Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:Lolka, gratulacje Dużą już masz córcię ja się zapisałam dzisiaj na wizytę do innego ginekologa też, z dobrym sprzętem, na 3d/4d i ocenę rozwoju w III trymestrze. Chcę posłuchać co ma do powiedzenia inny lekarz no i niech się wypowie na temat tego mojego ułożenia miednicowego. Wizyta 6 maja, czyli będzie to 30+5 tc.
Ostatnio dużo czytałam o tych materacach i zasięgałam różnych opinii, te lateksowo-kokosowe najlepsze zdecydowanie. Gryka-kokos też nie są złe i połowę tańsze, ale te pierwsze ponoć najlepsze
Karolka super, niech porowna, ja wyszlam z tego samego zalozenia
Moi ginie sa naprawde ok, ale na te wazne usg chodze do tej.
MOja znow glowka na dole juz byla, ale wiecznie fika i sie przekreca.
Widac bylo juz wlosy, niezle takie mokre, ale spora czupryna
Z materacem tez wydaje mi się, że ten wlasnie będzie ok!
Własnie ten laktator co Iwo podala to ponoć najlepszy, tylko cena...
Musze pomyslec nad nim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 20:06
Karola:), Iwo, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Iwo wrote:Uważam, że warto zainwestować w dobry laktator ( to różnica ok. 100 zł). To inwestycja w nas i w sukces laktacji, szczególnie jeśli planujemy kolejne ciąże (laktatora może używać tylko 1 kobieta, nie odkupujmy od nikogo!). Widziałam niejedno zapalenie piersi przez zastój pokarmu i przerwanie przez to laktacji. A wystarczyło dobre opróżnianie piersi przez laktator, a do zapalenia nie doszłoby. Ręczne też zdarzają się dobre i pewnie wiele kobiet je pochwali Jednak elektryczne są niezawodne, szczególnie dla początkującej mamy, która ma nawał pokarmu, a dziecko nie ssie jeszcze intensywnie.
No ja już kupiłam ręczny, więc pozostaje mi nadzieja, że da radę.
A co odkupowania lub pożyczania od kogoś, to wiem, że koleżanki laktotorem się wymieniały, tylko nakładki miały swoje...lolka83 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja wróciłam z IP, niestety szyjka skróciła mi się z 4,46 do 3 cm, więc lekarz zalecił się oszczędzać i na kontrole za tydzień czy bardziej się nie skraca bo jakby coś to do szpitala podać sterydy
Prawdopodobnie mam też przepuklinę pępkową, pępek mi się wybrzusza jak się podnoszę i boli po jednej i drugiej stronie przy zginaniu, także na dziś nie ma dobrych wiadomości
Co do materacy. Ja kupiłam ten lateksowo-kokosowy. Nie znam się ale w dotyku to żadna rewelacja
Kupiłam firmy Hevea Krzyś bo poczytałam o tym Vitmacie i pisało, że są dopiero kilkanaście miesięcy na rynku a Hevea już ileś lat i jako jedyny ma atest PZH, a był droższy tylko kilkanaście złotych. W prezencie dostałam do niego poduszkę Klin
Co do laktatorów to zależy od modelu ale na elektryczne też wiele osób narzeka, Także chyba nie takie niezawodne,ile osób tyle opinii. Natomiast na pewno elektryczny ułatwia ściąganie. Ja akurat mam słabe ręce więc pewnie byłoby mi ciężko ręcznym, ale niektórzy sobie chwalą, no i cena o niebo lepsza
Lolka nie rozumiem o co chodzi z tym porodem, skoro mała większa to czemu masz się szykować na 10?
Nie wiedziałam, że można na USG włoski zobaczyć, to widziałaś w trakcie 3D? -
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
Lolka nie rozumiem o co chodzi z tym porodem, skoro mała większa to czemu masz się szykować na 10?
Nie wiedziałam, że można na USG włoski zobaczyć, to widziałaś w trakcie 3D?
Kochana, prawdopodobnie większa, bo taka jej uroda, to nie znaczy, że starsza ( usg pokazuje jakies tam statystyki i że dzidzia niby 2 tyg do przodu), w tym czasie, moze tez sie to zmieniac, dlatego mam sie trzymac terminu z miesiaczki. Pewnie i tak cesarke mi wykonaja szybciej.
Tak ja na te wazne usg chodze na sprzet gdzie jest 3d/4d/.Włoski widac było mokre, takie sterczace, oczywiscie jakby mi nie pokazala, to bym pewnie nie zajarzyla, z eto to Co prawda moja ginia ma 3d/4d, ale rzadko tej funcji uzywa. Ta lekarka co robila mi to usg, szkoli lekarzy w Polsce wlasnie z badan usg i wykrywania wad płodu, czesto z innych miast do niej przyjezdzaja kobiety na konsultacje i mowi,że te 3D/4D pozwalaja zauwazyc i wykryc to czego czesto na zwyklym nie widac, ale to przede wszystkim zalezy od lekarza i jego wiedzy.
OJ kochana, to faktycznie sie oszczedzaj. Ja w pon mam wizyte i zobacze jak tam moja szyjka. Twoja na razie jest jeszcze ok...Sciskam!
Co do materacy, ja znow czytalam i slyszalam lepsze opinie o VITMAT, wiec juz tego sie trzymam, ale chyba nie o dotyk w nich chodzi
Ja wybiore ten lateksowo-kokosowy, tylko teraz musze jeszcze pomyslec gdzie zamowic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 22:56
-
To fajnie, też bym chciała się dowiedzieć czy moja mała ma włoski,
Co do terminu z USG mi lekarka kazała się go trzymać, od 13 tygodnia się nie zmienia, jest tydzień do przodu
Co do materacy tak jak napisałam nie znam się więc pewnie nie ma znaczenia jaki jest w dotyku ale miałam wrażenie że powinien być twardszy
Ja też chciałam kupić Vitmat, bo polecałyście tu na forum, ale przekopałam mnóstwo stron no i jednak Hevea wygrał, przekonało mnie 10 lat gwarancji i atest PZH czego w Vitmacie nie ma, ale pewnie ile osób tyle opinii:)lolka83 lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Ja stawiam na laktator elektryczny medeli:
http://www.smyk.com/medela-mini-electric-laktator-elektryczny,p1044873977,swiat-niemowlaka-p?gclid=CJnq6ofgg74CFbLMtAodtSsAsg
na warsztatach z położnymi doświadczone mamy bardzo polecały, szczególnie gdy jest nawał pokarmu i z mleka w przewodach robi się "kaszka", podobo wspaniale opróżnia piersi, bez porównania do ręcznego.
Ja też stawiam na medele.Ogólnie wszystko z tej firmy kupiłam wlącznie z nakładkami na piersi gdzie po karmieniu w pierwszych dniach sa bolesne i poranione.Iwo lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:ja mam laktator elektryczny z aventy:) polecili mi go, myślę,że będę zadowolona...wiecie co dziewczyny ja już mam tyle tej siary,że w nocy jak gdzieś przycisnę pierś to cała poduszka mokra....w dzień jak mówię o Antosi to to samo...
Ja nie mam nic nawet mam wrażenie że piersi mi zmalały albo już przywykłam do ich widoku, w każdym bądź razie nie urosły od końca I trymestru.
Wczoraj weszłam w swoje przedciążowe spodnie, które były lekko za duże, ale w szoku byłam
Paulina jak na Majorze? już wróciliście? -
Szkoda, że nikt się nie wypowiada na temat tych tańszych laktatorów
Mnie zastanawia nowy canpol easy start albo baby one sensiduo 052 ale ciężko mi znaleźć opinię na ich temat, to są nowe modele , wszędzie są opinie ale odnośnie starych, jakbyście coś słyszały to piszcie. Jeśli miałyby być ok to lepiej wydać 200zł niż 400:) -
Karola:) wrote:Ja nie mam nic nawet mam wrażenie że piersi mi zmalały albo już przywykłam do ich widoku, w każdym bądź razie nie urosły od końca I trymestru.
Wczoraj weszłam w swoje przedciążowe spodnie, które były lekko za duże, ale w szoku byłam
Paulina jak na Majorze? już wróciliście?
Ja też jeszcze nic nie zauważyłam, żadnego wycieku z piersi i tak jak u Ciebie za dużo nie urosły. A co do spodni to też juz nosze takie z pasem ciążowym na brzuszek i leżą świetnie -
Iwo jednofazowy czyli jaki? to jest ręczny czy elektryczny, bo z tego co szukam w necie to najtańszy elektryczny (poza mini electric o którym mówią, że notorycznie zalewa silnik) kosztuje 470zł. Jak możesz to podaj nazwę bo inaczej ciężko znaleźć
-
Paula_29 wrote:Iwo jednofazowy czyli jaki? to jest ręczny czy elektryczny, bo z tego co szukam w necie to najtańszy elektryczny (poza mini electric o którym mówią, że notorycznie zalewa silnik) kosztuje 470zł. Jak możesz to podaj nazwę bo inaczej ciężko znaleźć
paula zerknij na ten link tam jest a propo dwufazowego i jednofazowego mini electric
http://www.smyk.com/medela-swing-laktator-elektryczny-dwufazowy-i-smoczek-calma-zestaw,p1044874310,swiat-niemowlaka-p
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Misia, jeśli chodzi o mini electric to bardzo dużo jest opinii, że szybko się psuje albo zalewa mlekiem, nawet Evas na forum o lipcowej wyprawce pisała, że jej klientkom się zdarzało, także nie jestem przekonana czy warto, przy sporej ilości takich opinii to duże ryzyko
-
nie ma sprawy, ja tylko tak wrzuciłam Ci ten link bez żadnej reklamy mini electric;)
też czytałam o tym na lipcowej wyprawce:)
Wyglada na to, ze ten dwufazowy lepszy-aczkolwiek ceny zwalaja....a myslalam,że monitor oddechu mnie zje a tu prosze;)Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Dobrze, że wrzuciłaś bo nie wiedziałam o który chodzi. No ja wiem, że ten dwufazowy najlepszy, no ale niestety muszę czegoś tańszego poszukać, a tak wszyscy polecają tylko medele i avent
Ja sobie zostawiam monitor i laktator na koniec, dwie rzeczy w podobnych cenach, ale widzę że ma znaczenie gwarancja bo obie te rzeczy lubią się popsuć przed upływem 2 lat, dlatego nie chce tracić nic z ich gwarancji, no chyba że trafię na jakąś szaloną promocję, ale na to się chyba nie zanosi