X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    hmm widziałam w sklepie i w porównaniu do innych wygladało solidnie...właśnie sama nie wiem na co sie zdecydować.

.

Jak ono teraz sobie stoi złożone, to nie wygląda tak źle i kiepsko jakościowo, ale że łóżeczko jest w częściach do samodzielnego montażu to nie dało się tej fuszerki nie zauważyć przy składaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 21:04

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    To tak:
    ja wynalazłam firme Pacyga, porzadne meble. INna firma, ktora ma porzadne lozeczka to Jardrew. Sosna lub buk.
    JUtro sprobuje sie przejechac do sklepu gdzie je maja i zobacze, chce porzadne masywne lozeczko, bez opcji kołysania.
    Jeszcze sklep Arus, tam mieli sensowne.

Co do poscieli bardzo podoba mi się firmy DARLAND (posciel ma srednie opinie), lozeczka tez maja, ale sama nie wiem, bo rozne sa opinie.
    Natomiast z posciela chyba zaryzykuje i kupie jedna na sprobowanie, jednak i tak chce aby mala na poczatku spala w śpiworku lub pod kocykiem.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6777216

Inna posciel znalazłam z bardzo dobrymi opiniami - AMY
    http://allegro.pl/amy-7-el-sliczna-posciel-do-lozeczka-hafty-120x90-i4147372377.html

Cos z nich wybiorę.

Pacyga z Krzepic????
    Daj znać jak Ci się te łóżeczka podobają i cenowo jak wyglądaja:)jesli to nie będzie kłopot.

Ale widzę, ze wszystkie firmy na ,,jedno kopyto robią" tzn te same modele-kolorystyka...he

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Lolka co do pościeli nie jest to super jakość, n pewno nie jest to 100% bawełna natomiast ja zadowolona jestem bo zależało mi na całym komplecie. Ja myślę, że te na allegro są podobnej jakości. bo kupiłam też rożki i pościel do wózka od innych sprzedawców i jakościowo są bardzo podobne wszystkie te rzeczy. Jeśli chcesz lepszej jakości to musisz kupić w sklepie i podotykać, tyle, że tam nie znajdziesz całości tylu elementowej w jednej tonacji i wzorze. Te tańsze pościele w Smyku to mniej więcej podobna jakość (oczywiście w smyku 2, 3 razy droższe) Ja mam i moskitierę i przybornik wiem że moskitiera zbiera kurz ale jak się ją będzie często prać to większej szkody niż zasłony czy firanki nie robi.
    Co do łóżeczka z funkcją kołyski widziałam kilka takich gdzie później tą dolną podstawę nie blokuje się tylko całkowicie demontuje i to myślę jest fajne rozwiązanie

Bib, tak wybieram się na 3 trymestr do Wiechecia jak zwykle
    Karusia myślę, że niepotrzebnie się przejmujesz. Moja mama, teściowa i ciotki czyli starsze pokolenie nie słyszały że nie wolno spać na plecach, spały jak im wygodnie a jakoś nic nam nie jest. Ja już kiedyś pisałam o tym, że u nas na gimnastyce fizjoterapeuci i położne nie negują tego jeśli komuś jest wygodnie, a przecież w nocy nie jesteś w stanie się kontrolować, więc nie sądzę by natura tak to skonstruowała, że możemy krzywdę zrobić w nocy maluszkom. A jeśli czujesz się źle i ciężko Ci się oddycha to sama się przewracasz. Ja często śpię na prawym boku, nie da się przy bolącym biodrze i plecach spać cały czas na jednym

karusia lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a nie pamiętasz jakiej firmy były te łózeczka z demontażem funkcji kołyski??

Ja też wybieram sie Karusia na te trzecie badanie po 30 tyg, mój gin mi takze go polecił...wieć M juz zasygnalizowałam, ze trzeba 300 stówki szykowac,aby Małego nagrać:D....ale wiem jedno, ze zadzownie i umówie się jak bede w 31-32 tyg dopiero, bo wg poprzednich badan Mały jest młodszy o 12 dni, więc akurat chciałabym trafic w 30 tydzien:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Pacyga z Krzepic????
    Daj znać jak Ci się te łóżeczka podobają i cenowo jak wyglądaja:)jesli to nie będzie kłopot.

Ale widzę, ze wszystkie firmy na ,,jedno kopyto robią" tzn te same modele-kolorystyka...he

Z Pacygi mi sie bardzo podobały, mega porzadne, ogladalam akurat komode, ale nie kupilam, bo byla za szeroka i robia mi ja na zamowienie w Krakowie.
    Lozeczka pewnie tez maja porzadne.

Ja jutro jade oblukac Jardrew, bo jednak jak ogladalam te lozeczka np. Radek i inne to jakies mi sie bardzo slabe wydały. Cale chodzily na wszystkie strony.

Co do poscieli patrze na bangli i ta AMY ma bardzo dobre opinie.
    NO wlasnie to jest plus, ze sa te komplety ladne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 21:09

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula za opinię bo właśnie wciąż zastanawiam się, czy nie kupić tej pościeli co ty...

A wogóle uważacie, że pościel do wózka jest potrzebna? Z tego co słyszałam, to raczej zbędny gadżet

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Jak ono teraz sobie stoi złożone, to nie wygląda tak źle i kiepsko jakościowo, ale że łóżeczko jest w częściach do samodzielnego montażu to nie dało się tej fuszerki nie zauważyć przy składaniu.

Domyślam się, ze wszystko ładnie w sklepie wygląda...ja chciałam łóżeczko przez internet zamówic jak juz obczaje na zywo w sklepie-ale fakt faktem, inaczej coś wyglada na żywo w sklepie-a inaczej po rozpakowaniu i złożeniu...ryzyk fizyk.
    Ale przynajmniej mam nastepny ,,problem"-jak to mój M mówi do rozwiązania-jakie łóżeczko wybrać...eh dla Niego to wszystko obojętne, jaki kolor, jaka firma:((

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja ponoc tydzien wieksza, wiec jutro mam nadzieje, ze to bedzie dobry termin na to usg :)

Dziewczyny coraz czesciej czuje takie uczucie jak przed okresem, ale nie boli, tylko jakos tak dziwnie, takie uczucie...jakis dyskomfort, jakby rozciaganie po bokach, mzoe to wiazadla, sama nie wiem, jutro zapytam tej lekary.
    2 tyg temu wszystko bylo ok przy badaniu szyjki, wiec nie wiem czy to uroki 3 trymestru?

BIB tez nie wiem, czy to w wogole potrzebne do wozeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 21:29

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Domyślam się, ze wszystko ładnie w sklepie wygląda...ja chciałam łóżeczko przez internet zamówic jak juz obczaje na zywo w sklepie-ale fakt faktem, inaczej coś wyglada na żywo w sklepie-a inaczej po rozpakowaniu i złożeniu...ryzyk fizyk.
    Ale przynajmniej mam nastepny ,,problem"-jak to mój M mówi do rozwiązania-jakie łóżeczko wybrać...eh dla Niego to wszystko obojętne, jaki kolor, jaka firma:((

Z drugiej strony to łóżeczko też nie jest na nie wiadomo ile lat i nie kosztuje nie wiadomo ile, więc nie ma aż takiej schizy.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bib może i niepotrzebne, ale kosztowała 30 zł więc to nie wydatek, a najwyżej się przyda do łóżeczka turystycznego jak pojedziemy gdzieś dalej, po co całą dużą wtedy pakować
    Misia nie pamiętam jaka firma ale jak gdzieś zobaczę raz jeszcze dam znać
    Ja na USG umówiłam się już przed świętami i ledwo na 31+1 się udało. wcześniejszych terminów już nie było
    Ja kupiłam łóżeczko z Ikei i jestem zadowolona

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie zasiadłyśmy do komputerków ;)

Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu, może dzisiaj w końcu się wyśpię :D

Lolka, ja też ostatnio miewam takie bóle, ale w związku, że są znośne i zwyczajnie odczuwalne, stwierdziłam, że zwyczajnie mała rośnie i się rozpycha. kiedyś lekarz mi powiedział, że ma prawo w ten sposób się czuć. :)

lolka83 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Chyba wszystkie zasiadłyśmy do komputerków ;)

Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu, może dzisiaj w końcu się wyśpię :D

Lolka, ja też ostatnio miewam takie bóle, ale w związku, że są znośne i zwyczajnie odczuwalne, stwierdziłam, że zwyczajnie mała rośnie i się rozpycha. kiedyś lekarz mi powiedział, że ma prawo w ten sposób się czuć. :)

No wlasnie, wiec pewnie to norma :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie o inne bóle, bo te miesiączkowe na szczęście ustąpiły
    Od kilku dni boli mnie brzuch ale jakby na zewnątrz, jak zginam się, schylam a teraz nawet jak siedzę pochylona do przodu. Wcześniej mi przeszkadzał, ale teraz jak go ścisnę przypadkowo to boli, czy to jest normalne?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A ja mam pytanie o inne bóle, bo te miesiączkowe na szczęście ustąpiły
    Od kilku dni boli mnie brzuch ale jakby na zewnątrz, jak zginam się, schylam a teraz nawet jak siedzę pochylona do przodu. Wcześniej mi przeszkadzał, ale teraz jak go ścisnę przypadkowo to boli, czy to jest normalne?

Moze dzidzia sie tak ulozyla, ale wiesz jak jak nie minie za jakis czas to trzeba lekarza podpytac, na tym etapie ciazy musimy byc juz czujne.

Ja u chirurga jak bylam w piatek z paluchem, dowiedzialam się, że na 100% mam przepuklinę pępkową, jeden z objawow, jak sie podnosze to na brzuchu robi sie namiot :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 22:56

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łóżeczko z ikea i jestem zadowolona, pozostałe mebelki też. Dzisiaj kupiliśmy żyrandol i zamówiłam na allegro taką naklejkę - drzewko. Jutro piorę ostatnią partię ciuszków i wkładam do szafy. Poprasowane ciuszki posegregowałam rodzajami i rozmiarami, ułożyłam na ręcznik i przykryłam również ręcznikiem. Nie wiem czy dobrze robię, bo początkowo chciałam pakować w worki próżniowe, ale jak opowiedziałam o tym koleżankom, które mają dzieci, to powiedziały, że nie mam popadać w paranoje i stwarzać dziecku sterylnych warunków. Co myślicie?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że w Ikea malo jest brązów, a u mnie tylko taki kolor wchodzi w gre :)
    JUtro bede to polukam :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, chyba koleżanki mają trochę racji, niech ubranka przesiąknął troszkę naturalną mikroflorą mieszkania, woreczki próżniowe to już chyba zbyt duża ostrożność :) ale nakrycie ręcznikiem, żeby się nie zakurzyło jak najbardziej. Możesz dla bezpieczeństwa nakryć teraz je ręcznikiem i poprasować przed porodem, żeby były "bezpieczniejsze" dla malucha :)

Ja zostawiam prasowanie i pranie na czerwiec jak już rozstawimy meble, na razie mamy złożoną tylko skrzynię, a łóżeczko i komoda są w kartonie, niech czekają :)

Wyspałam się dzisiaj, spałam dużo więcej na prawym boku i nad ranem obudziłam się z niesamowitymi skurczami w udach i podudziach :| myślicie, że to może mieć związek?? Nie miałam do tej pory takiego problemu :P

Lolka czy Twoja przepuklina stwarza dla Ciebie albo dla malutkiej jakieś zagrożenie np. podczas porodu? Czy lekarz jest w stanie wyłapać to na usg?

Karola:) lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Moze dzidzia sie tak ulozyla, ale wiesz jak jak nie minie za jakis czas to trzeba lekarza podpytac, na tym etapie ciazy musimy byc juz czujne.

Ja u chirurga jak bylam w piatek z paluchem, dowiedzialam się, że na 100% mam przepuklinę pępkową, jeden z objawow, jak sie podnosze to na brzuchu robi sie namiot :(

Ja też mam:(

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział,że w ciązy przepuklina nie stwarza zagrożenia ani dziecku ani matce,jednak co do porodu naturalnego to wtedy chirurg musi dac zgodę,jeżeli nie to robią cesarkę.

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:

Lolka czy Twoja przepuklina stwarza dla Ciebie albo dla malutkiej jakieś zagrożenie np. podczas porodu? Czy lekarz jest w stanie wyłapać to na usg?

Z tego co wiem raczej nie, ponoc wiekszosc babek w ciazy to ma. Masz taka pusta przestrzen pod pepkiem i gin jak dotknal od razu stwierdzil, a chirurg potwierdzil. Po ciazy powinno sie cofnac jesli nie to wtedy najlepiej cos z tym zrobic. Co do cesarki ja ja bede miec z powodu siatkowki wiec nie wiem czy ma wplyw. Kolezanki rodzily i bylo ok, ale pewnie zdecyduje lekarz.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ