X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też jestem już po wizycie. Na szczęście wszystko jest w porządku, ale mam nakaz leżenia przez jakiś czas ;/ Powiem wam, że pierwszy raz się tak w ciąży zestresowałam,nie dość, ze miałam taki ból spojenia to do tego doszło coś co wydawało mi się być sączącymi się wodami płodowymi..

Mój 'maluszek' ma już ok 1554g i jest starszy o ponad 2 tyg :)

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie moja Toska waży 1382 kg:).Niestety buźki pokazac nie chce bo jest główka głeboko już w dole i do tego odwrócona w strone mojej pupy:P.Reszta oki,akurat miała czkawkę podczas usg:)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB a czemu masz nakaz leżenia, skoro wszystko ok?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to maluchy, juz duze sie robia :)

BIB wlasnie czemu lezenie? przez te bole i ta wydzieline? hmm..

Ja w pon mam wizyte z mierzeniem, ważeniem dzidzi itd, mam nadzieje, ze tez wszystko ok :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula teraz zamieszkuje ok Czestochowy....szukalam na str alles ale widzialam,ze sklepy w lodzi maja, no chuba ze np cos w katowicach by bylo:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula teraz zamieszkuje ok Czestochowy....szukalam na str alles ale widzialam,ze sklepy w lodzi maja, no chuba ze np cos w katowicach by bylo:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a jaka ta wydzielina byla,skoro zaniepokoila? Macie dziewczyny tez uplawy czy nie?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Hm a jaka ta wydzielina byla,skoro zaniepokoila? Macie dziewczyny tez uplawy czy nie?

U mnie na razie ok bez uplawow, cyto gr 1, wiec luz, mam wizyte na poczatku maja wiec mnie pewnie znow przebada i zobaczymy.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to w Częstochowie masz co najmniej dwa sklepy brafiterskie, jeden na al. Wolności Taps się nazywa a drugi Bardotka na Kilińskiego. Nie pamiętam czy mają Allesa ale dobrać rozmiar Ci pomogą nawet na innych miękkich stanikach, a potem już możesz kupić a necie:)

misia_k1 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynają mnie niepokoić te bóle miesiączkowo -krzyżowe, chyba spróbuje jutro się wepchnąć do lekarza, jak czytałam na necie to większość takie bóle ma dopiero przed porodem, nie wiem co powinnam robić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny zaczynają mnie niepokoić te bóle miesiączkowo -krzyżowe, chyba spróbuje jutro się wepchnąć do lekarza, jak czytałam na necie to większość takie bóle ma dopiero przed porodem, nie wiem co powinnam robić

Wcale nie przed porodem bo właśnie teraz,to jest całkiem normalne macica rośnie i spojenie łonowe się rozszerza.

• BiB Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Jeśli Cię to niepokoi to idź do lekarza, dodatkowa wizyta i upewnienie się, że wszystko jest ok na pewno nie zaszkodzi, a przynajmniej uspokoi twoje nerwy, które w ciąży są niewskazane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:51

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    BiB a czemu masz nakaz leżenia, skoro wszystko ok?

Z dzidźką wszystko jest ok, ale niestety mam bardzo nisko spojenie łonowe i główka małego jest też baaaardzo nisko, aż byłam w szoku jak mi ginka pokazała w którym jest miejscu. Aż się śmiałam wczoraj do mojego M, żeby się wziął do roboty i mi przepchną dzidźkę trochę wyżej :P No i jak chodzę, bądź siedzę (przy siedzeniu to już wogóle masakra jest) to spojenie łonowe tak okropnie boli, ze chodzę i ryczę. Dlatego mam zalecone leżenie- z nadzieją, że maluszek się jakoś minimalnie przestawi i nie będzie tak uciskał. Niestety, muszę jakoś przeżyć, ale czego się nie robi dla maleństwa :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

JA nie miałam żadnej niepokojącej wydzieliny z pochwy, ani gołym okiem nie zauważyłam żadnych upławów o dziwnej konsystencji, kolorze, czy zapachu. Jedynie wieczorem zauważyłam, że mam bardzo wilgotne majtki i tak przez 2 dni- dosłownie myślałam, ze się posiusiałam, ale w życiu bym nie powiedziała, ze to upławy. Cytologie miałam robioną w lutym i też była bardzo dobra :/

I mówię wczoraj gince o tym i ona już przy badaniu palpitacyjnym stwierdziła, że ta wydzielina nie jest taka jak powinna i zaleciła globulki dopochwowe robione na zamówienie, a do czasu ich uzyskania właśnie te globulki gotowe.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę dziewczynki,że my na tym samym etapie, podobne objawy, ja tez od paru dni zauważyłam rano jak wstaje mokrą wkładkę jak bym moczu nie trzymała, ale jest to całkowicie bezwonne i bez koloru, we wtorek idę do lekarza to zapytam, ale nie panikuję, koleżanki które już urodziły, mówią,że to normalne:) też mała mi się coraz bardziej rusza...niesamowite...czuję ją całą, wczoraj nawet mi coś wypchała bo koło pępka miałam taką odstającą gulkę:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

Ja również nie zauważyłam żadnych upławów czy niepokojącego zapachu ale lekarz podczas badania stwierdził, że u góry w pochwie jest niepokojąca żółtawa wydzielina i dlatego przepisał mi globulki. Zapytałam czy mogę je brać krócej ale on na to, że mam je brać 12 dni nie krócej. A co do wilgotnych majtek to też tak ostatnio czasami mam, chyba to normalne na tym etapie jak widzę. Narazie mam jeszcze nie liczyć ruchów dzidźki ale codziennie jakiś powinnam czuć. Może być tak, że jednego dnia mocniej i prawie przez cały czas a innego ledwo co. Kochane jeszcze trzy miesiące i będziemy tuliły nasze maleństwa w ramionach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 18:32

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Wcale nie przed porodem bo właśnie teraz,to jest całkiem normalne macica rośnie i spojenie łonowe się rozszerza.

Ewelina z tego co pytałam koleżanek, przypominają sobie bóle miesiączkowe dopiero dobrze po 34 tygodniu, 3, 4 tygodnie przed porodem
    Poza tym ja nie mówię o chwilowych bólach ale o skurczach które budzą mnie w nocy tak, że nie mogę się ruszać, też masz takie codziennie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, na pewno sie tam wybiore:)
    Kurcze ja mam uplawy i bez wkladki sie nie obejdzuem najczesciej po toalecie pojawia sie wydzielina, bezwonna oczywiscie ale jest.teraz zoltawa bo furagine biore 3 razy dziennie na bakterie. Wizyte mam 8 maja wiuec zapytam sie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam sporo wydzieliny ale to może dlatego, że biorę luteinę i ona rano wypływa, także ciężko mi odróżnić co i jak

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tez sporo wydzieliny, ale ponoc to normalne.

Pauluś może podjedz do lekarza albo na izbe przyjec w najbliższych dniach, zebys sie nie stresowała.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ