X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie bóle jak opisujesz Paula też miałam i już też różne myśli do głowy mi przychodziły...ale stwierdziłam, że może macica "ćwiczy" już. Co do bólu w pachwinach, to od rana nie miałam, teraz znowu się zaczyna ...

Wczoraj dopadło mnie chyba jakieś zbicie ciążowe pierwszy raz, że cellulit na udach, że hemoroidy, zgaga w nocy, bóle w pachwinach...eh..

Ale dzisiaj już lepiej :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zobaczę co będzie dziś w nocy i jak się powtórzy to pojadę
    Co do wyglądu to ja też jak zobaczyłam w lustrze swoje nogi to zwątpiłam, twarz mam okrągłą jak księżyc w pełni i wczoraj pół dnia przepłakałam, chyba się zaszyje w domu do lipca

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też moja buzia jest mega okrągła, ale to chyba się stało w przeciągu ostatnich kilku dni, bo jeszcze z tydzień temu, mówiłam do męża, że nie jest źle...

Dobrze, że już po świętach...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też te bóle przechodziłam i trwały ze trzy dni,ale nieraz od czasu do czasu boli tak jak na miesiączkę, co do cellitu to niestety witajcie w klubie od kolan wzwyż u mnie widać:(( a do tego na buzi ciemne plamki.też się chyba zaszyje do lipca:P

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez czasem jak na małpę pobolewa, ale to nie mocny ból...raz jest, pozniej kilka tyg nie ma i tak w kolo...
    Mnie dzis znow glowa boli, grrr ;/

Kochane przegladam koszulki do szpitala, chyba kupie dwie + szlafroczek, chcialam bardziej fantazyjne a nie takie szpitalne :)
    Mam kilka upatrzonych, moze wy tez mozecie cos polecic?

Co do wygladu, wczoraj rodzinka uznala, ze wygladam swietnie, szczupla wszystko idzie w brzuch, rysy zmienione, ale tylko na lepsze...az mnie to wkurzylo, bo nie lubie takiego chwalenia...kazdy chcial dotknąć brzucha, pytania jakie imie, gdzie rodze, nie lubie tego itd...
    Na razie buzia ok, nogi ok, widze za na bokach pupy jakis mini cellulit, cholercia...niech tylko mi sie nie rozwinie.
    Dzidzia juz bardzo mocno wyczuwalna, silne te jej ruchy sa...jak trzepie mnie w brzuch to brzuch faluje,ale juz o wiele mocniej niz dotychczas, a co bedzie dalej...
    Brzuch mi juz przeszkadza, mam problem ze wstawaniem szczegolnie z wanny lub np. jak sobie usiade na podlodze...mecze sie juz szybciej, od dawna nie widze swoich czesci dolnych ciala, zeby zobaczyc stopy musze sie wychylic...eh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 00:20

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne koszule do szpitala, poporodowe, do karmienia itp. mają w atlantic i esotiq. Nacięłam się tylko ostatnio na biustonosze w esotiq, bo pani brafiterka dobrała mi koszmarne biustonosze, przekonała mnie, a teraz nie da się w nich chodzić :( i leżą dwa w szufladzie :/ a co do cellulitu, okrągłej buźki itd, dołaczam do grona, zaczynam się ostatnio czuć mega nieatrakcyjnie.... idę na kije zaraz ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wyglądzie to ja się wolę już nie wypowiadać, czuję, że dostanę zrypę od gin za to, ze za dużo przytyłam- a ja się kur*** naprawdę staram nie jeść dużo i wogóle!

A co do dolegliwości to od wczoraj boli mnie coś tam na dole, nie wiem czy to coś od pęcherza, spojenie łonowe czy jakiś inny dziad, ale boli coraz intensywniej. Mam nadzieję, że uda mi się wbić dziś na wizytę do ginki wieczorem.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj czesc a jak u was z przybieraniem?? mi jakos zachamowalo sie troche ufff dzieki Bogu bo 6 miesiac to co tydzien to kg;D i wszystko bylo dobrze a tu takie rozstepichy na cycach.... i widzeze nie tylko ja mam takie dziwne nastroje nie wiem wszystko mnie tak denerwuje ze udusilabym a jak idzie sie gdzies wybrac to z ubraniami jakas masakra a tu 10 maja wesele i gdzie ja jakas fajna sukienke znajde....wszyskie prawie na zlosc sa taliowanew pasie taka moda ehhh ....

f2w3qqmz5z5t8vzm.png
    f2w3rjjgwm9fia9x.png

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2,5kg na plusie jednak przed ciążą BMI 29 ;-/ Dzisiaj wieczorem idę na wizytę do lekarza po 5 tygodniach i już nie mogę się doczekać. Coś mam tam na dole podrażnione, mam nadzieję, że nie jakiś stan zapalny. A co do cellulitu to już przed ciążą miałam więc się przyzwyczaiłam ;-P A na piersiach też mam rozstępy.Zgaga mega. Ale dzidźka kopie i to mi wszystko rekompensuje <3

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po świętach to nawet nie chce stawać na wagę, niech się na razie uspokoi organizm, choć i tak chyba przed ciążą w święta potrafiłam zjeść więcej, teraz już brzuch przeszkadza, nie ma tyle miejsca. Ja też w 6 m-cu tyłam prawie kilogram na tydzień, więc mam nadzieje że już najgorszy okres minie
    Rozstępy na cyckach też mam, ale dzidzia tak szaleje, że wczoraj brzuch wyglądał jak atak obcego, boksowała,po kilka razy pod rząd i to w kilku miejscach naraz chyba rączkami i nóżkami jednocześnie:)
    Jeśli chodzi o staniki ciążowe polecam Alles Mamma są naprawdę dobre, a jeśli chcecie skorzystać z brafiterek to nie w sieciówkach bo tam jest pseudo brafiting

karusia lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia powodzenia na wizycie :)
    U mnie już chyba 8 na plusie, najgorzej nie jest, wszyscy też mówią, że wyglądam ślicznie a brzuszek to mała piłeczka, no ale da się odczuć już ciążę no i ja już widzę, jak ciało się zmienia. Czas ucieka niemiłosiernie, czuję że poród nadchodzi wielkimi krokami...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie,
    ja przez Swięta tez zaszalałam z jedzeeniem. Brzuszek u mnie piłeczka:)ale juz mi dokucza tak jak lolka pisze przy wstawaniu czy wyjsciu z wanny-hm moze nie dokucza-ale daje sie we znaki. Tak samo jak siedzenie-juz nie potrzafie tak jak jeszcze 2 tyg temu wysiedziec kilku godzin przy biurku czy na krzesle-meczy mnie to,a do tego te pogody-duszno, nie ma czym oddychac itd. mały też już częściej daje o sobie znac ale to superrrr:):). ja tez musze sie w jakis stanik zaopatrzyc-ale powiem Wam, ze mi np biust nie urósł-tzn zrobiła się pełniejsza miseczka B(przed ciaza miała 70B a teraz 85B-ale miska mi jednak odstaje ehhh).
    Raczej pod biustem mi sie poszerzyło...ale samej ciezko cos dobrac, a poza sieciowkami niestety nie mam tu brafiterek z prawdziwego zdarzenia.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do staników ciążowych to tak jak Paula polecam Alles Mama. Ja niestety nie mogę powiedzieć, żeby piersi mi nie urosły, przed ciążą miałam 75 C, a teraz kupowałam 80F i widzę, że dalej rosną :/ Mam też stanik z triumpha dla mam, ale jest mniej wygodny niż alles i mam wrażenie, że nie trzyma biustu tak jak powinien.

Alles ma też fajne koszulki nocne, nawet przymierzałam się do kupienia, ale niestety tanie to one nie są :(

Co do wagi, to u mnie zaraz przed świętami było +10 kg, teraz nawet nie staję na wagę. No ale od przyszłego tyg zaczynam gimnastykę 3 razy w tyg i raz basen, to może chociaż trochę przystopuje z tym tyciem.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a mogę zapytać skąd jesteś? bo mogę polecić jakiś fajny sklep blisko Ciebie

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Hej Mamusie,
    ja przez Swięta tez zaszalałam z jedzeeniem. Brzuszek u mnie piłeczka:)ale juz mi dokucza tak jak lolka pisze przy wstawaniu czy wyjsciu z wanny-hm moze nie dokucza-ale daje sie we znaki. Tak samo jak siedzenie-juz nie potrzafie tak jak jeszcze 2 tyg temu wysiedziec kilku godzin przy biurku czy na krzesle-meczy mnie to,a do tego te pogody-duszno, nie ma czym oddychac itd. mały też już częściej daje o sobie znac ale to superrrr:):). ja tez musze sie w jakis stanik zaopatrzyc-ale powiem Wam, ze mi np biust nie urósł-tzn zrobiła się pełniejsza miseczka B(przed ciaza miała 70B a teraz 85B-ale miska mi jednak odstaje ehhh).
    Raczej pod biustem mi sie poszerzyło...ale samej ciezko cos dobrac, a poza sieciowkami niestety nie mam tu brafiterek z prawdziwego zdarzenia.

Mi też piersi za dużo nie urosły z 75B na 80B więc prawie wcale a rozstępy i tak się pojawiły ;-/

Karola mam nadzieję, że na wizycie usłyszę, że wszystko ok. Ach trochę się stresuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 11:46

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, nie martw się, nie jesteś sama... Ja mam 3 maja i 7 czerwca wesele :D ale jeśli chodzi o ubrania to polecam z pełną odpowiedzialnością www.happymum.pl jak jestem w wawie, kupuję na miejscu, jak nie mam możliwości kupuję online i też jestem zadowolona :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 8 kilo na plusie:) brzuszek tez przeszkadza:) bo wyglądam jakbym pilkę połknęła:P
    Dzisiaj wieczorem wizyta u ginekologa już się nie mogę doczekać jak znów zobaczę Tośkę,z tyłu głowy mały niepokój czy wszystko będzie oki:/

Karola:) lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszej wizycie: dzidźka ma się dobrze, podczas badania miała czkawkę ;-) waży 1160g, serduszko bije 136 razy na minutę. Pan doktor chciał mi pokazać buźkę a malutka prawie cały czas zasłaniała ją rączką ale jakoś się udało. Jaka ona piękna- moja kochana dzidźka <3
    Zapytałam o te twardnienia bo mam lekkie ale lekarz stwierdził, że teraz tak już się może dziać i po badaniu stwierdził, że jest wszystko dobrze- szyjka macicy dobrej długości, twarda i zamknięta. Dostałam Macmiror globulki przez 12 dni bo mam nieprawidłową wydzielinę w pochwie :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 20:08

Karola:), Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Po dzisiejszej wizycie: dzidźka ma się dobrze, podczas badania miała czkawkę ;-) waży 1160g, serduszko bije 136 razy na minutę. Pan doktor chciał mi pokazać buźkę a malutka prawie cały czas zasłaniała ją rączką ale jakoś się udało. Jaka ona piękna- moja kochana dzidźka <3
    Zapytałam o te twardnienia bo mam lekkie ale lekarz stwierdził, że teraz tak już się może dziać i po badaniu stwierdził, że jest wszystko dobrze- szyjka macicy dobrej długości, twarda i zamknięta. Dostałam Macmiror globulki przez 12 dni bo mam nieprawidłową wydzielinę w pochwie :-/

Tez dostałam dzisiaj te globulki (tylko czasowo, docelowo mam mieć jakieś robione) i jak poszłam po nie do apteki to mnie cena z nóg zwaliła...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Tez dostałam dzisiaj te globulki (tylko czasowo, docelowo mam mieć jakieś robione) i jak poszłam po nie do apteki to mnie cena z nóg zwaliła...

Ja za 12 globulek zapłaciłam 40 zł a Ty? A powiedz czułaś jakieś swędzenie lub coś innego tam na dole, że je dostałaś? Bo ja specjalnie nic nie czuję, no może trochę a lekarz stwierdził, że wydzielina nie jest prawidłowa i mi je zapisał. Też masz je brać 12 dni? A docelowo co dostałaś? No i jak po wizycie? Same pytania mam heh :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ