Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i ja też jestem już po wizycie. Na szczęście wszystko jest w porządku, ale mam nakaz leżenia przez jakiś czas ;/ Powiem wam, że pierwszy raz się tak w ciąży zestresowałam,nie dość, ze miałam taki ból spojenia to do tego doszło coś co wydawało mi się być sączącymi się wodami płodowymi..
Mój 'maluszek' ma już ok 1554g i jest starszy o ponad 2 tygPaula_29, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Misia to w Częstochowie masz co najmniej dwa sklepy brafiterskie, jeden na al. Wolności Taps się nazywa a drugi Bardotka na Kilińskiego. Nie pamiętam czy mają Allesa ale dobrać rozmiar Ci pomogą nawet na innych miękkich stanikach, a potem już możesz kupić a necie:)
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Dziewczyny zaczynają mnie niepokoić te bóle miesiączkowo -krzyżowe, chyba spróbuje jutro się wepchnąć do lekarza, jak czytałam na necie to większość takie bóle ma dopiero przed porodem, nie wiem co powinnam robić
Wcale nie przed porodem bo właśnie teraz,to jest całkiem normalne macica rośnie i spojenie łonowe się rozszerza. -
Paula_29 wrote:Dziewczyny zaczynają mnie niepokoić te bóle miesiączkowo -krzyżowe, chyba spróbuje jutro się wepchnąć do lekarza, jak czytałam na necie to większość takie bóle ma dopiero przed porodem, nie wiem co powinnam robić
Jeśli Cię to niepokoi to idź do lekarza, dodatkowa wizyta i upewnienie się, że wszystko jest ok na pewno nie zaszkodzi, a przynajmniej uspokoi twoje nerwy, które w ciąży są niewskazaneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:51
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:BiB a czemu masz nakaz leżenia, skoro wszystko ok?
Z dzidźką wszystko jest ok, ale niestety mam bardzo nisko spojenie łonowe i główka małego jest też baaaardzo nisko, aż byłam w szoku jak mi ginka pokazała w którym jest miejscu. Aż się śmiałam wczoraj do mojego M, żeby się wziął do roboty i mi przepchną dzidźkę trochę wyżej No i jak chodzę, bądź siedzę (przy siedzeniu to już wogóle masakra jest) to spojenie łonowe tak okropnie boli, ze chodzę i ryczę. Dlatego mam zalecone leżenie- z nadzieją, że maluszek się jakoś minimalnie przestawi i nie będzie tak uciskał. Niestety, muszę jakoś przeżyć, ale czego się nie robi dla maleństwa -
misia_k1 wrote:Hm a jaka ta wydzielina byla,skoro zaniepokoila? Macie dziewczyny tez uplawy czy nie?
JA nie miałam żadnej niepokojącej wydzieliny z pochwy, ani gołym okiem nie zauważyłam żadnych upławów o dziwnej konsystencji, kolorze, czy zapachu. Jedynie wieczorem zauważyłam, że mam bardzo wilgotne majtki i tak przez 2 dni- dosłownie myślałam, ze się posiusiałam, ale w życiu bym nie powiedziała, ze to upławy. Cytologie miałam robioną w lutym i też była bardzo dobra
I mówię wczoraj gince o tym i ona już przy badaniu palpitacyjnym stwierdziła, że ta wydzielina nie jest taka jak powinna i zaleciła globulki dopochwowe robione na zamówienie, a do czasu ich uzyskania właśnie te globulki gotowe. -
widzę dziewczynki,że my na tym samym etapie, podobne objawy, ja tez od paru dni zauważyłam rano jak wstaje mokrą wkładkę jak bym moczu nie trzymała, ale jest to całkowicie bezwonne i bez koloru, we wtorek idę do lekarza to zapytam, ale nie panikuję, koleżanki które już urodziły, mówią,że to normalne:) też mała mi się coraz bardziej rusza...niesamowite...czuję ją całą, wczoraj nawet mi coś wypchała bo koło pępka miałam taką odstającą gulkę
-
misia_k1 wrote:Hm a jaka ta wydzielina byla,skoro zaniepokoila? Macie dziewczyny tez uplawy czy nie?
Ja również nie zauważyłam żadnych upławów czy niepokojącego zapachu ale lekarz podczas badania stwierdził, że u góry w pochwie jest niepokojąca żółtawa wydzielina i dlatego przepisał mi globulki. Zapytałam czy mogę je brać krócej ale on na to, że mam je brać 12 dni nie krócej. A co do wilgotnych majtek to też tak ostatnio czasami mam, chyba to normalne na tym etapie jak widzę. Narazie mam jeszcze nie liczyć ruchów dzidźki ale codziennie jakiś powinnam czuć. Może być tak, że jednego dnia mocniej i prawie przez cały czas a innego ledwo co. Kochane jeszcze trzy miesiące i będziemy tuliły nasze maleństwa w ramionachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 18:32
-
ewelina84 wrote:Wcale nie przed porodem bo właśnie teraz,to jest całkiem normalne macica rośnie i spojenie łonowe się rozszerza.
Ewelina z tego co pytałam koleżanek, przypominają sobie bóle miesiączkowe dopiero dobrze po 34 tygodniu, 3, 4 tygodnie przed porodem
Poza tym ja nie mówię o chwilowych bólach ale o skurczach które budzą mnie w nocy tak, że nie mogę się ruszać, też masz takie codziennie? -
Dzieki Paula, na pewno sie tam wybiore:)
Kurcze ja mam uplawy i bez wkladki sie nie obejdzuem najczesciej po toalecie pojawia sie wydzielina, bezwonna oczywiscie ale jest.teraz zoltawa bo furagine biore 3 razy dziennie na bakterie. Wizyte mam 8 maja wiuec zapytam sie.
Paula_29 lubi tę wiadomość