X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam tę oliwkę Rossmana babydream, o której pisze Lolka. Stosuję całą ciążę i jest ok. A poza tym jest tania - zapłacisz jakieś 11 zł.

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oliwka z rossmana jest spoko, ale i tak mi rozstępy wyszły w 22 tyg.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Bib nie plakusiaj....Na pewno wizualnie b.ladnie sie prezentuje bo znam ten model z roznych sklepow.
    Moze nie jest az tak źle, a jak ubierzesz w swoja posciel bedzie sie lepiej prezentowalo.....hm zawsze mozesz wymienic pewnie jak kupilas w sklepie lub zwrocic:)

No wizualnie to ono mi się bardzo podoba.. Pocieszam się, że przynajmniej dla drugiego dzidziusia kupię nowe, bo to pewnie będzie nadawało się już do wyrzucenia :)

A szufladę mąż powiedział, że sam poprawi i będzie git, więc już mi się humor troszkę poprawił :)

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No oliwka z rossmana jest spoko, ale i tak mi rozstępy wyszły w 22 tyg.

Mysle, ze to jednak kwestia juz skłonności do tego :)
    Są osoby, które uzywaja przez całą ciąze zwykłej oliwki i nic nie wychodzi, inne smaruja sie roznymi prepratami i guzik.

U mnie na razie ok, chociaz kuznce wyszly przed samym rozwiazaniem, dwa duze, codziennie smarowala się mustela i oliwkami.

Jak mają wyjśc i tak wyjdą... :(

Przeglądałam wczoraj lozeczka i na necie znalazlam bukowe, bardzo porzadnie wygladaja, cenowo ok. 400zl wiec nie tak zle.
    Chyba sie na nie zdecyduje, do tego tez sa sprzedawane z takimi kompletami jak kupila paula, wiec moze w jednym pakiecie wszystko kupie :)

ps. W Wawie wreszcie nie pada :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyposażenia, macie sprawdzone firmy pościeli, bo juz przymierzyłam sie do zakupu, a na bangli, zjechali ta firmę i szukam dalej...

Paula ta twoja pościel jest ok?

CZy warto kupowac do lozeczka moskitere i przybornik?

Co lepiej kupic? Podkład na materacyk czy ochraniacz na materac?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam podkład nieprzemakalny pod prześcieradełko, po czym okazało się, że w taki podkład wyposażony jest też materacyk do łózeczka i właściwie przez przypadek kupiłam prześcieradełko, które również jest powleczone specjalną, nieprzemakalną powłoką, więc chyba docelowo z czegoś zrezygnuję, bo mała będzie miała pod sobą samą "ceratę" :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam taki podkład pod prześcieradełko, drogie to nie jest więc jak nie zda egzaminu to wywalę i kupię coś innego

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie Lolki:)a propo firmy poscieli...
    na allegro duuuuuzzzzoooo tego, dużo różnych producentów ale de facto wzorki te same.

Chętnie zerkne na jakies linki-jesli macie już coś sprawdzonego.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dziewczyny a co myślicie o łóżeczku:
    http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-klups-radek-orzech-szuflada-krak-i4183633847.html?source=mlt

widziałam je na żywo i jest naprawde solidne(drewniane) ale opinie ma różne...a rodzinka pozostawia mi podjecie decyzji.
    Nie ukrywam, ze łóżeczko to urzekło mnie bo fajna jest opcja kołysania, aczkolwiek wiem, ze na długo się nie przyda...

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 ja mam pościel tej samej firmy, co i mebelki (zupełny przypadek) http://plusbaby.pl/ tą, która się jako pierwsza wyświetla na stronie.. Na początek wiadomo, że mała i tak będzie w rożku spała, bo będę bała się położyć ją pod kołderką.. Wracając do pytania o pościel, jest miła w dotyku, bawełniana, raczej nie powinna się spierać, jedyny minus- cena.

Co do łóżeczek z funkcją kołyski... Mi też się kiedyś marzyło takie rozwiązanie, bo siostra się w takie zaopatrzyła i wszystko było okej do momentu, aż dziecko nie zaczęło wstawać i się huśtać w nim mimo zablokowania... ;/ było to niegroźne dopóki wszystko nie zaczęło latać na wszystkie strony. Takie rozwiązania nadają się chyba tylko dla niemowląt, tak samo jak łóżeczka na kółkach. Też później robi się niebezpiecznie.. takie moje zdanie i doświadczenia rodziny.

Klupś niestety tylko dla baby plus robi solidne meble, nie rozumiem dlaczego pod swoim logo sprzedaje taką tandetę... BiB nie jesteś pierwsza, która jest rozczarowana... Mnóstwo moich koleżanek jest rozczarowanych Klupsiem, a szkoda, bo jest to najbardziej popularna i dostępna firma w sklepach dziecięcych...

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa wiem jeszcze, że bardzo dobra jakościowo jest pościel firmy Feretti :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Hm dziewczyny a co myślicie o łóżeczku:
    http://allegro.pl/lozeczko-kolyska-klups-radek-orzech-szuflada-krak-i4183633847.html?source=mlt

widziałam je na żywo i jest naprawde solidne(drewniane) ale opinie ma różne...a rodzinka pozostawia mi podjecie decyzji.
    Nie ukrywam, ze łóżeczko to urzekło mnie bo fajna jest opcja kołysania, aczkolwiek wiem, ze na długo się nie przyda...

Jesteś pewna, ze ono jest w 100% drewniane???

karusia lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchodząc na chwilę od tematu pościeli.. wybieracie się może na usg 3ciego trymestru?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, to jest ważne pytanie, bo słyszałam, ze więcej w nich sklejki niż drewna...

Dziewczyny mam pytanie, jak u Was jest ze spaniem? A konkretnie w jakiej pozycji śpicie? Ja mam problemy ze spaniem na lewym boku a w nocy budzę się na prawym i stresuję :( zdarza mi się nawet, że budzę się obolała na plecach. Później z rana się stresuję, że może robię krzywdę małej :(

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak:
    ja wynalazłam firme Pacyga, porzadne meble. INna firma, ktora ma porzadne lozeczka to Jardrew. Sosna lub buk.
    JUtro sprobuje sie przejechac do sklepu gdzie je maja i zobacze, chce porzadne masywne lozeczko, bez opcji kołysania.
    Jeszcze sklep Arus, tam mieli sensowne.

Co do poscieli bardzo podoba mi się firmy DARLAND (posciel ma srednie opinie), lozeczka tez maja, ale sama nie wiem, bo rozne sa opinie.
    Natomiast z posciela chyba zaryzykuje i kupie jedna na sprobowanie, jednak i tak chce aby mala na poczatku spala w śpiworku lub pod kocykiem.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6777216

Inna posciel znalazłam z bardzo dobrymi opiniami - AMY
    http://allegro.pl/amy-7-el-sliczna-posciel-do-lozeczka-hafty-120x90-i4147372377.html

Cos z nich wybiorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:55

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    No właśnie, to jest ważne pytanie, bo słyszałam, ze więcej w nich sklejki niż drewna...

Jak to mój mąż ujął, "to nawet nie jest sklejka tylko zwykły paździoch" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 20:54

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:

Dziewczyny mam pytanie, jak u Was jest ze spaniem? A konkretnie w jakiej pozycji śpicie? Ja mam problemy ze spaniem na lewym boku a w nocy budzę się na prawym i stresuję :( zdarza mi się nawet, że budzę się obolała na plecach. Później z rana się stresuję, że może robię krzywdę małej :(

Mnie lekarka nic nie mówiła o tym, ze należy spać na lewym boku i w sumie jak pytałam koleżanek to żadna się do tego nie stosowała. Ja śpię tak jak mi wygodnie, czyli na przemian na prawym i lewym boku.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm widziałam w sklepie i w porównaniu do innych wygladało solidnie...właśnie sama nie wiem na co sie zdecydować.
    W sklepie mówią, że można zablokować na stałe te funkcję kołysania a nie tylko wkładając ten kluczyk...no ale Karusia, skoro Twoja siostra ma takie i ma juz dośw.to jest ważna info dla mnie.
    kurcze jak tak lukam, to prawie wszystkie łóżeczka produkuje Klups....

Co do spania Karusia, to ja staram się na lewym boku, ale jest mega ciezko i czasami w nocy spie na prawym lub na plecach, ale jak sie tylko przebudze(bo czesto do WC chodze) od razu kładę się na lewy.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Odchodząc na chwilę od tematu pościeli.. wybieracie się może na usg 3ciego trymestru?

Ja ide jutro na to badanie.

Bylam na polowkowym u świetnej gini, ktora szkoli lekarzy w zakresie usg, ma jeden z najlepszych sprzetow w Wawie i stwierdzilam, ze pojde do niej tez na usg 30 tyg, niech wszystko jeszcze raz posprawdza.
    Moj lekarz juz nie bedzie musial tego robić, bo on nawet, że przyjmuje prywatnie sprzet ma sredni.
    Więc doplace 100zl i tyle :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:

Ja od 3 miesiaca spie w kojcu motherhood i nie mam zadnych problemow z ulozeniem sie do snu. Zawsze zasypiam na lewym boku, ale czesto sie budze na prawym lub na plecach. Mysle, ze najlepiej spac tak jak ci pasuje, organizm da znac jak bedzie cos nie tak, moj gin tak stwierdził :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ