywnych ruchów

Karola:) lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dzięki za opinię:)
    No zobaczymy jak to z tym imieniem będzie.
    A co do ruchów, to czasami rzeczywiście czuję coś takiego jakby ruch spłoszonego zwierzątka, które nie wie, dokąd uciec. Kiedyś obudził mnie tym w nocy i też pzrstraszyłam się, czy wszystko ok.

Wczoraj Mały był cały dzień jakiś senny, tylko głaskanie zachęcało go do machnięcia łapką czy nożką, co by się matka nie denerwowała. Za to dziś co jakiś czas bardziej zdecydowanie się rusza:)

Karola:) lubi tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Cześć, witaj i gratuluję!! To pewnie z rozmiarem brzuszka przebijesz nas wszystkie? ;p
    hahahha oby nie aż tak chodź mam koleżankę która jest o miesiąc do przodu w ciąży i powiem wam że zazdroszczę jej tego brzuszka :) jest taki fajny i jak dla mnie malutki :) jak z dwa tyg temu się mierzyłam to miałam 115 cm a teraz nie wiem i boje się spr :) :P mówie wam dziewczyny lecę z wagą do przodu że ohoho na dzień dzisiejszy 22 kg to jest aż nie możliwe w ciągu tyg potrafie przybrać dwa kg i nawet nie wiem kiedy :) obym już pomału się zatrzymała bo tego nie widzę :P

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśśka to szalejesz z wagą faktycznie, no ale u Ciebie podwójne szczęście w brzuszku, więc chyba to normalne. Aczkolwiek domyślam się, że musi już być Ci ciężko u mnie tak lekko powyżej 7 kg na plusie i da się już odczuć brzuszek przy wykonywaniu najprostszych czynności, jak chociażby schylanie :) Kurczę, marzą nam się z mężem bliźniaki. Mamy "predyspozycje" genetyczne, ale to w większości chyba dzieło przypadku. Zdrówka dla Was Gośśśka :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Gośśśka to szalejesz z wagą faktycznie, no ale u Ciebie podwójne szczęście w brzuszku, więc chyba to normalne. Aczkolwiek domyślam się, że musi już być Ci ciężko u mnie tak lekko powyżej 7 kg na plusie i da się już odczuć brzuszek przy wykonywaniu najprostszych czynności, jak chociażby schylanie :) Kurczę, marzą nam się z mężem bliźniaki. Mamy "predyspozycje" genetyczne, ale to w większości chyba dzieło przypadku. Zdrówka dla Was Gośśśka :)
    oj dziękuję Ci ale uważaj czego sobie życzysz hihihii :) ;) :P nie no oczywiście żartuję .... bardzo się się cieszymy z mężem że będą bliźniaki ale jak chodzi o samą ciąże to jest ona jednak trochę cięższa,jestem juz bardzo duża :P brzusior jest twardy z linią przez środek ból w pachwinach opuchnięte kostki itd ale jak idę na USG i widzę tych moich łobuzów :) to mi to wszystko się rekompensuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 12:54

Karola:), karusia lubią tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie.Maly mlodszy 12 dni, wazy 980g.Moja gin zakazala mi lezec na plecach bo Dzidzia jest wtedy gorzej odzywiana i dotleniona. Kuedys pusalam Wam, ze chyba nue lubi jak leze na plasko bo wtedy rusza sie bardzo,a moja gin ze to wlasnie przez problem z dotlenieniem...hm.
    Co do cisnienua dostalam odpowiednik izotopinu na ryczalt;)mam brac tylko w razie zlego samopoczucia,kolatan7a srrca ird.
    Dala mi tez potasw saszetkach raz dziennie, i zwiekszyla magnez.
    Pamuetam,ze Lolka miala problem po tym potasie....mam nadzieje ze u mnue obejdzie sie bez komplikacji....

Gośśśka, lolka83 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Gosska ja tsz chcialabym blizniaki;)no ale nie mamy predyspozycjii genetycznych....no ale kto wie,moze nastepnym razem;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ