X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dzięki za pocieszenie :-) Dzisiaj byłam na zajęciach w szkole rodzenia i podczas rozmowy z dziewczynami po zajęciah też wypłynął temat ruchów dziecka i jedna z dziewczyn sama powiedziała, że słabo odczuwa ruchy dzidźki. Ja na to, że mam podobnie więc stwierdziłyśmy, że każda ciąża jest inna (reszta dziewczyn bez problemu czuje ruchy) i jeżeli lekarz mówi,że wszystko jest dobrze to nie ma co się denerwować na zapas. Muszę to sobie powtarzać ;-P

Camilia dziś moja mała bardzo mało się rusza, pierwszy raz od nie wiem kiedy, może dlatego że byłam u dentysty, usuwała mi kamień, trochę bolało i może dzidzia się wystraszyła. Zaniepokoiłam się przed chwilą, bo pukałam w brzuch i nic, więc zjadłam 2 kostki czekolady i dopiero mała dała znać o sobie, śmialiśmy się z mężem, że może po prostu chciała wyłudzić coś słodkiego
    A tak na poważnie ostatnio taki mało ruchliwy dzień miałam miesiąc temu, wtedy miałam wizytę u gina i okazało się, że leżała sobie przodem do mojego kręgosłupa i dlatego nie miałam jak jej wyczuć, bo nawet jak kopała to w drugą stronę. Myślę, że jak raz za czas się nie rusza bardzo to właśnie taką pozycję przyjmuje, plecami do brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 16:52

Gośśśka, lolka83 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzestną mamy wybraną gorzej z chrzestnym bo zbytnio nie ma kogo u nas w rodzinie,może jakiś znajomy bliski...nie wiem pomyśliy jak się urodzi.A chrzest planujemy tak na września.

• Mamuska29 Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas będzie 3 chłopczyk i bardzo się cieszę, nie ukrywam, że dziewczynkę też bym chciała, ale cieszę się, że noszę w sobie kolejne serduszko i niezależnie od płci będę je kochać, termin porodu mam na 23 lipiec. Moi chłopcy Kuba 5,5 roku i \Filipek 3,5 roku już nie mogą się doczekać braciszka i chyba to jest najważniejsze, żeby dziecko było kochane i zdrowe, chociaż gdyby byłoby chore nie znaczy, że byłoby niekochane. Wszystkie dzieciaczki zasługują na miłość. Trzymajcie się lipcóweczki...

Karola:), misia_k1, Gośśśka, Paula_29 lubią tę wiadomość

mamuśka29
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Camilia dziś moja mała bardzo mało się rusza, pierwszy raz od nie wiem kiedy, może dlatego że byłam u dentysty, usuwała mi kamień, trochę bolało i może dzidzia się wystraszyła. Zaniepokoiłam się przed chwilą, bo pukałam w brzuch i nic, więc zjadłam 2 kostki czekolady i dopiero mała dała znać o sobie, śmialiśmy się z mężem, że może po prostu chciała wyłudzić coś słodkiego
    A tak na poważnie ostatnio taki mało ruchliwy dzień miałam miesiąc temu, wtedy miałam wizytę u gina i okazało się, że leżała sobie przodem do mojego kręgosłupa i dlatego nie miałam jak jej wyczuć, bo nawet jak kopała to w drugą stronę. Myślę, że jak raz za czas się nie rusza bardzo to właśnie taką pozycję przyjmuje, plecami do brzuszka

Moja dzidźka przeważnie cały czas leży pleckami do mojego brzucha ( dwa razy na usg była już tak ułożona) czyli kopie "do środka". Pewnie masz rację, że to tłumi ruchy i nie wszystkie są przeze mnie wyczuwalne. Uff musze trochę wyluzować ;-)

lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrztu, ja jeszcze nie planuje, bo nie wiemy jak to wszystko jeszcze wyjdzie w praniu :)
    Ja urodzilam sie w polowie lipca i wiem, ze mialam chrzest we wrzesniu, wiec tez pewnie bym tak chciala zrobic...ale zobaczymy...

MOja dzidzia, ostatnio mega ruchliwa, chociaz to mnie cieszy...ale sa dni, ze jest mniej aktywna, to chyba normalne.

Wiecie co, od 3 dni, dokładnie ok 22, zazwyczaj jak siedze przy kompie, zaczyna mnie bolec niby pod zebrami, moze troche nizej, tam gdzie watroba, nie umiem tego dokładnie okreslic, nie jest to mocny bol, tylko jakby tak cos uciskalo, ale czuje dyskomfort. Watroba chyba ogolnie nie boli, bo ponoc malo unerwiona, zaczelam czytac, to moze dziecko uciska na pecherzyk zolciowy...sama nie wiem, nawet zastanawiałąm sie czy nie podjechac gdzies na usg, aby sprawdzili...ale wystarczy, ze sie poloze i juz nie czuje...wiec moze macica naciska na wnętrzności...
    W pon mam usg to podpytam tej lekarki co to moze byc, a pozniej juz mojego ginia prowadzacego...mam nadzieje, ze to nic groznego ;/

Przed majówka chyba pojade z mezem juz zakupic te wszystkie kosmetyki dla mnie dla dziecka, i inne pierdoły, moze wreszie wybiore lozeczko i zamowie wozek.
    Juz brzuch mnie meczy, 2 godziny po skepach i wracam skonana, eh, a jeszcze ponad 2 miechy...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się lolka ja też odczuwam takie kłucie, ucisk w okolicy żeber:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny jak tam dzionek mija .....ja dalej leniuchuje :P leże do góry brzuchem i nadrabiam str na forum :) mój M leci dziś na trzy dni do Polski pozałatwiać nasze spr,a ja muszę zostać w Oslo :( jeszcze nie wyjechał a już mi jakoś dziwnie i tęskno :/ nie lubię zostawać sama w domu a wy jak weekendzik spędzacie? :)

relgl6d8fxp9gav7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) OO, rozumiem, ja też bardzo nie lubię rozstawać się z Mężem, ale pomyśl sobie, że to tylko 3 dni - ani się obejrzysz, a będzie z powrotem:)

Ja myślałam, że dziś będzie ciąg dalszy prania dziecięcych ubranek i suszenia ich na słońcu, ale dzień taki pochmurny..:( Za to jutro mamy gości, więc dziś jak to w piątek - zakupy, sprzątanie, gotowanie..;)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nowin to wczoraj byłam u swojego gina, zapytałam go o to łożysko, które jakiś czas temu na usg brzeżkiem nachodziło na szyjkę macicy. Dał mi skierowanie na usg, ale udało mi się zapisać dopiero na 15 maja, masakra.
    Mam nadzieję, że się podniosło, bo wolałabym rodzić naturalnie.... Ech.
    Poza tym ok.
    Zapytałam też, czy mam liczyć ruchy, ale mój lekarz twierdzi, że to za wcześnie i że na ogół takie ścisłe liczenie zaleca się, gdy jest jakieś zagrożenie. Także widzicie, że co lekarz, to opinia.

Dziewczyny, w przyszłym tyg zaczynamy SR:))

• BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:

Do której SR się zapisałaś? Ja też zaczynam w przyszłym tyg :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Z nowin to wczoraj byłam u swojego gina, zapytałam go o to łożysko, które jakiś czas temu na usg brzeżkiem nachodziło na szyjkę macicy. Dał mi skierowanie na usg, ale udało mi się zapisać dopiero na 15 maja, masakra.
    Mam nadzieję, że się podniosło, bo wolałabym rodzić naturalnie.... Ech.
    Poza tym ok.
    Zapytałam też, czy mam liczyć ruchy, ale mój lekarz twierdzi, że to za wcześnie i że na ogół takie ścisłe liczenie zaleca się, gdy jest jakieś zagrożenie. Także widzicie, że co lekarz, to opinia.

Mój lekarz też powiedział żeby na razie nie liczyć ruchów. A szkoła rodzenia to fajna sprawa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:33

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

Przed majówka chyba pojade z mezem juz zakupic te wszystkie kosmetyki dla mnie dla dziecka, i inne pierdoły, moze wreszie wybiore lozeczko i zamowie wozek.
    Juz brzuch mnie meczy, 2 godziny po skepach i wracam skonana, eh, a jeszcze ponad 2 miechy...

Mam to samo, więc też planuję w okolicach majówki pojechać na wyprawkowe zakupy. Z kosmetykami się jednak wstrzymam, bo chcę posłuchać co polecają położne na SR..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Mam to samo, więc też planuję w okolicach majówki pojechać na wyprawkowe zakupy. Z kosmetykami się jednak wstrzymam, bo chcę posłuchać co polecają położne na SR..

Ja wczoraj na zajęciach w SR miałam temat wyprawki i zasada jest taka- im mniej kosmetyków tym lepiej:-) A zakupy też zamierzam zacząć w maju bo jeszcze prawie nic nie mam. A jakie wybieracie butelki dla dziecka? Te ze smoczkiem anatomicznym przypominającym kobiecą pierś (córka sąsiadów nie potrafi z niej pić) czy ze zwykłym smoczkiem? Ostatnio jakoś nurtuje mnie ten temat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:42

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci moich koleżanek też nie chcę pić z tego smoczka anatomicznego :/ sama jeszcze nie zdecydowałam jakie będę kupować.

Paula_29, Kunita- wy jesteście z Krakowa (i/lub okolic)- byłyście może w hurtowni atrykułów dziecięcych i niemowlęcych "semma" w krk na ul. botewa?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    nie martw się lolka ja też odczuwam takie kłucie, ucisk w okolicy żeber:)

No wlasnie to nie klucie, tylko czuje tam cos, taki bol dziwny :/ ale zawsze pod wieczór, zmiana pozycji pomaga, raczej jest nizej niz zebra, ale tlumacze sobie, ze dzidzia tam cos naciska. Chociaz lekarza podpytam.

Ja się nabawiłam jakies stanu zapalnego koło paznokcia w kciuku,. NIgdy czegos takiego nie mialam, caly spuchł i boli :( kurde jak nie sraczka to urok.
    Ide dzis wieczorem do chiruga bo pewnie to ta Zanokcica ( zakazenie wałów paznokciowych) grrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:30

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

Ja wlasnie sobie czytam opinie, znalazlam swietna stronke http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/01/jakie-podkady-poporodowe-kupic.html

oraz podpytuje kumpele. Chce miec to z glowy ;/
    My szkole rodzenia zaczynamy 5 maja, tez poslucham co polozne maja do powiedzenia.
    U Wawie dzis piekna pogoda i cieplo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 13:31

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    U Wawie dzis piekna pogoda i cieplo :)

W okolicach Krakowa ciepło, choć pochmurno. Taki jakiś przytłaczający dzień, że się z łóżka zwlec nie mogłam :(

A co do tych podkładów poporodowych (podpasek gigantów) to wszystkie moje koleżanki używały bella mama i były zadowolone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 14:01

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, ja się zapisałam do SR przy Narutowicza, a Ty?
    Jeśli chodzi o tę hurtownię, to nie dotarłam do niej jeszcze,ale jest na mojej liście:).Byłaś tam może? Ja teraz jestem na etapie poszukiwania wózka i przydałoby się miejsce, gdzie mają szeroką gamę kolorystyczną, co by na żywo zobaczyć jak co wygląda.

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek, to na razie nie mam pojęcia. Zamierzam co prawda karmic piersią, ale w razie konieczności odciągania pokarmu na pewno jakaś butla się przyda. Zobaczymy, co podpowiedzą w SR.

• BiB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    BiB, ja się zapisałam do SR przy Narutowicza, a Ty?
    Jeśli chodzi o tę hurtownię, to nie dotarłam do niej jeszcze,ale jest na mojej liście:).Byłaś tam może? Ja teraz jestem na etapie poszukiwania wózka i przydałoby się miejsce, gdzie mają szeroką gamę kolorystyczną, co by na żywo zobaczyć jak co wygląda.

A ja do SR przy Siemiradzkim :) Do tej hurtowni prawdopodobnie pojadę jutro (o ile jest otwarta, bo na stronie jakoś nie mogę znaleźć tej informacji). Znasz jeszcze jakieś inne hurtownie art dziecięcych w Krk?

Co do wózków to Paula chyba polecała Smyka w Factory w Modlniczne, podobno tam jest duży wybór i miejsce do testowania. Ja swój wybrałam w entliczku na dobrego pasterza- akurat mieli na stanie ten kolor który ja chcę :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ