Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
misia_k1 wrote:Bib nie plakusiaj....Na pewno wizualnie b.ladnie sie prezentuje bo znam ten model z roznych sklepow.
Moze nie jest az tak źle, a jak ubierzesz w swoja posciel bedzie sie lepiej prezentowalo.....hm zawsze mozesz wymienic pewnie jak kupilas w sklepie lub zwrocic:)
No wizualnie to ono mi się bardzo podoba.. Pocieszam się, że przynajmniej dla drugiego dzidziusia kupię nowe, bo to pewnie będzie nadawało się już do wyrzucenia
A szufladę mąż powiedział, że sam poprawi i będzie git, więc już mi się humor troszkę poprawiłlolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
BiB wrote:No oliwka z rossmana jest spoko, ale i tak mi rozstępy wyszły w 22 tyg.
Mysle, ze to jednak kwestia juz skłonności do tego
Są osoby, które uzywaja przez całą ciąze zwykłej oliwki i nic nie wychodzi, inne smaruja sie roznymi prepratami i guzik.
U mnie na razie ok, chociaz kuznce wyszly przed samym rozwiazaniem, dwa duze, codziennie smarowala się mustela i oliwkami.
Jak mają wyjśc i tak wyjdą...
Przeglądałam wczoraj lozeczka i na necie znalazlam bukowe, bardzo porzadnie wygladaja, cenowo ok. 400zl wiec nie tak zle.
Chyba sie na nie zdecyduje, do tego tez sa sprzedawane z takimi kompletami jak kupila paula, wiec moze w jednym pakiecie wszystko kupie
ps. W Wawie wreszcie nie pada -
Co do wyposażenia, macie sprawdzone firmy pościeli, bo juz przymierzyłam sie do zakupu, a na bangli, zjechali ta firmę i szukam dalej...
Paula ta twoja pościel jest ok?
CZy warto kupowac do lozeczka moskitere i przybornik?
Co lepiej kupic? Podkład na materacyk czy ochraniacz na materac? -
Ja kupiłam podkład nieprzemakalny pod prześcieradełko, po czym okazało się, że w taki podkład wyposażony jest też materacyk do łózeczka i właściwie przez przypadek kupiłam prześcieradełko, które również jest powleczone specjalną, nieprzemakalną powłoką, więc chyba docelowo z czegoś zrezygnuję, bo mała będzie miała pod sobą samą "ceratę"
-
Hm dziewczyny a co myślicie o łóżeczku:
http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-klups-radek-orzech-szuflada-krak-i4183633847.html?source=mlt
widziałam je na żywo i jest naprawde solidne(drewniane) ale opinie ma różne...a rodzinka pozostawia mi podjecie decyzji.
Nie ukrywam, ze łóżeczko to urzekło mnie bo fajna jest opcja kołysania, aczkolwiek wiem, ze na długo się nie przyda... -
misia_k1 ja mam pościel tej samej firmy, co i mebelki (zupełny przypadek) http://plusbaby.pl/ tą, która się jako pierwsza wyświetla na stronie.. Na początek wiadomo, że mała i tak będzie w rożku spała, bo będę bała się położyć ją pod kołderką.. Wracając do pytania o pościel, jest miła w dotyku, bawełniana, raczej nie powinna się spierać, jedyny minus- cena.
Co do łóżeczek z funkcją kołyski... Mi też się kiedyś marzyło takie rozwiązanie, bo siostra się w takie zaopatrzyła i wszystko było okej do momentu, aż dziecko nie zaczęło wstawać i się huśtać w nim mimo zablokowania... ;/ było to niegroźne dopóki wszystko nie zaczęło latać na wszystkie strony. Takie rozwiązania nadają się chyba tylko dla niemowląt, tak samo jak łóżeczka na kółkach. Też później robi się niebezpiecznie.. takie moje zdanie i doświadczenia rodziny.
Klupś niestety tylko dla baby plus robi solidne meble, nie rozumiem dlaczego pod swoim logo sprzedaje taką tandetę... BiB nie jesteś pierwsza, która jest rozczarowana... Mnóstwo moich koleżanek jest rozczarowanych Klupsiem, a szkoda, bo jest to najbardziej popularna i dostępna firma w sklepach dziecięcych... -
misia_k1 wrote:Hm dziewczyny a co myślicie o łóżeczku:
http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-klups-radek-orzech-szuflada-krak-i4183633847.html?source=mlt
widziałam je na żywo i jest naprawde solidne(drewniane) ale opinie ma różne...a rodzinka pozostawia mi podjecie decyzji.
Nie ukrywam, ze łóżeczko to urzekło mnie bo fajna jest opcja kołysania, aczkolwiek wiem, ze na długo się nie przyda...
Jesteś pewna, ze ono jest w 100% drewniane???karusia lubi tę wiadomość
-
No właśnie, to jest ważne pytanie, bo słyszałam, ze więcej w nich sklejki niż drewna...
Dziewczyny mam pytanie, jak u Was jest ze spaniem? A konkretnie w jakiej pozycji śpicie? Ja mam problemy ze spaniem na lewym boku a w nocy budzę się na prawym i stresuję zdarza mi się nawet, że budzę się obolała na plecach. Później z rana się stresuję, że może robię krzywdę małej -
To tak:
ja wynalazłam firme Pacyga, porzadne meble. INna firma, ktora ma porzadne lozeczka to Jardrew. Sosna lub buk.
JUtro sprobuje sie przejechac do sklepu gdzie je maja i zobacze, chce porzadne masywne lozeczko, bez opcji kołysania.
Jeszcze sklep Arus, tam mieli sensowne.
Co do poscieli bardzo podoba mi się firmy DARLAND (posciel ma srednie opinie), lozeczka tez maja, ale sama nie wiem, bo rozne sa opinie.
Natomiast z posciela chyba zaryzykuje i kupie jedna na sprobowanie, jednak i tak chce aby mala na poczatku spala w śpiworku lub pod kocykiem.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6777216
Inna posciel znalazłam z bardzo dobrymi opiniami - AMY
http://allegro.pl/amy-7-el-sliczna-posciel-do-lozeczka-hafty-120x90-i4147372377.html
Cos z nich wybiorę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:55
-
karusia wrote:No właśnie, to jest ważne pytanie, bo słyszałam, ze więcej w nich sklejki niż drewna...
Jak to mój mąż ujął, "to nawet nie jest sklejka tylko zwykły paździoch"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:54
karusia lubi tę wiadomość
-
karusia wrote:No właśnie, to jest ważne pytanie, bo słyszałam, ze więcej w nich sklejki niż drewna...
Dziewczyny mam pytanie, jak u Was jest ze spaniem? A konkretnie w jakiej pozycji śpicie? Ja mam problemy ze spaniem na lewym boku a w nocy budzę się na prawym i stresuję zdarza mi się nawet, że budzę się obolała na plecach. Później z rana się stresuję, że może robię krzywdę małej
Mnie lekarka nic nie mówiła o tym, ze należy spać na lewym boku i w sumie jak pytałam koleżanek to żadna się do tego nie stosowała. Ja śpię tak jak mi wygodnie, czyli na przemian na prawym i lewym boku.karusia lubi tę wiadomość
-
hmm widziałam w sklepie i w porównaniu do innych wygladało solidnie...właśnie sama nie wiem na co sie zdecydować.
W sklepie mówią, że można zablokować na stałe te funkcję kołysania a nie tylko wkładając ten kluczyk...no ale Karusia, skoro Twoja siostra ma takie i ma juz dośw.to jest ważna info dla mnie.
kurcze jak tak lukam, to prawie wszystkie łóżeczka produkuje Klups....
Co do spania Karusia, to ja staram się na lewym boku, ale jest mega ciezko i czasami w nocy spie na prawym lub na plecach, ale jak sie tylko przebudze(bo czesto do WC chodze) od razu kładę się na lewy.karusia lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:Odchodząc na chwilę od tematu pościeli.. wybieracie się może na usg 3ciego trymestru?
Ja ide jutro na to badanie.
Bylam na polowkowym u świetnej gini, ktora szkoli lekarzy w zakresie usg, ma jeden z najlepszych sprzetow w Wawie i stwierdzilam, ze pojde do niej tez na usg 30 tyg, niech wszystko jeszcze raz posprawdza.
Moj lekarz juz nie bedzie musial tego robić, bo on nawet, że przyjmuje prywatnie sprzet ma sredni.
Więc doplace 100zl i tyle
-
Dziewczyny mam pytanie, jak u Was jest ze spaniem? A konkretnie w jakiej pozycji śpicie? Ja mam problemy ze spaniem na lewym boku a w nocy budzę się na prawym i stresuję zdarza mi się nawet, że budzę się obolała na plecach. Później z rana się stresuję, że może robię krzywdę małej
Ja od 3 miesiaca spie w kojcu motherhood i nie mam zadnych problemow z ulozeniem sie do snu. Zawsze zasypiam na lewym boku, ale czesto sie budze na prawym lub na plecach. Mysle, ze najlepiej spac tak jak ci pasuje, organizm da znac jak bedzie cos nie tak, moj gin tak stwierdziłkarusia lubi tę wiadomość