Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że sterylizator jest zbędny, podgrzewacz do butelek tak:) najlepiej do butelek i słoiczków, fajna sprawa jak w nocy sie wstaje i się sily nie ma wody gotowac, czekac itd, a potem mozna wykorzystac do sloiczkow, herbatek itd:)
Ja kupiłam laktator reczny Aventu, elektryczny trzeba podłączać pod prąd, a ten ręczny bierzesz i po prostu sobie ściągasz bez podłączania do sieci, może i wygodniejszy bo sama nie musisz nic robić ale może wcale tak długo nie bedzie się go używac? A różnica cenowa ogromna, chyba, że od początku będziesz ściągać pokarm i przez dłuższy czas wtedy też wybrałabym elektryczny:)karusia lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:Kunita, na allegro te wózki kosztują tyle samo co w entliczku. Tzn w entliczku cena wyjściowa jest ok 1700 zł, ale przy zakupach za powyżej 1500 zł dają upusty i wychodzi tak samo jak na allegro (sprawdzałam), a przy ew reklamacji czy coś, to w sklepie zawsze łatwiej
To muszę się temu przyjrzeć, bo ja na razie sprawdzalam ceny tylko w smyku i tam jest 1850, ale z tego, co pamietam, do tego trzeba dokupic pare akcesoriów (chyba nie wszystkie folie i moskitiery w tym były).
Dobrze wiedziec o tych upustach w entliczku - musze sie tam wybrac i pogadac ze sprzedawcami, bo ostatnio to tak dosłownie na chwilę wpadlismy przejazdem.
-
Ja też uważam że sterylizator jest zbędny, tak jak np suszarka do butelek, no bez przesady przecież mogą schnąć na zwykłej suszarce do naczyń. Podgrzewacz jak najbardziej tak (głównie dla naszej wygody by jak w nocy się wstaje nie czekać aż woda się zagotuje, potem schłodzi itp itd,albo właśnie do słoiczków) tak przynajmniej koleżanki polecały
W tej chwili jest tak dużo rzeczy, że bardzo łatwo można wpaść w szał zakupów i kupić wiele niepotrzebnych. Sama się często na coś napalam (ostatnio jedna z koleżanek polecała kosz na zużyte pieluchy) ale im dłużej o tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku że duża część tych rzeczy jest po prostu niepotrzebna a tylko nabija kieszenie producentom. Może i w jakiś sposób ułatwiają życie, ale czy na tyle by wydawać na to kasę to nie jestem przekonana
Co do tych laktatorów, te w Was które mają zamiar kupić elektryczne, macie jakieś modele na oku?lolka83, misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie - przed ciążą często miałam infekcje układu moczowego, furaginka przeważnie pomagała. Znam te objawy dokładnie, ale teraz w ciąży może jest inaczej. Coś mi się wydaje, że ktoś pisał, że infekcja przebiegała bezobjawowo. Bo ja mam częste parcie na pęcherz i wydaje mi się, że leciutki ból przy oddawaniu moczu, to jest nic w porównaniu do tamtych, znanych mi objawów, ale czy po zwykłym badaniu moczu wyjdzie że jest jakaś infekcja ?
-
Karola,ja pisałam, ze przebiega bezobjawowo-przynajmniej zapalenie.
U mnie w badaniu moczu wyszło ,,liczne bakterie" dlatego tez gin dała mi furagine 3 razy 2 tab przez 10 dni.
Miałam tez wczesniej infekcje-ale wówczas objawem były upławy o nieprzyjemnym zapachu to dostałam Nystatyne dopochwowa.
Teraz nic nie czułam, ani swedzenia ani wiekszego paracia-bo i tak bardzo czesto do toalety chodze:),ale wole wybrac tabletki(2 opakowania) do konca i miec to z głowy. Przy nastepnym badaniu bede wiedziec co i jak. -
Karola:) wrote:Dziewczyny, mam pytanie - przed ciążą często miałam infekcje układu moczowego, furaginka przeważnie pomagała. Znam te objawy dokładnie, ale teraz w ciąży może jest inaczej. Coś mi się wydaje, że ktoś pisał, że infekcja przebiegała bezobjawowo. Bo ja mam częste parcie na pęcherz i wydaje mi się, że leciutki ból przy oddawaniu moczu, to jest nic w porównaniu do tamtych, znanych mi objawów, ale czy po zwykłym badaniu moczu wyjdzie że jest jakaś infekcja ?
Ja też ostatnio czuję częste parcie na pęcherz a jak idę to kilka kropli. Ale nic mnie nie boli więc to chyba normalne- mam nadzieję. Ostatnio miałam badanie moczu ogólne i nie było żadnej rubryki pod tytułem bakterie więc wywnioskowałam, że to oznacza, że ich nie ma. Chyba tak jest, jak sądziecie? Czy trzeba zbadać mocz od razu pod kątem bakterii? -
Dziewczyny, ja wczoraj musiałam zrobić posiew.. Niestety trochę to trwa. Zanim coś urośnie na płytce trzeba czekać do 3 dni, później w zależności od tego, co wyrośnie robią posiew w danym kierunku i to kolejne jakieś dwie doby czekania...
Nigdy w życiu nie miałam zapalenia dróg moczowych ale w ciąży, wiadomo dlaczego się dzieją takie rzeczy... Dodam jeszcze tylko, że przechodzę wszystko bezobjawowo.
Właśnie przyjechały nasze mebelki!! Polecam serie classic z firmy baby plus, są naprawdę solidnie wykonane i do tego takie urocze... -
Co za dzien,u mnie pogoda totalnie beznadziejna, pada co chwilke.Rano wybralismy sie z M na zakupy i od razu jak wrocilam od 12.30 do 17.30 spalammmm szokkk. MALY od kilku dni jakis leniuszkowy jest bo malo sie wierci.
Do tego od dwoch dni brzuch mnie tak swedzi, skora ze szok.....ehh i mam go hm w takich drobniutkich plamkach czerwonych,nie wiem jak to wytlumaczyc ale wydaje mi sie ze to moze prognoza rozstepow,skora sie rozciaga dlatego swedzi. Najbardziej ponizej pepka.
Znacie to uczucie??
Moja mama mowi,ze moze mam uczulenie na te moje Mustelle,ale kurde 7 m sie smaruje i nic mi nie bylo...hm moze kilka dni oliwka lub Kremem nivea bede natluszczac.
Mi brzuszek ostatnio bardzooo wyskoczyl he taka pilka ze szok:) -
Dziewczyny, powiem wam, że jestem załamana. Kupiliśmy dziś z mężem łóżeczko dla bobaska Klupś "Safari z żyrafką". W sklepie prezentował się nieźle i kilka koleżanek z pracy polecało tego producenta. Po rozpakowaniu w domu stwierdziliśmy z mężem, że w życiu nie mieliśmy nic tak kiepskiej jakości. Jeszcze łóżeczko jak łóżeczko, ale szuflada do niego to istna porażka. Po prostu płakać mi się chce..
-
BiB wrote:Dziewczyny, powiem wam, że jestem załamana. Kupiliśmy dziś z mężem łóżeczko dla bobaska Klupś "Safari z żyrafką". W sklepie prezentował się nieźle i kilka koleżanek z pracy polecało tego producenta. Po rozpakowaniu w domu stwierdziliśmy z mężem, że w życiu nie mieliśmy nic tak kiepskiej jakości. Jeszcze łóżeczko jak łóżeczko, ale szuflada do niego to istna porażka. Po prostu płakać mi się chce..
Bib nie plakusiaj....Na pewno wizualnie b.ladnie sie prezentuje bo znam ten model z roznych sklepow.
Moze nie jest az tak źle, a jak ubierzesz w swoja posciel bedzie sie lepiej prezentowalo.....hm zawsze mozesz wymienic pewnie jak kupilas w sklepie lub zwrocic:) -
misia_k1 wrote:Do tego od dwoch dni brzuch mnie tak swedzi, skora ze szok.....ehh i mam go hm w takich drobniutkich plamkach czerwonych,nie wiem jak to wytlumaczyc ale wydaje mi sie ze to moze prognoza rozstepow,skora sie rozciaga dlatego swedzi. Najbardziej ponizej pepka.
Znacie to uczucie??
Moja mama mowi,ze moze mam uczulenie na te moje Mustelle,ale kurde 7 m sie smaruje i nic mi nie bylo...hm moze kilka dni oliwka lub Kremem nivea bede natluszczac.
U mnie w 3 miesiacu zrobiła sie wysypka na udach. Okazało sie wtedy, ze po 2 miesiącach uczulił mnie ten okropny olejek Jonhsona. Własnie dziwne, bo uzywalam dlugo i nagle bach. Wtedy od razu zaczelam czytac, ze to gowno uczula i nie bede juz tego stosowac. Przed ciaza nigdy nic mnie nie uczulało, ten olejek też.
Uważaj na NIvea tez róznie z nia bywa.
Teraz tylko oliwka rossmanna, olej arganowy i Lochleber krem na rozstepy.
Kto wie, w ciazy rozne dziwne rzeczy sie zdarzaja, odstaw na kilka dni tego co teraz uzywasz i uzywaj czegos innego.
Poczytaj o wysypkach, co prawda zazwyczaj to nic groznego, ale jak mi wtedy wyskoczyla musialam dla swietego spokoju zrobic aspat i alat.
http://parenting.pl/portal/wysypka-w-ciazy
ps. W Wawie masakra, cały dzień leje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 21:17
-
BIB tez widzialam to łozeczko, ale wlasnie jak zaczelam je ogladac i dotykac maja jakas taka slaba jakośc.
Patrzylam akurat na inne tej firmy i juz sama nie wiem jakie wybrać. Boje sie w necie zakupic, nim nie objerze, bo metariał metriałowi nie równy...hmmm. -
Kurcze Lolka tak mysle wlasnie,ze moze to przez oliwke Johnsona z aloesem bo od kilku dni po kapieli ja stosowalam i zaczelo mnie swędzic....mam oliwke do masazu ziaji to zobacze,a w po week zakupie cos innego i wowczas sie przekonam.
Na wszelki wypadek wapno zaczelam pic, nie drape tego ale ciezko sie oprzec.... -
Ja mam większość mebli robionych na zamówienie z drewna, jakość wspaniała, a cenowo wychodzi tyle co w sieciówkach albo odrobinkę więcej.
Łóżeczka szukam porządnego, ale kupujemy to mniejsze na razie, wiec tez nie chce przepłacać.
U mnie musi być orzech pod sypialnie. Na razie szukam -
misia_k1 wrote:Kurcze Lolka tak mysle wlasnie,ze moze to przez oliwke Johnsona z aloesem bo od kilku dni po kapieli ja stosowalam i zaczelo mnie swędzic....mam oliwke do masazu ziaji to zobacze,a w po week zakupie cos innego i wowczas sie przekonam.
Na wszelki wypadek wapno zaczelam pic, nie drape tego ale ciezko sie oprzec....
Kup sobie tą na wszelki wypadek, nie znam dziewczyny, która by na niego narzekała albo olej arganowy(drogi) lub migdałowy
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Dla-Mam-olejek-do-ciala-przeciw-rozstepom-300-ml,111262,3033
Poczytaj sklady tu, moze znajdziesz cos lepszego
np. ziaja pozostawia wiele do życzenia.
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 00:35
misia_k1 lubi tę wiadomość