X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy mi się nie cofnęła i raczej nie słyszałam o tym żeby mogła się cofnąć skoro już wyjdzie.Miałam normalnie rok po urodzeniu dziecka operację usunięcia przepukliny.

• Camilia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a zastanawiałyście się już jak będzie spała Wasza dzidzia? Śpiworek, rożek, kocyk, cieplejesze ubranko, pieluszka tetrowa? Ostatnio w SR położna powiedziała, że ortopedzi odradzają by niemowlę spało w rożku bo ma nienaturalnie wyprostowane nogi i może miec później problem z bioderkami.
    Aaa i nurtuje mnie też temat laktatora. Jaki kupujecie? I czy przed porodem czy już po gdy się okaże, że jest konieczny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 16:43

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator już mam, ręczny aventa. Ostatnio zmartwiłam się, bo dziewczyny tu na forum jednak elektryczne polecały, ale zgadałam się z kuzynką i koleżanką, które miały ręczny i bardzo zadowolone. No ale to nie ma reguły, to zależy od laktacji, ilości pokarmu itp. Nie wiadomo czy będzie potrzebny tylko do pobudzenia produkcji czy będziemy go częściej używały...wszystko się okaże, ale wydaje mi się że warto kupić.

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    W pierwszej ciazy mi się nie cofnęła i raczej nie słyszałam o tym żeby mogła się cofnąć skoro już wyjdzie.Miałam normalnie rok po urodzeniu dziecka operację usunięcia przepukliny.

Dwóm kolezankom sie cofnela, widocznie zalezy jaka ona jest.
    Dwoch lekarzy powiedziało, ze powinno się cofnać, bo nie jest duża a, że miesnie się rozeszły to mogą jeszcze wrocic na miejsce.
    Zobaczymy, najwyzej beda mi ja usuwac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:59

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BYlam dzis na usg polowkowym, u tej gini od wad plodow itd, co zreszta robila mi polowkowe. Ma jeden z najlepszych sprzetow w Wawie.
    Mała wazy juz ponad 1700 (1660-1760) g!
    Z usg termin porodu wychodzi na 26 czerwca, ale kazała się nastawiać jednak na ok 10 lipca, chociaż cesarke moga zaplanowac wczesniej.
    Ja jestem w 29 tyg i 4 dni, a z pomiarów wyszlo dzis ze to 31 tydz i 4 dni...ale w tym czasie to sie bedzie zmieniac.
    W ogole sie na siebie wkurzylam, bo pije sporo zielonej herbaty, a w ciazy nie mozna, kurcze nie wiem jak mi to moglo umknac. No i mnie dzis zapytala lekarka czy nie pije zielonej herbaty, mowie, że tak, jednak nie bardzo czesto, ale co drugi dzien sie nawet zdarzalo.
    Na to ona, że dlatego mała ma co jakis czas dodatkowe skurcze w serduszku. Zestresowałam się, okazalo się, ze to nic groznego, mam przestac pic herebate i wszystko wroci do normy. Powiedziala, ze krzywdy dzidzi nie zrobilama, ze do porodu bedzie ok. Nawet zapisala w opisie usg, ze mam odstawic ta herbate i skurcze nie wymagaja leczenia i ustepuja samoistnie. Eh...
    No i mamy piekne fotki buzki, na poczatku grymasila, ale pozniej juz ladnie sie ulozyla :) Dla mnie to wykapany moj mezus :) Hi.
    Jednak ogolnie wszystko w jak najlepszym porzadku :)

AAA kupilismy dzis luca bebetto, jasny szary ala len + biały stelaz, do tego fotelik maxi cosi, kolor jakis jeans, nie wystepujacy raczej w ofercie, wersja limitowana, ale nie brudzi sie i fajnie wyglada :)
    Wozek czeka na nas w magazynie, odbierzemy go w czerwcu, a fotelik jest juz w domu.

Ogladalam dzis lozeczka pacyga i jardrew i chyba zdecyduje sie na ta druga firme, bardzo porzadna, sosna lub dab. NO io cena z szuflada taka jak pacygi bez szuflady. Musze przejrzec tylko jaki model i je zamowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 18:37

misia_k1, karusia, Paula_29 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lolka,że już po i wszystko w porządku...to faktycznie Twoja Mała Księżniczka wcale nie taka mała prawie 2kg:):) superrr. Ostatnio widze, na forum np kwietniowych m,ze większośc dzieciaczków średnio po ok 3200 g waża:).

O zielonej herbacie gdzies czytałam i też ja odstawiłam po pierwszym trymestrze-ale nie dajmy sie zwariowac, fakt faktem w ciaży de facto nic nam nie wolno;):)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Dwóm kolezankom sie cofnela, widocznie zalezy jaka ona jest.
    Dwoch lekarzy powiedziało, ze powinno się cofnać, bo nie jest duża a, że miesnie się rozeszły to mogą jeszcze wrocic na miejsce.
    Zobaczymy, najwyzej beda mi ja usuwac :)

to dobrze,może mi też się cofnie bo wnie mam dużej taki mały bąbelek:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Super Lolka,że już po i wszystko w porządku...to faktycznie Twoja Mała Księżniczka wcale nie taka mała prawie 2kg:):) superrr. Ostatnio widze, na forum np kwietniowych m,ze większośc dzieciaczków średnio po ok 3200 g waża:).

O zielonej herbacie gdzies czytałam i też ja odstawiłam po pierwszym trymestrze-ale nie dajmy sie zwariowac, fakt faktem w ciaży de facto nic nam nie wolno;):)

Kurcze a ja glupia, pilam, bo ciemnej nie moglam, bo zelazlo wyplukuje, wiec nawet nie pomyslalam, a okazuje sie, że ona się bardzo dobrze wchłania przez lozysko i dziala pobudzajaco na nas, ale na dzidzie ze zdwojona sila.
    Moze ona przy tym swoim wyspasionym sprzecie i, że jest tym ginekologiem od wad plodów szybciej wylapuje to niz inni, nie wiem...wczesniej tego ponoc nie bylo, wiec dlatego pytanie o zilona herbate :) Najwazniejsze, ze to nic takiego :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kurcze a ja glupia, pilam, bo ciemnej nie moglam, bo zelazlo wyplukuje, wiec nawet nie pomyslalam, a okazuje sie, że ona się bardzo dobrze wchłania przez lozysko i dziala pobudzajaco na nas, ale na dzidzie ze zdwojona sila.
    Moze ona przy tym swoim wyspasionym sprzecie i, że jest tym ginekologiem od wad plodów szybciej wylapuje to niz inni, nie wiem...wczesniej tego ponoc nie bylo, wiec dlatego pytanie o zilona herbate :) Najwazniejsze, ze to nic takiego :)

A ja codziennie piję zieloną herbatę i moja dzidźka spokojna jest. Ale jak mówisz, że wywołuje jakieś skurcze to ją ograniczę. Jaka juz duża jest Twoja córeczka, super!

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Laktator już mam, ręczny aventa. Ostatnio zmartwiłam się, bo dziewczyny tu na forum jednak elektryczne polecały, ale zgadałam się z kuzynką i koleżanką, które miały ręczny i bardzo zadowolone. No ale to nie ma reguły, to zależy od laktacji, ilości pokarmu itp. Nie wiadomo czy będzie potrzebny tylko do pobudzenia produkcji czy będziemy go częściej używały...wszystko się okaże, ale wydaje mi się że warto kupić.

Ja też myślałam o ręcznym bo nie chciałabym aż tyle inwestować w elektryczny ale teraz to już sama nie wiem. Chyba ten zakup zostawie na sam koniec. Zobaczę jak w szpitalu pójdzie mi z karmieniem (tam laktatory są na stanie i można w razie czego pożyczyć) i wtedy zadecyduję. Dzisiaj mam dzień przeglądania neta i poważnych decyzji o zakupach dla dzidźki :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    A ja codziennie piję zieloną herbatę i moja dzidźka spokojna jest. Ale jak mówisz, że wywołuje jakieś skurcze to ją ograniczę. Jaka juz duża jest Twoja córeczka, super!

Ona powoduje dodatkowe skurcze w serduszku, rzadko są, ale ponoc sie zdarza, no i czesto lekarze to bagatelizuja lub po prostu sprzęt za slaby i tego nie wyłapuje.
    Tak czy siak, nie jest to grozne, ale zielona koniecznie odstawic :)!

MY dzis tez zakup wozka, fotelika, do konca tyg musze wybrac lozeczko, inne pierdy, przegladam wszystko, bo juz chce do konca dni majowych te wieksze rzeczy zamknac i zajac sie pierdolami.
    TU duzo ciekawostek o wyprawce, widzialas?
    MAm tez problem z laktatorem...jaki wybrac ;/

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowa-wyprawka,2883,1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:38

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja też myślałam o ręcznym bo nie chciałabym aż tyle inwestować w elektryczny ale teraz to już sama nie wiem. Chyba ten zakup zostawie na sam koniec. Zobaczę jak w szpitalu pójdzie mi z karmieniem (tam laktatory są na stanie i można w razie czego pożyczyć) i wtedy zadecyduję. Dzisiaj mam dzień przeglądania neta i poważnych decyzji o zakupach dla dzidźki :-)

He he ja tez tak mam, temat łózeczka nr 1, potem materac;)
    a laktator też chce kupić elektryczny...bo podobno wygodniejszy. ja nie mam żadnych koleżanek, które jakos niedawno rodziły-więc ciężko czegoś się dowiedzieć spoza forum:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka przeglądam allegro wzdłuż i wszerz ;-) Dużo też się dowiedziałam na zajęciach w SR a dopiero dwa spotkania były :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    a laktator też chce kupić elektryczny...bo podobno wygodniejszy. ja nie mam żadnych koleżanek, które jakos niedawno rodziły-więc ciężko czegoś się dowiedzieć spoza forum:)

A masz już jakiś konkretny model tego elektrycznego na oku?
    Warto przeczytać: http://www.sosrodzice.pl/jak-wybrac-laktator/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 19:20

misia_k1 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Lolka przeglądam allegro wzdłuż i wszerz ;-) Dużo też się dowiedziałam na zajęciach w SR a dopiero dwa spotkania były :-)

No wlasnie, my szkolę rodzenia w pon zaczynamy.
    Ja czytam na bangla opinie lub na na forach, a pozniej zapuszczam allegro lub inne sklpy i heja :)
    laktatory:
    http://www.bangla.pl/szukaj.htm
    moze z nich wybiore, bylam nastawiona na elektroniczny,a teraz juz nie wiem...roznica w cenie spora.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

No ja mam sporo wlasnie dziewczyn, ktore rodzily ostatnio i zone kuzyna, ktora ma 3 miesieczne dziecko i ona to najświeższe źródło informacji :)
    U mnie materacyk, na pewno tej firmy
    http://www.vitmat.com/materace-lateksowo-kokosowe-dla-dzieci/
    a lozeczko musi byc drewniane, orzech lub wenge wiec pewnie wybiore te:
    http://www.jardrew.eu/lozka.html

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    No ja mam sporo wlasnie dziewczyn, ktore rodzily ostatnio i zone kuzyna, ktora ma 3 miesieczne dziecko i ona to najświeższe źródło informacji :)
    U mnie materacyk, na pewno tej firmy
    http://www.vitmat.com/materace-lateksowo-kokosowe-dla-dzieci/
    a lozeczko musi byc drewniane, orzech lub wenge wiec pewnie wybiore te:
    http://www.jardrew.eu/lozka.html

Ja też na pewno wezmę materac tej firmy tylko zastanawiam się nad leateksowym a leteksowo- kokosowym???

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja też na pewno wezmę materac tej firmy tylko zastanawiam się nad leateksowym a leteksowo- kokosowym???

Iwo wczesniej tu pisala, ze miała informacje, że kokos-lateks lepszy, wiec moze ten jednak :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, gratulacje :) Dużą już masz córcię :) ja się zapisałam dzisiaj na wizytę do innego ginekologa też, z dobrym sprzętem, na 3d/4d i ocenę rozwoju w III trymestrze. Chcę posłuchać co ma do powiedzenia inny lekarz no i niech się wypowie na temat tego mojego ułożenia miednicowego. Wizyta 6 maja, czyli będzie to 30+5 tc.

Ostatnio dużo czytałam o tych materacach i zasięgałam różnych opinii, te lateksowo-kokosowe najlepsze zdecydowanie. Gryka-kokos też nie są złe i połowę tańsze, ale te pierwsze ponoć najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:00

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 15:13

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ